Erkek İnfertilitesi Morfoloji 1 lütfen yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba pozitifliğinden ve güzel dileklerin düşüncelerin için çok teşekkür ederim amh bir sorunum yokmuş 26 yaşındayım hsg çekildi ordada bir sorun çıkmadı

Bende bu şekilde düşünüyorum çünkü yaşım geçtikten sonra herşey dahada zor olabilir nadiri ve manevi sağlık olarak

Yumurta toplama uyuşturmadan mı yapılıyor

Ama sanırım morfoloji bozuksa başka bir sıkıntının da olması muhtemel

Bizde de bu tarz bir durum oldu, sonuçlar karıştı diye düşündük; Ama gerçekmiş Önce Allah’a sonra hocamıza çok güveniyorduk, sonucunu da aldık. Darısı sizlere olsun

Bizde de bu tarz bir durum oldu, sonuçlar karıştı diye düşündük; Ama gerçekmiş Önce Allah’a sonra hocamıza çok güveniyorduk, sonucunu da aldık. Darısı sizlere olsun
Çok teşekkürler Amin inşallah rabbim isteyen herkese nasip eylesin sizin ilk denememi benden bugün yumurta toplandı

Çok teşekkürler Amin inşallah rabbim isteyen herkese nasip eylesin sizin ilk denememi benden bugün yumurta toplandı
Evet ilk denememizdi. Pozitifiz şu an, umarım böyle de devam edecek ediyor 28yaşındayım, eşime azospermi demişlerdi. Bilmiyoruz belki kullandığımız ilaçların faydasını gördük, belki de çocuk istemiyorduk normal de istemeye başladığımız zaman sayımız normale yaklaşmaya başladı .. Tek diyeceğim hiçbir zaman negatifi düşünmeyin, aklınızdan bir an bile geçse hemen silin kafanızdan. Gerisini önce Allah’a sonra doktorunuza bırakın

Pozitifiz bakalım hayırlısı olur inşallah güzel dileklerin için teşekkürler yumurta toplama işleminden sonra karında şişlik oldu mu sizin

Sperm dna hasarı baktırdınız mı acaba onunla alakalı bi durum olabilir anlattıklarınız

Amin canım… Devlette tüp bebek deneyimi olan biri ile karşılaşmaya çalışıyorum ama karşılaşamadım henüz burda. Süreçi ondan dinlemeyi çok isterdim.
Ben varim devlet hastanesinde tüp bebek tedavisi icin yaklasik 1 yildir uğraşıyorum esim azosperm ayni zamanda sperm morfolojisi bozuk hareketlilik sayi hepsi yerlerde değerlerin eşim tese ameliyati oldu sperm bulundu fakat bozuk hepsi fakat genetik temiz çıktı benim bunun sonucunda 2 embriyom oluştu 4b kalitesinde fakat eşimin sperm morfolojisi bozuk olduğu için embriyo tutmadi yani 1.transferim negatifle sonuçlandı şimdi 2.yi deneyeceğim hic istemesemde çünkü embriyo kalitedi ayni dedi doktor bu sperm morfolojisi için aslinda sperm dna hasari ne derece olduguyla ilgli bazi genetik testler yapılıyormuş fakat bize yapılmadı mesela belki de özel hastanelerde yapılıyordur öncesinde ve sonra saglikli kaliteli ise embriyo transferi yapiyolardir diyecegim o ki devlette süreç uzun,prosedürler var , ekipman laboratuar olarak kısıtlı malesef eğer imkaniniz varsa tüp bebek merkezi olan yerler var direkt merkezlerinde yaptırmak ne mantiklisi evet maddi olarak zorlar muhakkak ama sonuca değer..yumurta toplama genel anestezi ile oluyo acisiz bi islem cok ağrınız olmuyo transfer isleminde idrara sıkısık oluyosunuz uyutulmuyosunuz en fazla 20 dkka sürüyor yani zor değil gözünüzü korkutmayin zaten sürecin içinize girdiginiz andan itibaren zaten süreç işliyor..ama keşke tüp bebek yaptırmadan önce eşimin sperm degerlerini duzeltmeye yönelik ilac vs vitamin desteği önerseydi ürolog fakat yapmadılar şu anda iş işten geçti bem iyi bir ürolog arayışındayim esimin tedavisi için çünkü sperm morfolojisi en az hizi ve hareketliliği kadar önemli Çünkü yumurtayi dölleyebilme kapasitesi buna bağlı ne umarim bilgiler sizi biraz da olsa aydınlatır bu bir süreç ,zor mesakatli bi yol önemli olan sabirla inançla devam edebilmek ...

Merhaba çok güzel anlatmışsınız bende yararlandım
Bizimde morfolojimiz 1 ve tümü baş anormalisi
Bizde şuan vitamin tedavisindeyiz 6 ay kullanıp sonra bakıcaz dedi doktorumuz
Sizde mutlaka vitamin takviyesi ve gıda düzenlemesi yapın
Eşinizde varikosel varmı ? Bu bozukluğun sebebini açıkladılarmı hormonlara falanda bakılmamış sanırım
Sonrasında devlette devam edeceksiniz dahi öncesinde özel ve iyi bir ürolojide tüm tahlilleri yaptırın
İstanbul daysanız egecan şerefoğlu emre bakırcı ve Bülent erol en iyi doktorlar olarak geçiyorlar

Doktorumuz ultrason cekmedi ama tahlillerden bakti hormonlar düzgün çıktı varikosel yok dedi ama ileri derecede sekil bozukluğu var ve azosperm zaten tüp bebek doktorumuz umutsuz konuştu ilacla olmaz vs diyerek fakat araştırdığım kadariyla düzelebilecek de bir sey vitamin ve gida takviyesiyle özellikle bir takım kürler var hepsini not aldim insallah en yakin zamanda başlayacağız bu ek tedaviye . en az 6 ay tabi ki önce ürolog görsün bi bakalim cabalicaz mücadele edicez elimden geldiğince anlatmaya calistim umarim faydalı olabilmisimdir.

Eskişehirdeyim burada üroloji de acibademde barbaros bey var onu çok söylüyorlar bakalim ona gideceğiz muhtemelen Umarim bi an önce sağlıklı hayirli bi evlat sahibi oluruz tek duam bu güzel insanlar .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…