Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Gunaydin kizlar
Baainizdan gecenleri anlatabilir misiniz? Cunku bazi arkadaslar tedaviden olumsuz etkilenmis dolayisiyla yapturmayin diyorlar bizde kararsiz kaldkk. Siz nerde yaptirdiniz ameliyati?
Evet canım aksine bozdu ve sayısını düşürdü mlsf sadece bizde dgl o ameliyatı olan çevremdeki herkesle mlsf ne demek canım iyi düşün derimm
Canim uzuldjm kotuye gitmesine ama iyiye giden arkadaslarda var neden acaba boyle oliyor nerden yaptirdiniz ameliyati?
yasiniz kac? Size amelihat olmali dendi mi?

Insallah Bestttt sen zaten normal yoldan kalabiliyorsun insallah dna duzelince kalirsin canim.
Bende bugun saat 2de histeroskopiye gircem bana dua edin olur mu?
Esimde benden once baska bir dr.a gidecek bakalim o ne dicek

Insallah Bestttt sen zaten normal yoldan kalabiliyorsun insallah dna duzelince kalirsin canim.
Bende bugun saat 2de histeroskopiye gircem bana dua edin olur mu?
Esimde benden once baska bir dr.a gidecek bakalim o ne dicek
Kuzum adetlerimin duzeni bozuldu artik eskisi gibi degil hic vucudum. Allah yardimcin olsun canim cok kolay hemen biterm bisey cikmaz bence rahat ol. HBer ver bize

Beth18 canım ilk yazımı aynen kopyaliyorun, eksik varsa sor lütfen. Bu arada ben hsg çektirdim hamilelikten 1 yıl önce temiz çıkmıştı anestesisiz yapıldı azcik acidi ama unuttum gitti.
"Herkese merhaba, bu foruma üye olma amacım doktorlar, hastaneler, laboratuvarlar, varikosel, 0 morfoloji ve çikolata kisti ile ilgili tecrübelerimi paylaşma isteğimdir. 4 yıllık evliyim, yarı edirnede yarı ankarada yaşıyoruz iş sebebiyle. Eşim benden 6 yaş büyük 38 yaşında. 4 yıldır gitmediğimiz doktor kalmadı. Eşimde morfoloji 0 olduğu için tüp bebek bile zor dendi. Ankarada memorial hastanesinde ahmet güdeloğlu na gittik, varikosel yok sizin çocuğunuz olmaz diye açık ve net konuştu. Ancak hormonlar tamamen normaldi. Bu konuşmadan 1,5yıl sonra çankaya hastanesinde profesör mehmetşevki sert e randevu aldık muayenenin 3.dakikasında çok ileri varikosel teşhisi koydu hemen ameliyat günüaldık 5 gün sonrasına. Aynı süreçte kaan aydos arandevu almıştık, 2 gün sonra ona gittik hemenameliyat ol mikro cerrahi ile çankaya hastanesi olur dedi, beslememize dikkat etmemizi 6 milyon spermile morfolojideki dna hasarı düzelince en fazla 6 aysonra normal yolla gebe kalacağımı söyledi. Dna hasarı testi istedi düzen laboratuvarında yaptırdık%23 dna hasarı çıktı, bize hemen promen şase ve menagon iğne tedavisi başlattı eşim şevki sert eolduğu varikosel ameliyatından 3 gün sonra kaanaydos un verdiği ilaçları kullandı. Elbette işmizi şansabırakmamak için bir kadın doğum doktoru bulupgittim. Kendisi pek meşhur Cihangir Çakıcı. Bendeçikolata kisti olduğunu kendimizi kandirmamamiz gerektiğini tüp bebek olana kadar yasmine hap kullanarak korunmam gerektiğini söyledi. Eşimdüzeliyordu, ben de doğum kontrol halına başlamak için adet olmayı bekliyordum. Ancak adet olmadım ilk 6 gün sıradan bir stres gecikmesi dedim, hicumudum olmasa da test yaptım 1 kırmızı 1 pembe çizgi çıktı. Hemen ertesi gün kan testi yaptırdım 3haftalık hamileydim. Eşim 0 morfoloji ve 6 milyon spermle Prof.Mehmet Şevki Sert e ameliyat olduktansadece 2 hafta sonra hamile kalmıştım. Simdi herkese tavsiyem lütfen güçlü durun eşinizle birbirinizedestek olun ve doğru doktorlara gidin. Mehmet ŞevkiSert ve Kaan aydos bizim mutlulugumuzda paysahibi. Diğerlerinin takdirini sizlere bırakıyorum.
Bir de hazır teşekkürlerimi yazmışken bir kişi dahavar bahsetmek istediğim Nebil Bozdoğan, kendisivaktinde strese bağlı aşırı saç dökülmem vardı vebana saç ekimi yapmıştı, herkes hamilelikte dökülürdurmaz demesine rağmen güvendim ve saçlarımkazınmadan aralara ekim yaptı, şimdi hamileyim 1tek yer bile seyrelmedi bırakın ekilenlerden neredeysetarağa saç bile gelmiyor. Hazır bu kadar yazıpçizmişken beni yeniden güzelleştirdiği ve anneliğe gürsaçlarla hazırladığı için vaktinde teşekkür ederim."

[QUOTE="limonlutarcinlikek,
yasiniz kac? Size amelihat olmali dendi mi?[/QUOTE]
Ben 38 eşim 44 yaşında. 2 buçuk yıllık evliyiz. 1 yılımız dolmadan doktor ziyaretlerine başladık. Eşimin ilk yaptırdığı testte her şey çok düzgün çıkmıştı (özel bir labaratuarda yaptırmıştı sanırım pek güvenilir değilmiş sonradan anladık) öyle olunca hep benim üstümde durdular her gittiğimiz doktor başka bişey dese de kesin bir tanı koyamadilar. Yani kimse tüp ya da aşılama da demedi. Daha fazla vakit kaybetmemek için tüp bebek tedavisine kendimiz başladık 1buçuk yıl dolmadan. Merkez sperm testini kendi labartuvarında istediği için tedaviye başladığımız günlerde eşim orda test verince sorun ortaya çıktı. Merkezin üroloğu ile görüştü bi sürü tahlil usg dopler istedi doktor. Sonrasında ameliyat istersen yaparız kesin garanti değil sonucu demiş ben girmemiştim. O an için zaten bi anlamı yoktu tedavim başladığı için. Tüp bebek doktorları bu değerler bizim için yeterli en iyisini seçiyoruz imsi ile diyor. Ürologla tekrar görüşmeye de gerek görmedikleri için eşim de reddediyor. Durum bu.

Son düzenleme:
Evet cnm mlsf ilk 6 ay çok iyi dedi dr ama daha sonra düştü ili kaşıktan açtılar Mardin özel park hastanesinde Microcerrahi ile oldu ve tüp bebek dr da Amerika’da tüp bebek üzerine Macter yapmış sadece Tup bebekle ilgileniyor ve ben asla tavsiye etmiyorum diyor

Şöyle bir durum var yalnız kadın doğumcular diyor bu ameliyat gereksiz, zaman kaybı bence hemen tüp bebek denemelisin diye. Aynen benim doktorumda böyle dedi. Hic anlamıyorum onların bu rahatlığını biz farklı düşünüyoruz bu konuda diye. Gerçekten de oradan çıkıp üroloji doktoruna gidince bende sinir olmuştum. Niye bu acele biraz sakin olun. Strese girmenin size daha çok zararı var biz bunları konuşuyorken bile hamile olabilirsiniz. Hiç kimse bilemez diye bir konuşma yaptı eşimin doktoru. Şu anda sperm düşüklüğü nedeni olarak görebileceğimiz tek şey varikosel dedi. Onu tedavi edip sonra seçenekleri değerlendirmek gerekecekmiş. Bu hastalık sperm kalitesini etkilediği için başarılı bir tüp bebek tedavisi icinde ön koşul gibi görünüyordu. Velhasıl ben hala tüp bebek mi denesek diye düşünürken başka bir doktora daha gittik. Daha uzman bu konuda. Ondan da aynı şeyleri dinleyince ameliyat oldu eşim. Henüz test zamanı gelmedi bilmiyorum değişiklik olacak mı? Umarım olur diyebiliyoruz şimdilik

Çok geçmiş olsun allah şifa versin hepimize. Sizin baya ilerlemiş son derecesi 4 ve genelde kesin ameliyat diyorlar. Benim gittiğim kaşın Doğum uzmanı da ameliyat olunmalı başarılı ameliyatlar da 6 Aydan sonra düzelme başlıyor demişti. Kaan Aydos ameliyat olunmalı diyor aslında sadece bazı olgular da gerek duymuyor. İnternetten dr Levent Türk’e bir bakın biz ona gidiyoruz İstanbul’da araştırın okuyun belki aklınıza yatar. İlk DNA hasarına baktırıp tedaviye başlarsanız eğer varikosel DNA hasarına neden olabiliyor. Bir yandan siz düzeltirsiniz bir yandan varikosel bozabilir bence tabi karar sizin şimdiden geçmiş olsun.

Canım sizinki mucize gibi birşey olmalı. Ameliyat ve ilaç tedavilerine başladıktan 2 hafta sonra hamile kalman sevindirici sanırım o ara stres yapmadınız ve bebek için odaklanmadınız rahattınız çünkü soermler kendini 72 gün 3 ay süresinde yeniliyormuş böyle olunca ilaçta ameliyatta etkisini göstermeden hamile kalmışsın. Yada öncesi birşey kullandınız mı?

Ben de merak ettim sebebini simdi gittiğim kadın doğum doktoru sperm ile ilgili yapilan testler %100 güvenilir olamaz %40 civarı yanılma payı her zaman olabilir sonuçta verdiğin spermin tamamını değil seçili bir kısmını inceliyorlar dedi. Ben bu soruyu bu şekilde cevaplayabilirim sanırım. Herkes 3 ay öncesinin spermiyle hamile kalır ne olursa olsun az bile olsa yanılma payı var sperm testlerinin

Beth18 canım iyi haberlerinizi bekliyoruz eşininde senin de.. dualarımız sizinle allah Şafi ismiyle şifanızı çabucak versin inşallah. Haberlerinizi bekliyoruz saatinde yaklaştı. Hiçbir şey çıkmayacak ben inanıyorum. Allah yanında ve yardımcın unutma lütfen.

Teşekkür ederim cevabın için. Doktor muayenesinde 2.derece demiş doplerde 4. Levent Türk de seçeneklerim arasında aslında. Sanırım varikosel konusunda baya tecrübeli. Cem Kadıoğlu daha tecrübeli gibi ama fiyat olarak çok yüksek geldi geçen yıl ameliyat olan biri yazmış onbin tuttu diye biraz aşırı geldi. Eşimin tek görüştüğü doktor Murat Başar şişli Memorialda prof. Onunla görüşmeyi kabul etse hiç değilse bu sefer ben de girerim görüşmeye aklimdakileri sorarım diyorum. Ya da dediğin gibi hasar testi yaptırmak en mantıklısı. Hasar yoksa yine arı sütü takviyesi ile yetinmek. Varsa da mecburen doktora gitmek. Levent Türk dna hasarı konusuna nasıl yaklaşıyor?

Biz eğitim araştırmada tek taraflı varikosel ameliyatı olduk fakat tüm damarlar bağlanmamış gala varikosel görünüyor ve elle muayene de çıktı. Bunun üzerine Cem bey ve Levent bey üzerinde durdum ve Levent beyin kullandığı bir cihaz olduğunu okudum damarlar net görünüyor ve büyütülüp bağlanıyor gibi teknik bilgilerini okuyup araştırdım onda karar kıldık ve muayeneye gittik. Bize yeni ameliyat olduğumuzu ikinci ameliyatı 1 sene geçtikten sonra tekrar değerlendirip karar vermemiz gerekir dedi. DNA hasarı varikosel yapıyor eğer testlerde düzelme yoksa ve varikosel de devam ettiği için ben ameliyat yaparım dedi şimdilik ilaç verdi önümüzdeki ay testleri yenileyip gideceğiz bakalım ne diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…