• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk insanlar bu kadar mi kötü küçücük bebegim 😭

Onlar nasıl insanlar ki küçücük bebeğe bu sözleri söylüyorlar. Sevmezlerse sevmesinler gerekirse görüşmeyin. Siz kızınızı zorbalanarak büyümesine izin vermeyip özgüvenli yetiştirin. Sağlıkla büyütün

Katılıyorum yıllarca boyum kısa diye zorbalandım. Boyum ortalamanın altında 1.56 lise dönemlerimde özellikle çok üzerime gelinmişti. Asla önemsemedim. Kendimi sevmeyi ailem öğretmişti. Anne ve babalar çocuklarına özgüven inşa etmeliler. Zorbalık her yerde çünkü. Liseyi geçtim iş hayatımda bile boyun ne kadar kısa tepkisiyle karşılaşıyorum 🥲😅
Aynen öyle. Benimle arkadaş olsan mesela bodur tavuk her daim piliç miiss gibi derdim mesela sana😁 minyon kadınlara bayılırım çünkü. Ben de ergenlik dönemlerinde çok zayif olduğum için zorbalanirdim mesela ama yani ailem cevrem böyle hissettirmedigi için hiç üstümde etki birakmadi. Zorbalık heryerde hele sosyal medya etkisinde yaşanan günümüzde çok fazla. Bunlara kapılıp gidersek mutlu birgun geciremeyiz heralde.

Aynen öyle. Benimle arkadaş olsan mesela bodur tavuk her daim piliç miiss gibi derdim mesela sana😁 minyon kadınlara bayılırım çünkü. Ben de ergenlik dönemlerinde çok zayif olduğum için zorbalanirdim mesela ama yani ailem cevrem böyle hissettirmedigi için hiç üstümde etki birakmadi. Zorbalık heryerde hele sosyal medya etkisinde yaşanan günümüzde çok fazla. Bunlara kapılıp gidersek mutlu birgun geciremeyiz heralde.
Evet evet. Sadece bir kere bu konu beni çok yaralamıştı. Eski erkek arkadaşımın annesi, o zaman ki sevgilime mesaj atmış, “bula bula bunu mu buldun boyu kısacık.” o zaman çok üzülmüştüm. Bunu söyleyen bir anneydi çünkü.

Evet evet. Sadece bir kere bu konu beni çok yaralamıştı. Eski erkek arkadaşımın annesi, o zaman ki sevgilime mesaj atmış, “bula bula bunu mu buldun boyu kısacık.” o zaman çok üzülmüştüm. Bunu söyleyen bir anneydi çünkü.
Küfür ettim say banlanmayayim simdi😁 iste o anne de cocuk yetiştiriyor maalesef.

Hayatımın büyük bir kısmında boyum kısa diye zorbalandım, dalga geçildi. Bir süre de çok kafaya taktım ama şimdi kimse evli olduğuma ve bebeğim olduğuna inanmıyor keyfini sürüyorum :)
Esmerlik de zorbalanacak bir şey değil o sizin çevrenizin densizliği önce kendilerine baksınlar. Verin ağızlarının payını küsen de küssün çok da kıymetli değiller. Ama siz de bi özgüven problemi var bunun çocuğunuzda olmaması lazım çözmeniz gereken bu bence.

Bugün buna siz engel olmazsanız eğer, ilerde de engel olamazsınız.
Ben zorbalandım o zorbalanmasın diyorsanız, bi zahmet çenelerini kapatın.
Bir güzel paylardım ben yerinizde olsam, el kadar bebeğe çirkin, başka bebek olsa sevmezdim diyen halayı kapı dışarı etmiştim ben.
Git başka bebek bul sevecek diye.
Bu ne densizlik yahu.

bazıları bunu söylerken nazar değmesin diye söyler ama sizin hala bariz aşağılamak için söylemiş aslinda çocukla birlikte asıl size hakaret etmiş bu kadar pasif de olmayın küserse küssün valla ağzına micarim

Bebeğinize çirkin sözler söyleyenlere gereken cevabı verip onları susturun, mesafe koyun görüşmeyin. Esmer ya da beyaz ne fark eder?

Bebeğe bile bunu söyleyen kişilerin merhametinden,kalbinden şüphe ederim . Çok saçmalamışlar, düşünceleri kirli zihniyet ile dolu.

Ben de 7-8 yıldır hep aynı kilodayım aşırı zayıf olduğum için zorbalandığım zamanlar olmuştu.
" Ayyy çok zayıfsın, annen evde yemek yapmıyor mu , sen hiç yemiyor musun, bu bilek ne böyle incecik, benim çocuğumun kilosu bile seninkinden fazla yemek ye de kilo al, sen yoksa anoreksiya mısın, hasta mısın " vs. bu tarz sözler duydum hep. Kendimi seviyorum, olduğum gibi kabul ediyorum. Yine de kendi isteğimle kilo almak için çaba gösteriyorum. Her denilen sözü kafaya taksak bu dünya bizim için cehenneme döner.

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Biraz alınganlık yapıyor olabilir misiniz? Kimi insan nazar değmesin diye çirkin diye sever bebekleri. Bence siz esmerlikle ilgili rahatsız olduğunuz için bu şekilde algılıyorsunuz. Ama rahatsızsanız da evinize kabul etmezsiniz, görüşmezsiniz olur biter. Eş tarafı da değil zaten, ilişkiyi koparmak kolay olur.

Ay sinirden dişlerim kamaştı resmen. Siz bu insanlarla neden hala görüşüyorsunuz, çocuğunuzla aynı ortama sokuyorsunuz? Valla hiçkimse benim evladıma böyle laflar söyleyemez, direk evden kovarım “hadi yallah” diye. Ne üzülüyorsun güzel kardeşim, kim esmer diye zorbalanmış ufku geniş insanların içinde? Cahil, kompleksi akrabaların sizi bu kadar ezik hissettirmesine izin vermeyin.

Vermez olurmuyum hic tabi ki tepkimi koyup lafimi söylüyorum ama kizim ilerde bu konuşmalara maruz kalirsa 😭 ya zorbalanirsa diye korkuyorum
korkmayın başınıa gelir bu gerçekten oluyor
kendinizi ferahlatmaya çalışın

bu arada biz ailecek ve çevrem hep çirkin diye severiz bebekleri nazar değmesin diye yani birçok tanıdığım nazar korkusundan yapıyor olmasın

deriz de abartmayız bide ben hemen derim karşımdakine nazar değmesin diye öyle söylüyorum bizde öyle severler diye

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Bebeğinize bunları kötü niyetle söylediğine inandığınız hissettiğiniz hiç kimseyle görüşmeyin, yazık çocuk daha küçücükken almasın kötü enerjilerini.

Siz insanlara ağzının payını verseniz kimse buna cesaret edemez, belliki laf söylemiyosunuz. Tatlı tatlı dokundurmayla anlamaz bu tipler. Sürekli bebek kimse benziyo şöyle böyle denmesine ayar oluyorum.
Ben sarışın beyaz tenliyim, eşim esmer boylu poslu gayet yakışıklı bi adam, iş yerine kızımızı götürmüştü orda biri kızımızı sevmiş eşime dönüp ay neyseki annesine benzemiş çok güzel demiş. Eşimde bozulmuş, bende çocuk sapsarı o yüzden bana benzetmişlerdir dedim ama eşime benzese ne olacaktı aa tüh esmer mi denecekti nasıl hadsizce, yani bu cidden 7den 70e zorbalanmak oluyor.
Ayrıca Türkiyede esmerden bol ne varda insanlar böyle konuşabiliyor.
Şunuda ekleyim bebek diye küçük diye anlamaz sanıp konuşuyolar ama çocuklara ilmek ilmek işleniyor bu yüzden sizin önce bunu aşmanız lazım. Özgüven için

Siz bence kendi geçmişiniz için destek alın yoksa çocuğunuza bunları yansıtma potansiyeliniz çok yüksek.
Hoşunuza gitmeyen insanlarla görüşmeyi kesin, kaç yaşında kadınsınız. İnsanlara bir defa ağzının payını gerçekten hakkıyla verirseniz ikincisine cesaret edemezler.
Norveçte de yaşamıyoruz ayrıca sokakta herkes esmer

Niye bu yorumlar karşısında susuyorsunuz ki?
Benimde halamı seçme seçeneğim yoktu sana kaldık deyin mesela.
Sevmek zorunda değilsin deyip kapıyı gösterin mesela..

Konuşmalarına müsaade etmeyin. Bizim insanlarımızın bazılarında sadece cahillik yok kötülük de var içlerinde ve patavatsızlık çok var bu toplumda maalesef.
Küçücük çocuk için bunları söyleyenler zaten sizden uzak dursun. Küssünler. Ailem dahi olsa böyle söyleyen insanlarla görüşmem.

Daha önce yaşadığınız travmalar için psikolojik destek aldınız mı peki?

Bebeğin görüntüsü büyüdükçe daha çok değişcek. Şimdiden hiç bişey anlaşılmaz. Lütfen bu düşünceyi kafanızdan çıkartın. Beyaz tenli olan herkes illaki güzel oluyor diye bişey yok.

Yazınızı okuyunca kendi yaşadıklarım geldi aklıma😔Bana da bu lafları hep teyzem söylerdi. Ben yaşıtlarıma göre kısa aşırı zayıf kara bi kızdım. Ergenlik dönemine kadar çok kötü değildim ama ergenlikte yaşıtlarımla aramdaki sınır gittikçe büyüdü. Bu yüzden hep sessiz kaldım uzak durmuya çalıştım insanlardan.
Şimdi bu teyzemle geçen yıl bayramdan beri konuşmuyoruz. Bayramda aile ortamında duymasını istemediğim kişilerin yanında yine kendince doğru bildiği şeyler üzerinden beni eleştirmeye başladı. Üstelik o zaman 6 aylık hamileydim. Bende dayanadım onu çok sinirlendiren bi cevap verdim. Çok zoruna gitti ve çok şükür o zamandan beri konuşmuyoruz.
Eskiyi hatırladığımda yaşadığım travmaların hepsinde onun payı olduğunu gördüm.
Sonuç olarak anne olarak siz eğer cevap verip uzaklaşırsanız kızınızın zorbalanamayacağına eminim. Malesef benim annem teyzemin çocuğu olmuyor diye onu kırmamak için her lafını yuttu,olan benim psikolojime oldu.
Siz kızınızın dağ gibi arkasında durup onun ağzının payını verip gerekirse görüşmezseniz hiçbişey olmaz merak etmeyin. Kızınızı sağlıkla büyütün ❤️

Back
X