Erkek İnfertilitesi Morfoloji 1 lütfen yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba
bizimde morfolojimiz 1 bizim dooktorumuzda profesör ve bizimkide cok önemsemiyo.
3 aydır ilaçç kullanıyoruz hiç bi değişme olmadı 1 bucuk yıldır bebek yok
ultrasonda varikosel tespit edildi fakat ameliyata gerek yok dedi
napıcağımı bilmioyurm şaştım kaldım başka doktora daha gideceğim varikosel konusunda uzman olan

merhaba
bizimde morfolojimiz 1 bizim dooktorumuzda profesör ve bizimkide cok önemsemiyo.
3 aydır ilaçç kullanıyoruz hiç bi değişme olmadı 1 bucuk yıldır bebek yok
ultrasonda varikosel tespit edildi fakat ameliyata gerek yok dedi
napıcağımı bilmioyurm şaştım kaldım başka doktora daha gideceğim varikosel konusunda uzman olan
Reflü var mı? Varikosel oranı nedir? Beklemeden başka bir doktora daha danışın

Reflü valvasa boyunca devam eder şekilde var. 2,6 mm sol varikosel:KK43:
Reflü varsa genelde sperm DNA sını bozuyor. Genelde 3mm ve üzeri yada reflü varsa yapılıyor operasyon. Başka bir doktora gidip operasyonu sorun. Reflü ısıyı arttırır çünkü.

Reflü varsa genelde sperm DNA sını bozuyor. Genelde 3mm ve üzeri yada reflü varsa yapılıyor operasyon. Başka bir doktora gidip operasyonu sorun. Reflü ısıyı arttırır çünkü.
Evet gidicem eşimi ikna edebilirsem koskoca profesör e gittik gerek yok dedi ya diyo :KK43: gttiğimiz doktor tüp bebek ürolojisi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Arkadaşlar yıllar sonra yazıyorum bu siteye yardımcı olmak ümidiyle, 13 yıllık evliyim bizimde çocuğumuz olmadığı ilk dönemlerde eşime test yaptırdık ve morfoloji 1 çıktı tek problem bu olduğunda doktorlar hiç önemsemeden sebepsiz infertilite diyor veya çocuğunuz olur bekleyin diyor hiç önemsemiyorlar bile biz tam 5 yıl bekledik her ay acabamı diyerek ve sonun tüp bebeğe karar verdik, arada bir kez aşılama denedik ki aşılamanın gereksiz bir yöntem olduğunu ileriki yıllarda anladım. Bahçeci fulyada ilk denememizde tuttu elhamdulillah 1 oğlum var 7 yaşında , buraya şunun için yazmak istedim oğlumdan sonra 6 yıl daha hamile kalmadım demekki beklesem 11 yıl bekleyecekmişim iyiki denemişim 22 yaşında tüp bebek yaptırdım herkes çok erken bekle demesine rağmen . Geçen yıl bir gebeliğim oldu 9 haftalıkken kalbi duran ve ben bunun yine yanlış morfolojinin döllenmesinden olduğunu düşünüyorum, Allah hayırlı evlatlar nasip etsin tüm isteyenlere.

Üç buçuk aydır deniyoruz ama olmayınca doktora başvurduk gerekli testler tahliller yapıldı tek sorun eşimin morfolojisinin düşüklüğü olduğu söylendi sperm sayısı ve hızında bir sorun olmadığı söylendi tüp bebek yapılabilir denildi bu durumda olup hamile kalan var mı veya tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuya ben ilk defa bu yola çıkacağım :KK43:

Merhabalar, ben şu an tüp bebek sürecindeyim. Özel bir hastanede Prof olan doktorumla süreci geçiriyorum. Benim eşimin azospermi olduğunu geçen Haziran ayında devletin tüp bebek merkezinde öğrendik. Neredeyse yoktu spermi. Ama biz kendimizi de hazır hissetmiyorduk, bebek de düşünmüyorduk. Aradan 3ay geçti. Özel bir tüp bebek merkezinde testi tekrar ettik. Gıda takviyesi ve vitamin takviyesiyle sayımızın arttığını gözlemledik. Fakat sorun şu ki, bu tarz sayılara sahip hastalar da normal yolla bebek sahibi olunabilecek sayılara ulaşmak çok uzun zaman alıyor. Eğer bebek düşünüyorsanız, bir an önce ve yaşınız gençken tüp bebeğe yönlenmenizi tavsiye ederim. Hiç zor bir süreç değil, sadece inanın ve kendinize güvenin 🌺

Üç buçuk aydır deniyoruz ama olmayınca doktora başvurduk gerekli testler tahliller yapıldı tek sorun eşimin morfolojisinin düşüklüğü olduğu söylendi sperm sayısı ve hızında bir sorun olmadığı söylendi tüp bebek yapılabilir denildi bu durumda olup hamile kalan var mı veya tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuya ben ilk defa bu yola çıkacağım :KK43:
Canim öncelikle merhaba🤗 seni şuan çok iyi anlıyorum ben de sen gibi hemen bebek istedim 1 sene kendimiz denedik olmadı. Ben jinekologa randevu aldım muayene oldum bir sıkıntı yok dedi yasim da o zaman 22 idi 🤭 Eşimden test istedi esimin tüm değerleri cok kotuydu 😪Tabi ben karaları bağladım Kaan aydos var ona gittik 6 ay vitamin takviyesi verdi biraz işe yaradı sayi hiz hersey normaldi ama morfoloji 2 idi (3 ile gebe kalan arkadaşım var) bizde 2020 senesinin sonuna doğru olmayınca asilama deneyelim dedik ama Rahim filmim yoktu film çektirdik asilama oldu malesef tutmadı😪 2021 sonuna doğru tekrar tedaviye başladık bu sefer tup bebek oda tutmadı hersey cok güzeldi ve güzel gidiyordu olmayınca oda olmuyor simdi arkadaki embriyolarim beni bekliyor🤗mart başı gibi transfer olucam doktor nedn tutmadığına dair bana histereskopi yapti ondada bisey yoktu 🤭 sana diyeceğim tek şey evliliğin daha cok yeni cicim ayindasin bu günleri bunları düşünerek zehir etme 1 sene bekle eğer olmadı o zaman tedavi olmayı düşün..Yaş ve amh bilmiyorum onlarida yaz 🤗 birde kesinlikle tek yerde sperm verdiğin sperm testine cok güvenme 1 kac merkezde dsha verdir ondan sonra bu yola baş koy Dualarım seninle 🤲

Acaba bizedemi böyle bir şey diyecek ki ya 🙄
varikosel sperm cıkmaması anlamını taşıyor morfoloji ile alakası yok .vücuttaki varis giibi testisteki damarlar catladıgı iin meni bulunamıyor sebeple ameliyat ediliyor .ama sizin eşinizde morfoloji düşük bu da spermlerin şekli demek yoldan 10 adam cevirseniz 8 ini morfolojisi düşüktür bu bir sorun değil hee tüp bebek icin hic cunku tüp bebekde eşinizin verdiği sperm testinin 1 ml sayısından şekli düzgün spermler seçilecek önemli olan sayısı sayı varsa zaten sıkıntı olmuyor erkek icin eger hızı yuksekse ıvf yapılıyor düşükse ımsı yontemiyle yapııyor . yasınız gencse ve sizde sorun yoksa tavsiyem normal yolla en azından 1 sene denemeniz netice de sperm 60 gunde toparlıyor kendini yabi eşiniz min 3ay boyunca düzenli vitamin takviyesi kullansa normal yollarla da gebe kalabilirsiniz

Ama yapısı bozuk olan bir sperm döllenmiyor ki içeri bile giremiyor çünkü :KK43:
yav bu bilgisi nerden aldınız kuzum allasen .1 tane mi sperm var ki döllemesin o döllemez digeeri döller ortalama meni bir ejakulasynda 3 ml sayısı önemli ola göre matematik hesabı yapabilirsiniz

varikosel sperm cıkmaması anlamını taşıyor morfoloji ile alakası yok .vücuttaki varis giibi testisteki damarlar catladıgı iin meni bulunamıyor sebeple ameliyat ediliyor .ama sizin eşinizde morfoloji düşük bu da spermlerin şekli demek yoldan 10 adam cevirseniz 8 ini morfolojisi düşüktür bu bir sorun değil hee tüp bebek icin hic cunku tüp bebekde eşinizin verdiği sperm testinin 1 ml sayısından şekli düzgün spermler seçilecek önemli olan sayısı sayı varsa zaten sıkıntı olmuyor erkek icin eger hızı yuksekse ıvf yapılıyor düşükse ımsı yontemiyle yapııyor . yasınız gencse ve sizde sorun yoksa tavsiyem normal yolla en azından 1 sene denemeniz netice de sperm 60 gunde toparlıyor kendini yabi eşiniz min 3ay boyunca düzenli vitamin takviyesi kullansa normal yollarla da gebe kalabilirsiniz
Siz olayı biraz yanlış anlamışsınız. Varikoselde sperm çıkışı olur. Meni bulunamama sebebi azosperm vakasına girer. Ultrasonla varis görülmesi ve reflü olması yani damarda kanın ters tarafa gitmesi sebebiyle sıcaklık oluşur. Sıcaklık da spermin düşmanı olduğu için hem morfolojisini bozar hem de dnasında hasar bırakır.

Her morfolojisi düşük olanda varikosel var diyemeyiz. Ama varikoselde sperm vardır ama kalitesidir. Şekli bozuktur, yumurtayı dölleyemez. Konu sahibine gelince zaten çok yeni evlisiniz. Ultrason ve üroloji muayenesi ile varsa tespiti yapılıp ufak bir operasyon geçirilir. Sonrasında bekleme süresi olur. Siz de zaten yeni evli olduğunuz için bu süreci zaman kasmadan değerlendirirsiniz inşallah.

kızlar morfoloji düşük olanlar imprly kullansın eşiniz de siz de kullanın sadece eşinizde değil sizin yumurta kaliteniz de önemli eşlerinizde kilo problemi varsa biraz spor yapsınlar kilo vermek için değil hareket etmek için ayrıca sıfır şeker tüketin dr bana bal bile yeme dedi sadece meyve yedim ...drlar vitaminler işe yaramaz der ama imprly işe yarıyor

Kızlar eşimin testlerinde hep morfoloji %3 çıkıyordu ancak 3-4 aydır doktorun önerdiği takviyeleri kullanıyoruz ve son testimizde sonuç %16 ya yükselmiş. Bu kadar yükselme mümkün mü? Testte bir hata olmuş olabilir mi? İstanbul laboratuvar görüntülemede yaptırdık testi.

Kızlar eşimin testlerinde hep morfoloji %3 çıkıyordu ancak 3-4 aydır doktorun önerdiği takviyeleri kullanıyoruz ve son testimizde sonuç %16 ya yükselmiş. Bu kadar yükselme mümkün mü? Testte bir hata olmuş olabilir mi? İstanbul laboratuvar görüntülemede yaptırdık testi.
yanlışlık olma ihtimalide var ama işe yaramış olma ihtimalide var sperm çok değişken birşey..
ne kullandını acaba ve ne kadar süre kullandınız

yanlışlık olma ihtimalide var ama işe yaramış olma ihtimalide var sperm çok değişken birşey..
ne kullandını acaba ve ne kadar süre kullandınız
Teşekkürler yanıt için, umarım yanlış değildir. 2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz.

Teşekkürler yanıt için, umarım yanlış değildir. 2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz.
Süper bi değişim maşallah bir daha ne zaman tahlil vereceksiniz o zaman tam netleşir 🙏🏻

X