MTHFR-C677T homozigot olanlar

B12 1000 mg, folik asit ise 400 mg. Uygun mu mudur acaba?
Bir de bunları kullanmaya hamile kaldıktan sonra mı başlamalıyız yoksa hamilelik planlandığı andan itibaren mi?

folat demek istediniz sanırım :) dozlar uygun ben hamile değilim ama kullanıyorum. Hamile kalamama durumu uzun sürerse ara vererek kullanmayı düşünüyorum. En doğrusunu doktor bilir tabi.

folat demek istediniz sanırım :) dozlar uygun ben hamile değilim ama kullanıyorum. Hamile kalamama durumu uzun sürerse ara vererek kullanmayı düşünüyorum. En doğrusunu doktor bilir tabi.
Pardon folat. :)
Tamamdır tekrar teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar doktorla görüşmede genel olarak beslenme ve vitaminler üzerine durdu. Diyet listesi verdi. Fermente lahana, et kemik suyu var. Haftada en az 5 kez aç karnına olacak şekilde 60 dk egzersiz ya da yürüyüş. 2 ay boyunca yememem gerekenler; tahıl türevleri( pirinç,bulgur,ekmek,hamur işi)mısır,patates,kuru baklagiller, unlu tahıllı çorbalar,bira,yer fıstığı ,sütlü tatlılar,şeker,tatlandırıcılar,light içecekler,ayran) .Hiç bir şekilde tam buğday dahi olsa ekmek yenmeyecek. Diyete alıştıktan kısa bir süre sonra öğle öğünleri atlanacak çok acıkılırsa 15 adet çiğ fındık ya da badem yenecek. Öğünler arası 5 - 6 saat olacak. En az günde 2,5 litre alkali su içilecek. Dilerseniz fermente lahana ve kemik suyunun tarifini de paylaşırım.

Vitamin takviyelerine gelince;
balık yağı
d3
ubiquinol QH
k2
magnezyum
ve yurt dışından gelen iki adet vitamin daha ( bu iki vitamin 340 tl)

bunları kullanmadan tahlil yaptırmamı istedi. İki ay sonra tekrar çağırdı. Özetle bunlar, vitamin takviyelerini kullanmak isterseniz marka paylaşımı yaparım. Yurt dışından gelen vitaminin içinde folat ve b12 var.

Tekrar tekrar teşekkür ederim bizi de bilgilendirdiğiniz için.
İçinde folat ve b12 olan ithal vitamini paylaşırsanız sevinirim.
Bir de bunlar da methyl formda oluyor değil mi?

Tekrar tekrar teşekkür ederim bizi de bilgilendirdiğiniz için.
İçinde folat ve b12 olan ithal vitamini paylaşırsanız sevinirim.
Bir de bunlar da methyl formda oluyor değil mi?

Rica ederim. Evet Methyl formda.
Vitaminler Methylup, ınflex c3 curcumın 2000 x

Ben doktordan aldım bunları , az önce baktığımda nette bir sitede de vardı.

sevgiler :)

Rica ederim. Evet Methyl formda.
Vitaminler Methylup, ınflex c3 curcumın 2000 x

Ben doktordan aldım bunları , az önce baktığımda nette bir sitede de vardı.

sevgiler :)
Evet baktım şimdi, 229 TL diyor. :)

Aynı içerikteki ürünü iki ayrı kapta alınca Solgar markasından 120 civarına geliyor. Bu tek ürün 229 TL. Acaba almaya değer mi, bu fiyat farkının sebebi tam olarak ne olabilir?

bu ürünün içinde vitamin b2 ve b6 da var ve Türkiye'de olmayıp yurt dışından geliyor olması da fiyatı etkiliyor olabilir. Ben solgarın folatını kullanıyorum dediğimde senin ilacın kesinlikle methylup dedi.

Peki ben şimdi hamile değilim. Ama düşünüyorum ilk adetimden sonra. Hamile kaldıktan sonra mı kullanmalıyım bu takviyeyi?

Peki ben şimdi hamile değilim. Ama düşünüyorum ilk adetimden sonra. Hamile kaldıktan sonra mı kullanmalıyım bu takviyeyi?

Ben de hamile değilim. Dr'un istemiş olduğu testlerden sonra kullanmaya başlayacağım. Dr. vitaminlerden önce ve sonrasını görmek istedi. Senin yerinde olsam sürekli kullanırım dedi. Maddi durumunuz elveriyorsa hemen başlayın bence ama elvermiyorsa adet bitiminde başlayın. Maddi olarak gerçekten büyük külfet ama 9 ay boyunca kullanacağımızı düşünürsek 2.025 tl yapar ki bunun için değer. Anladığım kadarıyla diğer takviyeleri almayacaksınız zaten. Hamile kalma süreciniz uzarsa da aralıklarla kullanırsınız depo vitamin bunlar c vitamini gibi her gün almak gerekmiyor. Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim :)

Ben hamile kaldığımı öğrenince almayı düşünüyorum. Kabalama bir hesapla 60'lık tabletten 4 kutu falan gidiyor hamilelik boyunca. 900 TL yapıyor ki kesinlikle bu bedele değer.

Merhaba ben de tüp bebek tedavisine başlayacagım, sebepsiz inf grubundayız ve testlerim şöyle. Acaba sen iğneye ne zaman başladın? Transferden sonra mı?

Eklentiler

• F6866200-C881-4470-BCBA-6A6BE403DF8C.jpeg
    26,6 KB · Görüntüleme: 262
Merhaba ben de tüp bebek tedavisine başlayacagım, sebepsiz inf grubundayız ve testlerim şöyle. Acaba sen iğneye ne zaman başladın? Transferden sonra mı?
Canim benim sadece tek genimde homozigot vardi..transfer oldugunda baslaniliyo.... ama ben tup bebekle hamile kaldigim bebeklerimi kaybettim..nedenini bilmiyoruz..
Bizimde sebepsizde 3 senede ilk kez dogal yolla hamileyim su an..yeni tedavi icin plan yaparken bize surpriz oldu..
Su andada kullaniyorum.ogrenir ogrenmez igneye basladim..coraspin kullanmiyorum

Tebrik ederim inşallah sağlıkla devam eder. O halde transferde başlanması gec olmuyor iğneye. Ben iğneye başlayana kadar yum toplamadan sonra coraspine başlayayım diyordum

Tebrik ederim inşallah sağlıkla devam eder. O halde transferde başlanması gec olmuyor iğneye. Ben iğneye başlayana kadar yum toplamadan sonra coraspine başlayayım diyordum
Canim dr seni yonlendirir zaten..sen nasil karar verceksin..

Canım nasıl hamile kaldın. Önceki düşükler clexane kullanmadıgın için mi olmuş. Şimdi iğne vuruluyor musun

Gecmis olsun, patolojiden ne yazikki bu tarz seylerin cevabi gelmiyor...

Bende ilk bebegimin kalbi durdugu icin kaybettim, doktorum ilk oldugu icin gerek duymamasina ragmen trombofili yaptirdim ve mtfhr heterozigot cikti, ikinci gebeligimde sadece clexan 0,4 kullandim ve hamdolssun evladimi kucaklayabildim.

Ama benimle ayni durumda olan kac tane arkadasimin daha igne yerine aspirin kullandigi icin tekrarlayan kayiplAri oldu. Hele bir tanesi 4. Defa kaybettikten sonra 5. Gebeliginde e kullanalim bari igne bir de onu deneyelim diyen doktor sayesinde su an 32. Haftasinda cok sukur.

Bazi doktorlar pek onemsemiyor bunu, gerek olmadigini dusunuyorlar. ama benim doktorumun dogum sonrasi kontrolumde m bundan sonraki gebeliklerinde takibi yine birlikte yapamayacaksak farkli bir doktora gideceksen bile mutlaka ama mutlaka igne kullanman gerektigini ilet, gerekirse numarami ver beni arasin ben de bir goruseyim, ilk bebekte yasadigimiz tatsizligin tekrarlanmamasi kacinilmaz demisti... beynime kazinan bir konusmadir

Canım nasıl hamile kaldın. Önceki düşükler clexane kullanmadıgın için mi olmuş. Şimdi iğne vuruluyor musun
1.hamileligimde kullanmamistim.. 2.de kullanmistim ama yine dusuk.olmustu canim..onlar tup bebekti..
Ilk kez dogal yolla hamile kaldim.
Su anda igne kullaniyorum.. 10.haftaya girdim.ne kadar kullanicam bilmiyorum.cok sukur su an bi sikinti yk

Merhaba arkadaşlar, Tpo Ab ve Anti tg değerlerinize de baktırın muhakkak şimdiye kadar bana hiç bir dr bu testleri yapmamıştı. T3,T4 ve TSH ım normal aralıklarda çıktığı için doktorlar önemsemiyor. Ama ben haşimato olduğumu öğrendim. Kadınlar arasında çok yaygınmış ve düşük ve kısırlık nedeniymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…