- Konu Sahibi inciboncuk
-
Benim bir sorum olacak. Montessori Metodu, çocuğumuzun odasını ayırmak konusunda bir şey söylüyor mu? Zira biz 4 aylıkken ayırdık yavruyu. Bu nedenle de normalde gece 2 kere uyanan çocuğuma ayırdığımızdan beri saat başı kalkmak zorunda kalıyorum. Saat sabah 6da ise bizim yatağımıza alıp, babası işe gidene kadar sevgi saldırısı yapıyoruz:)) Doktorumuz 1,5 yaşına kadar odanızda yatsın dedi bugün, aklım karıştı. Görüşlerinizi alabilir miyim?
evet aslinda bende bu konuyu merak ediyorum okudugum pediatrik norolog olan bi yazara gore 3 yasina kadar ayni odada fakat farkli yatakta yatmali diyor..montesorriyle yeni ilgilenmeye basladim .bebegim 9 aylik .bebegime ayrica oda duzenledim fakat bulundugumuz her ortamda ona ait yer olmali sanirim.aslinda henuz bu konuya hakim diilim.cevre duzenlemesi yada odasi nasil olmali.beni bilgilendirirmisiniz???lutfen
Benim bir sorum olacak. Montessori Metodu, çocuğumuzun odasını ayırmak konusunda bir şey söylüyor mu? Zira biz 4 aylıkken ayırdık yavruyu. Bu nedenle de normalde gece 2 kere uyanan çocuğuma ayırdığımızdan beri saat başı kalkmak zorunda kalıyorum. Saat sabah 6da ise bizim yatağımıza alıp, babası işe gidene kadar sevgi saldırısı yapıyoruz:)) Doktorumuz 1,5 yaşına kadar odanızda yatsın dedi bugün, aklım karıştı. Görüşlerinizi alabilir miyim?
benim oğlum 4 aylık, kayınvalidem başta olmak üzere tüm aile bireylerinin aman yapma demelerine rağmen 8 haftalık yani aşağı yukarı 2 aylıktan itibaren odasında ve kendi yatağında yatırdım onu. ilk bir iki hafta ağlayarak geceleri kalktı, ben de yanıma almadan onun odasında okşayıp tekrar tekrar uyuttum. yatağının içine oyuncaklar koydum, sevmediği dönenceyi ışıklı sesli müzikli rengarenk dönenceye çevirdim şimdi geceleri 2-3 kez uyansa bile o yatkta yatıyor, zaman zaman ben olmadan dönence ile konuşarak kendi uyumayı başarıyor. walkie talkie var gık dese gidip bakıyorum zaten ben de fosur fosur uyumuyorum, herkese saygım var ama bence 2 yaşına kadar sizle yatsın diyen doktor teyze / amcalar unuttular herhalde uykusuzluğun ne olduğunu ??!!??!?!???
merhaba kizlar,
ben acikcasi hic soylenenlere uymadim..kendi icimden nasil geldiyse, zamanina gore uyguladim...
benim oglum,8-9 ayliga kadar ayni odada portetif bebek sepeti diyim onda yatti..daha sonra besigine sigmayinca, kendi odasinda bebek yatagi vardi, onda yatmak istemedi hic..geceleri dondugunde yandaki tahtalara carpip cokcabuk uyaniyordu..tekrar uyudugunda yerine koymak istedigimde, yine uyaniyordu...
careyi yanimiza yatirmakla bulmustum, emdigi icin surekli kalkmak beni artik halsizden otesi bir durum yapmisti..normal hayata donemiyordum...19 ayliga kadar yanimizda ayni yatakta yattik...bu sure icersinde ucumuzde mutluyduk...ama zaman ilerledikce, artik ayirma zamaninin geldigini anladim, cocugum icin....ona cocuk yatagi aldik bu sefer....
geceleri uyandiginde emmek icin, yanina boylelikle uzanip emzire bildim ve hic itiraz etmedi..yeterki istediginde emebilmesi onun icin yeterliydi ve beni uyandiginda yainda gormesi tabiykki.....
daha sonra da emmesini biraktirmak istedim....ve 1 ay sonra odasina alistiktan sonra emmeyide biraktirdim...
simdi hersey duzene girdi sukur..2 ay once yannimizda yatan ve emen oglum...su an kjendi yataginda...normal uyku vaktinde uyanmadan uyuyor..sabah kalktiginda..yataginin yanindaki kitaplara bakiyor, benim gelmemi bekliyor...
anlatmak istedigim, hersey bence anne ve bebek arasindaki iliskiye bagli..kurallarda kendi aralarinda olmali..kurallari da sinirlarida anne bebegine gore ayarlamali...
ben zamaninda oglumu denildigi gibi odasini ayirsaydim,cok pisman olucagimi biliyordum...herseyi 24 saatimi onunla gecirdim 19 ay boyunca..ve vakti geldiginde herseyi duzene soktum...yanima yatirdigimdan da hicbir zaman pisman olmadim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?