• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

6+1 haftalık hamileyim. Sabaha karşı kasık ağrısı ve kanama oldu. Şu an yine kanama hafif hafif devam ediyor. Doktora görüneceğim bir. Sizce ne olmuş olabilir?
Neyse ki sorun yokmuş. Rahim ağzında çok hafif kanama alanı varmış. İğne yapıp istirahat önerdiler. Şu an bir sıkıntım yok.

Merhabalar ben bunları uzun arayışlar sonunda öğrendim. Başından beri konuyu okuyanlar bilir. Bunun için Antalya'daki doktoru buldum ve ona gittim. Kendisi Psikiyatrist aynı zamanda gaps uzmanı. Ben iki düşükten sonra araştırma içerisine girdim onu buldum ve inandım. Dilerseniz siz de kendisi ile görüşebilirsiniz. En sağlıklısı da bu olur. Kullandığım takviyeler
krilom omega 3, life time mangesium Glycinate 400 mg ve osende 2m metilfolat metilkobalamin.

Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Dün kontrole gittiğimde doktor elimdeki Osende 2m Metilfolat ve Metilkobalamin'i görünce şaşırdı. Bunu kim önerdi dedi? Dedim ki biraz araştırdım ve bu mutasyona sahip kişilerde alınan folik asidin metil formda olması gerekliymiş. Sentetik formda alınan folik asidin bir faydası olmuyormuş.
Doktor şaşırdı ve tebrik etti beni. Ben de bundan önerecektim, sizi tebrik ederim ilginiz ve araştırmanızdan ötürü dedi.

Mthfr-677t homozigot mutant olan arkadaşlara tabii ki doktorlarının önerisiyle kullandıkları folik aside dikkat etmelerini öneriyorum. Markası size ve doktorunuza kalmış ama mutlaka metil formda olsun.

Herkse merhaba. Iyi ki bu topiğe denk geldim. Bende geçen hafta kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim. Mthfr c677t homozigot. Vitaminler hakkında bilgi veren arkadaşada çok teşekkür ederim. Iki kaybım var. Ilki boş gebelikti. Ikincisi 9. Haftada kalbi durdu. Folik asit kullandım hep ama doktorun verdiğini. Bu arada en son hamileliğimde kan testi yapılmıştı b12 değerim 190 civarındaymış ve doktor hiç birşey dememişti. Değer aralığı 500 ve 700 arasında olması gerekiyormuş.

Merhabalar ben bunları uzun arayışlar sonunda öğrendim. Başından beri konuyu okuyanlar bilir. Bunun için Antalya'daki doktoru buldum ve ona gittim. Kendisi Psikiyatrist aynı zamanda gaps uzmanı. Ben iki düşükten sonra araştırma içerisine girdim onu buldum ve inandım. Dilerseniz siz de kendisi ile görüşebilirsiniz. En sağlıklısı da bu olur. Kullandığım takviyeler
krilom omega 3, life time mangesium Glycinate 400 mg ve osende 2m metilfolat metilkobalamin.
En baştan konuyu okudum ilk önce doktorunuz solgarın folatı ve b12 vitaminini önermişti. Daha sonra değiştirmiş hamile olduğunuz için mi? Birde bu osende 2m hem folik asit hem b12 mi içeriyor?

Dün kontrole gittiğimde doktor elimdeki Osende 2m Metilfolat ve Metilkobalamin'i görünce şaşırdı. Bunu kim önerdi dedi? Dedim ki biraz araştırdım ve bu mutasyona sahip kişilerde alınan folik asidin metil formda olması gerekliymiş. Sentetik formda alınan folik asidin bir faydası olmuyormuş.
Doktor şaşırdı ve tebrik etti beni. Ben de bundan önerecektim, sizi tebrik ederim ilginiz ve araştırmanızdan ötürü dedi.

Mthfr-677t homozigot mutant olan arkadaşlara tabii ki doktorlarının önerisiyle kullandıkları folik aside dikkat etmelerini öneriyorum. Markası size ve doktorunuza kalmış ama mutlaka metil formda olsun.

Ne demek ben de bunları duyduğuma çok sevindim. Buraya kaydolmadaki amacım en azından bir kişiye bile öğrendiğim gerçekler ile faydalı olabilmekti. Demek ki araştırma içinde olan gerçek bilim insanları var. Belki bu topiği okuyan bizim durumumuzda olan insanlarda faydalanacak. Bu arada doktorunuzu merak ettim.

En baştan konuyu okudum ilk önce doktorunuz solgarın folatı ve b12 vitaminini önermişti. Daha sonra değiştirmiş hamile olduğunuz için mi? Birde bu osende 2m hem folik asit hem b12 mi içeriyor?

Solgarı doktorum Deniz bey önermemişti. Deniz beye henüz gitmemişken ve hamile değilken piyasada bulunan tek metil folat olarak bulabildiğim için başlamıştım. Deniz beye gittiğimde bana başka bir marka önerdi ve hamile olunca da osende 2m olarak değiştirdi.

Herkse merhaba. Iyi ki bu topiğe denk geldim. Bende geçen hafta kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim. Mthfr c677t homozigot. Vitaminler hakkında bilgi veren arkadaşada çok teşekkür ederim. Iki kaybım var. Ilki boş gebelikti. Ikincisi 9. Haftada kalbi durdu. Folik asit kullandım hep ama doktorun verdiğini. Bu arada en son hamileliğimde kan testi yapılmıştı b12 değerim 190 civarındaymış ve doktor hiç birşey dememişti. Değer aralığı 500 ve 700 arasında olması gerekiyormuş.

Bu ilaçlar eczanelerde satılıyormu acaba

Solgarı doktorum Deniz bey önermemişti. Deniz beye henüz gitmemişken ve hamile değilken piyasada bulunan tek metil folat olarak bulabildiğim için başlamıştım. Deniz beye gittiğimde bana başka bir marka önerdi ve hamile olunca da osende 2m olarak değiştirdi.
Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Güzel bir paylaşım oldu bilmediğim şeyler öğrendim

Siz nasıl kullanıyorsunuz ilaçları acaba

Siz nasıl kullanıyorsunuz ilaçları acaba

Sabah kahvaltıdan önce 1 tablet Osende 2M, şeker gibi emerek alıyorum.
Akşamları günde bir kez 0.4 ml kan sulandırıcı iğne, (karından)
Sabah ve akşam uyumadan önce birer tablet 200 mg Progestan (vajinal yoldan)
3 günde bir kalçadan Progynex iğne. (Rahim duvarı güçlendirici)

Tedbir amaçlı bir tane de Proluton iğne var. Onu kanama olması halinde vurduracağım.

Sabah kahvaltıdan önce 1 tablet Osende 2M, şeker gibi emerek alıyorum.
Akşamları günde bir kez 0.4 ml kan sulandırıcı iğne, (karından)
Sabah ve akşam uyumadan önce birer tablet 200 mg Progestan (vajinal yoldan)
3 günde bir kalçadan Progynex iğne. (Rahim duvarı güçlendirici)

Tedbir amaçlı bir tane de Proluton iğne var. Onu kanama olması halinde vurduracağım.
Merhaba siz tüp bebekle hamile kaldınız sanırım tebrik ederim Allah saglıcakla kavustursun inş

Benim bu ay transferim var nasipse. Şimdilik sadece estrofem kullanıyorum
Mthfr homozigot.. Transferden beş gün once coraspirin baslıycam
Gebelik olusursada claxene 0.4vurulacakmısım kaç aya kadar bilmiyorum
Bu gen beni korkutuyor. İkinci denemem ve bir tane embriyom var.
Claxene i ne zaman başladınız siz? Kac ay devm edeceksiniz

Merhaba siz tüp bebekle hamile kaldınız sanırım tebrik ederim Allah saglıcakla kavustursun inş

Benim bu ay transferim var nasipse. Şimdilik sadece estrofem kullanıyorum
Mthfr homozigot.. Transferden beş gün once coraspirin baslıycam
Gebelik olusursada claxene 0.4vurulacakmısım kaç aya kadar bilmiyorum
Bu gen beni korkutuyor. İkinci denemem ve bir tane embriyom var.
Claxene i ne zaman başladınız siz? Kac ay devm edeceksiniz

Merhaba. Çok teşekkür ederim. Allah size de nasip etsin.
Yok tüp bebek değil, normal yoldan hamile kaldım. Daha önce 10 haftalıkken kalp durması nedeniyle bir kürtajım var.

Doktorum biraz temkinli. Tüm riskleri sıfıra indirmek adına her türlü tedbiri alıyor. Uygulanan ilaçların genelde tüp bebekle hamile kalanlara uygulandığını ben de okumuştum. Ama dediğim gibi doktorum risk istemiyor.

İğneye de idrar testi ile hamile olduğumu öğrenir öğrenmez yapmaya başladım. Sanırım doğuma 2-3 hafta kala kesiliyor iğne.

Merhaba. Çok teşekkür ederim. Allah size de nasip etsin.
Yok tüp bebek değil, normal yoldan hamile kaldım. Daha önce 10 haftalıkken kalp durması nedeniyle bir kürtajım var.

Doktorum biraz temkinli. Tüm riskleri sıfıra indirmek adına her türlü tedbiri alıyor. Uygulanan ilaçların genelde tüp bebekle hamile kalanlara uygulandığını ben de okumuştum. Ama dediğim gibi doktorum risk istemiyor.

İğneye de idrar testi ile hamile olduğumu öğrenir öğrenmez yapmaya başladım. Sanırım doğuma 2-3 hafta kala kesiliyor iğne.
Sizi hangi Dr a gidiyorsunuz acaba

Bana daha ilk hamilelik olmasına rağmen doktorum bu testi yaptı ve benim de mthfr c 677 homozigot mutant çıktı. Doktorum hamilelik boyunca 0.4 doz iğne vurulacağımı söyledi. Sonra başka doktorlara göründük ve iğnenin gerekli olmadığı söylendi. Biz de Coraspin kullandık. Maalesef 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. Yarın kürtaj olacağım. Tabi buna sebep olan kan sulandırıcı iğne kullanmamam mı orası bilinmiyor. Kürtaj sonrası patalojide umarım belli olur.
merhaba canim simdi tekrar hamilesin masallah allah hepimizin kucaginaa almayi nasip etsin ben de 3 gende heterezigot var mthfr677 mthfr1298 ve bir gen daha bebe aspirini +clexane 4 kullaniyorum sen neler kullaniyorsun bana bir doktor sadece igne yeterli dedi digeri igne ve aspirin dedi kafam karisti sence dogru yoldamiyim

Back