Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

regl dönemlerinde tartılmamak gerekiyo zaten doğru sonuç olmuyor

hazır marmelatlara bakmıştım bende küçücük bi kavanozu 8,5 lira akannehir

marmelat yemem daha iyi dedim, sen kendin mi yapıyosun?

bende yapmak istiyorum elmadan nasıl olur mesela tarçınla falan?

çikolata düşkünlüğü bende de var acayip düzeyde , bazen meyveler beni kesmiyo o zaman kuru kayısı yiyorum bende
ELİFİM EVET O DEDİGİN MARMELATTAN ALIYORUM BAZAN . 7.5 LİRA GEÇENGÜN Bİ MARKETTE İNDİRİMİNİ GÖRDÜM 5.5 LR. Dİ HEMEN ALDIM ...
ama ben sedece o nu yemiyorum arada bir.alıyorum .
kendimde yapıyorum yoksa hep ondan yesem kıs mutfagın yolunu bulamam herhalde.kaydirigubbakcemile3

ben geçenlerde kuş burnu marmelatı yaptım 6 büyük kavonoz 3 tanesi şekerli 3 tanesi sade .....cokacimcoook evin diger sakinleri şekerliden yiyyor .kaydirigubbakcemile3

bende 1 kase kuşburnuna o dedigimiz marmelattan katıyorum inan o reçel gibi tatlı oldugundan o bi kaseyi bir kaşıgı tatlandırıyor ..yerimseniben

elmayı denedim onun gibi olmuyor bi türlü ...... ama refim gibi degişik marmeletlar yenebilir .. mesela ben bazan domates sos da yiyyorum onuda kendim yapmıştım domates bol ken (sarımsak acı biber vs..)cokacimcoook

bak incir seviyorsan geçen günki tatlıda ekmekge sürülüp yenir aslında .. ben evde oldugumdan degişik şeyler yapabiliyorum (azcıkta hamaratım galiba ):hulya:kaydirigubbakcemile3

Bu günkü menümüde yazıyım:
sabah
2 dilim ekmek ,peynir ,çay dometes ve salatalık
ara
1 portakal
öğlen
karnıbahar haşlaması ve yoğurt
akşam
ıspanak ve yine yoğurt salatada olabilir
herkese iyi akşamlar...yerimseniben
menün gayet güzel yanlız et türü eksik kalmış .. yani biraz protein daha gerekiyor ..öğlen yada akşamına azbir parça tavuk eklese idin süper ötesi harika bir menü olacakmış kengocum ......yerimseniben

ha bu arada eşinde devam ediyormu montiye. ?

opuyorumnanaktan heheyy yoğurtlu marmelatı üstüne cevizde ekleyerek denemiştim 1 ay kadar önce gerçekten muhteşem oluyor. Bu marmelatlar bana 1 avanozu 2 ay yetiyor en az :) yoksa gerçekten bu diyet biraz pahalıya mal oluyor ama olsun zamanında 3 ay iin idyetisyene 600 tl verip sadece 6 kilo vermiştim ve geri almıştım hemen buda bşey mi yaniŞeniz
banada 1 ay kadar yetiyor genelde zeytin ezmEsi agırlıklı yiyyorum oda ucuz ....zemuszemus 2 lr. ben biberli ezme alıyorum kıslar .. nazlım sormuş bügün takımda yetişememişim .. zeytin ezmEsinde foranın kini tavsiye ederim marm. birliginki çok tuzlu ben yiyemedim öylece duruyor .

refim dedigin aslında dogru kilo vermek için nelere para verdik zamanında . ben 1 paket slim kreme 150 tl bayılmıştım 2 kilo vermiştim 1 ayda iyimi ..akannehir

ama yinede bütçemize dikkat etmeliyiz dimi ...yerimseniben

Son düzenleme:
Bugünün menüsünüde yazayım .....

1br greyfurt suyu..

9.00..kavaltı
3 dl ekmek ..kuşburnu marmelatı ... sögüş ..

13.00.öğlen
hamsi ..... salata ..... 2 kş yogurt üstüne marmelat.......

17.30...akşam .
2 kase y.mercimek ......karnıbahar haş..... 3 kş. yogurt...

19 30.ara... 1 br süt .2 ceviz .........

:oklava::oklava: ELİFFF SENLE NE YAPCAZ BİZ KISSSSS......naniknanik YARINDAN İTİBAREN TOPARLAN GÜZELİM YA ...delikafadulden

bugün kalktım canımcım meyve suyumu içtim, tam buğday ekmeğimi kızarttım yanımda getirdim ,öğlen için light yoğurdumu getirdim hihoyyyt

hadi bakalım ref hanım ben geldim :roflol: :roflol:

Tam Buğday Ekmeği
İçindekiler:
tam buğday unu,su,ekmek hamur mayası,tuz,ekmek katkı maddeleri,çavder ekşi hamuru tozu,koruyucu ve gluten
100 gr Da
Enerji :242kcal
Karbonhidrat :45,2 g
protein :8,57 g
Diyet Lifi :6,2 g
Yağ :2,98 g
Fosfor :173,4 mg
Demir :2,72 mg
VitaminB1 :0,31 mg
Vitamin :0,28 mg

Çavdarlı Ekmeği
İçindekiler:
Buğday unu,su,çavdar unu, ekmek hamur mayası,gluten,tuz,ekmek katkı maddesi,kavrulmuş malt unu ve koruyucu

100 gr Da
Enerji :224 kcal
Karbonhidrat :46 g
Protein :8,63 g
Diyet Lifi :4,43 g
Yağ :0,45 g
Kalsiyum :78,50 mg
Demir :2,80 mg

Sizce hangisi daha iyi:uhm::uhm::uhm:

tam buğday ekmeği daha iyi kengocum çünkü dikkat ettiysen çavdar ekmeğinin içinde beyaz un oluyor

tam buğday ekmeği % 100 tam buğday unundan

Sanada günaydın Melek
anladığım kadarıyla çalışıyorsun dışarda olunca daha zor sanki çünkü lokantalara güvenemiyorsun?Ben haftada 3-4 gün dışarda oluyorum öğle vakti çok zorlanıyorum ne yiyeceğim konusunda mercimek çorbası içsem içine patetes bırakıyorlar, fasulye nohut yesem onada un bırakıyorlar, yeşil fasulye de de pişmiş havuş var çok zor oluyor dışarıde yemek yemekmafoldumben

çalışıyorum canım hemde pastanede akannehir

sabah kahvaltı getirmezsem doğru açma poğaçalara dadanıyorum kötü oluyo

öğle yemekleri dediğin gibi istediğin gibi çıkmıyo, her gün de yanında getiremiyo insan

geçen gün teyze mercimek çorbası yapmış patates var mı içinde dedim var tabi sen koymuyo musun dedi , gel de anlat şimdi teyzeye montiyi kaydirigubbakcemile3

en iyisi yememek kaydirigubbakcemile3

Bugünün menüsünüde yazayım .....

1br greyfurt suyu..

9.00..kavaltı
3 dl ekmek ..kuşburnu marmelatı ... sögüş ..

13.00.öğlen
hamsi ..... salata ..... 2 kş yogurt üstüne marmelat.......

17.30...akşam .
2 kase y.mercimek ......karnıbahar haş..... 3 kş. yogurt...

19 30.ara... 1 br süt .2 ceviz .........

Bugün bu menünün üstüne kesin kilo vermiş olmanı bekliyorum Aebencim :) ama her sabah tartılmak tamamen morel bozukluğu başka bişey değil ben yine 73,500 çıktım :(( :))) ama napim önemli olan haftada kaç kilo verdiğini takip etmek...

bugün kalktım canımcım meyve suyumu içtim, tam buğday ekmeğimi kızarttım yanımda getirdim ,öğlen için light yoğurdumu getirdim hihoyyyt

Hadi bakalım Elif hanım elmi yaman bey mi yaman görelim :))) bu sabak 73,500 çıktım bu her sabah tartılmak bir hastalık :) sen en iyisini yapıyorsun ya senin cuma günkü kilon neydi fıstık :)
Ay varya sen beni geçemezsin ya ben yakında senin hedefin olan 60 kiloda olurum bu gidişleeeeeeeee phhhhhhhhhhhhhhhhhhh:sinifsinif:benneyaptımki
ay ya bişe diycem sen gidip imalat sürecini bir denetlesen ve o esnada şu tatlıların tadına bir baksan senin orda ne olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile2

Hadi bakalım Elif hanım elmi yaman bey mi yaman görelim :))) bu sabak 73,500 çıktım bu her sabah tartılmak bir hastalık :) sen en iyisini yapıyorsun ya senin cuma günkü kilon neydi fıstık :)
Ay varya sen beni geçemezsin ya ben yakında senin hedefin olan 60 kiloda olurum bu gidişleeeeeeeee phhhhhhhhhhhhhhhhhhh:sinifsinif:benneyaptımki
ay ya bişe diycem sen gidip imalat sürecini bir denetlesen ve o esnada şu tatlıların tadına bir baksan senin orda ne olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile2

refim ver adresi ben göndereyim sana hepsinden :icecream: :icecream:

cuma günkü kilom 72,2ydi galiba şimdi de adet oldum üstüne 9 aylık hamile gibi karnım ,cumaya kadar inşallah biticek

bu sene evlilik yıldönümümde cici bir elbise alıcam kendime 60 kilo olarak :teytey: :teytey: :teytey:

:içelim:alkisalkisalkisalkisalkisalkis
Günaydın...:sm_cool:
Aeben eşim normalde hiç diyet falan yapamaz.Açlığa dayanamıyor ama bunu okadar rahat yapıyor ki,(benim ümidim yoktu 3 gün falan yapr diyordum)ben haftada bir tartılcağım dedim ama o hergün tartılıyor bu sabah tartıldı 73.5 yani cumartesi gününden beri 400 gr daha verdi.Bu nasıl bünye :sinifsinif:neyse nazar değmesin de:nazar:
canım eşine öncelikle .:nazar: ama erkek bünyesi çok farklıdır onların bünyesi direk kan şekeriyle alakalı bu diyette ondan okadar çok kilo verebiliyorlar. ( erkek okuyucuların dikkatinekaydirigubbakcemile3 ) bayanlarda ise bir çok yan etken vardır hormonlar vs .vs .. biz hatunlar o yüzden yavaş kilo veriyoruz bak bir reglde bile başımızı taşa vurucaz nerdeyse.:roflol:
bi arkadaş vatdı eski 6. takımdan eşi bir hafta ekmegi kesmiş 5 kilo vermişti .akannehir onlar doguştan şanslı canım ya .:sinifsinif:
ha bide kitapta amcanım bi sözü var hep aklımdadır .. bayanlar yavaş kilo verebilir ama bu vermeyekleri anlamına gelmez .....alkisalkisalkis

Tam Buğday Ekmeği
İçindekiler:
tam buğday unu,su,ekmek hamur mayası,tuz,ekmek katkı maddeleri,çavder ekşi hamuru tozu,koruyucu ve gluten
100 gr Da
Enerji :242kcal
Karbonhidrat :45,2 g
protein :8,57 g
Diyet Lifi :6,2 g
Yağ :2,98 g
Fosfor :173,4 mg
Demir :2,72 mg
VitaminB1 :0,31 mg
Vitamin :0,28 mg

Çavdarlı Ekmeği
İçindekiler:
Buğday unu,su,çavdar unu, ekmek hamur mayası,gluten,tuz,ekmek katkı maddesi,kavrulmuş malt unu ve koruyucu

100 gr Da
Enerji :224 kcal
Karbonhidrat :46 g
Protein :8,63 g
Diyet Lifi :4,43 g
Yağ :0,45 g
Kalsiyum :78,50 mg
Demir :2,80 mg

Sizce hangisi daha iyi:uhm::uhm::uhm:
güzelim ben sana en önemli yerini kırmızıyla işaretleyim .... yag kısmı bizi ilgilendirmiyor ...... çavdar ekmeginin kan şekeri oranı yüksektir . önermem .....
hem tam bugdayda daha çok vitemin minarel bulunur . zaten biraza ondanda montide.terçih sebebidir .kaydirigubbakcemile5

tam bugdaydan asla şaşma ..... bide belediye tam bugday çıkarıyormu yahu ankarada ben görmedim bi sorayım .:uhm:

Bugün bu menünün üstüne kesin kilo vermiş olmanı bekliyorum Aebencim :) ama her sabah tartılmak tamamen morel bozukluğu başka bişey değil ben yine 73,500 çıktım :(( :))) ama napim önemli olan haftada kaç kilo verdiğini takip etmek...
akannehirkaydirigubbakcemile3tahmin et bakalım refim bu menünün üstüne 100gr daha almışım ....:roflol::roflol:gülermisin aglarmı ....64.. 4 ...laelaelaelaelae demekki sorumn menülerde deyil şu regl bi bitsin bakalım ...hihoyyyt bide bayramda montiye ihanet ettigim için bünyem diyeti 0 lamış olabilir yanı baştan başlıyormuşum gibi buda olası .:uhm: çünki montiyi 2.3 ay hiç bırakmadan yaparsan pankreas kaçamaklardai kan şekeri oranlarını dengeleye biliyormuş .... benim 1.5 ay olmuştu demekki daha dengeleyemiş . mirmirmirmir

bide geç saatte menüme bikaç cevizdaha eklendi ...kafamçokkarıştı ama bu kilo durumunu okdar etkileyecegini sanmam ....

ama olsun ya eninde sonun da zafer bizim olacak bunu biliyoruz ya .... devammmmmmmmmmmmalkisalkisalkis:sm_cool:

bu günkü menüm
sabah
tam buğday ekmeği peynir zeytin yeşiillik
ara
mandalina 1 adet
öğlen
çorba ve yoğurt
ara
kayısı
akşamda
kuru fasulye salata ve yoğurt

ben marketten %70 kakaolu çikolata aldım bunu yiyebiliyoruz demiyerimseniben
Birde referans basmeti pirincini buldum ve aldım sen kitaptaki gibi mi yapıyorsun yoksa bildiğimiz pirinç gibi mi yapıyorsun?
bu akşam menümde fasulye var onun yanına yapsam olurmu yoksa çok mu yükselir kan şekeri?

kengo %70 kakaolu yeniyo ama ilk aşamada yenmiyo sanırım

bi de pilavı fasulyenin yanına yapmasan daha iyi olur bence

ayrı bir gün salata ve yoğurtla daha iyi olur

günaydın fıstıklar dünkü menüm

08:00 1 br meyve suyu, 1 kuru kayısı

09:30 1 dl ekmek,1 domates, 1 salatalık, maydanoz, 1 şekersiz çay

ara 3 badem 1ıhlamur

13:30 1 kase yoğurt, 1 domates, 1 salatalık

ara 1 çay, bikaç badem

18:30 1 tb makarna , 1 dl peynir, 2 kornişon

gece meyve

akşam çok abuk subuk oldu biliyorum, eve geç geldim çok acıkmıştım

spagetti için su koydum ,baktım spagetti yokmuş makarna yedim :gitme:

öğlen makarna ve mercimek çorbası var diye yemek yemedim akşam yaptığım işe bakın

bu akşam için yemeğimi hazırladım ama

bu günkü menüm
sabah
tam buğday ekmeği peynir zeytin yeşiillik
ara
mandalina 1 adet
öğlen
çorba ve yoğurt
ara
kayısı
akşamda
kuru fasulye salata ve yoğurt
bu menü bu günün daha yemedigin yeni dimi kengocum .....menü güzel canım afiyet olsun ......kaydirigubbakcemile4
ben marketten %70 kakaolu çikolata aldım bunu yiyebiliyoruz demiyerimseniben
Birde referans basmeti pirincini buldum ve aldım sen kitaptaki gibi mi yapıyorsun yoksa bildiğimiz pirinç gibi mi yapıyorsun?
bu akşam menümde fasulye var onun yanına yapsam olurmu yoksa çok mu yükselir kan şekeri?
bende aldım ama yemedim çukulatayla hiç aram yoktur helede kakoyla dondurmasını bile sevmem ...kafamçokkarıştı çok canın çekiyora ya canım bu çukulata daha çok 2. aşamada serbest galiba .....

akşam menün güzel kengocum gayette doyurucu olur . bence pilav eklemesende olur yerimseniben

sana sormak istedigim bişi daha ... eşinin menüleri nasıl seninki gibimi oluyor yoksa o farklımı .......
sen çalışıyormusun evde durmuyorsunda ondan sordum ..:kedi:

günaydın fıstıklar dünkü menüm

08:00 1 br meyve suyu, 1 kuru kayısı

09:30 1 dl ekmek,1 domates, 1 salatalık, maydanoz, 1 şekersiz çay

ara 3 badem 1ıhlamur

13:30 1 kase yoğurt, 1 domates, 1 salatalık

ara 1 çay, bikaç badem

18:30 1 tb makarna , 1 dl peynir, 2 kornişon

gece meyve

akşam çok abuk subuk oldu biliyorum, eve geç geldim çok acıkmıştım

spagetti için su koydum ,baktım spagetti yokmuş makarna yedim :gitme:

öğlen makarna ve mercimek çorbası var diye yemek yemedim akşam yaptığım işe bakın

bu akşam için yemeğimi hazırladım ama
:delphin::delphin::delphin:
bari az haşlasa idin diycem ama ...:1no2: keşke yanıda salata yeseydinde kan şekerini biraz düşük tuttaysın eliffffff.....
ayrıca turşu su tutuyor elifim heberin olsun .... en azından bende ....kafamçokkarıştı

bu menü bu günün daha yemedigin yeni dimi kengocum .....menü güzel canım afiyet olsun ......kaydirigubbakcemile4

bende aldım ama yemedim çukulatayla hiç aram yoktur helede kakoyla dondurmasını bile sevmem ...kafamçokkarıştı çok canın çekiyora ya canım bu çukulata daha çok 2. aşamada serbest galiba .....

akşam menün güzel kengocum gayette doyurucu olur . bence pilav eklemesende olur yerimseniben

sana sormak istedigim bişi daha ... eşinin menüleri nasıl seninki gibimi oluyor yoksa o farklımı .......
sen çalışıyormusun evde durmuyorsunda ondan sordum ..:kedi:

Aeben dün pilev yapmadımyerimseniben.Sadece fasulye vardı. Ben evde durmuyo değilim hafta içi 2 gün kursa gidiyorum.cumartesi de kızın yüzme okulu falan var onun için dışarı çıkıyorum bir de dışarıda işim olduğu günler oluyor o yüzden
Eşimle de sabah aynı akşamda aynı yiyoruz hattat dün öğlende aynıydı.Böyle idare ediyoruz.

Çikolata ikinci aşama da yesek daha iyi olur tamamda kan şeker göstergesi 22 bunun için yiyelim diye sordummafoldumben

Back
X