Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bence de çok tatlılar özellikle füsfüs sen kukla tiyatrosu diyordun ya tam bu kuklalar onun için sanki,güle güle oynayın bizde bi bakalım..

bu arada yazmak istediğim hep unuttuğum birşey var
gerçi burdaki arkadaşlar biliyordur belki yazılmış da olabilir ama ilk kez topiğe gelen ve sadece okuyanlar da var, özelden soruyorlar bazen bana
montessori de oyuncak sepeti diye bir kavram yok, aslında oyuncak da pek yok
eğitici maateryaller var
bu materyallerde çocuğun boyuna uygun ve istediği anda istediğini alabileceği raflara konuluyor
sepetin içinde karışık şekilde durmuyorlar
çocuk raflarda hepsini görüyor ve istediğini seçiyor
şu anda taşınma durumumuz var yoksa hemen 3 katlı bir raf yaptıracaktım, taşınınca artık
o zamana kadar salonda sehpanın üstüne ve altına dizdik ıvırzıvırımızı, uzun süredir bu şekilde
resim de eklerim

ben de almıştım bimdeki kukla liflerden..
cok şirinler..

henüz kullanmadım,
ama kısçem tadına baktı,
pek beğendi :jeyyar:

kızlar bunlar ne biliyor musunuz
kukla görevi gören banyo lifleri
bimden aldık bugün tanesi 2,90 çok hoşuma gittiler

ya bende pehlivanoğlunda görmüştüm bunlardan. ama banyo lifimiz var diye almamıştım(( algıda seçicilik bu olsa gerek.
güle güle oynasın defne.
bende yeni raf yaptırdım ama çocuğun değil benim ulaşabileceim yüksekliğe((
bugün hayvanlarlaydık oğlum kıyameti koparıyor tavukları kediyi ellicem diye güvenip ellettirmiyorum hemen hemen hepsini öğrenmeye başladı.tabi biraz durum karışıyor tavuk bilibili herkes bişi diyor kafası karışıyor.

bizim minikte artik halkalari cubuga dizebiliyor...
ben guguk diyince ce diyor...

hayvanlari tanimaya basladi..bugun hayvan tuylerinden yapilmis kitap aldik..doku gelistirmesi icin..

simdi geometriklerle ugrasiyorum hala, uygun deliklere gecirebilmesi icin...
odasinda dolabinda kendi boyuna gore raflari var ve boyuna gore masasi var..onlari kullaniyoruz..

merhaba arkadaşlar bu topiği yeni keşfettim bir arkadaşım sayesiinde çok güzel paylaşımlar olmuş bundan sonra takip edeceğim bende şimdi biraz ilk sayfaları okuyup bu yöntem hakkında bilgi sahibi olmaya çalışcağım biraz daha

Füsfüscüm kuklaları çok iyi düşünmüşsün canım..Yiğite 3 raflı minik kitaplık almıştım,küçük çocuklar için olanından,oyuncak mağazalarında satılıyor.kitapları oraya diziyoruz,bakmak istediği zaman gidiyor getiriyor,beraber bakıyoruz..
Oyuncakları için sepet almıştım ama bu ara odasına minik çadır kurduk,bütün oyuncakları içine doldurdu:))

benim de kızım 26 aylık... elimden geldiğince ona farklı şeyler yapmaya çalışıyorum ama sonuç olarak benim de düşünce, hayal gücüm kendimle sınırlı... burada çok değişik bakış açıları ve hayal gücüyle karşılaştım. bu sayfayı öğrendiğim için mutluyum. daha önce yaş grubu sayfalarını okurdum farklı fikirler bulabilir miyim diye... ama sadece geyik çevrildiği için uzun süredir kadınlar klubüne bile girmiyorum... hatta üyeliğim bile iptal olmuş olacak ki yeniden kaydoldum.

ben de naçizane bir fikir vereyim istedim. ben kızım yaklaşık 15-16 ay arasındayken babamın sayesinde keşfettim bunu. ve daha önce oynamam gerektiğini düşündüm.

oyun şöyle... bir oyuncağı her zaman ki yerinden farklı bir yere beraber götürüp saklıyoruz ama her zaman aynı oyuncak değil aynı yer de değil. sonra aradan zaman geçmesini bekleyip soruyorum "kızım nereye koymuştuk inek çantanı" "nereye saklamıştık" ya da "inek çanta nerede uyuyordu hadi uyandıralım"

o ilk başta şaşkın sonra sakladığımız yer aklına geliyor ve el ele gidip buluyoruz...

bebeklerinizin yaşı küçükse bir saat sonra soruyu sorun, biraz daha büyükse ertesi sabah... kendiniz karar verirsiniz zaten... ilk başta bulamadığında onun moralini bozmayın yüreklendirin... beraber bulun...

bu oyun onun hafızasının süresini , neyi ne zaman hatırlayabildiğini ve daha çoook şey öğretebilir. öperim bebeklerinizden...

bebeği benim bebeğimin yaşına yakın annelerden de öneri bekliyorum...sevgiyle...

cnm ben bu sayfayı yeni gördüm tüm yazılanlarıda okuyamadım.benim oğlum 7 aylık acaba onunla yapabileceğim böyle etkinlikler varmı?yada bunları öğrenebileceğim i site.yardım edersen seviniri.şimdiden teşekkürler.

cocuklari yolculukta oyalama taktikleri

1- BıLETÇı GELDı OYUNU
Gideceğiniz mesafeyi önceden hesaplayın ve ona gerekli sayıda bilet verin. . Her 50 km.de veya yarım saatte ondan bir bilet isteyin. Biletlerin üzerine kocaman bilet numaraları yazın: 1-2-3-4-5...Böylece sayıları da öğrenecektir. Bilet verdikçe yolun azaldığını görecek, finişe ne kadar kaldığını tahmin edecektir.

2- BEN KıMıM OYUNU
Bir hayvan sesi çıkarın ve çocuğunuz bunun hangi hayvana ait olduğunu tahmin etsin. Bir süre sonra rolleri değişin. "Ali Baba'nın bir çiftliği var" şarkısını söyleyin. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. En sevilen oyunlardandır.
3- ŞARKI SÖYLEYELıM
Yukarıdaki oyundan, hazır gaza gelmişken hemen bu oyuna geçerek çocuğunuzun bildiği şarkıları söyleyebilirsiniz. Ardından da yeni şarkılar öğretebilirsiniz.
4- HAVADA BULUT OYUNU
Bulutlu günlerde yolculuk yaparken, değişik biçimli bulutlar seçerek bunların neye benzediklerine dair fikir yürütün. ılle biri koyuna benzer nedense...
5- HAYVAN BULMACA
Bir hayvan tutun. Hayvanın özelliklerini birer birer sayın. Kaçıncı kerede bulduğunu not edin. En çabuk bulduğu hayvanla ilgili bir öykü anlatın. Biliyorsa o anlatsın.
6- KOMıK SESLER OYUNU
Yolda sık görebileceğiniz şeyler için birer ses seçin: Yeşil araba için; bipbipbip, kamyon için; datdatdat, çam ağacı için; çipçipçip, tavuk için gıtgıtgıt gibi. Yaşa göre oyunu zorlaştırıp kolaylaştırmak elinizde. Önce görüp komik sesi çıkaran kazanır.

7- RENGARENK OYUN
Bir renk seçin. Bu rengin ona çağrıştırdığı, yaşına göre 2 -5 -10 obje söylesin.

8- YEMEK FASLI
Yemeği de yolculuklarda oyuna dönüştürün. Koltuğuna bir yemek masası monte edin. Üzerinde hem yemek yesin hem de oyun oynasın.

tebessum kartlariniz cok guzelmis..

tuvalet egitimi icin simdiden mi basladin canim..
pek bilgim yok bu bu konuda...

sağol canım tuvalet eğitimi için erken ama hazır olduğuna dair tüm işaretleri veriyor dr. a sordum erken ama hazır gibi oturak al dene dedi ama kızım düşeceğini sanıyor oturağın deliğine bende böyle kartlar hazırladım bakalım işe yarayacakmı?

yeni oyuncağımız
ayakkabı kutusundan yaptık, kapağı bantla yapıştırdım
kareyi üstten atıyoruz. alttaki deliğe elimizi sokup buluyoruz
birkaç denemeden sonra öğrendi defne
yabancı bir blogdan çaldım

he kız aştım walla
ordan oraya derken dalıp gidiyorum netin derinliklerine
bizimkiler için çok kolay ve güzel aktiviteler var
toddler yaz google a çıkar
bu arada senin de blog varmış, sölemedin hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…