Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
füsfüscüm hiç duymamıştım ne güzel başka yerleri boyamıyorsa araştırıp o boyalardan alalım aksi taktirde duvar boyamaya başlarlarsa önünü alamayız valla

Hatırladım ben sanırım..arkadaş yurtdışındaydı ama türkiyedede vardır demişti..kendi zemini vardı yere koyup üzerine resim çiziliyordu..bir araştıralım..

Bunların hepsi aynı gerçekten bizde eline ne geçerse ağıza atıyoruz.. Hiç araştırdınız mı yada denk geldinizmi bu boya,kağıt için hangi yaş uygun,şimdi versek işe yararmı? bızimki kağıdı görünce buruşturup parçalıyor,sonra da ağzına götürüyor.. O resim yapma halısımıydı işte ondan almak lazım!
Şulecim gerçkten verdiğin bilgiler çok güzel dikkat etmek lazım..
Kızlar sizlerin dil gelişimi nasıl neler söylüyor bebişler?

şimdi benim kafam karıştı. bebeklere basit kelimelerle başlayın diyordu bir iki okuduğum kitapta mama atta gibi. biizmkide o şekilde öğrendi nasıl değiştireceğimki attayı mamayı (( diğer şekillerde lütfeni teşekkürü kullanıyorumda basit anlasın diye çırpınıp duruyordum yapmayyaım bari..
bi arkadaşımın kızına örümcek şeklinde boyama yapan bir oyuncak almıştım. kuruyorsun dönüyor ayaklarındaki kalemlerle yerdeki kağıda içiçe yuvarlaklar şekliller felan yapıyordu. çok sevmişti.hani kalemin ne işe yaradığını anlaması bakımından alınabilir.
bide bugün bir patetes kafa gördüm ağzı burnu göleri kulaklarıvs çıkıyor onunla çok güzel öğrenirler sanırım organları.
boyama işi çok erken değilmi daha. zaten okula başlayana kadar bir sürü boyayacaklar. benim yeğen 6 yaşında artık yıllardır kreşte boya boya bu sene annesine nolur anne birazda sen boya hiç zevkli değil diyordu sıkılmış yavrum.
bizimki atta mama dede anne baba felan diyor daha.

biraz araştırdım netten. mum boya kalemleri var. renklendirmede gıda boyası kullanıldığı için zararsızmış.
bide dil gelişimini araştırdım.bebek tarzı konuşma her dilde mevcutmuş ve dil gelişimini normal şartlarda etkilemezmiş.

Benimde kafam karışık ya acaba çok mu yükleniyoruz ben sürekli birşeyler anlatıyorum babasıda illa ingilizce öğetecek o da akşam konuşuyor sürekli yok legoydu küp varil kitap boncuk valla çok sıkılacak bıkacak diye korkuyorum bizimkide anne baba dede attı del del attaa mama çok konuşuyor ama pek anlayamıyoruz daha neler dediğini bu aralarda herşeye şaşırıyor aa aa diyor

tatlım ama 2. dil için çok erken yawww

arkadaşlara katılıyorum dil gelişiminde herşeyin orjinal ismi kullanılması gerek
ben kızımda şahidim bakıcıda bütün yiyeceklere mama diye alıştığı için şimdi yeni yeni isimleini söyleyerek istiyor nasıl öğrenirse uzun süre öyle devam ediyor onunda işine geliyor
ya mama dediğince vermiceksin ne istediği söyleyinceye kadar bekliceksin bende sabredemiyorum hemen yedircemya
ben yeni kelime kitapları aldım bıkmadn usnmadan onları okuyoruz çoğunlukla
ütü nerde diyorum gösteriyor yada inek sonra nasıl ses çıkarıyordu diye ikimi başlıyoruz mööölemeye
herkese kolaylıklar

dün akşam başladım okumaya topiği,
bu sabah hepsini bitirdim.
kızım haftaya 6. ayını bitirecek.
ben de şimdiden akşamları bir saatimi ayırarak materyalleri yapmaya başlıcam.
zamanı gelince çıkarır oynar,öğreniriz.
süper bir başlık olmuş tebrikler..

bu arada bahsedilen çizim setini aqua doodle diye aratırsanız bulabilirsiniz..
netten bir cok sitede satışı var.

arkadaşlar bende Montessori Eğitimi eğitimi hakkında interette çok araştırma yapmıştım...artık çoğu kreştede bu metod uygulanımyomuş..

evimizi oğluma göre düzenlik.....kendi masası sandalyesi.askısı oyun alanı vs...işte kendi kendine ihtiyaçlarını karşılıyor..el havlu erişeceği boyutta asılı....

beraber bulaşık yıkıyoruz.yemek yapıyoruz.temizlik yapıyoruz...aklınnıza ne gelirse....

resim yapmayı sevmez...nedense anlamadım...boyalarla duvarları boyar genelde...

şarkı öylemeyi seviyo son 2 haftadır..

ingilize .türkçe 10 kadar sayıyor..
merhaha nasılsın?diyor..

evde yuvarlanıp gidiyoruz işte....yapboz çok sever...kıyafetlerini kendisi seçer ..çoraplarına kadar..istemediği şeyi giydiremeyiz....yemek yerkende zorlamam koyarım masasına canı isterse yer.istemez se yemek...zamanında çok zorladım faydasını göremedim..böyle daha iyi...

herkese kolay gelsin...30 aylık oğlum şu an.

aqua doddl çizim halısını ben araştırmuştım hiç bir yerde stokta yok malesef bulursanız haber verin

ben kızıma kurşun kalem vermiştim bir sefer nerdeyse gözüne sokuyordu hemen aldım bir dahada kalem vermedim. ama yenilsede zararsız olanlardan bulabilirsem deniycem

Kızlar ben baby einstein cdlerini seyrettiriyorum çok da seviyor acaba aklında kalırmı ingilizce sözcükler?

baby einstein ile ilgili yorum yapamam ama montessori eğitiminde televizyon olmadığını biliyorum televizyon olayı tartışılabilir arkadaşlar yapılan bir araştırmaya göre yaşları eşit 2 grup çocuğu oyuncakla dolu bir odaya koymuşlar ilk grubun arka planda televizyon açıkken bir süre oynamaları sırasında konsantrasyonlarını ölçmüşler 2. grubun da televizyon kapalıyken konsantrasyonlarını ölçmüşler tabi ki ilk grubun konsantrasyon seviyesi düşük çıkmış , ben demir uyanıkken televizyon açmıyorum ama tabi bu demek değildir ki tv seyretmesinler babyeinstein gibi öğretici şeyler seyretmesinler
ben en azından 2 yaşına kadar hiç bişey seyrettirmeyi düşünmüyorum bişeyler öğreneceklerse işte burada annelerin yaptıkları aktivitelerle çocuklarının çok şey öğrendiklerini düşünüyorum pencereden yağmur seyrederken ya da parkta kaydırağa tırmanırken bile öğreniyor onlar. 6 ay öncesini düşünün o zamanki bildikleriyle şimdiki bildiklerini kıyaslayın sizce tüm bunları sadece tv seyrederek öğrenebilirler miydi?
doğadan anelerinden babalarından çevrelerindeki insanlardan eşyalardan öğrenmeleri daha doğru diye düşünüyorum naçizane.hem ileride tv bağımlısı insanlar olmalarını bir nebze önleyebiliriz tv seyrettirmeyerek sizlerin de görüşlerinizi bekliyorum bu konuda

ben de tv ye karşı olan annelerdenim.
açıkçası cocukları aptallaştırdığını bile düşünüyorum.
dün tam yemek yediriken eşim tv.yi açmış bulundu.
tabi kızın kafa hep o yöne doğru döndü.
öyle bakıyor ki televizyona-daha 6 aylık olmasına rağmen-
ağzındaki lokmayı yutmayı unutuyor uzun süre.

ben şimdiye kadar hiç tv izletmedim.
en az 2 sene izletmeyi de düşünmüyorum.
bne de brainy baby,baby einstein,dahi bebek ve benzeri cdleri edindim.
onlar yeter bize diye düşünüyorum..

bir iki topicte bebeklerin tv seyretmemeleriyle ilgili yorumlar yapmıştım.özellikle konuşma geriliğiyle ilgili.bir sürü karşıt tepkide geldi.tvkolik bir babamız olduğu için 1 yaşına kadar zor dayanırız gibime geliyor. haftaiçi hiç seyretmiyor hemen hemen. haftasonları dayanamıyor babamız ama ilk başlarda bakardı bön bön şimdi dönüp bakmıyor (zaten bakılcak şeyler seyretmez eşim )
yalnız hergün bir yarım saat uykudan önce vh1 kanalını açıp zıplayıp dansediyoruz hep beraber.çok hoşuna gidiyor.

bikaç gündür topiğinizi dikkatle okuyorum ve inanılmaz faydalı olduğunu gördüm.
benim de bebeğimle oynadığım bazı oyunlar veya faaliyetler var paylaşmak istedim.
banyoda bazen ağlıyoruz. bir pet şişeye bir sürü delikler açtım. içine su dolduruyorum o küvetteyken kaldırıyorum "aaaa bak yağmur yağıyor " filan diyerek dikkatini ona vermesini sağlıyorum. çok da hoşuna gidiyor.
sonra uzuvlarını öğrenmesi açısından bir kağıda bebek resmi yapıştırdık. her uzvun üzerine kağıt kapatarak soruyorum" işte başı nerde? " kağıdı kaldırıp "aaa burdamış" gibi. tabi henüz geri dönütlerini alamadım ama zamanla olacak.
parka gittiğimizde küçük bir kovanın içine taş yaprak dal ot ne bulursam dolduruyorum ve sonra bunları tek tek gösterip dokunmasına izin vererek isimlerini söylüyorum.( ama bazı arkadaşlar önce resimlerle bu tür alıştırmaların yapılması gerekliliğini vurgulamışlar bana da çok mantıklı geldi. basitten gitmek lazım. )
küçülen çoraplarına çeşitli boncuklar düğmeler kumaş parçaları diktim. dokuları keşfetmesi açısından (ama asla yalnızken değil)

ayrıca bazı fikirlerinizden fena şekilde esinlendim arkadaşlar yapacağım. onun için de teşekkürler

canım ne güzel faaliyetler yapıyormuşsun özllikle şu banyodaki pet şişe olayını tuttum dur bende deneyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…