• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moral ve yardıma ihtiyacım var.. (Konu:Eğitim)

Özet geçersek: KPSS'ye hazırlanıyorum, geçmiş aklıma geliyor ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Ozet ıyı olmus zıra okumadan gecıyordum :) korkma hayat byle bır sey akan suları dusun aynı su ıkı kere aynı yerden akmaz oyle bısey bu degısen seyler ıllakı olmustur hayatında ıstesen de aynı seylerı yasayamazsın, gıt aslanlar gıbı sınavına gır gerısını kadere bırak nasıbınde varsa hayırlı olsun derız nasıbınde yoksa hayırlısı olsun derız ;) cok da kafaya takmamak lazım unutma ınsanlar yapmadıgı seyler yızunden pısman olurlar

En önemlisi içine sineni yapmakmış ve ben bunu başaramadım. Ne olursa olsun dedim, yaktım hayallerimi. Unuttum sansam da bilinç altım hala istiyormuş, hala üzülüyormuş. Haklısın pozitif olmalıyım, dua et bana:KK36:
Hiçbir şey için geç değil canım yeter ki biz isteyelim.. Dualarımdasın :KK200::KK68:

Ozet ıyı olmus zıra okumadan gecıyordum :) korkma hayat byle bır sey akan suları dusun aynı su ıkı kere aynı yerden akmaz oyle bısey bu degısen seyler ıllakı olmustur hayatında ıstesen de aynı seylerı yasayamazsın, gıt aslanlar gıbı sınavına gır gerısını kadere bırak nasıbınde varsa hayırlı olsun derız nasıbınde yoksa hayırlısı olsun derız :KK66: cok da kafaya takmamak lazım unutma ınsanlar yapmadıgı seyler yızunden pısman olurlar
Kesinlikle çoooook haklısınız. Bakalım hayat bana ne getirecek :anneadayı: Sağolunn moral oldu

Kendi okuluma yüksek lisans için girmem kolay, okulum hem kendi öğrencisine töleranslı, hem de rakibimin puanı 73:) Teşekkür ederimmm :KK200:
Evet üniversitelerin kanayan yarası bu. Tabi bu sizin suçunuz değil ve fırsattan yararlanmak da hakkınız. Yüksek lisans yapmanin size faydalı olacağına inanıyorsaniz yapın ama toplumda sırf yüksek lisans yapmış olmak için yapan ve sonra hiçbir faydasını görmeyenler de var. Çok iyi düşünmek gerekiyor.

Kamudan 5.000 küsür kazanıyorlar. Geri kalanı özel ders.. Ama sonuçta özel ders verdikleri kişiler kendi öğrencileri ya da onların tanıdıkları.
Güzel kazaniyorlarmis. Ama kendi öğrencilerine özel ders vermek ne kadar etik olur orası tartışılır.

Sana
Merhaba hanımlar, güzel geçsin haftanız:KK200:
Hanımlar ben 4.sınıf öğrencisiyim, 21 yaşındayım, haliyle KPSS var ve ben dershaneye yazıldım. İyi mi yaptım bilmiyorum:110:
Beni 4 senden sonra yeniden YGS'ye benzer bir stres bekliyor yanii
Ben 4 sene öncesinde bayağı hırslı ve başarılıydım, şu an okuduğum bölümde olmam çok ironik. İnsanlar hala ne alaka sen nasıl oradasın diyorlar bana. 17 yaşındaydım; ne umutlar ne hayaller...Sınav günü heyecanı, ağlamalar, sonuç hüsran...Bir daha da hazırlanmaya dermanım kalmadı, şimdi kendime neden tekrar hazırlanmadım diye kızsam da o zamanki tutsak'ı da anlıyorum. Emek boşa gidince ne olursa olsun demiştim ve yerleşmek için tercih yaptım...

Bir bakmışım 4.sınıf olmuşum, zaman hızlı geçiyor biliyorsunuz. ALES'e girdim mayısta, 90 aldım. Bölümümde bana en yakın alınan ALES puanı 73

Şimdi benim kafamda yeniden YGS var, hem de bir yandan KPSS. İkisini birden nasıl yapacağım bilmiyorum... LYS Edebiyat aklıma geldikçe darlanıyorum. Genel Yetenek kısmında Matematik çözüyorum, full doğru yapıyorum sonrasında benim sözel bölümde ne işim vardı diyerek ağlıyorum. Şaka gibi 4 seneden sonra ağlıyorum...

Aklıma 17 yaşım geliyor, o zamanlar ki emeğim, gece gündüz ders çalışmam, sonucum, göz yaşım... Duygusal bakıyorsun diyenler olabilir, haklılar...

Daha önce çalışmadan ortaöğretim KPSS'ye girdim, 50 Genel Yetenek Neti, 30 GK neti...

Ben nasıl motive olacağım ne yapacağım hanımlar... Dershaneye de yazıldım, kazanmam lazım... Ama ya yine kazanamazsam diye de korkuyorum... 17 yaşı yeniden yaşamak istemiyorum.... Ya hem LYS hem de KPSS yi yapamazsam diye korkuyorum...

ALESten bahsettim, hiçbir şey olmasa Yüksek Lisans yaparım, ama geçmişi yeniden yaşamak istemiyorum yine emeklerin çöpe gitmesini... Soru çözerken, ders çalışırken aklıma geçmiş geliyor...

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum, cidden dertliyim bu konuda

Not: Konumu bir süre taşımazsanız sevinirim, burası rağbet görüyor yardıma ihtiyacım var...
Sana kendi hayatımı anlatayım ben lise sınavında tuvalete gitme gibi bir iznim olduğunu bilmiyordum hoplaya zıplaya tuvaletim varken sınavın sonuna dek durmaya çalıştım ağlaya ağlaya sınavdan çıktım babam bi güzel dövdü hem de ne dövme..
beni sınav sonrası tutan anadolu lisesi sadece almanca olanlardı ingilizceler olmuyordu ki bu kıza fen lisesi düşünüyorlardı..
Sonra artık her sınavda panik her sınavda heyecanlı olan ben tabi hiçbir zaman beklenen performansı yakalayamadım sınavlardan babamın benim için hayali olan tıp hayal oldu onlara mimarlık kazandım.ama özgüvensiz bi çocuktum mimarlıkta çok ezildim okul uzadı da uzadı.6,5 senede ancak bitti.. Okul bitince ilk defa akıllı ve mantıklı bir hareket yaptım kendim için baktım ben küçüklükten beri araştırmayı seviyorum e mimarlık tamam ilgimi çekiyor ama piyasaya girmek gibi niyetim yok dahası okul not ortalamam kötü filan ümidim pek yok ya o rahatlıkla ales yds vs girdim sürekli denedim olmadı çalıştım olmadı torpiller önümü kapadı vs sonunda kısmet oldu çook şükür bin şükür istediğim pkulda araştırma görevlisiyim.ayrıca iki dilim var o lise sayesinde almanca ve ingilizce...ben dahi olur diyemezdim bu okula.hem de açıkçası iyi bir hoca olduğumu düşünüyorum.her şey emek çaba kesinlikle..kader bir yerde döner dolaşır seni ulaşman gereken yere götürür yeter ki çalış emek ver..ve bazı şeylee gerçekten yaşanması gerekiyor inanki:)

Israrla içinde KPSS, meslek seçimi vs olan her konuya bunları yaZıyorsunuz. Ama memurlar, özellikle öğretmenler 2.000 tl maaşla çalışmıyor. Tanıdığım karı koca öğretmen arkadaşların aylık geliri 15.000 tl. Kabul edersiniz ki bu rakam Türkiye şartlarında yüksk bir standarda karşılık geliyor. Neden önce KPSS dediklerini anlatabilmişimdir belki.
Yuh annem babam karıkoca öğretmen 15.000 tl nerde hayal:)) onların başka gelirleri de vardır 10000 15000 yalan bunlar öğretmen çifti için

Yuh annem babam karıkoca öğretmen 15.000 tl nerde hayal:)) onların başka gelirleri de vardır 10000 15000 yalan bunlar öğretmen çifti için
Sadece tek bir aile değil bu civarda kazanan çok öğretmen aile tanıyorum. En azından şöyle söyleyeyim ben zamanım olmadığı için açıkçası ihtiyaç içinde de olmadığımdan özel ders vermiyorum. Meslek lisesinde 26 saat derse + 6 saat kursa giriyorum. Bunun dışında tüm öğretmenlerin proje çalışmaları vs de oluyor. Haftada bir gün de nöbet. 3.200 maaş, 1.780 ek dersle yaklaşık 5.000 kazanıyorum.

Kaldı ki okulumuzda 16 saat kurs veren, pansiyon nöbeti tutanlar var. Sadece maaş + ek dersi 6.000 oluyor bu arladaşların. İnanılmayacak bir durum yok bence.

Sadece tek bir aile değil bu civarda kazanan çok öğretmen aile tanıyorum. En azından şöyle söyleyeyim ben zamanım olmadığı için açıkçası ihtiyaç içinde de olmadığımdan özel ders vermiyorum. Meslek lisesinde 26 saat derse + 6 saat kursa giriyorum. Bunun dışında tüm öğretmenlerin proje çalışmaları vs de oluyor. Haftada bir gün de nöbet. 3.200 maaş, 1.780 ek dersle yaklaşık 5.000 kazanıyorum.

Kaldı ki okulumuzda 16 saat kurs veren, pansiyon nöbeti tutanlar var. Sadece maaş + ek dersi 6.000 oluyor bu arladaşların. İnanılmayacak bir durum yok bence.
Branş öğretmenlerinden bahsediyorsunuz bense sınıf öğretmenlerini söyledimbranşlar hakkında bilgim yok onların daha yüksej okabilir bilemem

ben hic bu kadar kazanan ogretmen duymadım ek derslerle 3500falan en fazla

hem yuksek lisans hem kpss tecrübesi olan biri olarak kesinlikle kpss derim.
bölümün ve atamasi nasil bilmiyorum ama yüksek lisans ve akademi olayi inan zor.
artik pek garantisi de kalmadı.arastirma görevlisi olarak atansan doktoradan sonra asistan olarak kalamazsin okulda kadro bulmak zorundasin.insan gelecek kaygısı yasarken cok sağlıklı çalışmalar yapip bilim uretemiyor.gecen sene aynısını yaşadım cunku

ben hic bu kadar kazanan ogretmen duymadım ek derslerle 3500falan en fazla
Valla idare komple okulun maaşını ek dersini yanlış hesaplamıyorsa biz de durum böyle. Niye yalan söyleyeyim. Belki maaşlarını söylemek istemiyordur tanıdıklarınız. Ek dersi olmadan söylüyorlardır bilemedim. Bizim okulda ek dersler yapılıp masaya bırakılır. Tüm okulun ek dersleri ortada yani.

Valla idare komple okulun maaşını ek dersini yanlış hesaplamıyorsa biz de durum böyle. Niye yalan söyleyeyim. Belki maaşlarını söylemek istemiyordur tanıdıklarınız. Ek dersi olmadan söylüyorlardır bilemedim. Bizim okulda ek dersler yapılıp masaya bırakılır. Tüm okulun ek dersleri ortada yani.

yok sasirdim sadece.ben de yeni atandim tam bilmiyorum.ama sozlesmeli olucaz tabi biraz düşük olucakmis kadroludan.

Aslında ygs stresi yaşamamak lazım hadi diyelim atanamadık (bende giricem ve inan atanmam o kadar şart ki)
Bu bizim için dünyanın sonu değil eğer alanın atama yapıyosa yine şans var demek. Ygs lys de ben de tekrar girmeyi düşünüyorum ygs durumuna göre lys ye giricem çünkü bişey kaybetmeyiz zaten kpss çalışırken ygs çalışıyorsun. Girip denemek mantıklı. Çok stres yapacağın bişey yok biraz rahatlarsan zaten emek karşılığını verir

Back
X