Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
füsfüs, blog yapmışsın çok güzel olmuş tebrik ederim takip edeceğim. Montessori eğitimini bende sayenizde araştırmaya başladım bazılarını bilmeyerekte olsa yapıyormuşuz zaten. bundan sonra eğitime daha çok önem vereceğim.

ses tüpleri montessorinin temel materyallerinden
farklı tüplerin içine değişik sesler çıkaran malzemeler koyuluyor
ben örneğin her bir kavanoza nohut, tuz, çakıl, su gibi değişik sesler çıkararacak şeyler koyacağım.
çocuk bunları alıp sallayarak değişik sesleri ve aradaki farkı ayrımsayacak. temeli bu sanırım şulecim, benim bilgim de bundan fazla değil.

6 mavi kapaklı 6 kırmızı kapaklı tüpten oluşur seslerin ayırt edilmesi ve derecelendirilmesi çalışması yapılır ben bu materyali yapmadım çünkü aynı materyalden(fasülye,nohut vs) değişik miktarlarda konulması gerekiyor ve bu ince farkı ayarlayamayabilirim diye düşündüm bir de oğlumun fazla meraklı olması dolayısıyla ne yapıp edip içindekileri boşaltacağı ya da boşalttıracağını düşünerek bu materyali es geçtim

bu aralar oyun hiç oynamıyoruz o yüzdende hiç uğrayamadım kızlar ecrin hasta hasta olduğundan bende o da baya bii bitkiniz yani anlayacağınız bende sabır kalmadı desem yeridir...ama iyi gidiyoruz çünkü her gün her şeyi tekrarlıyorum söz olarak yani konuşma yolunda ilerlemektwyiz bir çok kelimeyi telafuz süper kelime daarcığı baya bi genişledi ayroca kelimeleri kendincede güzel çıkarıyor çıkaramadıklaınıda ona yakın kelimelr çıkarttıırıyor...bu aralar dışarıyla haşırnelşir hem havalrda malum sıcak....

hanımlarr merhabalar. sitemize dün üye oldum.kısmetse aktif olarak bulunmak istiyorum.benide aranıza katarsanız çok sevinirim.ben henüz 26 günlük anneyim.minnoşumu bilinçli eğitmek istiyorum.bu yaş grubuyla ilgili önerileriniz neler.burda tartışılan eğitim daha büyük yaş grubuna yönelik sanırım.forumdaki linkleri ve kitabı okumaya başladım yavaş yavaş.ama geç kalmakta istemiyorum.bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.ayrıca bu kadar bilinçli anneler olduğunuz için kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.görüşmek dileğiyle.

kız allah cezanı versı n daha çok erken, 26 günlük bebeye ne eğitimi verecen, ama brda gördüüm biçok şey hoşuma gidiyo, mesela ses tüplerinden bende yapcam, aslında var bi tane, arko krem kutusunun içine fasülya koymuştum ama onu saymıyorum, bir de yine burdan öğrenmiştim, renkli vileda bezlerinden aldım, kartonlara yapıştırdım, kare daire üçgen şeklinde, bi tarafı pembe bi tarafı yeşil bi tarafı sarı bi tarafı mavi şekilde, üzerinei de koli bandıyla bantladım, onları oynuyor, biraz ayaklansın geçmiş sayfalarda ahşap bi oyuncak var, topu tepeden atıyosun aşağıya kadar iniyo, onu da babama yaptırcam :)

kızlar bu gün çok güzel bir şey aldım ecrinde deryacım sende biirsin hani yapmaya çalıştığımız şu kartlar varya onlardan aldım arkası kağıt diğer tarafıda yapboz olarak 98 tane parçası var oldukça büyük bir tarafı ingilizce bir tarafı hem ing.ce hemde türkçe........çok güzel renkler eşyalar bebek kız erkek kapı şapka her şey var yani kısacası 98 tane şeyi resimli gösteriyor...başka bir tane daha var oda ilkbahar yazı anlatıyor yani mevsimleri arkasında da hangi mevsimde ne giyilir kıyaftler var resimli çok güzelelr ....

ıngilizce adına o tarz materyal çok.
Flashcard yani.
Mesela bu tarz
flash_cards_2.jpg

300 flashcard , fiyatı 100 ün altındaydı.

yapboz tarafı baya başarılı bence,
ama diğer tarafta hem ingilizce hem de türkçesinin beraber bulunması bence çok olmamış..

teşekkürler fotoğraflar için a.s.

tabi kendi düşünceniz ben beğendim hem ing.hemde türkçe olması ayrıca parçasının çok olması bir çok şeyi öğretebilme avantajı sağlıyor ve fiyat uygunluğuda çok iyi maddi yöndende...ayrıca diğer tarafın hem türkçesi hemnde ing.ay yazılması ben gibi ing.olmayan kişiler için bence çok iyi bir şey...opuyorumnanaktan
yapboz tarafı baya başarılı bence,
ama diğer tarafta hem ingilizce hem de türkçesinin beraber bulunması bence çok olmamış..

teşekkürler fotoğraflar için a.s.

kızlar bu gün çok güzel bir şey aldım ecrinde deryacım sende biirsin hani yapmaya çalıştığımız şu kartlar varya onlardan aldım arkası kağıt diğer tarafıda yapboz olarak 98 tane parçası var oldukça büyük bir tarafı ingilizce bir tarafı hem ing.ce hemde türkçe........çok güzel renkler eşyalar bebek kız erkek kapı şapka her şey var yani kısacası 98 tane şeyi resimli gösteriyor...başka bir tane daha var oda ilkbahar yazı anlatıyor yani mevsimleri arkasında da hangi mevsimde ne giyilir kıyaftler var resimli çok güzelelr ....

çok güzel kartlarınız güle güle öğrenin.
bizdede daha basiti var. 1 yaş öncesi çizim önerilmediğinden sadece hayvan ve meyve resimli olan yapbozlradan almıştık. taka çıkara bozduk bile ama öğendik hepsini. 10 ar tane vardı. bende aynı serinin devamını alacağım.ama seninkiler çok ucuz. ben tanesini o kadara almıştım. birde dokun hisset serisi var sipariş ettim beğenirsem onuda seri olarak alacağım.

Back