• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

morfoloji 0 olupta tüp bebekte başarılı olan varmı?

Canim bizde sadece morfoloji sikintili. Doktorumuz sperm kultur testi yaptirin dedi. Esim yaptirdi, bir tur mikrop varmis spermde. Bugun tam sonuc cikicak. Morfolojiyi cok etkilermis eger lokasit degeri fazla geldiyse. Bizde fazlaydi. Bakalim nasil bir yol izleyecegiz[/QUOT

bizimde morfoloji 0 sperm testi yaptırdığımız lab.da yapılıyomu bu test
sonucunuz nasıl çıktı ve dr. ne ilaç verdi bana yazarmısın canım lüten

Şimdi eşimde benim çift taraflı varikosel var, o yüzden spermlerinde şekil bozukluğu yani morfoloji 0,,, doktor bizden kültür sperm testi istemedi,,, sadece spermiyogram yapıldı detaylı onun dışında bişi istemedi,,, hemen tüp bebeğe başladık bayanda problem olmaması rahim kalınlığı çok önemliymiş embriyoların tutunması için, o yüzden erkekte problem olması tüp bebekte spermlerr kat kat büyütüldüğü için en iyilerini birleştiricekler,, morfoloji hiçbir ilaçla bir tedavisiii yokkkk,,, o yüzden tek çözüm tüp bebekkk... ama tabi morfolojisi 0 olup doğal yoldanda hamile kalan çok kişi okudum topiklerdee...

Canim benim esimde varikosel yok. Kultur testi sonucunda bir tur mikrop buldular. Onun icin antibiyotik kullanicaz yarin doktorla gorusup. Bence morfoloji cok degisken bir sey mesela 3 ay once %6 cikti, sonra %1cikti. Biz yapabilecegimiz herseyi yapiyoruz, tum testleri yapmaya calisiyoruz cunku ben tekrar negatif almaktan korkuyorum :(

Cok sevindim sizin adiniza, evettt kaan aydosu duydum bayagi bilinmis bi doktor, hayirlisi olsun hepimizin adina sende tedavini bana yaz merakla beklicemm...

Canim benim esimde varikosel yok. Kultur testi sonucunda bir tur mikrop buldular. Onun icin antibiyotik kullanicaz yarin doktorla gorusup. Bence morfoloji cok degisken bir sey mesela 3 ay once %6 cikti, sonra %1cikti. Biz yapabilecegimiz herseyi yapiyoruz, tum testleri yapmaya calisiyoruz cunku ben tekrar negatif almaktan korkuyorum :(

Bu arada zaten tüpbebege baslamadan once bizede doktor 2hafta antibiotikkkk verdi vucutlarin temizlenmesi icin bnde esimde kullandik.. ondan sonra tedaviye basladik..

Pekiii sen tüp bebek yaptirdinmi onceden?

Haziran ayinda bir denemem noldu ne yazikki. Benim rezervimde veya yumurtalarimda hicbir problem yokken 10 yumurtadan sadece 4u olgun cikti ve 2 tanesi dollendi. Ve o ikiside kaliteli degildi. Yani cok beklentimiz yoktu bizim. Ben nisanda da asilama denemistim, vucudumdan atmadan tupe baslayinca dengem sasti sanirim. Neyse insallah bi dahakine olcak :)

canım inşallah her şey yolunda gider bizde de morfoloji 1 olmadı iki denemede.ama tüp bebekte en güzelini seçerler merak etme sen.
inşallaaah canım saol...tüp bebekmi yaptırttmıştınız olmadı?
Merhaba canim. Sonucu aksam aldik, bi tur mikrop var ama cok agir degil. Hangi antibiyotige duyarli olup olmadigina dair test yapmislar, Allahima sukur kotu cikmamis. Cunku bazi mikroplar antibiyotige karsi duyarsiz oluyomus, iyilestiremiyomus. Yarin doktora gondericez sonuclari, bakalim ne diyecek. Bu arada bizim doktorumuz Kaan Aydos. Arkadasim akil vermek gibi olmasin ama bence bir bu tup bebek isinde eger sorun erkekteyse kesinlikle iyi bir urologla gorusmek gerek. Kaan hoca bize cok yardimci oldu.
istanbulda sanırım kaan aydos ben izmirde oturuyorum
Bu arada zaten tüpbebege baslamadan once bizede doktor 2hafta antibiotikkkk verdi vucutlarin temizlenmesi icin bnde esimde kullandik.. ondan sonra tedaviye basladik..

mrb cnm bu konuyu zamanında bende çok araştırmıştım en ufak olumlu haberin ne kadar moral verici olduğunu bilirim. o yüzden yazmadan geçemedim bizimde morfoloji 2ydi ve ilk denememizde rabbim bebeğimizi nasip etti şimdi 20 haftalık hamileyim. biz sdc spermiyogramlarlarla apar topar başladık tüp bebeğe o ayda rabbim yüzümüzü güldürdü çok şükür darısı siz arkadaşlarımızın başına inş en kısa sürede hayırlı haberler alırsınız ama ben morfoloji sorununda çok fazla olumlu sonuç gördüm çünkü annelerde pek bi sıkıntı olmayınca ve ztn en sağlıklı spermler kullanılınca vücut çabuk kabul ediyor bu minik mucizeleri. Allahım yüzünüzü güldürsün inş:16:

mrb cnm bu konuyu zamanında bende çok araştırmıştım en ufak olumlu haberin ne kadar moral verici olduğunu bilirim. o yüzden yazmadan geçemedim bizimde morfoloji 2ydi ve ilk denememizde rabbim bebeğimizi nasip etti şimdi 20 haftalık hamileyim. biz sdc spermiyogramlarlarla apar topar başladık tüp bebeğe o ayda rabbim yüzümüzü güldürdü çok şükür darısı siz arkadaşlarımızın başına inş en kısa sürede hayırlı haberler alırsınız ama ben morfoloji sorununda çok fazla olumlu sonuç gördüm çünkü annelerde pek bi sıkıntı olmayınca ve ztn en sağlıklı spermler kullanılınca vücut çabuk kabul ediyor bu minik mucizeleri. Allahım yüzünüzü güldürsün inş:16:

Seni hatirliyorum haziran topiginden :) Allah kucagina almayi nasip etsin canim.

çok teşekkür ederim cvp yazdığın için...aaay ne güzel hayırlı uğurlu olsun inşallaah RABBİM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN size hayırlı bir evlat olsun inşallaah canım inşallaaaah

Back
X