- 2 Aralık 2013
- 954
- 796
- 34
-
- Konu Sahibi logaritmik
Reflü var mı? Varikosel oranı nedir? Beklemeden başka bir doktora daha danışınmerhaba
bizimde morfolojimiz 1 bizim dooktorumuzda profesör ve bizimkide cok önemsemiyo.
3 aydır ilaçç kullanıyoruz hiç bi değişme olmadı 1 bucuk yıldır bebek yok
ultrasonda varikosel tespit edildi fakat ameliyata gerek yok dedi
napıcağımı bilmioyurm şaştım kaldım başka doktora daha gideceğim varikosel konusunda uzman olan
Reflü valvasa boyunca devam eder şekilde var. 2,6 mm sol varikoselReflü var mı? Varikosel oranı nedir? Beklemeden başka bir doktora daha danışın
Reflü varsa genelde sperm DNA sını bozuyor. Genelde 3mm ve üzeri yada reflü varsa yapılıyor operasyon. Başka bir doktora gidip operasyonu sorun. Reflü ısıyı arttırır çünkü.Reflü valvasa boyunca devam eder şekilde var. 2,6 mm sol varikosel
Evet gidicem eşimi ikna edebilirsem koskoca profesör e gittik gerek yok dedi ya diyoReflü varsa genelde sperm DNA sını bozuyor. Genelde 3mm ve üzeri yada reflü varsa yapılıyor operasyon. Başka bir doktora gidip operasyonu sorun. Reflü ısıyı arttırır çünkü.
Üç buçuk aydır deniyoruz ama olmayınca doktora başvurduk gerekli testler tahliller yapıldı tek sorun eşimin morfolojisinin düşüklüğü olduğu söylendi sperm sayısı ve hızında bir sorun olmadığı söylendi tüp bebek yapılabilir denildi bu durumda olup hamile kalan var mı veya tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuya ben ilk defa bu yola çıkacağım
selam , devlette tedavi görüyorum merak ettiğiniz bir sey varsa sorabilirsinizAmin canım… Devlette tüp bebek deneyimi olan biri ile karşılaşmaya çalışıyorum ama karşılaşamadım henüz burda. Süreçi ondan dinlemeyi çok isterdim.
Merhaba hangi il, hastane acabas
selam , devlette tedavi görüyorum merak ettiğiniz bir sey varsa sorabilirsiniz
İzmir tepecik araştırma hastanesi tüp bebekMerhaba hangi il, hastane acaba
Tşk İstanbul benİzmir tepecik araştırma hastanesi tüp bebek
Canim öncelikle merhabaÜç buçuk aydır deniyoruz ama olmayınca doktora başvurduk gerekli testler tahliller yapıldı tek sorun eşimin morfolojisinin düşüklüğü olduğu söylendi sperm sayısı ve hızında bir sorun olmadığı söylendi tüp bebek yapılabilir denildi bu durumda olup hamile kalan var mı veya tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz bu konuya ben ilk defa bu yola çıkacağım
varikosel sperm cıkmaması anlamını taşıyor morfoloji ile alakası yok .vücuttaki varis giibi testisteki damarlar catladıgı iin meni bulunamıyor sebeple ameliyat ediliyor .ama sizin eşinizde morfoloji düşük bu da spermlerin şekli demek yoldan 10 adam cevirseniz 8 ini morfolojisi düşüktür bu bir sorun değil hee tüp bebek icin hic cunku tüp bebekde eşinizin verdiği sperm testinin 1 ml sayısından şekli düzgün spermler seçilecek önemli olan sayısı sayı varsa zaten sıkıntı olmuyor erkek icin eger hızı yuksekse ıvf yapılıyor düşükse ımsı yontemiyle yapııyor . yasınız gencse ve sizde sorun yoksa tavsiyem normal yolla en azından 1 sene denemeniz netice de sperm 60 gunde toparlıyor kendini yabi eşiniz min 3ay boyunca düzenli vitamin takviyesi kullansa normal yollarla da gebe kalabilirsinizAcaba bizedemi böyle bir şey diyecek ki ya
yav bu bilgisi nerden aldınız kuzum allasen .1 tane mi sperm var ki döllemesin o döllemez digeeri döller ortalama meni bir ejakulasynda 3 ml sayısı önemli ola göre matematik hesabı yapabilirsinizAma yapısı bozuk olan bir sperm döllenmiyor ki içeri bile giremiyor çünkü
Siz olayı biraz yanlış anlamışsınız. Varikoselde sperm çıkışı olur. Meni bulunamama sebebi azosperm vakasına girer. Ultrasonla varis görülmesi ve reflü olması yani damarda kanın ters tarafa gitmesi sebebiyle sıcaklık oluşur. Sıcaklık da spermin düşmanı olduğu için hem morfolojisini bozar hem de dnasında hasar bırakır.varikosel sperm cıkmaması anlamını taşıyor morfoloji ile alakası yok .vücuttaki varis giibi testisteki damarlar catladıgı iin meni bulunamıyor sebeple ameliyat ediliyor .ama sizin eşinizde morfoloji düşük bu da spermlerin şekli demek yoldan 10 adam cevirseniz 8 ini morfolojisi düşüktür bu bir sorun değil hee tüp bebek icin hic cunku tüp bebekde eşinizin verdiği sperm testinin 1 ml sayısından şekli düzgün spermler seçilecek önemli olan sayısı sayı varsa zaten sıkıntı olmuyor erkek icin eger hızı yuksekse ıvf yapılıyor düşükse ımsı yontemiyle yapııyor . yasınız gencse ve sizde sorun yoksa tavsiyem normal yolla en azından 1 sene denemeniz netice de sperm 60 gunde toparlıyor kendini yabi eşiniz min 3ay boyunca düzenli vitamin takviyesi kullansa normal yollarla da gebe kalabilirsiniz
yanlışlık olma ihtimalide var ama işe yaramış olma ihtimalide var sperm çok değişken birşey..Kızlar eşimin testlerinde hep morfoloji %3 çıkıyordu ancak 3-4 aydır doktorun önerdiği takviyeleri kullanıyoruz ve son testimizde sonuç %16 ya yükselmiş. Bu kadar yükselme mümkün mü? Testte bir hata olmuş olabilir mi? İstanbul laboratuvar görüntülemede yaptırdık testi.
Teşekkürler yanıt için, umarım yanlış değildir. 2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz.yanlışlık olma ihtimalide var ama işe yaramış olma ihtimalide var sperm çok değişken birşey..
ne kullandını acaba ve ne kadar süre kullandınız
Süper bi değişim maşallah bir daha ne zaman tahlil vereceksiniz o zaman tam netleşirTeşekkürler yanıt için, umarım yanlış değildir. 2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz.