- 31 Aralık 2019
- 31
- 56
- 32
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Transfer olmadıK Kavimlergocu benımde yüzde 45 mozaik im var .ne durumdasın aynı süreçlerden gecmıssin bana da yazar mısın
Canım Bayadır yoktun nasılsın ne durumdasınTransfer olmadı
Ben tedaviye ara verdimCanım Bayadır yoktun nasılsın ne durumdasın
Embriyonuzun laboratuvar raporunda Mozaik ibaresi var mi? Varsa yuzde kac mozaiklik var? Ornek bir rapor paylasiyorum asagida. Eger ki Aneuploid yada Abnormal yaziyorsa o embriyo 'viable' degildir ve eger ki laboratuvar incelemesinde bir hata yoksa, ya kimyasal olur yada sagliksiz ilerler. Yani embriyonuz -15 (monozomi) veya +15 (trizomi) aneuploid / abnormal ise transferi onerilmez.15. kromozom da eksiklik varsa o da viable bir kromosom degil mi ?
Benimde mozaik bir embriyom var özel gereksinimli bir kızım var o yüzden Dr mozaik embriyo transferini önermesi. Şöyle önermesi eğer ki sağlıklı kromozomlar baskın gelirse doğarsa sağlıklı olur ancak mozaiklik ağır basarsa düşük olur ya da hiç tutunmaz dedi. Bizde bu riski göze alamadık %50 mozaiklik çünküEmbriyonuzun laboratuvar raporunda Mozaik ibaresi var mi? Varsa yuzde kac mozaiklik var? Ornek bir rapor paylasiyorum asagida. Eger ki Aneuploid yada Abnormal yaziyorsa o embriyo 'viable' degildir ve eger ki laboratuvar incelemesinde bir hata yoksa, ya kimyasal olur yada sagliksiz ilerler. Yani embriyonuz -15 (monozomi) veya +15 (trizomi) aneuploid / abnormal ise transferi onerilmez.
Lakin mozaik ibaresi varsa, mozaiklik derecesinin degerlendirilmesi gerekir. Eger ki bir mozaik embriyonuz varsa raporunuz ile birlikte bir genetik doktoru ile konusmanizda fayda var.
Eki Görüntüle 3170644
Sizinle ayni merkezde tedavi goruyoruz. Eger ki yasiniz yeni tedavilere musaitse mozaiklerin transferini asla onermiyorlar. Bir de bildiginiz uzere hangi kromozomda oldugu da cok onemli. Mesala diyelim ki eslerden birinde translokasyon var, eger ki mozaiklik o kromozomdaysa asla transferini onermeyiz demisti Murat Bey. Yasiniz musaitse opulara devam veya elde euploid varsa kesinlikle oncelik o olmali, ama yine de ben olsam o embriyoyu bir kosede tutardim. Bizim de bir tane mozaigimiz var ve Semra Hoca gelecekte transferi konusunda tereddut etmiyor cunku dusuk seviye mozaik. Onun harici hem Memorial'da hem de Capa'da toplamda dort ayri genetik doktoru ile gorustum hepsi de transferi onerdiler. Yani hangi kromozomda oldugu ve derecesi ve kadin yasi cok onemli bu karari almak icin. Arada yazilarinizi okuyorum ve umarim cok yakinda siz de guzel sonuclar elde edersiniz. Minik kiziniza sevgilerBenimde mozaik bir embriyom var özel gereksinimli bir kızım var o yüzden Dr mozaik embriyo transferini önermesi. Şöyle önermesi eğer ki sağlıklı kromozomlar baskın gelirse doğarsa sağlıklı olur ancak mozaiklik ağır basarsa düşük olur ya da hiç tutunmaz dedi. Bizde bu riski göze alamadık %50 mozaiklik çünkü
Çok teşekkürler ben dondurulmuş embriyolarımdan tekrar pgtye gönderdim çok şükür normal Bi tane bulabildik onu transfer edecekler yakın zamanda. Evet mozaiklerde hangi kromozom da olduğu çok önemliymiş. Yücel beyde bana öyle söylemişti yani anomali bir bebek doğmaz diye bizdeki mozaik teki kromozomlara bakarak Yaşım 38.pgtli embriyo dışında Bi tane daha pgtsiz embriyomuz var İnşaAllah ona gerek kalmadan pozitif sonuç alırızSizinle ayni merkezde tedavi goruyoruz. Eger ki yasiniz yeni tedavilere musaitse mozaiklerin transferini asla onermiyorlar. Bir de bildiginiz uzere hangi kromozomda oldugu da cok onemli. Mesala diyelim ki eslerden birinde translokasyon var, eger ki mozaiklik o kromozomdaysa asla transferini onermeyiz demisti Murat Bey. Yasiniz musaitse opulara devam veya elde euploid varsa kesinlikle oncelik o olmali, ama yine de ben olsam o embriyoyu bir kosede tutardim. Bizim de bir tane mozaigimiz var ve Semra Hoca gelecekte transferi konusunda tereddut etmiyor cunku dusuk seviye mozaik. Onun harici hem Memorial'da hem de Capa'da toplamda dort ayri genetik doktoru ile gorustum hepsi de transferi onerdiler. Yani hangi kromozomda oldugu ve derecesi ve kadin yasi cok onemli bu karari almak icin. Arada yazilarinizi okuyorum ve umarim cok yakinda siz de guzel sonuclar elde edersiniz. Minik kiziniza sevgiler
Simdiden transferiniz icin bol sans dilerim. Guzel bir sekilde tutunsun kiziniza tatli bir kardes gelsinÇok teşekkürler ben dondurulmuş embriyolarımdan tekrar pgtye gönderdim çok şükür normal Bi tane bulabildik onu transfer edecekler yakın zamanda. Evet mozaiklerde hangi kromozom da olduğu çok önemliymiş. Yücel beyde bana öyle söylemişti yani anomali bir bebek doğmaz diye bizdeki mozaik teki kromozomlara bakarak Yaşım 38.pgtli embriyo dışında Bi tane daha pgtsiz embriyomuz var İnşaAllah ona gerek kalmadan pozitif sonuç alırız
Amin çok teşekkürlerSimdiden transferiniz icin bol sans dilerim. Guzel bir sekilde tutunsun kiziniza tatli bir kardes gelsin
bende ki ilk blasto da cikan sonuc buEmbriyonuzun laboratuvar raporunda Mozaik ibaresi var mi? Varsa yuzde kac mozaiklik var? Ornek bir rapor paylasiyorum asagida. Eger ki Aneuploid yada Abnormal yaziyorsa o embriyo 'viable' degildir ve eger ki laboratuvar incelemesinde bir hata yoksa, ya kimyasal olur yada sagliksiz ilerler. Yani embriyonuz -15 (monozomi) veya +15 (trizomi) aneuploid / abnormal ise transferi onerilmez.
Lakin mozaik ibaresi varsa, mozaiklik derecesinin degerlendirilmesi gerekir. Eger ki bir mozaik embriyonuz varsa raporunuz ile birlikte bir genetik doktoru ile konusmanizda fayda var.
Eki Görüntüle 3170644
Maalesef embriyonuz mozaik degil ve transferini onermeyeceklerdir. Ama iyi tarafindan bakmak lazim, dusuk, kurtaj veya kimyasal gebelik yasayabilirdiniz pgt yaptirmamis olsaydiniz. Icinizi rahatlatmak icin soyluyorum, ayni yaslardayiz ve pek cok tedavi sonucu transfer ettirilebilir 2 embriyo bulduk ve ilki ilk transferde tutundu. Dolayisi ile pes etmeden arka arkaya tedavi gorurseniz saglikli embriyolar bulabilirsiniz. Biran once miniginize kavusmanizi dilerim.bende ki ilk blasto da cikan sonuc bu
Oncelikle gebeliginiz icin tebrikler. Facebook'ta My Perfect Mosaic Embryo diye bir grup var. Bakmadiysaniz eger bu gruba bir goz atin derim. Cogu uyesi Amerika'da, malum mozaik transferleri agirlikli olarak orada yapiliyor suanda. Cok guzel sonuclar alan ve sapasaglam bebekleri dogan binlerce mozaik embriyo annesi var. Sizin embriyonuzdaki mosaicism olan kromozomlari da grup icinde aratabilirsiniz. Baskalari da yakin kromozomu olan embriyolari transfer ettirmis olabilirler. Ayrica Sisli Memorial'da suana kadar bildigim kadari ile 300'un uzerinde mozaik embriyolardan saglikli dogum gerceklesmis. Size cok guzel bir gebelik donemi diliyorum, umarim saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz miniginizi.Eki Görüntüle 3172617
Eki Görüntüle 3172618
Merhaba arkadaşlar. 4 adet iyi kalitede embriyolarımızı genetiğe göndermiştik.
1 adet mozaik - 2 adet olumsuz - 1 adet sonuç alınamadı bilgisi gelmişti(3 numara olan)
3 numara tekrar genetiğe gittiğinde sağlıklı geldi
maalesef transfer günü çözüldüğünde transfere uygun ilerlemedi ve elimde mozaik kaldığı için o gün mozaik transferi uygun görüldü. (1 numaralı olan )
Şişli Memorial Yücel hoca doktorumdu. Hastaneden ve kendisinden çok memnun kaldım.
Embriyoloğumuz sağlıksız ise düşükle sonuçlanacağını söyledi.
Bugün itibari ile 8+2 yim. 12. haftaya kadar riskim yüksek olasılıkla devam ediyor.
Dualarınızı bekliyorum inşallah sağlıcakla kucağıma alabilirim.
Mozaik sonucuna göre internette araştırma yaptıkça canım sıkılıyor, Kadın doğum uzmanımız sağlıklı bir görünüme sahip dedi şimdilik. bende sizdeki yorumlardan esinlenerek perinatolojiye randevu alacağım. hayırlısı ile devam edebilirsem sürecimi sizinle paylaşırım.
MâşâAllah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin. soner beyin instagram sayfasında vardı galiba mozaik embriyo doğan bebek gayet sağlıklıydıEki Görüntüle 3172617
Eki Görüntüle 3172618
Merhaba arkadaşlar. 4 adet iyi kalitede embriyolarımızı genetiğe göndermiştik.
1 adet mozaik - 2 adet olumsuz - 1 adet sonuç alınamadı bilgisi gelmişti(3 numara olan)
3 numara tekrar genetiğe gittiğinde sağlıklı geldi
maalesef transfer günü çözüldüğünde transfere uygun ilerlemedi ve elimde mozaik kaldığı için o gün mozaik transferi uygun görüldü. (1 numaralı olan )
Şişli Memorial Yücel hoca doktorumdu. Hastaneden ve kendisinden çok memnun kaldım.
Embriyoloğumuz sağlıksız ise düşükle sonuçlanacağını söyledi.
Bugün itibari ile 8+2 yim. 12. haftaya kadar riskim yüksek olasılıkla devam ediyor.
Dualarınızı bekliyorum inşallah sağlıcakla kucağıma alabilirim.
Mozaik sonucuna göre internette araştırma yaptıkça canım sıkılıyor, Kadın doğum uzmanımız sağlıklı bir görünüme sahip dedi şimdilik. bende sizdeki yorumlardan esinlenerek perinatolojiye randevu alacağım. hayırlısı ile devam edebilirsem sürecimi sizinle paylaşırım.
çok teşekkür ediyorum hemen önerdiğiniz sayfayı inceleyeceğim. çok üzerinde durmamaya çalışıyoruz bakalım. atlatmamız. gereken dönemi atlatıp sonrasında gereken testleri yaptıracağız. çok teşekkür ediyorum detaylı açıklamanız için çok iyi geldi :)Oncelikle gebeliginiz icin tebrikler. Facebook'ta My Perfect Mosaic Embryo diye bir grup var. Bakmadiysaniz eger bu gruba bir goz atin derim. Cogu uyesi Amerika'da, malum mozaik transferleri agirlikli olarak orada yapiliyor suanda. Cok guzel sonuclar alan ve sapasaglam bebekleri dogan binlerce mozaik embriyo annesi var. Sizin embriyonuzdaki mosaicism olan kromozomlari da grup icinde aratabilirsiniz. Baskalari da yakin kromozomu olan embriyolari transfer ettirmis olabilirler. Ayrica Sisli Memorial'da suana kadar bildigim kadari ile 300'un uzerinde mozaik embriyolardan saglikli dogum gerceklesmis. Size cok guzel bir gebelik donemi diliyorum, umarim saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz miniginizi.
evet çoğunlukla sağlıklı bebek haberi okuyorum bende , olumsuz hiç rastlamadım. bende umarım aylar sonra hayırlı haberi paylaşırım burada :))MâşâAllah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin. soner beyin instagram sayfasında vardı galiba mozaik embriyo doğan bebek gayet sağlıklıydı