Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Çocuğunuzun günlük hayatta karşılaştığı ütü, tencere, portakal sıkacağı gibi işlevsel aletlerin fotoğraflarından oluşan 6 büyük oyun kartı ve bu aletleri kullanmadan öncesini ve kullandıktan sonrasını fotoğraflı anlatımla gösteren 24 adet küçük oyun kartı.

Kartların iç yanlarında bulunan dört renkli bant sadece doğru eşi ile aynı renkte olacaktır.

bir siteden alıntı yaptım canım..daha net anlaşılır diye.
Ben bu oyunu baby tv de görmüştüm,araştırdım internette buldum..

Son düzenleme:
yaaa ben karftlardan 1 tane hazırladım tepkisini ölçmek için verdim 1 dk. sonra yapışkan asetat elindeydi nasıl uğraşmıştım oysa ypmıcam heralde sizde yapışkan asetatla kaplamamışmıydınız

bizimkinin de bir tanesi bozulmuştu bugun.kenarları bantlamak lazım sanırım.
ben birinde de kendi fotomu kaplamıştım,enne diye gösteriyordu.bugun eline alıp parmak sallayarak kızıyormuş.artık niye beni bırakıp gidiyorsun mu diyor ne

Sevgili fusfus...posta kutun dolu yine, sana ileti yazdim ama gonderemedim
benim postakutuma elektronik posta adresini bildirebilir misisn acaba?
sevgiler

yaaa ben karftlardan 1 tane hazırladım tepkisini ölçmek için verdim 1 dk. sonra yapışkan asetat elindeydi nasıl uğraşmıştım oysa ypmıcam heralde sizde yapışkan asetatla kaplamamışmıydınız

Canım,ben de yapışkanlı asetatla kapladım,hiçbir şey olmadı..Füsfüs demişti kenarlarında fazlalık bırak,yapışkanlı asetatta iki taraflı yapışsın diye ..öyle yaptım,oğlum oynuyor:)

bizim kartlar da sapasağlam
sürekli de ağzına sokuyor defne ama bozulmadı
bu arada gerçekten çok çabuk öğreniyorlar birçok şeyi
ayak nerde diyorum ayağı gösteriyor biz öğretmedik nerden öğrendiyse
bir de komik kaldırışı var, ayakta bile olsa bir yere tutunup mutlaka kaldırıyor
ayağı öğrendiyse eli de öğrenir dedim, 1-2 gün gösterdim şimdi onu da gösteriyor
ama kartlarda renkleri falan bi türlü öğrenemedi:)))

füsfüs sen geç kalmışsın.bizim baya oldu , ayak el olayına.kulak,saç,göbüş bilimum herşeyini gösteriyo.gözlerini gösterirken de kapatıyo :) meme öğrenmiş bi de,üstünü çıkarınca hemen memme diyo :)

benim asetatta sorun var öyleyse kenarlarda boşlukda bıraktım ama benimki sizlerin bebeklerinden biraz büyük ondanda olabilir

bende oynamsını ve öğrenmesini istiyordum birsürüde malzeme aldım yapmak için tekrar denicem bugün

kizlar, ellerinize saglik..paylasimlariniz cok guzel...

ben ogluma daha birsey yapamadim..ama sekillerle ilgili kitabi vardi..onceden hic bakmazdi, simdi simdi sayfalarini aciyor ve bakiyor..
babaneside yeni legolar,tahtadan tren,geometrik sekilleri icerisine atmak icin oyuncakkucuk renkli ve sesli ,egitici arabalar almis...bende hazira kondum biraz..bunlarla oynuyoruz simdilik..
paylastiginiz kucuk oyunlari yapicam insallah..ipli ve kibrit kutusu oyununu..
ikeadan boncukludan almayi dusunuyorum yada baska yerden bulabilirsem..
daha biz ayak ve ellerimizi vs. bilmiyoruz..gec kalmadik umarim..onlari ogretiyim bu arada..dislerimiz ciktigi icin cok huysuz..ogretmeye calisicam.

bir de unutmadan paylasmak istedim..

ben ozel bir deftere, yusuf un gunluk ,haftalik na zaman vakit bulursam..onunla ilgili bilgileri yaziyorum tarih atip..bugun disini cikardi,bugun $unu yedi,gecen hafta siralamaya basladi..gibi..
araya montessori ile ilgili paylasimlarinizida not aliyorum o deftere..hem kalici olmasi icin..hemde verdigi sonuclari yazmak icin..

Kızlar dün bir kitap aldım Teo'ya şu sesli kitaplardan üzgün,mutlu,şaşkın ve mutsuz çocuk sesleri ve hikayesi var kartlarla beraber pekiştirir diye düşünüyorum sesli olunca daha fazla ilgilendi..
Bu arada bizim kartlardan biri de iptal! bende bantlıycam kenarlarını sanırım

bir süredir arabada giderken ışıklarda,kırmızı yandı durduk vs diye anlatıyordum.
domatesi çok seviyor,birkaç gündür domates rengi diyordum kırmızıya.
ve bugun çok güzel bir olay oldu, bultak mı diyoruz onlara , uygun geo şekli atıyoruz ya içine ,işte onun parcalarından aldım elime hangisi kırmızı dedim gösterdi maşallah.birkaç deneme daha farklışeylerle.
ve xenonun şarkılarından söyledim.
domatesin rengi kırmızı,trafik ışığı kırmızı,Bilgenin dudakları kırmızı vs.

bimden büyük büyük legolar almıştım aylar önce
bu aralar kendiliğinden onlarla oynamaya başladı
geçirmeyi de başardı
resim ekleyeceğim ama imageshackte sorun var
en kısa zamanda eklerim

öğleden sonra kartlardan biraz daha hazırladım bu kez açamadı ama eğdi büktü sanırım bizim için çok kullanışlı olmıcak

öğleden sonra kartlardan biraz daha hazırladım bu kez açamadı ama eğdi büktü sanırım bizim için çok kullanışlı olmıcak

Canım ben aynı boyutta mukavva kestim ve onun üzerine yapıştırdım resimleri hem daha sağlam oldu hem de eğilip bükülme sorunu olmuyor

Canım ben aynı boyutta mukavva kestim ve onun üzerine yapıştırdım resimleri hem daha sağlam oldu hem de eğilip bükülme sorunu olmuyor
asetat kalkmıyormu öyle ben 3 kat kartondan yapınca kaldırdı çünkü kızım
olduğu kadarıyla artık dünki hazırladıklarımı bende sonra tekralayıp söyledi tamamlayınca eşleştirme yaptırcam
evdeki aynı oyuncakları eşleştirerk yapıyorduk zaten birde 2 boyut ve 3 boyutlu çalışmış oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…