Erkek İnfertilitesi Morfoloji 1 lütfen yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Doktorumuz ultrason cekmedi ama tahlillerden bakti hormonlar düzgün çıktı varikosel yok dedi ama ileri derecede sekil bozukluğu var ve azosperm zaten tüp bebek doktorumuz umutsuz konuştu ilacla olmaz vs diyerek fakat araştırdığım kadariyla düzelebilecek de bir sey vitamin ve gida takviyesiyle özellikle bir takım kürler var hepsini not aldim insallah en yakin zamanda başlayacağız bu ek tedaviye . en az 6 ay tabi ki önce ürolog görsün bi bakalim cabalicaz mücadele edicez elimden geldiğince anlatmaya calistim umarim faydalı olabilmisimdir.
Ultrason cekmeden varikosele karar verilemez ki nasıl karar verdiler ultrason da belki baska birley cıkıcak sonucu acıklayan

Inanin anlamadim bende hatta söyleyecektim ama işlerine karisir gibi olur diyerek bisey de demedim ama sonradan dedim yani neden ultrason çekilmedi diye
Acaba doktorunuzu mu değiştirseniz? Bizimde 2 doktora göre hormonlar da bi sıkıntı yoktu ama 3. Doktorumuz hormonlarla oynadı sperm düşüklüğü var 2 milyon sadece bekliyoruz simdi 3 ay dolana kadar sperm testi vermiceksin dedi.

bu ne lanet bi sıkıntıymış asla düzelmiyor
düzelmiyor ya :KK43:
Bitkisel de denediniz mi keciboynuzu kürü nohut kürü vs bildigim kadarıyla keciboynuzu morfolojide de etkili.
Hayırla evladınız olur inşallah hersey yoluna girer.

Bitkisel de denediniz mi keciboynuzu kürü nohut kürü vs bildigim kadarıyla keciboynuzu morfolojide de etkili.
Hayırla evladınız olur inşallah hersey yoluna girer.
doktor kendi ver keçiboznuzu özü ve çörek otunu
eşimede ayrı sinirliyim zaten hiç bişey içmek istemiyo
amin hepimize inşallah :KK43:

doktor kendi ver keçiboznuzu özü ve çörek otunu
eşimede ayrı sinirliyim zaten hiç bişey içmek istemiyo
amin hepimize inşallah :KK43:
Onun üstünde baskı kurmayın maalesef erkekler baskı kurulunca yiyip icmek istemiyorlar ve sorunun onlardan kaynaklanması icten ice yiyor onları belli etmeseler de.
Kendi haline bırakın o zaman kendisi cabalayacak göreceksiniz.

Onun üstünde baskı kurmayın maalesef erkekler baskı kurulunca yiyip icmek istemiyorlar ve sorunun onlardan kaynaklanması icten ice yiyor onları belli etmeseler de.
Kendi haline bırakın o zaman kendisi cabalayacak göreceksiniz.
ama benimde yaşım geçiyo sonra sıkıntılar üst üste eklenecek
bi doktora daha gidelim tek doktorla kalmayalım diyorum
varikoselide var ama doktor ameliyat gerekmez dedi
bırak beni şuan canım gitmek istemiyo diyo

ama benimde yaşım geçiyo sonra sıkıntılar üst üste eklenecek
bi doktora daha gidelim tek doktorla kalmayalım diyorum
varikoselide var ama doktor ameliyat gerekmez dedi
bırak beni şuan canım gitmek istemiyo diyo
Benim fikrim cok üstüne düşmeyin bu konuyu konusmayın bi süre eminim kendini hazır hissettiginde gerekeni yapacaktır. Erkekler biz gibi değil

Benim fikrim cok üstüne düşmeyin bu konuyu konusmayın bi süre eminim kendini hazır hissettiginde gerekeni yapacaktır. Erkekler biz gibi değil
bir aydır ağzımı açmıyorum zaten
haftaya yeni tahlil vermemiz lazım hiç bişey içmediki neyine vericez tahlili aynı şeyler çıkıcak :KK43:
çok teşekkür ederim yorumlarınız için sağolun

Ben varim devlet hastanesinde tüp bebek tedavisi icin yaklasik 1 yildir uğraşıyorum esim azosperm ayni zamanda sperm morfolojisi bozuk hareketlilik sayi hepsi yerlerde değerlerin eşim tese ameliyati oldu sperm bulundu fakat bozuk hepsi fakat genetik temiz çıktı benim bunun sonucunda 2 embriyom oluştu 4b kalitesinde fakat eşimin sperm morfolojisi bozuk olduğu için embriyo tutmadi yani 1.transferim negatifle sonuçlandı şimdi 2.yi deneyeceğim hic istemesemde çünkü embriyo kalitedi ayni dedi doktor bu sperm morfolojisi için aslinda sperm dna hasari ne derece olduguyla ilgli bazi genetik testler yapılıyormuş fakat bize yapılmadı mesela belki de özel hastanelerde yapılıyordur öncesinde ve sonra saglikli kaliteli ise embriyo transferi yapiyolardir diyecegim o ki devlette süreç uzun,prosedürler var , ekipman laboratuar olarak kısıtlı malesef eğer imkaniniz varsa tüp bebek merkezi olan yerler var direkt merkezlerinde yaptırmak ne mantiklisi evet maddi olarak zorlar muhakkak ama sonuca değer..yumurta toplama genel anestezi ile oluyo acisiz bi islem cok ağrınız olmuyo transfer isleminde idrara sıkısık oluyosunuz uyutulmuyosunuz en fazla 20 dkka sürüyor yani zor değil gözünüzü korkutmayin zaten sürecin içinize girdiginiz andan itibaren zaten süreç işliyor..ama keşke tüp bebek yaptırmadan önce eşimin sperm degerlerini duzeltmeye yönelik ilac vs vitamin desteği önerseydi ürolog fakat yapmadılar şu anda iş işten geçti bem iyi bir ürolog arayışındayim esimin tedavisi için çünkü sperm morfolojisi en az hizi ve hareketliliği kadar önemli Çünkü yumurtayi dölleyebilme kapasitesi buna bağlı ne umarim bilgiler sizi biraz da olsa aydınlatır bu bir süreç ,zor mesakatli bi yol önemli olan sabirla inançla devam edebilmek ...
Kuzum ben karar verdim bir şekilde özelde yapacağız tüp bebeği. Devlette evet ekipman sorunu var, araştırdım bayağı. Ekipmanlar eski çoğu. Bakalım hayırlısı artık rabbim yüzünü güldür inşallah şeninde canım benim.

Kuzum ben karar verdim bir şekilde özelde yapacağız tüp bebeği. Devlette evet ekipman sorunu var, araştırdım bayağı. Ekipmanlar eski çoğu. Bakalım hayırlısı artık rabbim yüzünü güldür inşallah şeninde canım benim.
Hakkında hayirlisi olsun canim benim Rabbim emeklerinizi boşa cikarmasin insallah😊🙏

Acaba doktorunuzu mu değiştirseniz? Bizimde 2 doktora göre hormonlar da bi sıkıntı yoktu ama 3. Doktorumuz hormonlarla oynadı sperm düşüklüğü var 2 milyon sadece bekliyoruz simdi 3 ay dolana kadar sperm testi vermiceksin dedi.
Aynen canim benim zaten sağlam bi ürolog arayisindayim ilac olur takviye olur artik ne olursa bakicaz en az 6 ay 1 yil tedavi olsun istiyorum canim benim eskişehirdeyim burada prof.barbaros bey var acibademde bakalim ona gitmeyi düşünüyoruz canim benimm cok sagolun tavsiyeniz için 🙏😊

Aynen canim benim zaten sağlam bi ürolog arayisindayim ilac olur takviye olur artik ne olursa bakicaz en az 6 ay 1 yil tedavi olsun istiyorum canim benim eskişehirdeyim burada prof.barbaros bey var acibademde bakalim ona gitmeyi düşünüyoruz canim benimm cok sagolun tavsiyeniz için 🙏😊
Antepten bi doktorla online tedavi görüyoruz biz eğer ameliyatlık birseye gerek yoksa onunla da görüşebilirsiniz adı Murat mermerkaya bir arastırın

Verdiği ilaclar bana cok mantıklı geldi acıkcası bizim 3. Doktoru kendisi diğerleri hic böyle ilaclar vermemişti
Ilac derken hormon ilaci mi yoksa bitkisel kür yada vitamin şeklinde mi piyasada bir sürü takviye vitamin var çünkü ezbere kullanmak da mantiksiz insallah faydasi olur ya ben inaniyorum kimisi düzelmez dese de bence en azindan daha kötüye gitmez yani

Ilac derken hormon ilaci mi yoksa bitkisel kür yada vitamin şeklinde mi piyasada bir sürü takviye vitamin var çünkü ezbere kullanmak da mantiksiz insallah faydasi olur ya ben inaniyorum kimisi düzelmez dese de bence en azindan daha kötüye gitmez yani
Bir tanesi hormon ilacı canım ve diğer doktorlar bi sorun yok demişti ama bende arastırdım makaleler var bunun üzerine. 4 tane de baska ilaclar var dısardan alıyorsun. Beslenme önerisi yapıyor tavuk cok yemeyin dedi mesela. Sebze agırlıklı beslenme önerdi. Görüşmemiz yarım saat surmustu ilk defa bir doktor bizi o kadar aydınlattı. O piyasada dolasan takviyelerden de kullanmıyoruz su an söylemedi öyle birşey
Cok hastası var pozitif gören inşallah bir gün biz de görürüz

X