Moralim çok bozuk günlerdir ağlıyorum.Hakarete maruz kaldığımı hissediyorum artık.Bu psikolojik şiddet mi ? Bunlar hakaret mi ? Ben mi alınganım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gastronomi - aşçılık kursuna yazıldım.Uzun yıllar aklımda olan bir şeydi.Para biriktirdim bunun için.
Öncelikle, 26 yaşındayım.
İsmini vermek istemeyeceğim bir yere yazıldım..
Minimum 6 ay sürüyor.
Sınıfta 25-27 kişiyiz.
Hocamız (erkek) kendisi 49-50 yaşında.
Kursta çok sevilen biri senelerdir burda zaten.
Dersin ilk günü sınıfta dediki ;
'' eşimden ayrıldım,canım çok sıkkın.. elimde olsa ertelerdim bu kursu.. neyse tanışalım'' dedi özgeçmişini vs anlattı.
Dersin ilk günü, o kadar kişi arasından durduk yere beni seçti.Ve ders ile alakasız, yani gastronomiden tamamen bağımsız hatta çok çok zıt bir konuda, bana bir soru sordu.
Arabalarla ile ilgili çok alaksız bir soru.
ben bilmiyorum dediğimde ( çünkü ehliyetim yok hiç ilgimde yok )
Bana direkt olarak ödev verdi bunu yarına araştır gel dedi.Ve sert bir mizaç ile alaycı bir tonuda vardı ..Ben bilmiyorum dediğimde ehliyetim yok dediğimde bazıları güldü hatta.
Sonra sınıfı tanımak istedi tek tek.Sınıfta 10 kişi kadar erkek bu arada.
Herkesi tek tek dinledi, en az 15 dk kadar,Öyle ki çok detaylı sorular sordu.Gündüz ne yemek yapıp yediklerini dahi sordu.Herkese, ve herkese çok ama çok kibar.
Hatta bazı kızlara hep iltifat etti.Çok güzelsin, harikasın..Gibi..
Neyse sıra bana geldi, tam kendimi tanıtırken, lafımı kesti ve kambur durduğumu söyledi aksine ben dik duran biriyim,boyumda uzun,kambur durunca ağrı yapıyor..doktorum özellikle dik dur dedi.. sınıftaki bir kaç kişi ‘’ hayır hocam, dik duruyor hemde baya dik ‘’ dedi.
Ben iyice düzelttim kendimi ve inatla bu durumdan rahatsız oldugunu söyledi ve çok ciddi bir şekilde.
''Ben böyle işleyemem seninle bu dersi..'' dedi..
Neyse , ben kendimi tanıtamadım bile.
Herkesi 15 dk dinledi beni 3 dk falan.
Neyse o ders baya rahatsız ediciydi benim için.
Sonra , yemekler ile ilgili çok Girik bir soru sordu.Sınıfta herkes ‘’ bilmiyorum’’ falan diye mırıldandı.Yine o kadar kişi arasından bana sordu.
Bende ‘bilmiyorum ‘ dedim ve bana ;
‘’ hani çok seviyordun mutfağı ? ‘’
dedi laf soktu ve bunu alaycı söyledi.Sınıf yine güldü.
Bu arada sınıfın yaş ortalaması 25-32 yaş gibi .. Ben 26 yım.
Sonra neyse, bana geldi yine dediki ;
‘’ sen evde ne yemekler yapıyorsun.Genelde pasta- kek-tatlı türü oldugunu ‘’ söyledim ve oda, alay ederek ;
‘’ bak bak.. pastaymış, pasta yapan kendini yetenekli sanıyor ‘’
Dedi.
Sınıf yine güldü.
Ertesi akşam, yine derse gittim ama inanın hiç istemeyerek.Evimden de baya uzakta, yolda bir çok kez geri dönmeyi düşündüm.
Sonra o ders,başlarda normal gitti ders ,bana iyiydi yani..
Sonra ödev vermiştim sana anlat bakalım dedi
Allah aşkınıza, gastronomi sınıfında arabanın işletilmesi, yani motor, akü falan ne alaka..Yinede çalıştım sıraladım hepsini.. bana ne dedi biliyor musunuz ?
‘’ bu kadar mı ? Arabanın lastiği nasıl değiştirilir bunu söylemedin çalış gel’’
Dedi.Ve bunu çok ama çok ciddi söylüyor gülerek degil, millete gülüyor bana gelince yüzü değişiyor.
Sınıf gülüyor hala.Yuh dedim artık içimden..
neyse ben moralim aşırı bozuk eve geçtim kurstan yine ve sınıfta bıraktığım ilk intiba kötü olcak diye üzülüyordum.
Ablamda evde anlıyor haimi..soruyor neyin var diye..

Sonra ki ders, uygulamalı derslere geçtik. Sınıftaki kızlar o kadar kötüydü ki, hele bir tanesi felaketti ama hoca yanına gitti ve ;
‘’ olsun çekinme, bak ne güzel yapıyorsun korkma bebeğim, çekinme ‘’
Falan dedi.Bana ne dedi biliyor musunuz ?
‘’ Ne biçim bıçak tutma şekli lan o ? Sen kimsin ki bıçağı öyle tutup mutfağa giriyorsun ? Buraya eğitime geldin, görende (ünlü bir şef ismi verdi ) o sancak. Köy evinde mi büyüdün lan sen ? ‘’
Dedi.Aynen bu üslupla ve bağırdı hemde çok , dışarıdan mutfak dışından sesi duyulmuştur.. ben zaten heyecanlıydım ellerim titriyordu, ağlamamak için kendimi zor tuttum.Elimi kestiğim için yara bandıda vardı zorlanıyordum zaten tam parmak boğumu, ağlamamak için sıktım yani kendimi.
Bir kız dediki ;
‘’ sen gayet düzgün tarif ettin ‘’
dedi hatta ki kötü bile olsam bu mu yani ?
İlk günden beridir ne bu nefret ?
En ufak bir saygısızlık dahi yapmadım bakın en ufak.Ben sessiz sakin çekingen biriyimdir, bir şey demeden önce 2 kez tartar düşünürüm, egolu özgüvenli asla değilim.
Lafını bölmedim,saygısızlık yapmadım…
Ben bu şekilde devam edemem ama ödeme yaptım.Nasıl çıkıcam burdan ?
inanın ağlıyorum devamlı evde.Özel hayatım zaten kötü kafam dağılsın dedim, iyice moralim bozuldu..Herkese aynı davransa hadi dicem adam disiplinli.. ..Mesela sınıfta bir kız var, onun anneside önceden eğitim almış bu kursta hoca tanıyor.. kız '' ben hazırlanmadım, dediklerinizi okumadım.. '' falan diyor adam diyorki '' sorun degil, idare ederiz derste toparlarız... '' falan.. Ve gülümsüyor kıza gidip sarılıyor falan.
Zaten kurs akşamüstü 6 gibi başlıyor herkes gündüz çalıştığı için bende dahil..hava kararınca çıkıyorum, eve dönüşüm inanın zor, bu kadar sıkıntıya değer mi ? Sinirlerim bozuldu.Hocayı tanısanız hak verirsiniz.
Diğer kızlara iltifatlar bana ise böyle.
Sınıftakilerle de aram iyi, hani bende bir iticilik olsa onlarla yakın olmazdım.2 kişi ile arkadaş olduk haftasonu hatta buluştuk sohbetler ettik.. onlarda diyor hoca sana çok sert senin bir yanlışın da olmadı diye….
Hatta sınıfta herkesle arası iyi olan tek kiş benim, samimi bir insanımdır.
Bazı insanların derdi kendiyle aslında ama sadece sizi bi nesne olarak belirlemiş yani bu psikolojik olarak mesela birini sevmediğimiz birine benzetebiliriz veya sesini kokusunu gülüşünü duruşunu yani bı insanı özelliği bize sevmediğimiz birini anımsatır bilinçalti olarak. Belki yaptığını bilinçli bile yapmıyor olabilir. Yani bunu onun kendi karakteriyle ölçün. Sizin sorununuz değil kendinizi suçlamayın. O da belki böyle hissetti bilinçsiz bı şekilde elinede imkan geçince kullandı. Ama orası özel bı kurum ve para veriyorsunuz kaydoldugunuz merciye durumu aktarın yetkili kişilere hocayı veya kursu değiştirmek istediğinizi söyleyin. Hocaya gelince alttan almayın. Ben buraya ehliyet almak için değil gastronomi sertifikası almaya geldim lütfen buna göre isleyelim derslerimizi deyin. Saygılı ama altta kalmayan bı biçimde. Ama üzülmeyin bazı insanlar kötü konu siz değilsiniz

Yani gerçekten çok şaşırdım. Bazı insanlar utangaçlığını yenmek için böyle kurslara gidiyor. Öyle birine bu şekilde davransa iyice içine kapanık biri hale gelirdi. Çoğu insanın küçükken hoca bana böyle davrandı diye travması vardır ya, koskoca yetişkin insanlara hala ezici davranan hocalar da varmış şaşkınım
Zaten bir kız var çokta genç 22 falan heralde dediki '' ben utangaçım anksiyetem var ondan geldim '' adam çok tatlı konuştu.Bana gelince içinden canavar çıkıyor resmen.Son derste o akşam '' sen kimsin lan '' diye bağırınca yemin ederim içim çekildi.Ben alışık değilim böyle şeylere.Hata bile yapsam ki inanın nasıl tarif edeyim çok kötü değildim.Keşke bir kamera o anı çekseydide izleseydiniz.Çok ağrıma gitti gururum kırıldı.

Ben gastronomi - aşçılık kursuna yazıldım.Uzun yıllar aklımda olan bir şeydi.Para biriktirdim bunun için.
Öncelikle, 26 yaşındayım.
İsmini vermek istemeyeceğim bir yere yazıldım..
Minimum 6 ay sürüyor.
Sınıfta 25-27 kişiyiz.
Hocamız (erkek) kendisi 49-50 yaşında.
Kursta çok sevilen biri senelerdir burda zaten.
Dersin ilk günü sınıfta dediki ;
'' eşimden ayrıldım,canım çok sıkkın.. elimde olsa ertelerdim bu kursu.. neyse tanışalım'' dedi özgeçmişini vs anlattı.
Dersin ilk günü, o kadar kişi arasından durduk yere beni seçti.Ve ders ile alakasız, yani gastronomiden tamamen bağımsız hatta çok çok zıt bir konuda, bana bir soru sordu.
Arabalarla ile ilgili çok alaksız bir soru.
ben bilmiyorum dediğimde ( çünkü ehliyetim yok hiç ilgimde yok )
Bana direkt olarak ödev verdi bunu yarına araştır gel dedi.Ve sert bir mizaç ile alaycı bir tonuda vardı ..Ben bilmiyorum dediğimde ehliyetim yok dediğimde bazıları güldü hatta.
Sonra sınıfı tanımak istedi tek tek.Sınıfta 10 kişi kadar erkek bu arada.
Herkesi tek tek dinledi, en az 15 dk kadar,Öyle ki çok detaylı sorular sordu.Gündüz ne yemek yapıp yediklerini dahi sordu.Herkese, ve herkese çok ama çok kibar.
Hatta bazı kızlara hep iltifat etti.Çok güzelsin, harikasın..Gibi..
Neyse sıra bana geldi, tam kendimi tanıtırken, lafımı kesti ve kambur durduğumu söyledi aksine ben dik duran biriyim,boyumda uzun,kambur durunca ağrı yapıyor..doktorum özellikle dik dur dedi.. sınıftaki bir kaç kişi ‘’ hayır hocam, dik duruyor hemde baya dik ‘’ dedi.
Ben iyice düzelttim kendimi ve inatla bu durumdan rahatsız oldugunu söyledi ve çok ciddi bir şekilde.
''Ben böyle işleyemem seninle bu dersi..'' dedi..
Neyse , ben kendimi tanıtamadım bile.
Herkesi 15 dk dinledi beni 3 dk falan.
Neyse o ders baya rahatsız ediciydi benim için.
Sonra , yemekler ile ilgili çok Girik bir soru sordu.Sınıfta herkes ‘’ bilmiyorum’’ falan diye mırıldandı.Yine o kadar kişi arasından bana sordu.
Bende ‘bilmiyorum ‘ dedim ve bana ;
‘’ hani çok seviyordun mutfağı ? ‘’
dedi laf soktu ve bunu alaycı söyledi.Sınıf yine güldü.
Bu arada sınıfın yaş ortalaması 25-32 yaş gibi .. Ben 26 yım.
Sonra neyse, bana geldi yine dediki ;
‘’ sen evde ne yemekler yapıyorsun.Genelde pasta- kek-tatlı türü oldugunu ‘’ söyledim ve oda, alay ederek ;
‘’ bak bak.. pastaymış, pasta yapan kendini yetenekli sanıyor ‘’
Dedi.
Sınıf yine güldü.
Ertesi akşam, yine derse gittim ama inanın hiç istemeyerek.Evimden de baya uzakta, yolda bir çok kez geri dönmeyi düşündüm.
Sonra o ders,başlarda normal gitti ders ,bana iyiydi yani..
Sonra ödev vermiştim sana anlat bakalım dedi
Allah aşkınıza, gastronomi sınıfında arabanın işletilmesi, yani motor, akü falan ne alaka..Yinede çalıştım sıraladım hepsini.. bana ne dedi biliyor musunuz ?
‘’ bu kadar mı ? Arabanın lastiği nasıl değiştirilir bunu söylemedin çalış gel’’
Dedi.Ve bunu çok ama çok ciddi söylüyor gülerek degil, millete gülüyor bana gelince yüzü değişiyor.
Sınıf gülüyor hala.Yuh dedim artık içimden..
neyse ben moralim aşırı bozuk eve geçtim kurstan yine ve sınıfta bıraktığım ilk intiba kötü olcak diye üzülüyordum.
Ablamda evde anlıyor haimi..soruyor neyin var diye..

Sonra ki ders, uygulamalı derslere geçtik. Sınıftaki kızlar o kadar kötüydü ki, hele bir tanesi felaketti ama hoca yanına gitti ve ;
‘’ olsun çekinme, bak ne güzel yapıyorsun korkma bebeğim, çekinme ‘’
Falan dedi.Bana ne dedi biliyor musunuz ?
‘’ Ne biçim bıçak tutma şekli lan o ? Sen kimsin ki bıçağı öyle tutup mutfağa giriyorsun ? Buraya eğitime geldin, görende (ünlü bir şef ismi verdi ) o sancak. Köy evinde mi büyüdün lan sen ? ‘’
Dedi.Aynen bu üslupla ve bağırdı hemde çok , dışarıdan mutfak dışından sesi duyulmuştur.. ben zaten heyecanlıydım ellerim titriyordu, ağlamamak için kendimi zor tuttum.Elimi kestiğim için yara bandıda vardı zorlanıyordum zaten tam parmak boğumu, ağlamamak için sıktım yani kendimi.
Bir kız dediki ;
‘’ sen gayet düzgün tarif ettin ‘’
dedi hatta ki kötü bile olsam bu mu yani ?
İlk günden beridir ne bu nefret ?
En ufak bir saygısızlık dahi yapmadım bakın en ufak.Ben sessiz sakin çekingen biriyimdir, bir şey demeden önce 2 kez tartar düşünürüm, egolu özgüvenli asla değilim.
Lafını bölmedim,saygısızlık yapmadım…
Ben bu şekilde devam edemem ama ödeme yaptım.Nasıl çıkıcam burdan ?
inanın ağlıyorum devamlı evde.Özel hayatım zaten kötü kafam dağılsın dedim, iyice moralim bozuldu..Herkese aynı davransa hadi dicem adam disiplinli.. ..Mesela sınıfta bir kız var, onun anneside önceden eğitim almış bu kursta hoca tanıyor.. kız '' ben hazırlanmadım, dediklerinizi okumadım.. '' falan diyor adam diyorki '' sorun degil, idare ederiz derste toparlarız... '' falan.. Ve gülümsüyor kıza gidip sarılıyor falan.
Zaten kurs akşamüstü 6 gibi başlıyor herkes gündüz çalıştığı için bende dahil..hava kararınca çıkıyorum, eve dönüşüm inanın zor, bu kadar sıkıntıya değer mi ? Sinirlerim bozuldu.Hocayı tanısanız hak verirsiniz.
Diğer kızlara iltifatlar bana ise böyle.
Sınıftakilerle de aram iyi, hani bende bir iticilik olsa onlarla yakın olmazdım.2 kişi ile arkadaş olduk haftasonu hatta buluştuk sohbetler ettik.. onlarda diyor hoca sana çok sert senin bir yanlışın da olmadı diye….
Hatta sınıfta herkesle arası iyi olan tek kiş benim, samimi bir insanımdır.
Bu ne be size lanlı lunlu konuştuğunda neden siz de bağırmadınız adam kendine sesi çıkmayacak bir günah keçisi bulmuş hayatının hırsını atıyor hayırdır lan sen kimsin hayrına mı ders veriyosun parasıyla değil mi verdik paranı eğitimini yap de geç ya özürlü özürlü hareketleri var adamın

Bazı insanların derdi kendiyle aslında ama sadece sizi bi nesne olarak belirlemiş yani bu psikolojik olarak mesela birini sevmediğimiz birine benzetebiliriz veya sesini kokusunu gülüşünü duruşunu yani bı insanı özelliği bize sevmediğimiz birini anımsatır bilinçalti olarak. Belki yaptığını bilinçli bile yapmıyor olabilir. Yani bunu onun kendi karakteriyle ölçün. Sizin sorununuz değil kendinizi suçlamayın. O da belki böyle hissetti bilinçsiz bı şekilde elinede imkan geçince kullandı. Ama orası özel bı kurum ve para veriyorsunuz kaydoldugunuz merciye durumu aktarın yetkili kişilere hocayı veya kursu değiştirmek istediğinizi söyleyin. Hocaya gelince alttan almayın. Ben buraya ehliyet almak için değil gastronomi sertifikası almaya geldim lütfen buna göre isleyelim derslerimizi deyin. Saygılı ama altta kalmayan bı biçimde. Ama üzülmeyin bazı insanlar kötü konu siz değilsiniz
Bu kurs özel bir yer bu adam senelerdir burdaymış.Pekte seviliyor bir görseniz.. çok sevilen biri.Çok ağrıma gitti.Herkese dağıtılan sevgi ve anlayış bana çok görüldü.İster istemez gururum kırıldı.'' Sen kimsin lan '' diye dertse bağırınca şu an bile gözlerim doluyor.Belki abarttığımı düşünceksiniz ama herkesin içinde çok ağrıma gitti.Çok hemde.Senet imzalattılar onu nasıl halledicem ?

ufak.Ben sessiz sakin çekingen biriyimdir, bir şey demeden önce 2 kez tartar düşünürüm, egolu özgüvenli asla değilim.
Çekingen olduğunuz için cevap veremeyeceğinizi iyi biliyor bu yüzden hadsiz davranışlarda bulunuyor size karşı. Ağlamayı bırakıp şikayet edin.

Bu ne be size lanlı lunlu konuştuğunda neden siz de bağırmadınız adam kendine sesi çıkmayacak bir günah keçisi bulmuş hayatının hırsını atıyor hayırdır lan sen kimsin hayrına mı ders veriyosun parasıyla değil mi verdik paranı eğitimini yap de geç ya özürlü özürlü hareketleri var adamın
Bağırmadım korktum.ben genel olarak erkeklerden çekinirim çocukluğum ile alakalı.Sınıftaki herkes susta duruyor zaten herkes.Bana özellikle böyle davranması çok ağrıma gitti.O kadar heveslenmiştim ki, alışveriş yapmıştım ilk dersten önce biliyor musunuz o kadar özendim makyaj malzemelerinden tutun kıyafete kadar..Çok üzgümüm Allaha havale ediyorum.

Gidin ve şikayet edin hemen paranızın tamamını geri isteyin. Lanlı lunlu konuşmak bağırmak ne demek ya? Olay çıkarmadan ne yazık ki çözülmüyor bazı sorunlar. Kendine saygını kaybetme sakın.

Gidin ve şikayet edin hemen paranızın tamamını geri isteyin. Lanlı lunlu konuşmak bağırmak ne demek ya? Olay çıkarmadan ne yazık ki çözülmüyor bazı sorunlar. Kendine saygını kaybetme sakın.
senet imzalattılar onu nasıl çözücem ? Birde tüm yorumlara yetişemiyorum kaçırdığım yorum varsa affola tek tek kontrol edicem hepsini zaten.Avukat varsa anlatabilir mi ? senet imzaladım ben ..

Para mara umurumda olmaz, o lan dediği anda öyle bir olay çıkarırdım ki feleği şaşardı. Can acıtmak ne demek herkes bilir, nezaketli insanlar sadece uygulamak istemez.
Bir kere adamın karımdan ayrıldım vs diye başlaması sıkıntı. Bize ne senin mutsuz hayatından? Öğretmen olarak aşırı red flag bir davranış olduğunu söyleyebilirim.
Ben terslerim, eğer uzatırsa pisleşirim. Diğer kızlara gelince bebeğim, bana gelince mi lan? Şimdi fişteklemek istemem ama öyle şeyler söylerdim ki benden sonra o sınıfta rahat rahat ders işleyemez hale gelirdi o kadar diyeyim.

Bu kurs özel bir yer bu adam senelerdir burdaymış.Pekte seviliyor bir görseniz.. çok sevilen biri.Çok ağrıma gitti.Herkese dağıtılan sevgi ve anlayış bana çok görüldü.İster istemez gururum kırıldı.'' Sen kimsin lan '' diye dertse bağırınca şu an bile gözlerim doluyor.Belki abarttığımı düşünceksiniz ama herkesin içinde çok ağrıma gitti.Çok hemde.Senet imzalattılar onu nasıl halledicem ?
Ben abarttiginizi düşünmedim açıkçası üzülmekte haklısınız ben olsam bende üzülürdüm. Ama haklarınızı savunmaktan korkmayın hocayı sevebilirler ama siz oraya ücret ödüyorsaniz kurum sizin hakkınızı savunmak durumunda. Senet imzalasaniz bile gerekirse hukuki süreç baslatirsiniz. Ama mutlaka yetkililerle görüşün kendinizi ezdirmeyin

Sinirden yazamadım git kursu şikayet et paranı geri iste vermezlerse her türlü hukuki sürece gireceğini söyle iyi millete para verelim bize derste lan lun hayt huyt desin dursun
birde herkes her kız sessiz derste.Yani ben çok sessizim ondan oldu gibi gelmiyor bana.Diğer kızlarda benim gibi.Onlara iltifatlar ediyor.. beni görünce bile yüzü değişiyor adamın neden bu kadar nefret etti anlamadım

Ben abarttiginizi düşünmedim açıkçası üzülmekte haklısınız ben olsam bende üzülürdüm. Ama haklarınızı savunmaktan korkmayın hocayı sevebilirler ama siz oraya ücret ödüyorsaniz kurum sizin hakkınızı savunmak durumunda. Senet imzalasaniz bile gerekirse hukuki süreç baslatirsiniz. Ama mutlaka yetkililerle görüşün kendinizi ezdirmeyin
bu hafta içinde konuşucam zaten.Mümkün degil devam edemem.O kadar etkilendim ki kendi evimdem mutfağa giriyorum huzursuz oluyorum adamın dedikleri geliyor aklıma.Kaç yaşta büyük benden.

ben olsam üzülmezdim kızardım ve o adama davranışının sebebi sorardım. onu uyarırdım. paranla ders alıyorsun. Allah rızası için öğretmiyor sana. güçlü ol. ezik durma. parasını verdin. dersi adam gibi anlatsın eşit ve adil olsun. seni küçük düşüremez. hakkı yok.

Bende bunu yazacaktım lütfen ağlama ve şikayet et bu adamın o kurs yerinde olmamali
araba konusunu araştır demesinede çok takıldım Allah aşkınıza ne alaka ? en ufak bir bağlantı bile yok.Tutturdu araştır diye yapıyorum beğenmiyor.Birde alaycı bir görseniz..Derste hep bana bakıyor gözleri hep bende rahatsız oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X