Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

selammm iyi gezmeler zilim senin tatile varmış daha
bu sene eylül gelmeisn okul açılmasın istiyorum (

merhabalar ....

zeynom epeydir yoksun nasılsın canım ... kızın nasıl ?

HAYIRLI CUMALAR KIZLAR

bu hafta kilom 68.5

bayram ardından tatil derken genede iyi .. 2 hafta önceye göre 600 gr artıdayım ...

zilim hala yok aben ablaa gelmedi sanırımm

neslihan , diyarda yk ortalarda:26::26:

siteye nolmuş böyle yahu..valla ne doğru düzgün okuyabldim nede yazabiliyorum...niye durduk yere böyle bi yenileme ihtiyacı duydular yöneticiler anlamadım ama gereksiz bulduğumu söyleyebilirim..
biz yine küçük bir kaçamak yaptık geldik:) ama valla pert oldum artık tatile gidecek halim kalmadı gerçekten..ve spor yapamıyorum..aslında yapamamak değil yapmıyorum ...ama hiç hoşumada gitmiyor bu durum..spor arkadaşım kalmadı..ve bende spor iştahı kalmadı nedense..havalardandır diye ümit ediyorum.serinlediğinde yaparım diye avutuyorum kendimi..serinleyince ne bahanem kalacak bilmiyorum..koşu bandımıda arkadaşa verdim kullansın diye.ama oda kullanmıyor eminim 1 gr vermedi çünki..evde olsada kullanırmıydım soru işareti yani orasıda:))
sizlerde neler var neler yok anlatın bakem... smileylerde bi garipleşmiş yahu ...3-5 tane smley kalmış gerisi yok ...

selamlar ...

zilim sefan olsun bu sene tatilden yana şanslı çıktın tadıı çıkar canım .....

ben iyiyim canım sagolasın ... büyü kızımla evdeyiz daha yani normal hayata edepte oluyorum ramazan vede tatilden sonra. diyete vede spora tekrar start verdim ....
önceki ki gün bol sporluydu komlekse gitmiştim havuz aletler saguna derken 3 saat orda geçti .. dünde akşam kızımla yürüdük ....

zilimmm hatun hoşgeldinnnn yediign içtigin senin olsu n gördügünü anlatt

sitenin yeni halini bende hiç begenmedimm

aben abla 3 saat çok diilmi

zilimmm hatun hoşgeldinnnn yediign içtigin senin olsu n gördügünü anlatt

sitenin yeni halini bende hiç begenmedimm

aben abla 3 saat çok diilmi
banum spor salonu, havuz , saguna derken birde bunların arasında soyun duş al . hatta evden çıkıp tekrar gelmem 4-5 saati budu bu sefer en azından gidip gelme dert olmasın o yüzden araba için isyanlardayım :))

gene üçümüz kalmışız topic'te ...
banum evden bir günlüğüne ve düğüne diye çıktık ama eşim yıllık izninden aldı bir kaç gün.hastanede işlerde tenhaymış uzattık tatili.marmara ereğlisinden, silivriye geçtik 4 günde orda kaldık.valla artık tatile gitmesekte olur aslında yani.ama yer ayırttığımız ve ödendiği için gidicez artık..tatil iyi hoşta sonrasında çekilen orgunlukta cabası aslında..
aebenim iyi spor yapmışsın ablam..yazında insan koltuğa yapışmış gibi oluyor..kalkmak istemiyor canm hiç..pestil gibiym ..
banum benim oğlumda 1.sınıfa başlıycak..şubat tatilnden sonra gidişata göre 2.sınıfa atlatılır dedi öğretmen ve pedagog..bende kararlar bağlamış durumdayım aslında..kafam 1500 daha 5 yaşında kuzum...

Son düzenleme:
zilim leylegi havada gördün bu yıl valla amaa gezenti çıktın kız sen :))

ya nedne okula başlıycak çocukk,
5 yaşındaymış daha bende yazdırdım ama bu kış benim için zor olacak

banum seninkilerin yaşı tutuyor yine cnm...benim oğlum seninkilerden 1 yaş küçük..ama çocuk 1 yıldır okuyup yazıyor.kendi kendine hecelere ,harflere bölüyor.geçen 2 haneli rakamları toplayıp çıkarıyordu.bu yıl 3 hanelilere geçti.ve ne eşim ne ben hiç ilgilenmedik dahada meraklanıp abartmasın diye..
dün eski evimize yeni kiracı girdi,ben kira sözleşmelerini hazırlıyordum evde.fazladan sözleşme kağıdı vardı dosyada almış kendince doldurmuş tüm hanelerini..bende merakından soruyor sanırıyorum benim neler yazdığımı...
anne tc numarası ne demek ve senin tc numaran kaç diye sordu,söyledim bende öylesine..gitmiş odasında sözleşme kağıdını doldurmuş.ama benim kiracım olarak babasını yazmış:)) onun tc'sinide sordu ..onuda kiracımız yaptım dedi:))

geçen yıldan pedagog ve öğretmeninin gözetiminde bir kaç teste tabi tutuldu çocuk ve milli eğitime dilekçe verdi öğretmeni.1.sınıfa başlaması uygun görülmüştür diye..ben zaten anaokuluna diye yoklama çektim okula yazdırırken ..öğretmen monitörü bana çevirirp çocuğunuzun özel durumundan dolayı 1.sınıfa başlaması uygun görülmüştür diye dilekçe verilmiş burda öyle yazıyor hocam bakın isterseniz diye gösteriverdi müdür yardımcısı..ya tutarsa diye bi denedim ama olmadı yani:))

buna kendimi alıştıramadan daha o okuldaki öğretmen oğlumu aldı yukarı bi sınıfa çıktılar biz o arada kayıt işlerini vs..hallettik..yarın saat sonrada öğretmen oğlumla indi aşağı..m.yard'na hocam gerekirse yarıyıl tatilinden sonra 2.sınıfa geçirilir çocuk duruma bakılırak dedi..ben gözlerim faltaşı gibi açılmış şekilde kalakaldım..eve gelirken oğlum öğretmen sana ne dedi,ne yaptırdı diye sordum..oda çok sır küpüdür mikrop..hiiiiçç basit basit sorular sordu işte diyo..valla içim içimi yiyio benimde ..nasıl yapçaz ne etçez diye....benim okulum bakalım bu yıl yoğunmu olacak ,ne olacak..kafam ciddi ciddi bi dünya....şu smileylerde yok oldu gitti..gözleri yuvalarında dönen smiley şu anki ruh halime uygun olacaktı aslında...

bu yaz zaten yaz gelmedi,ama kışlıklara başlamış millet..domates vs..almak lazım ..cumartesi arabayla gidip alayımda yapayım tatil dönüşüne kalmadan...öffff...yaz geldi geçti ne sıcak oldu doğru dürüst,nede yazın geldiğini anlayabildik..yağmurlar gezmeler derken sonbahar geliyor....

zilim vallahi iyi b durum mu kötmü bilemedim şimdi
allah yardımcın olsun yanii:))

senin simileyler yine eski ben onları hiç göremiyorumgelmişlerrr

iyi akşamlar kızlar ....
zilim senin oglun gibi özel durumları olan çoçukların gidecegi başka okul yokmu neden normal okula gönderiyorsunuz ?

evet ye eski simileyler gelmiş:)

zeynom sen nerelerdesin ?

aebenim bu kaydettirdiğimiz okul normal okul değil zaten.ama oranında sınıfları bildiğimiz 1-2-3-4 diye gidiyor..dersleri müfredata göre gidiyormuş fakat çocukların neye yatkınlığı ve özel yeteği varsa o alanda geliştirilmeye devam ediyormuş.mesela hem üstün zekalı hemde hiperaktivitesi olanları spor yada halk oyunları gibi bedensel aktiviteye ,sayısala eiğilimi olan çocukları satranç,matematik oyunları,zeka oyunları vs..gibi alanlara,el becerisi fazla olan çocukları el sanatlarına falan yönlendiriyorlarmış ablam..
geçen yıldan yapılan faaliyetleri falan gördük orda..sanat kilinden heykeller maketler yapmışlar çocuklar..ama byük insanlar yapmış gibiydiler,maşallah..fotolar vardı satranç turnuvaları,matematik olimpiyatları vs..yapmışlar hem kend bünyelerinde hemde başka okullarla vs..

walla kafam allak bullak,kendim böyle bi okulun öğretmeni değilim.çocuğum tam yerini ve durmunu kendim çözmüş değilim.yani yaşıtlarına göre oldukça farklı ama bu yılk kreşinde kendi gibi çocukların arasındada bocaladı ilk başta..yani fazla zekadan hiperaktivite bozukluğu yaşayan arkadaşlarıyla bir arada zorlandırlar..hiperaktifler bunları hırpalamış ,elleri kolları durmuyor hep dikkatimi dağıyorlar öğretmeni dinleyemiyorum falan dedi yıl boyuncave kreşti orası..benim oğlumda bi odaklanınca gözünü kırpmadan dinler ama rahatsız edilincede hepten bırakır ..nasıl olacak diye düşünceliyim yani..umarım sınıfından memnun kalır..birde ben bu yıl hamiş olursam yandıkki ne yandık..

banum sanada allah kolaylık versin cnm,2 tane 1.sınıf öğrencisiyle işin iş..neyseki proje ödevleri kalkıyoor bari..çalışan insana onlar hepten angarya..öğrenciler yapmıyor zaten anne babalara veriiliyor o proje ödevleri..

Allah kolaylık versinnkizlar . Okul ısı başlıyor :)

Zilim bebek isteniyor artik, gördüğüm kadarıyla , hadi hayirlisi olsun .

banum bana kalsa çok zor canım bizim için 2.çocuk fikri ama oğlumu kardeşsiz bırakırsakta çok vicdan yaparız gibi geliyor eşime ve bana..yoksa gerçekten zor olacak..çalışma hayatım tekrar sekteye uğrayacak.emekliliğim sürekli geri atıyor.oğlumada kendim bakabilmek için 2 yıl ücretsiz izin kullandım.2-3 yılda böyle çalışmassam 5 yıl geç emekli olacağım demektir..ve ben 2.çocuğu kaldırabilecekmiyim.birde bunlar var kafamı kurcalayan..oğlumun durumu malum..extra ilgi gerekecek diyor öğretmenleri...bilmem ne yapacağım..
eşimin cephesinde de durum benimkinden farksız.başhekim olduğundan beri işi arttı.eskiden nöbet tutardı,ertesi gün evde olurdu.şimdi tutmuyor aa iş seyahatleri vss çıktı..birde sürekli kafası meşgul.oda ilk başlarda (2 yıl öncesine kadar) çok istiyordu..artık boşver dyor..dinlenmek istiyor adam haklı olarak..oğlum onu 4 gözle beklyor ve geldiği gibi hadi dışar çıkalım bisiklete bindir,top oynayalım,kart oyunları vs..derken eşimin gözünün feri sönüyor yorgunluktan..adamda haklı olarak 2.bir curcunayı kaldıramıycam diyo:))tek kafamıza takılan yarın bir gün çok pişman olacağız tek kalırsa diye,yaparsak yapacağız yani..yoksa kimse keyfini bozmak istemiyo:)

ve ben sabırsız bi tipim.oğlum çok irdeleyn bi çocuk.ona bile bişeyi extra teferruatla anlatmak beni tüketiyor.ne yese bundan neler aldım,vitamin mi?mineralmi?ne zararı var?ne faydası var vs....artık yeteeeeeeeeeer diye bağırasım geliyo,sabrımı koruyup sonuna kadar sabırla cvp veriyorum şevkini kırmiim diye.ama 2.çocukla bunları kaldıramıycam ve oğlumu azarlayıp içine kapatırım tedirginliği yaşıyorum.yani sizler birden fazla çocuklusunuz bu durumları nasıl yönetiyorsunuz?bi akıl verin valla bana...

herkese merhabalar

aeben ablam , nazlişkom bebiş doğdu 36 günlük oldu bile maşallah

kilo konusunu da belirtiyim doruk'takinden fazla kilo aldım bu sefer . 77 ile başladım 93le bitirdim şimdi 75im

iştahım açıldı yalnız emzirdikçe toparlamam lazım kendimi çikolatalara keklere dondurmalara dadanmaya başladım

benelse hoşgeldin,bebişini güzel günlerde sağlıkla büyüt inşallah...
ne güzel kilo vermişsin kısa bir sürede..gene kaldığından bile az bir kilodasın.ama pasta börek çörek olayına sakın girme cnm,hazır vemişken tekrar o çıkmaza sokma kendini..insan lohusalıkta zaten çok hassas oluyor birde kilo alırsan iyice bunalırsın...acıktıkça salalık ye bol bol..hem susuzluğunu alır hemde mideni doldurur tokluk hissi yaratır..3-5 ..kaç tane istersen ye..meyve falan geçiştirmeye çalış...havalar güzel şimdi..bebeğinide pusetine koy çık gez yürü uzun uzun..hem aklında yemek olmaz hemde vücudun daha çabuk toparlanır..ben bunları yapmıştım oğluşumdan sonra...

topik sakinleri gene yokolmuşlar ...
bende kışlıkları hallettim dün,bu günde evi temiizledim...ve kapaklarını kontrol edip dolaplara yerleştirdim yaptıklarımı..yarında bir kaç ufak tefek yapacaklarımı yapıp salı akşamı tatil içn yola çıkarız nasipse

selammm kızlarrr

zilim kışlıklar yapıldı haydi tatile desene süperisn valla jet zilimmmm

benelse hoşgeldin cnm güe güle büyüt bebegini , ama maşalah süper kilo vemişsinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…