- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Gecmis olsun, patolojiden ne yazikki bu tarz seylerin cevabi gelmiyor...
Bende ilk bebegimin kalbi durdugu icin kaybettim, doktorum ilk oldugu icin gerek duymamasina ragmen trombofili yaptirdim ve mtfhr heterozigot cikti, ikinci gebeligimde sadece clexan 0,4 kullandim ve hamdolssun evladimi kucaklayabildim.
Ama benimle ayni durumda olan kac tane arkadasimin daha igne yerine aspirin kullandigi icin tekrarlayan kayiplAri oldu. Hele bir tanesi 4. Defa kaybettikten sonra 5. Gebeliginde e kullanalim bari igne bir de onu deneyelim diyen doktor sayesinde su an 32. Haftasinda cok sukur.
Bazi doktorlar pek onemsemiyor bunu, gerek olmadigini dusunuyorlar. ama benim doktorumun dogum sonrasi kontrolumde m bundan sonraki gebeliklerinde takibi yine birlikte yapamayacaksak farkli bir doktora gideceksen bile mutlaka ama mutlaka igne kullanman gerektigini ilet, gerekirse numarami ver beni arasin ben de bir goruseyim, ilk bebekte yasadigimiz tatsizligin tekrarlanmamasi kacinilmaz demisti... beynime kazinan bir konusmadir
Benim doktorum da ilk kaybimda pihtilasmaya ihtimal vermiyorum demisti ama ben israrla testi yaptirdim. Gercekten kadin dogumcular bu pihtilasmayi pek ciddye almiyor ne yazikki.Merhaba, teşekkür ederim.
Böyle ilgili ve bilgili bir doktorunuzun olması çok güzel.
Tıp dünyası bu pıhtılaşma konusunda ne yazık ki gerekli özeni göstermiyor. Bazı doktorların konuyla uzaktan yakından ilgisi yok.
Merhaba, doktorun kimdi? İstanbulda mı?Gecmis olsun, patolojiden ne yazikki bu tarz seylerin cevabi gelmiyor...
Bende ilk bebegimin kalbi durdugu icin kaybettim, doktorum ilk oldugu icin gerek duymamasina ragmen trombofili yaptirdim ve mtfhr heterozigot cikti, ikinci gebeligimde sadece clexan 0,4 kullandim ve hamdolssun evladimi kucaklayabildim.
Ama benimle ayni durumda olan kac tane arkadasimin daha igne yerine aspirin kullandigi icin tekrarlayan kayiplAri oldu. Hele bir tanesi 4. Defa kaybettikten sonra 5. Gebeliginde e kullanalim bari igne bir de onu deneyelim diyen doktor sayesinde su an 32. Haftasinda cok sukur.
Bazi doktorlar pek onemsemiyor bunu, gerek olmadigini dusunuyorlar. ama benim doktorumun dogum sonrasi kontrolumde m bundan sonraki gebeliklerinde takibi yine birlikte yapamayacaksak farkli bir doktora gideceksen bile mutlaka ama mutlaka igne kullanman gerektigini ilet, gerekirse numarami ver beni arasin ben de bir goruseyim, ilk bebekte yasadigimiz tatsizligin tekrarlanmamasi kacinilmaz demisti... beynime kazinan bir konusmadir
Evet ist gop yeniyuzyil univ hast deMerhaba, doktorun kimdi? İstanbulda mı?
Memnun kaldın mı? Ben de pıhtılaşmadan anlayan bi doktor arıyorumEvet ist gop yeniyuzyil univ hast de
Acikcasi pihtilasmadan anladigi yok hic bir doktorun, ama bir cok doktor mtfhr homozigot ya da heterozigotlarin igne kullanmasina gerek olmadigini dusunuyor, bizimki igneyi kesinlikle gerekli gordu ve doguma 1 hafta kalana kadar kullandim hic birakmadan, ayni hastanede acil durumlarda gittigim bir cok doktor bu rapora gore igne cok ta gerekli degil dediler ama o israrla kullanmam gerektigini soyledi, benim bide ek olarak sikintilar vardi hamileligimde, bebegim tek umbrikal arter vardi vs, rahim agzi yetmezligi, gebelik zehirlenmesi... hepsini gordum 9 ay boyunca ama beni tatmin etti doktorumMemnun kaldın mı? Ben de pıhtılaşmadan anlayan bi doktor arıyorum
Hayır canim engel değil sadece düşük olma riski daha fazlaMTHFR-C677T homozigot ben de de çıktıgebe kalmaya engel mi
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız değerBen ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı kürtaj oldum. Aradan 3 ay geçti hiç korunmuyoduk birden yine kanamalarim olmaya başladı hastanelik oldum bi gece hamile olduğumu öğrendim düşük riski vardı testlerde homozigot çıktı sizinkiyle aynı. Hemen cleaxan 0.4 iğne başladık göbekten hergun yapiyodum doğum gününe kadar da yaptık 6. Aya kadar progestan hap kullandım bide ilk 3 ay hep fitil falan kullandım.
Aminn darısı tüm istiyenlerin başına inşallah.. çok çok zor bir süreç ama sabir ve dua ile inşallah allah size de kısmet eder. Tabi bu süreçte bide en önemli şey sürekli istirahat ve ilaçları düzenli kullanmak her gün aynı saatte.. düşünün ben çalışıyordum ama bi yıl dur çalışmıyorum evdeyimbebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız değerdarısı bizlere inşallah
Insallah canım yalnız kanama arttığında coraspin ve clexane a ara ver bunlar kanı sulandırır kanama artar. Iğne yapma sürekli yat uzan valla canım ben aylarca yattım kalktıgımda kanama oluyodu kanama durunca tekrar vur igneleriniBenim de iki gebelik kaybım sonucu testlerde mthfr a1298c homozigot mutant çıktı.ilki 5-6haftalıkken kalbi durdu,ikincisi 9haftalıkken kalbi durdu.ikincide kanamam oluyodu sizinkiyle benzettim.belki benimde anlaşılsaysı hamileyken vurulduğum düşük iğnelerine ek olarak clexane kullansaydım kaybetmeyecektim.ama bilemedik.şuan adetime 2gün var bhcg yükseliyor clexane 0.4kullanıyrum artı coraspin.inşallah sağlıcakla yavruma kavuşurum
Şuan 3+5teyim canım kanamam yok çok çok yeni yani.haftaya keseyi görmeye gidicez.kanamanın sebebi pıhtılaşmamı acaba canım okuduğum kadarıyla pıhtılaşma sorunu olanların hep kanaması var doğru mu?Insallah canım yalnız kanama arttığında coraspin ve clexane a ara ver bunlar kanı sulandırır kanama artar. Iğne yapma sürekli yat uzan valla canım ben aylarca yattım kalktıgımda kanama oluyodu kanama durunca tekrar vur ignelerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?