Morallerim sızlıyor

Sıkılmanız normal, siz birşeyleri düzene koymak istedikçe eşiniz tam tersi bir tutum takınıyor. Ben de olsam kızardım. İlk başlarda vardı da eşimde böyle birşey. Tamam atayım dediği şeyleri evin bir köşesine sokuşturulmuş olarak buldum çoğu zaman. Ta ki bi gün bu yüzden ciddi kavga edene kadar. 3.5 senelik evliyiz, henüz çocuğumuz yok. Ev 2+1 ve büyük değil üstelik depo alanımız yok. Annem bir çeyiz yapmış 3 kız evlenir o çeyizle. Allah razı olsun tabi ama ortalarda durunca onlarda yıpranıyor. Eşimde bu tutumda olunca bi gün ağlamalı sinir krizi geçirdim resmen. Evden soğudum bıraktım herşeyi, temİzlik yapmadım 10 gün (nasıl dayandım bilmiyorum) eşim en son baktı durum vahim. Beraber yoluna koymayı başladık herşeyi. Şimdi benden çok atar oldu herşeyi. Çünkü 1 kere başlayıp bir şeyleri düzeltmeye başlayınca insanın hoşuna gidiyor ve gerisi gelsin istiyor. Hatta birkaç dolap alıp, birkaç tane de mutfağa yaptırdık. Şimdi bi balkona cam balkon yaptırıp, fazla eşyaları koymayı planlıyorum yer açılması için. Sizi anlıyorum, ne kadar çemkirseniz de eşinize haklısınız. Umarım bu huyundan vazgeçer

Okudum ama diğer alıntı yaptığınız konuları okuyamadım. Kocanızın istifleme huyu var, sizde de temizlik düzen tertip takıntısı var öyle mi? Bu kocanızın evi bu hale getirmesinden dolayı mı var yoksa ondan önce de böyle sizde hastalık düzeyinde olan bir şey miydi? Yani sizin rahatsız olduğunuz konu kendi takıntılarınız mı eşinizin istif huyu mu? Çocuk olduğunda fazla önemsemedim dediğinize göre sizde ciddi bir sorun olmadığını düşünüyorum sorun eşinizde. Durum çok zor çünkü ben de böyle insanlarla bizzat yaşadım. babam biriktirirdi, hiç bir şeyi atmazdı. Ev çöp evdi. Mutfakta paslanmış bulaşıklık vardı yenisini aldırmazdı. Bir gün gittim tıpatıp aynı dizaynı buldum aldım eskisini çöpe atım adam çöpten çıkardı geri yerine koydu, mutfak kapısının arkasına poşet istiflemiş kapı açılmıyordu. Bir oda dolusu (abartmıyorum) plastik şişe deposu vardı. Babam hastalandığında o eve bakıcı gelmek istemedi. Ben de o hastanedeyken attım hepsini. Evden bir tır (evet tır çapırdım) ve 7 varil çöp çıktı. Şimdi eşimde de çöp biriktirme değil de alışveriş hastalığı var aynı malzemeden üç tane beş tane var. Yedek olsun diye alır, bir aldığını beğenmez yenisini alır vs. Bütçemiz sarsılıyor bu yüzden kredi kartı borçlarımız bitmedi, hep eksi bakiyede geziyoruz. Zor bir durum gerçekten hatta siz kulaklık deyince güldüm biz de de aynı durum eşim kulaklık hastası resmen. Yahu topu topu iki tane kulağın var bu kadar kulaklık neye? derim hep. Bakın ben de uzun yazabiliyor muşum, size hiç yardımcı olamadığımın da farkındayım ama Ya tedavi olacak eşiniz ya da o briktirdikçe siz atacaksınız ama sonradan kavga çıkmaması için çok kişisel olan şeyleri mesela ayakkabı gibi ona sormadan atmayın, "lütfen bunu atmama izin verir misin, bunu gerçekten hiç sevmiyorum" vs deyin sizin sevmediğinizi düşünürse o ayakabıdan soğur belki vs.

Yani kilit cümle istifcilik ama bunu yazinin sonlarinda anladim ancak..
Biraz sende takintilisin sanirim.
Fazlaliklar herkesi rahatsiz eder elbette
Eşiniz atmaniza birsey demiyorsa kullanilabilecek seyler se baska ihtiyaci olana verin siz.. bunu hayir olarak değerlendirin
Bir de bi insan niye surekli ayakkabi alir ki
Buda normal deģil. Yazik yani.
Kac tane konu aćmissin :)) hicbirini okuyamadim ama herseyi kontrol altinda tutma istediğiniz var sinırlar aşilsin istemiyorsunuz belki ama bunada baska formul bulunur.. her eşyadami boyle bilemiyorum oyleyse kotü..

Eneee okuyan biri bana da özet geçsin hep ben özetliyorum bu defa okumaya üşendim biri özet geçsin olur mu

Evet bu iyi fikir. Buna senden daha fazla ihtiyacı olan insanlar var, parası yok alamıyor, çaresiz durumda, bağışlayalım, diye duygu sömürüsü yapın. Razı olur o zaman belki.

Reactions: H M
Benim anladığım kadarıyla sizin de ağır takıntılarınız var bu konuda bir uzmandan yardım aldınız mı? Ben de yeni evliyim ve temizlik takıntım vardı. Eşimin ailesi çok temiz insanlar değil e haliyle eşimde öyle ama ben bu takıntımı yenmek için çaba sarfettim bu sürede de eşime en azından genel hijyen kurallarına öğretmeye çalıştım ama güzellikle bağırarak ya da kavga ederek değil ki çok despot bir insanımdır. Eşimde sağolsun hiç itiraz etmedi hatta hergün tertemiz kıyafet ev mis kokulu o kadar hoşuna gitmeye başladı ki. Sorun şu ben yerde saç görünce oturup ağlardım siz düşünün. Ama erkeklerin bunu anlamasını beklemek gerçekten saçma 3 abim vardı onların arkalarını temizlerken takıntılı olmuştum bence evlilikte bazı huylarımıza müsamaha göstermek gerektiğini düşünüyorum çünkü bu adamlar bu kadınlar koca koca insanlar 0 dn hiçbişey öğretemeyiz belki de sizin takıntılarınız da onu çok yordu aynı şeyi biraz büyüdüğü zaman çocuğunuza da yapacaksınız ve emin olun çevremde çok var anneyle bağları o kadar kopuk ki ergenlik zamanlarına geldiklerinde sizden çok uzaklaşıyorlar kendinize de yapmayın bence bunu bir uzmandan yardım alın eşinizde biriktirme hastalığı varsa sizdede takıntılar var.

Marie Kondo'nun kitabını okudun mu? Orda gençliğinde evdeki diğer aile üyelerinin eşyalarını sormadan attığı için ona evin diğer odalarında temizlik yapmayı yasakladıkları bir bölüm vardı. Hatırladığım kadarıyla bir süre sadece kendi eşyalarına odaklanıp onları sadeleştirdikten sonra evdekilerin de değişmeye başladığından bahsediyordu.

Bence sen de sadece kendi eşyalarına odaklan bir süre, kendi kullandığın alanları olabilecek en sade biçime getirip ferahlat. O eşyadan boğuluyorum hissinden asıl o kurtaracak seni. Zaten kabul edelim hiç açmadığın, düzenli kullanmadığın dolap ve çekmecelerde eşinin biriktirdiği eşyaların aslında evin dağınıklığına ya da kullanışsızlığına bir katkısı yok. Çünkü olsa o ıvır zıvır eşyalar daha önceden ortalarda dolanıp gözüne batmış olurdu. 4 günlük derin temizlik sırasında saklandıkları yerden bulup çıkardığında şaşırıp hayal kırıklığına uğramazdın.

İnanamıyorum

vala minimal yaşam adlı topikte çok da güzel atıyoruz/veriyoruz.misal ben dün 13 kıyafet 1 pike takımı gümlettim Marygold

Bence birbirinizin alışkanlıklarına biraz daha saygılı olmalısınız. Benim eşyalarım benden habersiz verilse ben çıldırırım. Evet siz de haklısınız çok biriktirmiş ama çözümü bu değil. Adam kendi evine sığdırılmadığını düşünür ve bir süre sonra evi yabancı görmeye başlar. Sessizce yıldırma politikası uygulayın. Ona bir dolap verin, sizin dolabınızdan daha büyük olsun. Eşyalarına hiç karışmayın istediği kadar doldursun. Bir yerden sonra sığamayışıyla ve gereksiz biriktirmesiyle kendi yüzleşecek. Özellikle altını çiziyorum onun dolabı daha büyük olsun ki bahane edip zaten dolap küçüktü demesin.

Canım kocası eşyalarını çok biriktiriyormuş atmıyormuş. Konu sahibi de ondan habersiz atmış kavga çıkmış. Bu kadar
Bu muydu o kadar upuzun konu, ingiliççe gibim aynı o kadar laf söyleniyor bu kadar mı etti

İyi yapmışsınız atmakla . Fazla eşyaya tahammül edemem 6 ayda bir krizler fenalıklar gelir alırım elime poşeti kullanılmayan ne eşya kıyafet ayakkabı varsa toplar atarım ve çok rahatlarım . Hem eşya hem iş azalıyor bıraksam eşim de giriş düzeyde istifçi bir şey atmaz biraz da üşendiğinden . Ama attığıma da karışmaz seninkiler geldi yine der alıştı . Atın rahatlayın eşinize aldırmayın zamanla alışacaktır. Çerçöple uğraşan o değil sizsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…