• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR-C677T homozigot olanlar

Şuan 3+5teyim canım kanamam yok çok çok yeni yani.haftaya keseyi görmeye gidicez.kanamanın sebebi pıhtılaşmamı acaba canım okuduğum kadarıyla pıhtılaşma sorunu olanların hep kanaması var doğru mu?
Canım pek bilgim yok ama bende de 2 kuzenimde de pıhtılaşma vardı ve hamilelik boyunca ara ara kanamalarimiz oldu çok stres yapma ve devamlı yat uzan keyfine bak inşallah sonunu getirirsin bebeğine kavuşursun

Ben hamile kaldığımı öğrenince almayı düşünüyorum. Kabalama bir hesapla 60'lık tabletten 4 kutu falan gidiyor hamilelik boyunca. 900 TL yapıyor ki kesinlikle bu bedele değer.

Merhaba, doktorum Methyl up takviyemi değiştirdi. Gebelikte daha temkinli olalıyız dedi.
Osende metilfolat metilkobalamin verdi. Fiyatı 79 TL

Merhaba, doktorum Methyl up takviyemi değiştirdi. Gebelikte daha temkinli olalıyız dedi.
Osende metilfolat metilkobalamin verdi. Fiyatı 79 TL
Merhaba.
26 Nisan'da kürtaj olmuştum. Dün tekrar hamile olduğumu öğrendim. Doktor kontrolüm ayın 11'inde. Doktorla telefonla görüştüm, elimde önceden kalan Oksapar 0.4 iğnelere başla hemen dedi. Folik asit konusunu konuşadım.
Gebelikte kontrollü olmalıyız derken ne değişti? Bu takviyenin farkı ne acaba?

Merhaba.
26 Nisan'da kürtaj olmuştum. Dün tekrar hamile olduğumu öğrendim. Doktor kontrolüm ayın 11'inde. Doktorla telefonla görüştüm, elimde önceden kalan Oksapar 0.4 iğnelere başla hemen dedi. Folik asit konusunu konuşadım.
Gebelikte kontrollü olmalıyız derken ne değişti? Bu takviyenin farkı ne acaba?

Merhaba, gözünüz aydın, methyl up gebe olmadan önce vermişti. Dün gebe olduğumu söyleyince methyl up yerine. Osende verdi Çünkü Methyl up da b12 ve b9 vitaminin dışında b2 ve b6 var. Hepsini karıştırmak istemiyorum ,
gebelik durumunda biraz daha dikkatli gitme taraftarı olduğunu söyledi.

Merhaba, gözünüz aydın, methyl up gebe olmadan önce vermişti. Dün gebe olduğumu söyleyince methyl up yerine. Osende verdi Çünkü Methyl up da b12 ve b9 vitaminin dışında b2 ve b6 var. Hepsini karıştırmak istemiyorum ,
gebelik durumunda biraz daha dikkatli gitme taraftarı olduğunu söyledi.
Çok teşekkür ederim.
Ben gebelik öncesinde dönemde yine bilindik, methyl olmayan folik asit kullanmaya devam ettim. Umarım bu benim aleyhime olmaz. Şimdi en azından tahlillere göre hamile olduğuma göre tekrar methyl formda folik aside başlamamda bir engel yok sanırım.

Çok teşekkür ederim.
Ben gebelik öncesinde dönemde yine bilindik, methyl olmayan folik asit kullanmaya devam ettim. Umarım bu benim aleyhime olmaz. Şimdi en azından tahlillere göre hamile olduğuma göre tekrar methyl formda folik aside başlamamda bir engel yok sanırım.

Tabi ki bence bir an önce başlayın. Sabahları kahvaltı başında emerek almamı söyledi bu arada.

Kızlar söyledğiniz tarzda folik asidin farkı ne ben folio kullanıyorum o etki etmiyor mu

Daha önce yazdığım yazıyı kopyalıyorum.
merhaba arkadaşlar, bana da 2 düşükten sonra mthfr 677t homozigot teşhisi kondu. Genetik doktoru b12 ve folik asit kullanmam gerektiğini söyledi. Doktorum kan pıhtılaşması sorunum olduğunu tekrar gebe kaldığımda kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi. Hematoloğa gittiğimde ise düşüklerin mthfr 677t homozigot kaynaklı olmadığını bunun artık düşüklere neden olmadığının ispatlandığını söyledi. Tabi ben her ay hamile olma ihtimaline karşı uzun süre f....kullandım. Ne kadar yanlış yaptığımı geçen hafta okuduğum doktorun yazısında anladım. Çünkü bu bozuk gene sahip olanlar sentetik b12 ve folik asiti zaten sindiremiyor, bunlar hızlı bir şekilde kana karıştığı halde hücre içine giremiyormuş. Hücre içine girmeden bir fayda sağlayamadığı gibi vücuda ciddi zararlar veriyormuş. Peki ne yapmalıymışız bu vitaminleri ya doğal gıdalardan elde etmeli ya da methyl gurubu yani aktif haldeki b12 ve folik asit kullanmak gerekiyormuş. Sırf bunları söyleyebilmek adına üye oldum . Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın https://vitamingiller.com/folik-asit-ve-folat-arasindaki-fark

Çok faydalı oldu teşekkür ediyorum şuan folik asit kullandığım için çok korktum yarın ilk randevumda doktoruma söyleyeceğim bunu

Çok faydalı oldu teşekkür ediyorum şuan folik asit kullandığım için çok korktum yarın ilk randevumda doktoruma söyleyeceğim bunu

Ben kendi doktoruma söylediğimde pek dikkate almadı. Fonksiyonel tıp doktorları biliyor daha çok

Ben kendi doktoruma söylediğimde pek dikkate almadı. Fonksiyonel tıp doktorları biliyor daha çok
ANLADIM ilaç ismini aldım zaten canım kendim almayı düşünüyorum yarın,peki pıhtılaşma sorunu olanlarda lekelenme çok oluyormuş bununla işgili bir bilgi Var mı

ANLADIM ilaç ismini aldım zaten canım kendim almayı düşünüyorum yarın,peki pıhtılaşma sorunu olanlarda lekelenme çok oluyormuş bununla işgili bir bilgi Var mı
Genel olarak bilmiyorum ama benim iki düşüğüm var şu an hamileliğin 5. Haftasındayım bir haftadırda kahverengi lekelenmem var. Düşüklerimin ilkinde vardı ikincisinde ise direk kanama olmuştu. Şu an krilom marka omega 3 ve osende 2m kullanıyorum.

Genel olarak bilmiyorum ama benim iki düşüğüm var şu an hamileliğin 5. Haftasındayım bir haftadırda kahverengi lekelenmem var. Düşüklerimin ilkinde vardı ikincisinde ise direk kanama olmuştu. Şu an krilom marka omega 3 ve osende 2m kullanıyorum.
Benim de iki kaybım var kalp durmasından bu üçüncü ve benimde ilki kahve lekelenmeliydi ikinci kanamalıydı bunda da 4+6yım yarın yine kahvemsi leke var

Benim de iki kaybım var kalp durmasından bu üçüncü ve benimde ilki kahve lekelenmeliydi ikinci kanamalıydı bunda da 4+6yım yarın yine kahvemsi leke var

Günaydın,durumumuz tamamen aynı gebelik haftamız bile ben de bugün 4+6 oldum. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olur.

Henüz erken olduğu için gitmedim. Eğer dayanabilirsem 6. haftada gitmeyi düşünüyorum.
En iyisi aslında sonra kese büyüdü mü bebek göründü mü kalbi attı mı gibi sıkıntılar yaşıyoruz geçen sefer 5+2de kalbini bile duymuştum gerçi,hayırlısı hakkımızda

Kızlar delirmekten korkuyorum
3 defa kürtaj oldum üçünde de 9 haftalıkken kalbi durdu pıhtılaşma yüzünden. İkinciden sonra trombofili paneli yaptırdım MTHFR C677T homozigot çıktı ve PAI-1-675İNS 4G 4g idi. Üçüncüde coraspin ve kan sulandırıcı iğne olan Hibor3500 kullandım yine kalbi durdu. Doktorun biri deneyin sağlıklı bebeği bulacaksınız diyor öteki tüp bebek diyor. Bu folik asit konusunu son gebeliğimde doktora sordum. Öyle bişe yok olsa haberimiz olur yurt dışında konferanslara gidiyorum dedi. Hiç araştırma yapmamıştım. İğne kullandığım halde kalbi durdu bu yüzden mi acaba. Folibol, femamed vs kullandım hep. Bu ilacın tam adı ne anlayamadım ilacı devlet karşılıyor mu ? Doktora söylemeden içsem bişe olur mu ki

Günaydın,durumumuz tamamen aynı gebelik haftamız bile ben de bugün 4+6 oldum. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olur.
Tekrar merhaba. Kürtaj olduğum günden bu yana bu kan pıhtılaşması konusundaki paylaştığınız bilgilerden çok faydalandım. Ben de 4+4 haftalık hamileyim :) 3 gündür iğnelerimi kullanıyorum.
Osende tableti aldım bugün. Siz hangi saatlerde kullanıyorsunuz?

Tekrar merhaba. Kürtaj olduğum günden bu yana bu kan pıhtılaşması konusundaki paylaştığınız bilgilerden çok faydalandım. Ben de 4+4 haftalık hamileyim :) 3 gündür iğnelerimi kullanıyorum.
Osende tableti aldım bugün. Siz hangi saatlerde kullanıyorsunuz?
Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıcakla doğsun inşallah. Osendeyi hiç bilmiyordum. Doktor mu önerdi

Back