Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

zeynom diyetde dengeyi tutturduktan sonra vede saglıklı olduktan sonra hiç fark etmez canım adının ne oldugu
tebrik ederim 10 kiloya yakın gitmiş . bu en az 2 beden incelme demektir
yaz günü yemek yenmiyor zaten . sende eşine uy

dün misafirim vardı . takına gelsemde buraya yazamadım ..
kilom dün .67.2 dü .. bu sabahta 67 kilo olmuşum
ramazanda kilo vermeyi kafama koydum . ne yapıyorum deseniz . kavun karpuz peynir . başaka bişi değil yani.

valla abla şu üç günde yedim ya pideleri falan ne olcak bilmiyom yarın:))) öyle az da yemedim deniz çok acıktırıyor ama aburcubur falan hiç yemedim bakıcaz yarın tarıya, buarada dün yağmur çamur şanssızlık işte deniz buz gibiydi güzeldi genede geldiğimizden beri oturamadım çamaşır bulaşık yanmışım bide bişey sürmedim bişey olmaz diye ama kızla kumda oynarken yanmışım amele yanığı bide bacakların önü pancar arkası süt:))

ziligurti çocuğun nasıl oldu canım çok merak ediyorum

slmlar herkese..
sahuru beklerken bakayım dedim size de... evimin giriş katındaki butik pastane ramazana özel sahura kadar sıcak simit yapmaya başladı bu yıl..tuttum tuttum kendimi bu akşam indim aldım az evvel..hatta 1 -2 dk.bekledim fırından çıkmalarını..şimdi az ılınmasını bekliyorum.çok sıcak hamur olur mideme oturur diye:)) dün gece hiç ekmek yiyemedim..sahurda yemek yemek benim için işkence resmen..çok zorlanıyorum.ekmek yiyemiyorum,yumurtayı tek başına yiyemiyorum çok ağır geliyo mübarek..(tövbe yarabbim nankör gibi hissettim kendimi ,sen affet yarabbim) tutabilsem aç tutucam ama içim bayılıyor başım ağrıyor gün boyu..oğluma cvp verecek halim kalmıyor az yediğim çin..normalde hiç yapmak istemediğim bişey sahurda simit yemek ama artık bişeyler yiyeyimde nolursa olsun dedim bu gece..çok severim simiti ama beyaz un ve hamur işi olduğu için gecenin bu saati tercih etmezdim normalde..

şu pastaneden nee çektim ben beee:)) sabah ayrı kokulara uyarnırız,akşam olur kokusundan uyunmaz..kek kokuları,poğaça börek kokuları..birde hepsi el yapımı..öyle pastane işi yada fabrikasyon değil..bildiğin biz evde nasıl yapıyosak onlarda öyle yapıyo..uyduruk yağlar vs..kullanmıyorlar..nefsimizi iyice zorluyorlar.. yatak odamın camını açıp uyumak istiyorum.. bu sabah oruçlu oruçlu nasılda güzel koktu..normalde sevmedğim kek bile acaip güzel kokuyo yaw aç olunca:)

zeynom oğlum çok şükürki rahatladı..eskiden sesi kalın ve boğukmuş hatta..oğlum senin fabrika ayarlarını bozdular ameliyatta diyorum:)) tizleşti çocuğun sesi..ve 5 yaşına kadar 5 kez yemediği dondurmayı her gün kaygısızca yiyiyor..bu gece bi yere iftara davetliydik..ordada tatlı üstüne dndurma konulmuştu..kaşık kaşık yedi..eskiden olsa ona dondurma koydurtmazdım,herkes yer yawrum bakardı..benim dondurmamdan tatmak için can atardı..onuda çay kaşığının ucuyla yer bırakırdı.ardından ılık sular vs..üffff...valla aklıam geldikçe bile üzülüyorum..şimdi oohh miss..götürüyor walla ..

ben hiç büyümemiş bi bebekle uğraşır gibi uğraşıyordum onunla..çocuk rahat nefes alamadığı için durmadan terlerdi..her yere bi çanta atlet-tişört-yelek-hırka-ter bezi vs... ile git...durmadan hoplama zıplama terleme koşma diye taciz ederdim çocuğu..soğuk yeme içme... şimdi rahat nefes aldığı için terlemeside kesildi yawrumun...bileydim bu kadar iyi olacağını geçen yıl yaptırırdım valla..eğer yapalım derse dr..hiç durma cnm...çocuk çektiğiyle kalıyor..tabii yanısıra sende...yaptır kurtul...banada herkes öyle diyordu ama insan yaşamayınca korkuyor...şimdi rahatız...çocuk alemin elinde dondurma görecek diye başka bişeyler gösteriyordum dikkatini dağıtıyordum..şimdi terledi,üşüttü,soğuk yedi sıcak yedi derdi yok..oh bee...rahatladık...darısı sizin başınıza cnm...
gene bi dünya döktüürmüşüm..dilim şişecekmiş yazmasam:86::86: ay gideyim eşimi uyandırayım aç kalacak yoksa:))

Selam :))
Zilim afiyet olsun simitin :))
Himm pastane kokusu :))))))

selamlar hatunlar
zilim yine bir yerlerenmi gittin .

banu ay sonumu tatilin ... hiç gelmez oldun artık buraya

aebenim kimseler yazmıyor diye bende yazmadım ablam..kendi kendime konuşuyor gibi olmiim diye evdeyiz bayrama kadar bi yere gitme ihtimalimizde yok,nayramda nasip olursa annemlere gideriz bir kaç günlüğüne..sizde ne var ne yok aplam..kızın tercih işini ne yaptı?allah gönlüne göre versin inşallah..

banuş gel artık şuraya fena olacak yoksa... beni angaraya getirme angaralı deelim emmeee angara bebesiyle evliyim
kaybolmayın şurdan yaw...walla aebenimin yüksek müsadesiyle alıyorum elime sopayı..hatta kalası.. gelemeyni falakaya yatırmayı planlaıyorum...sebep ne olursa olsun...bakkala gittim,çakkala gittim
işim vardı,dişim ağrıdı yok...gelecekseniz gelinn yoksa fena olacak demedi demeyin,demeti dinleyin..

dayak var dediler geldimmm

zilim bende sıcaıklard abezmiş duurmdayım valla
diyet dersne kör topal ilerlemekte
ama bayram sonrası karataya başlıycamm

zilim akşam yazdım yarım kaldı yollamadım canım ..

heh banu gelmiş dayagı duyunca

zilim kızmın tercih için bugun son günü ... 3 gün önce kesin piskoloji yazıyorduk . 1 sene hazırlık 4 sene ün. ondan sonrada bi 2 senede yüksek lisans yapması gerekyor.. birde hazırlıgın bilkentde oldugunu düşünürsek kalma ihtimalinide göz önüne almak lazım.. yani piskolojide oku oku bitmiyor ... önceki gün kızımın bu sınav döneminde gitti piskologu vardı ona danışmaya gittik ..anlıycan verdigin emekle aldıgın sonuç tatmin edici gibi gelmedi bize ..
birde kızım geçen sene burslu kazandıgı odjoloji var biz hep buna yönlendiriyorduk kızımı ama istemiyordu . sırf ün. de ve cevresi için uzak bakıyordu kızım . odyolog .kulak duyma bozukluguyla ilgili bir meslek .iş imkanı okadar çokki devlette bile açık çok ve sadece 7 ün. dede bölümü var . devlette 3.4 .bin maaşı
özelde 5.6. bin.. ve 4 sene okumak yeterli işin hemen hazır hem özelde hem devlette ..ve çok zorlugu olmayan br meslek .. eşin bilir odyolog diyince . dedigim gibi kızım bu meslege deyilde gidecegi üniversite vede kampüsünü begenmemişti ama şimdi oda ikna oldu ..
bu iki şeçenekden biri sanırım ..akşama fikrimiz degişmezse rabbım kızımın iki cihanı için hangisi hayırlısıyse onu versin bizi ona yöneltsin inşallah ..

ne zormuş bu işler yahu:26:

aebenim biliyorum aplam o bölümü.oğlum için 2 yıldır neredeyse gitmediğimiz kbb uzmanı ve onların yönlendirmediği odyometri odası ve uzmanı kalmadı..odyometri testleri timponometri testleri hep aynı odada yapıldı oğluma..çok iyi meslek bencede..kampüse falan bakmasın yazsın..hazır puanlarıda yetiyorken girsin bence walla..miss gibi iş..tonla para alıyorlar..o bölümler randevuyla çalışıyor o sebeple kapıları diğer poliklinikler gibi yığılmış durumda değil..pis bi tarafıda yok diş gibi,jinekoloji gibi,cerrahi gibi.yatan hastası yok,nöbeti yok ohh mis.....kulaklarına bi kulaklık veriyorlar sesi duyunca butona bas diyorlar hastaya..raporu zaten makine çıkartıp veriyor...walla kesin yazsın kızın..bulunmaz nimet bence odyometri...hayırlısı olsun hakkında ,emeklerinin karşılığını alacağı bir mesleği olsun inşallah...

banuş gelmiş hoşgelmiş...
walla benim ramazanda göbişim mi çıktı ne yaw...metom alt üst oldu zaten..gece ekmek falan yiyemiyorum.zar zor 1 dilim ekmek yiyiyorum sonrada sabaha kadar mide yanmaları,ateş basmalarından uyuyamıyorum..alışkın olmayınca vücut az yesemde göbişime mi kaçtı yediklerim:sporuda bıraktım ya onunda etkisi var sanırım..)bu aralar bebiş istesekmi artık diyorum eşime..bakımı vs..zor olacak benim için işle birlikte ama oğlumu kardeşsiz bırakmak ve bu sorumluluğu taşımak istemiyorum..oğlum ikide bir anne yaptınmı diye geliyor mutfağa falan ..sanki kek yapacağımkararısızım ama yapma tarafım biraz daha ağır..ama kime baktıracağım,kendim ücretsiz izne ayrılsam 2 çocukla çok bunalırım cinnet aşamasına gelirim mi diye düşünüyrum.kafam karman çorman yani...çıkamıyorum işin içinden..birde kız yapmanın yollarını arıyorum durmadan.eşime öyle bişey asla yok olamaz ,olsa kadındoğumcular kendilerine yapar istediği çocuğu diyor:)) tüp bebek değilse rabbime teslim olmaktan başka çarem kalmıyor..rabbim neylerse güzel eyler..ama eşmde bende 2.bir çoğumuz olursa asssla kız olmaz diye nasıl şartladıysak kendimizi...kafama saplanmış bu düşünceyi çıkartıp atamıyorum bi türlü...oğlumda olsa üzülmem ama içimde ukte de kalacağına eminim..varmı bildiğiniz hurafede olsa bişiyler hatunlar... tüm gün kk da bunları okudum bu gün ama kimseninki tutmamış nereyse..kesin bi veri yok yani tutan....sizin bildikleriniz varsa söyleyin ....

merhabalar
abla hakıınızda hayırlısı olsun önemli olan kolayca iş sahibi olmak, baka ben atanamadım onca okumak boşa gitti, o yüzden psikolojiden uzaklaşmanız iyi bir tercih olmuş bence, sağlık sektöründe iş bitmez atama bitmez abla:))))

ziligurti çocuk nasıl oldu zor oluyormu ameliyat sonrası bilmem gereken bişey varmı

buarada 64,2 ile güne merhaba dedim ama kızım 3 gündür ateşli sevinemedim, yememede öyle dikkat etmiyorum dün 1,5 lahmacun yedim yemek yapamamaıştım eve söylemiştik, gene 40 derecelerde ateş üç gündür habire şurup veriyorum hava da sıcak

zeynom çok geçmiş olsun cnm..valla ateşli yada hasta bi çocuk duyunca kendi çocuğum gibi üzülüyorum gerçekten..şu yawrular hiç hasta olmasa ya..2.çocuk fikrinden bile korkar oldum istediğim kadar korkularımda var yani,hastalıklar yüzünden.

ama çok şükür diyeyim zeynom oğlum turp gibi..çocuk 5 yaşında dondurma yemeye başladı.nerdeyse tef çalıp oynıycaz yani:)) eskiden eşimle ikmiz çocuk uyuyunca dondurma yerdik:) dışardayken yesek bi kere yalayayımmı diye can atardı kuzum..bi lokma yese 1 hafta ateş,kulaklara vurur iltihap..offf ne çektik yahu..yawrum tonla anitibiotik içtik boş yere hep..bir kışta içtiğimiz antibiotiği ve ateş düşürücü şurupları bi hesapladım koca bi kova dolusuymuş( böbrekleri kötü olacak diye ödümün kopmasıda cabası.. şimdi öyle bi rahatladı kuzummm...

-geceleri rahat nefes alamadığı için çook terlerdi..yastığını değiştiridim o derece ıslak olurdu..

-5 yaşına kadar dondurma,soğuk yiyecek içecek yiyemedi ,içemedi..her yediğinde boğazlar ordandan kulaklara geçti ateşlendi durdu..

-dışarda yemek yediğimizde çocuk normal serinlikteki ayranı içince bile hasta olacak kadar hassaslaşmıştı boğazları.ayranını bile sıcak su isteyip ılıtıyorduk

-kulaklara saran ilhitap yüzünden sıvı birikmesi olmuş.duru kaybı başlamıştı. banyosu bile sorun haline gelmişti.tıkaçla duş aldırıyorduk

-gündüzleride çok terlediği için sırtı ve kafası ıslak olurdu.okulda öğretmen evde ben elimzde atletler-ter bezleri-kafasını kurutmak için okulda saç kurutma mak.bile aldım verdim..bu şekilde olduğu halde bitmedi gitti hastalıklar..allah beterinden korusun ama hiç pişman değilim oğlum bile her dondurma yedikten sonra ohh be iyiki olmuşum diyor:))

-ameliyattan sonra 1 gün sıvı tüketti(su -süt-meyve suyu ve dondurma )

-ertesi gün istediğini yiyebilir dedi ama biz tedbir maksatlı çorba gibi şeyler verdik 2 gün daha..sonra ne isterse yedi içti..

-sabahları ilk 3 gün gece (alışkanlıktan dolayı) ağzı açık uyumuş ve boğazı kurumuş ilk uyandığında acıdı anne falan dedi ama su verince geçti.

valla bu maddeler halinde saydıklarımdan bir yada bir kaçı varsa ardına bakmadan koş git yaptır ameliyatı canım..çocuklar çekerken insan tükeniyor resmen..4 gece sıfır uykuyla durduğumu bilirim ateşlendiğinde havale geçirmesin diye..eşim şehir dışına seminere gider ben yapayalnız 4 gün 4 gece hiç uyumazdım..okula gidemezdim.5.sabah kan çanağı gibi ve yorgunluktan çökmüş gözlerle okula giderdim(
rabbim başka zeval vermesin ama çocuk insanın en ince noktası...inşallah sizde şifanızı bulursunuz cnm..sormak istediğin ne varsa sor.bilidğim bişeyse cvplarım..

bende bu gün sabahtan beri dışardaydım.sünnetininde yaptıralımda ağustost sonunda tatile gidince sonrada okullar başlayınca kalmasın dedim.eşim yapmak istemiyorum korkmasın dedi.cerrahtan ziyade ürolojiye yaptıralım dedi ,gittik bu gün eşimin arkadaşı zaten aynı yerde çalışıyorlar.bakalım ya ona yada başka bi hastanedede tanıdığı varmış eşimin ona yaptırıcaz.biraz araştırdık..haftaya hallederiz bu işide..birde okul arıyorum çocuğuma..hepsini bayrama kadar halletsem de rahatlasam... aç aç dolaştım durdum bu sıcakta..beynim pişti resmen..şimdide yemek yapayaım bari yoksa yatıp kalıcam..

Son düzenleme:
hayırlısı dedik zilim ve kızım burslunun altınada aynı bölümü paralısını yazdı bilkent piskolojiyi bir nevi eledi .. kendi karar verdi . dün arkadaşlarıyla bulustukdan sonra yani % 98 odyolog olacak kısmetse ..
ama üzüldügüm kaybettigi 1 yılı .. vede geçirdigi zorlu dönem .. vede geçensenden daha düşük not aldıgı için 1. sınavdan ,burslusu tutmaya bilir .. geçen yıl garantı burslu tutuyordu . geçen yıl baya ısrar etmiştik ama kabul etmemişti geç olsun güç olmasın diyoruz hayırlısı bide bundada vardır bir hayır .. yakın arkadaşlarından 2 de burayı terçih ettiler .yani arkadaş sıkıntısı olmıycak

zilim geç bile kaldın artık düşünmeyi bıra yap artık

inan bizlerde ne zorlukla büyüttük .. nasibini sabrını rabbım verecek .. oglan kızda hayırlısı okadar şartlama kendini bakarsın ikiz olur

zeynom geçmiş olsun kuzucuga ...:26:
inşallah senin yavrunda ameliyat sonrası saglıgına kavuşur ateş mateş kalmaz ...

canım bizim ameliyat gününden bir gün önce grip oldu anlatmıştım iki hafta burnu aktı sonra ishal başladı şimdide ateş derken amliyat gelecek aya ertelendi,annemde bekledi bekledi gitti tabi kadıncağız onca yolu boşa geldi:)) sanırım eylülde olacak 20 gün emimizde bekleriz iyişelmesini sonra annemle birlikte köye gideriz diye düşünüyoruz, yolculukta bir sıkıntı olmaz dimi sonuçta 20 gün falan geçmiş olacak üstünden,
bizim geniz eti büyüklüğü çok az canım ama sanırım sizinki epey varmış terleme ağzı açık uyuma falan yok bizde ama bademciği alırken geniz etinide alıcaklar tabi bakalım

saol ablacım bugün düştü ateş, kısa sürdü gene normalde 5 günü tamamlardı ama birkaç aydır 2-3 günü geçmiyor bizde anlamıyoruz neler oluyor neler bitiyor valla off hep bir sorgu hep bir kaygı, herşeyi didik didik ediyor insan çocuğu sözkonusu olunca, annelik zormuş ya:))

iftara sayılı dakikalar kala ve ben yarı baygın vaziyette size bakayım dedim..
ama gelen giden yok bu aralar hiç topiğe..bu günki kadar yorulduğumu hatırlamıyorum..yürümüş olurum düşüncesiyle arabayla çıkmamak gbi bi gaflete kapılıp oğllumu okula yazdırmaya gittim.yokuş yukarı oğlumu çeke çeke zor çıktım.dilim damaıma yapıştı..okulda kimse yoktu yqzdıramadım ordanda eşimin yanına gittik yine yürürdük ama nefes nefese kaldım aç-susuz..eve zor attık kendimizi..şimdi orucumu açıp kana kana su içmeye kalçıyorum okunuyor ezan...oh çok şükür yarabbim sana ...ezanıda duyduk....

Selam ..

Zilim bende cogu gun senin o dedigin modda oluyorum. Rabbim zorlugu kadar mukafatinida cok versin. İnsallah ...

walla ben girip yazmasam yazacak kimse yok sanırım...:44:

neyse kendi kendime yazayım bakalım nasıl olacak ama dahada yazmam artık gelen giden olmassa..napiim deliler gibi kendi kendimemi konuşayım:))

KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN ,ETTİĞİNİZ DUALAR KABUL OLSUN İNŞALLAH..DUALARINIZDA ZULÜM ALTINDAKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİDE UNUTMAYALIM..

bizde bu gün oğluşu sünnet ettirdik,oğlum erkekliğe ilk adımını attı.ayrıca bu gün oğlumun doğumgünde...vede kandil..hepsi bir arada kutlanacak bizim evde bu gece.. rabbim başka mürüvvetlerinide görmeyi nasip etsin inşallah tüm anne babalara..

ee yazacaklarımı yazdığıma göre...zili kaçar...

zilimmm geçmiş olsun cnm , allah damatlığınıda göstersin..

kızma kızma gelip yazcaz artık :))

tatile çıkıcaz ncm cuma günü ama 5 gün yokum ona göree izili yaz beni

Kadar geceniz mubarek olsun . Dualarimiz kabul olsun insallah . tum dunyada zulum goren din kardeslerimize rabbim yardim etsin bu gece yuzu suyu hurmetine insallah .

Zilim gecmisler olsun darisi dagmatligina insallah . Dugun yapicakmisiniz ?
Ayni zamanda nice hayirli yaslara insallah 5 oldunuz sanirim :)) ...

Zilim yaziyorum canim firsat buldukca . Bugunlerdede cok diyet yapmiyorum ramazani kilo almadan atlatsam oda kar olacak .
İftar, sahur, cami arasinda bide bugunlerde alis verisle geciyor iste zaman ... Benim bebeler artik topluca alis verise cikmiyorlar , hepsine ayri gun ayirmam gerek .ne gunlere kaldik :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…