moralım cok bozukkk yardım edın

hani yazmışsınta ilk defa kayınbabama karşılık verdim. Birden sinirlenip o tepkiyi gösterince bayılmış olabirilsin.Senin yerinde olsam o ilaçları kullanmam.Çünkü ileri yaşlarda hiç bırakamazsın.Benim arkadaşım şimdi hamile kalmak istiyor ilaç kullandığı için çocuk erteleniyor.İalçoda bırakamıyor.Tam bağımlısı oldu.Psikiyatriye gitmek ayıp değil ama adını ''psikiyatrı ilaçları kullanıyor'' a çıkarma bence.Herşey yoluna girer.Senin yapacağın tek şey olumsuz kelime duyduğunda duymamazlığa gel.Sen duymamazlığa gerirsen karşıtaraf düşünür, senin muhattap olmadığını.olumsuz sözleri söyleyen insanları (senin karekterin,yapın için olan konular hariç tabiki) o an için hayatında yok say.yoksa bu hayat çekilmez olur.Sen bebeğine iyi bak.At arkana gitsin.BOŞVER GERİSİNİ.

yasemıncım bıtanem
sakın oyle salma kendını cnm bn
sen guclu bır kadın ve cok ıyı bebegıyle yakından ılgılı bır annesın. kafana takma oğlun tum hayatını kaplamıs durumda sıkılıyor olabılırsın. aynılarını bende zaman zaman yasıyorum. uzulme cnm bnm.

siz olmasanız ben ne yaparım yaa cok ıyısınız hepınızzszin arkaadaslıklarınız dostluklarınız olmasa ne yapardım bılmıyorum

ya canım demesi kolay ama bebişin için toparla kendini evet bende sadece dogum yaptıgımda 10 gün kaynanam ve kayınpederimle kaldım inan çooooooooook zor vallla çok iyiler ama olmuyor bir evin üstünde ikinci ev olmuyor. bilmiyorum bende aynen senin gibiyim herşeye sinirleniyorum aglıyorum v.b ama ALLAH tan işe başladımda biraz toparladım. çocukla ilgilenmekten bende eşime zaman ayıramıyorum herşey çook degişti.
sanada çook geçmiş olsun a.s.

cnm benim ilaçları kullanmamanı tavsiye ediyorum..yani çok ciddi boyutta değilsen tabii...çok üzüldüm inan yasemin..bugün öğlen okudum..bebeğim uyusada rahat rahat yazsan sana dedim...cnm seni çok iyi anlıyorum..birincisi ev ev üstüne olmuyor gerçekten..biliyosun bende beraber yaşıyorum kayınvalidemlerle...sürekli problem yaşıyoruz..sana ilk defa söylemiş kayınbaban..bana kaynanamın söylediklerini duysan inanamazsın hayatım...bugün yüzüme karşı ben gelin konusunda ne kadar şanssızım diye hıçkıra hıçkıra ağladı..beni kocama şikayet edeceğini söyledi...sebep biz iki isim koyduk bebeğe..biri kayınbabamın adı....bana koysanda koymasanda senin istediğin ismi söyliyeceğiz demişlerdi..ama benim koyduğum adı kimseye söylememişler...amtık doldum doldum bugün patladım..ya tarihi eser bi ismi niye söyleyeyim oğluma...sadece anne bu isim ağır benim koyduğum ismi söyle çocuğun adı böyle kalıcak buna alışır sonra dedim...kocası şerefsizmiymişte o isimle kalırsa noolurmuş...bizim abimin deli gelinide isim yüzünden kavga etti..intihara kalkıştı...v..s..sinirim bozuluyo yazarken yaaa.deli olmamak içten değil..oku et sonra eğitimci ol..bunlara maruz kal..sesini çıkarama ...valla çıkardım...biraz sinirlendim...formalitemi koydunuz dedi..aynen öyle dedim bende hihi:):):)deli oldu tabii.sonra kuaföre gidiyorum diye çıktı..10 dakka sonra temizlikçi kadını aradı..ben hastanedeyim gelin yüzünden tansiyonum çıktı diye...söyle cnm...sen benim yerimde olsan tırlatmazmıydın..kocama kayınpederime söylemesin diye mecbur ağladım özür diledim.alimallah kocamla çok kötü duruma düşerdik..ama kayınvalidem işte beni tahrik etti..kendime hakim olamadım...ve hatırlarını o kadar çok sayarım ki..kötü gelinmişim yahuuu meğerse..bütün sülalesine anlatmış bitek ben bilmiyomuşum...

cnm sakın moralini bozma ayrıca...bu psikolojiyi kabullen...bu benim çocuğum bir yıla kalmaz hepsi biticek...ben bi mucize gerçekleştirdim..kimse beni üzemez de sürekli..üzme kendini tamammı çok öpüyorum seni

kızlar banada bi yol gösterin ayrı eve çkmak için kocamı nası ikna etmeliyim...çıkmam diyor..naapmalıyım..ne yapsam ikna edemedim..bu arada yasemincim ayrı eve çıksanız daha rahat olur bence senin için...çünkü sen o evde çok yoruluyorsun..

Allah yardımcınız olsun (tabii benimde) walla arkadaşlar herkes kendinin doktoru hiç kimse kimseyi anlamaz herkes anlamak istediği gibi anlar bende bir ara psikoloğa gitmeyi düşündüm ama sonra bana yapabileceği sadece ilaç tıkmak bide arkadaşlarımın bile yapabileceği genel konuşma yapacak başka bişi yapmıyorlar.. dedim kendi kendime sonra kendim çözmeye çalıştım herşeyi yavaş yavaşta hem kendimi teselli ediyorum sizlerle arkadaşlarımla konuşarak rahatlıyorum ne bileyim kendime kendi çözümümü bulmayaçalışıyorum buluyorumdurda inş. canım bencede ilaçları içme. çocuğunuz için umursamaz davranın etraftaki laflara pek kulak asmayın yada asmamayaçalışın ben öyle yapıyorum..

merhaba yaseminsen seni anlayabiliyorum canim ayni seyler benim icinde söz konusu.aslinda normal ama insan bir anda alisamiyorki hayatin degisiyor ister istemez.ben yurtdisindayim ailem türkiyede dogum yaptiktan sonra cok zor günlerim oldu nerdeyse yalniz sayilirdim,acemilikte var tabiki sinirler iyice bozuldu sagolsun kizimda cok yaramazdi temmuzda kizimla 5 hafta türkiyeye gittim ailem sasirdi sana ne oldu böyle sinirlerin yipranmis diye onlar sagolsunlar beni dinlendirmek icin ellerinden geleni yaptilar...tekrar döneli bir hafta oldu ama alisamiyorum hala kizim biraz daha iyi uslandi sayilir ama herseye cok cabuk sinirleniyorum tek tesellim kizimin saglikli olmasi cünkü hamileyken cok sikinti cekmistim onun sagligiyla ilgili dedigin gibi iyiki burasi varda herseyimizi paylasiyoruz.burdaki arkadaslar nerdeyse ailemden bile yakinlar bana hepsine tesekkür ediyorum....

nasıl ayrı eve cıkıyım bu ev zaten bızım kaynanam ve kayın pedeım benımle oturuyorlar esımde onlara gıdın dıyemem dıyo ben batmısım arkadaslarrrr off offf

o kadar cok sey aysadımkı anlatsam yılan hıkayesı olur cınsten psıkolojımın bozulması cok nromal bozulmasa sasardım bı ara anlatırım sızeee

canım hepımız aynıyız umarım yakın zamanda duzelırız hepımız cocuklarımız ıcın berkayımı op

Son düzenleme:
yasemincim hepimiz az çok bu tarz şeyler yşıyoruz. bende çok alıngan oldum çok ağlıyorum hatta durup dururken ağlıyorum.Bazen bende psikoloğa gitsemmi diye düşünüyorum sonra amaaan herkesin yaşadığı şeyler nasılsa geçicek deyip vazgeçiyorum. Bende 10 senedir çalışıyodum birden evde oturmak çok zor geldi sanırım. Neyse ki 1 ay sonra işe başlıcam bu sefer de kızımı nasıl bakıcıya bırakıcam diye düşünüyorum. Ama çalışmak psikolojime de iyi gelicek. Sanırım sen lisans mezunusun (profilinde öle yazıyo) ve bi mesleğin vardır diye düşünüyorum. Kaynanan oturup senin çocuğuna baksa ve sen çalışmaya başlasan.. Ne bileyim biraz rahatlarsın gibime geliyo.Değişik ortam iyi gelir bence.

canim benim bende ayni anlattigin gibiydim hicbiseyden zevk alamiyodum cok kötüydü ya anlatamam
resmen bi depresyonmus meger simdi anliyorum
o zamanlar bende cok istemistim bi psikiyatriste gitmeyi ama esim yollamadi kendi kendine asacaksin dedi
gercektende öyle oldu zamanla iyilestim simdi cok iyiyim oglusumda 8 aylik oldu kendi kendine asarsin bence ilac falan kullanma al bebisini gez dolas iyi gelir evde kapali kalma insan dahada bunaliyor simdiden gecmis olsun

canm eskisi gibi olman için ya onlar gidecek ya da sen onlrı takmayacaksn ve karşılıkta verebilirsn içine atma kendini de ezdrme sana muhtaç bebişin var ilaç bi çare değil kendin atlatacaksn bu durumu nasl rahat olcaksan ole davran.. ben 2 ay ağr bi depresyona grmştm ama ilaçsz geçebilio ama çok çektm ALLAHm kimseye yaşatmasn ama unutma herşey senn elinde senn beynnnde bitio

Selam canim
15 gunluk anneyim, inan stresten depresyondan kendimi zor tutuyorum balkondan atlamamak icin.. bana ne oldu bende bilmiyorum ??
20 yasindayim, bebisimiz cok erken oldu, hayatimin böyle degisecegini bilmiyordum. geceleri bile rahat degilim cunku butun gun ben ve esim yoruluyoruz gece yatakta ölu gibi uyuyoruz..
kendime 1 saatligine vakit bulabiliyorum, o da ancak ya kahvalti ediyorum ya biseyler hazirliyorum.. ben dogumdan beri bebege tek basima bakiyorum, esim haftada 1 gun izinli ama o da fayda etmiyor ve haftada 1 gun annem geliyor.. cok kötu gunler gecirdim ve geciriyorum. ne sabah olsun istiyorum ne de gece.
eski hayatimi neseli gunlerimi geri istiyorum senağlama
herkes sabret diyor 2-3- aya duzelir diyorlar ama inanmiyorum daha 15 gun gecti cok bunalimdayim senin gibi..

Canım benim bende az çok benzer durumlarla karşı karşıyayım. bende kayınvalidem ve kayınpederimle oturuyorum. eşim bi yerden, onlar bi yerden herkesin piskolojisini taşımak zorundasın hep anlayışlı hep mutluluk oyunu oynamak zorundasın ama sen sanki bi anne baba evladı değilsin hep senin anlayışlı olmanı bekliyorlar. Bence sen sadece çocuğuna bak başka şeyleri o güzel kafana takmamaya çalış sen iyi olucanki bebeğinede iyi bakabil eğer çok fazla takarsan piskolojin daha çok alt üst olur ve bebeğinde bozuk bi piskolojiyle büyür ona günah..
Ben hep dua ediyorum bi şekilde sabretmeye çalışıyorum. Fakat dediğin gibi bende eskisi gibi değilim içimdeki çocuk öldü sanki neşe dolu ben gitti gülmek artık bana lüx gibi gelio çünkü mutlu değilim ama biliyorum ki ve inanıyorum herşey düzelicek eskisi gibi olucak umudumu hiç bi zaman kaybetmiyorum sende öyle yap.
Sana tavsiyem o ilaçları kullanma onlar belli bi zamanda sonra alışkanlık yapıo ve onlarda yeterli gelmiyo daha kuvvetlilerini veriyorlar kendi kendine bununla başaçıkabilirsin sen güçlü bi annesin bu yapabilirsin canım

cok üzüldüm canım ya durumuna.inşallah düzelırsın bian önce,bak daha oğluşun 6 aylıkmış sana ihtiyacı olan yıllart var önünde.bence bıraz cık gez kafanı dagıt,arkadaslarınla görüş eşinle vakit gecir,tam gün olmasada yarım günlüğüne oğlunu annene falan bırak.süreklı senı strese sokacak şeyleri düşünme.neden eskısı gıbı degılım neden mutlu degılım falan diye doldurma kafanı.aslında mutlusun ama bıraz kafan dagılmıs okadar.bak sen ıyısın bebegın iyi eşin iyi.herseyın başı saglık saglık varsa gelır gerısı.sende kendını bunaltıp saglıgından olma derım ve doktorunun tavsiyelerıne uy.tabı hiçbirsey eskısı gıbı olmaz hepimiz büyüyoruz ve hergecen gün sorumlukluklarımıza bı yenısı eklenıyor.bunun baskısı vardır üzerinde.üzülme:teselli: sen düzelir hersy:1hug: a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…