Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
şuleye aynen katılıyorum biz çok tembel çıktık..aslında ben çok fazla zaman ayıramıyorum internete (birileri izin vermiyor da..) izin verdiği zamanda ancak kk.ya giriyorum mailler falan..sen ne güzel araştırabiliyorsun füsfüs aylardır blog yapıcam bende başladım öylece kaldı zamansızlıktan..
Sen yine her zamanki gibi süpersin yine ne güzel bi aktivite bulmuşsun öyle bari sen yabancı sitelerden çal,biz de senden :))

Ohh maşallah hamaratsınız hanımlar..füsfüscum canım,çok güzel olmuş,ellerine sağlık..ben uğraşamıyorum çünkü yiğit dibimden ayrılmıyor,banyoya bile beraber gidiyoruz,uyuduğu zamanda ancak işlerimi toparlıyorum..

kızlar walla gaza getirdiniz beni
arada derede şu resimleri de yükleyeyim dedim
evdeki kırılmayan kapaklı kapları kapatma oyunu ve
mısır tanelerini kaba toplama ve kaptan kaba geçirme oyunu
kesme biçme işi de yok, kolay ve çocuğu bayağı oyalıyor tavsiye ederim

o mısır tanelerini görse eşim,"aman boğazına kaçar" diye başlar :D

ya evet görünce bende aynı şeyi düşündüm..peki gerçekten ağzına götürmüyormu defne?ama kolay ve oyalayıcı bir oyun gerçekten denenebilir saol canım fikir veriyorsun bu fikir üretmekte zorlanan hatunlara..:)

:))))kızlar eşim yokken yaptık biz
şaka bir yana defne pek ağzına götüren bir çocuk değil
bir kere götürdü hayır kızım o mama değil boncuk, oyun oynayacağız dedim ve sürekli tepesindeydim bir daha da götürmedi
aslında nohut kuru fasulye gibi şeyler kullanacaktım ama evde yokm

füsfüs süpersin canım çok güzel olmuş bende mutfak dolaplarından birini kızıma ayırdım içinde leğenler ver kırılmaz kaplar var arada gidsip orayı kurcalıyor çıkarıp içi içe koyuyor içine oyuncak dolduruyor vs çok hoşuna gidiyor

benimki kesin ağzına götürür o mısırları valla bazen eline ekmek veriyorum ufalayıp yere atıyor ben daha toplamadan baksanmki yerden toplamış ağzına hayır diyorum ama nafile

sağol canım tuvalet eğitimi için erken ama hazır olduğuna dair tüm işaretleri veriyor dr. a sordum erken ama hazır gibi oturak al dene dedi ama kızım düşeceğini sanıyor oturağın deliğine bende böyle kartlar hazırladım bakalım işe yarayacakmı?

insallah ise yarar canim,kolay gelsin size...
bende 2 yasina kadar ogretmeyi dusuyorum...

:))))kızlar eşim yokken yaptık biz
şaka bir yana defne pek ağzına götüren bir çocuk değil
bir kere götürdü hayır kızım o mama değil boncuk, oyun oynayacağız dedim ve sürekli tepesindeydim bir daha da götürmedi
aslında nohut kuru fasulye gibi şeyler kullanacaktım ama evde yokm

ssupersin fusfuscum,
ayakkabi kutularini saklamistim,bir kactane..ne olur olmaz diye..
bak ise yaradilar simdi..esimden gizli sakliyorum boyle, onun gozuyle cop olduklari icin...
bir kutuya kare , bir kutuya ucgen,bir tanesine de yuvarlak yaparim...

kapakli oyununuzda cok guzel..bizim bocek agzina koyabilir..kucuk toplari vardi..oyle bir deneriz bakalim sevicek mi..tesekkurler fusfus teyzesi..:icecream:

sdc11568.jpg
[/URL][/IMG]

sdc11570.jpg
[/URL][/IMG]

bu da biZim cocukciftligimizden goruntulerimiz....yerimseniben

ay harika burası kreeft
defne de görse bayılr
ördekleri falan çok seviyor
ben de ilk fırsatta hayvanat bahçesine götüreceğim

ben de erik verdim :D bebek kanalında yiyebilecekleri şeyleri veriyorlar.
bi ara ceviz vereyim dedim, 1 numaralı kaynanam olan eşim "aman dişlerini kırar onlarla" dedi.
bizimki de cevizi top yaptı zaten sonradan :D

sule-46 benimkide cevizleri top gibi oynamaya bayılıyor
dün bende hayvan figürlü makarnaları birkaptan diğerine aktarma oynadım kızımla
kapak kapatmayı sevmedi benimki bir ikisinin kapağını kapattı ve bitti onun için

kızlar bilen biliyordur da montessori mail grubu bir aktivite düşünmüş.
"Haftanin kelimesini ogrenmek, o kelime ile ilgili cocuklarla en az bir aktivite yapmak ve bizlerle paylasmak."

tesekkuerler...en kisa zamanda sizede hayvanat bahcesini tavsiye ederim..

sule cim kizin ne guzel dizmis erikleri...masallahh..

Son düzenleme:
konumuz gene gitmiş
bu baharatlığı pazardan 5 liraya aldım
montessorideki ses tüplerini yapacağım
ama önce defne yerleştirmece oynadı ve çok sevdi

arkadaşlar kusura bakmayın tüm sayfaları okuyamadım
ama Montessori eğitimi hakkında güzel bir kitap okudum gerçi tam bitmedi az kaldı bitirmeme
eğer daha önce burda yazılmadısa kıtabın adı "Harika çocuk nasıl yetiştirilir?" kitapı Montessori Vakıf Başkanı "Tim Seldin" tarafından yazılmış. Çok güzel bir kitap gerçekten çok faydalı bilgiler var okumak isteyene tavsiye edebilirim

Back