Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Kübracım mol olanlara özgü testler degil bunlar.Her gebe bayana yapılıyormuş.
Rubella(kızamıkcık)
toxoplasma
tam kan sayımı
tsh
ft3
ft4
testleri.Okmeydanı araştırmaya gittim daha önce giden arkadaslarım war onlara yapılmıs testler bende anlıyamadım aslında doktor cok iyidi.Kaybımdan hiç bahsetmedim.Neyse kalp atısı varmış o yeter bana :KK16:
Haftaya baska bir doktora gidicem birde orda bakalım neler olacak :KK1: Mol teşhisini koyan doktora hiç gitmedim o hemen dosyamı getiriyo mol takibine bakıyo kızacak büyük bir ihtimalle o yuzden ona biraz geç gidicem.Zaten kendiside test yapmıyor benim arkadasımda ona gitmişti hiç test istememişti.Bu devletteki doktorda birdahaki muayeneye 12.haftanda gelirsin dedi.Sorun yok sanırım :nazar: ama hiç tatmin olamadım.Usg resminde hiçbişey belli degil.Artık haftaya baska bir doktora gidicem.Sık sık ultrasonu girmekte istemiyorum ama napalım içim rahat etsin :KK1:

hoş bulduk cerencim....

Bende anlayamadım burcu hangi devlet hastanesine gittin...

Hamile kalmadan önce bir sürü korkutucu şey söylüyorlar yok tekrarlarmış işteyok her hafta kana bakılacakmışş normal gebelik mi mol mü diyeee
eeee noldu şimdi hiç birşeye bakmıyorlar ... Ben anlamıyorum yaaa

Ben senin yerinde hamile olup hastaneye gitseydimmmm ortalığı ayağa kaldırırdımm... Nedemek niye geldin ben diğer hastalar gibi değilim kii eğer onlar gibi muamele görüpp sürdükceksem niye bu kadar zaman bekliyorum neden bu kadar zaman korkuyla yaşıyorum...

Bu şekilde davrandıklarına göre bize söyledikleri kadar korkulacak birşey olmadığını görüyorum ben...

Aysima herşeyin hayırlısı bende bu gebeliğimde hiç bir belirti olmamıştı hatta idrar yapmıştım çıkmamıştı bile... tekrardan evde bir test yaptın mı
yok cnm tekrar idrar testi yapmadım içimdende yapmak gelmedi dogrusu kanda cıkmayınca birsey arada oluyor bende böyle gecikmeler...

Rubella(kızamıkcık)
toxoplasma
tam kan sayımı
tsh
ft3
ft4
testleri.Okmeydanı araştırmaya gittim daha önce giden arkadaslarım war onlara yapılmıs testler bende anlıyamadım aslında doktor cok iyidi.Kaybımdan hiç bahsetmedim.Neyse kalp atısı varmış o yeter bana :KK16:
Haftaya baska bir doktora gidicem birde orda bakalım neler olacak :KK1: Mol teşhisini koyan doktora hiç gitmedim o hemen dosyamı getiriyo mol takibine bakıyo kızacak büyük bir ihtimalle o yuzden ona biraz geç gidicem.Zaten kendiside test yapmıyor benim arkadasımda ona gitmişti hiç test istememişti.Bu devletteki doktorda birdahaki muayeneye 12.haftanda gelirsin dedi.Sorun yok sanırım :nazar: ama hiç tatmin olamadım.Usg resminde hiçbişey belli degil.Artık haftaya baska bir doktora gidicem.Sık sık ultrasonu girmekte istemiyorum ama napalım içim rahat etsin :KK1:

neden bahsetmedin ki
bence daha iyi olur bahsetmen

Rubella(kızamıkcık)
toxoplasma
tam kan sayımı
tsh
ft3
ft4

burcucum devlet hastaneleri kalabalık olduğu için onlar gerekli olanları yapar ama senin söylemen lazımdı mol olduğunu çünkü senden çok çok uzaksın olsun artık, bende bebek vardı ama anlaşılmadı... ama ben sırf kalp atışını görsemde heralde rahatlamam anca kan değerleri normal oldukça rahatlarım ben ilk hamileliğimdede ikincisindede devlete gittim memnun kaldım özeldeki gibi ıvırını zıvırını sormaz ama gerekli olan herşeyi yaparlar sen söyleseydin bakarlardı sana biraz senin ihmalin olmuşşş..

yok cnm tekrar idrar testi yapmadım içimdende yapmak gelmedi dogrusu kanda cıkmayınca birsey arada oluyor bende böyle gecikmeler...

aslında öle canım bir yerde bende hamileliğimden önce bebek isterken ozaman benimde 10 gün geçikmiştii.... sters çok önemli bir faktörrr....

Maalesef doktorlar anlamıyorki.Ben daha önce komplet mol yaşadıgım için kese + kalp atısı önemliydi çok şükür onları hallettik.Parsiyel mol olurmu onu bilemiyorum sanırım erkenden anlasılması zor o yuzden sabır ve zamana ihtiyac war.

çok doğru devlet hastaneleri o yönden çok iyi
pek malumat bulamasssın ama icraatte iyiler ALLAH VAR şimdi

olmaz hehralde ya,
oyle üst üste yaşayan çok nadir insan var bildiğim kadarıyla
gerci maalsef literatürde üst üstte 7 tane yaşayan bir kadın varmış ama
aman Allah korusun hepimizden uzak tuttsunn

işte sen tam mol olmana göre hamilelik sırasında bizden daha şanslısın.... kalp atışı görülmesi iyiye gittiğinin en üyük göstergesi
ben parsiyel olarak kalp atışı görsem bile sevinemeyeceğim :KK43: Kan değerleri çok önemli... tekrarlamaz canım inşallah rabbim bizimde yüzümüzü güldürsün ....

bu sıkıntılar, belirsizlikler, beklemeler, başağrıları ve en önemlisi yıpranmış bir sinir sistemi artık ne olursa olsun diyorum beklemek istemiyorum yaşanacak ne varsa yaşıyımmm diyorummm bebeğim olsun istiyorummm...Yüzüm gülsün istiyorummm artık

Allahım hepinize hayırlı zamanda saglıklı evlatlar nasip etsin.
Sizlerin çok şükür birer evlatlarınız varmıs masallah Rabbim onlara uzun ömür versin.İkincileride çok bekletmesin :)
Parsiyel mol komplete göre daha hafif olanıydı teşhis konulduktan sonra keske parsiyel olsaymıs dedim çünkü riski daha az bekleme süresi az.Ama demekki şimdi komplet olması işe yarıyo :KK1: Hem komplet yaşayıp hem parsiyel mol olurmu bilemiyorum.İnşallah olmaz.Ama bi aksilik olsa doktor söylerdi malum doktorlar felaket tellalları oldukları için üzmekte strese sokmakta 1 numaralar.Hiçbişe demedi 12.hafta gelirsin birdaha dedi.Ben çok evhamlıyımdır haftaya tekrar giderim durmam :KK1:

Yani bunuda öğrenmiş olduk :) süresi kısa falan bence farketmiyor biri için kanser diyorlar biri içinde alıntıkdan sonra riski yok diyorlar ama korunmaya gelince tedaviye gelince aynı 6 ay diyen var 1 yıl diyen var başka bir sayfada 5. ayındayken hamile olduğunu öğrenenleri okudum demekki 4. ayda hamile kalmışşş o molü tekrarlayan kişiler sıfırlamadan hamile kalanlar çünkü sıfır olunca yükselme ihtimalki tekrarla riski ile aynı %1....

Birde şu yüksek beta hcg ye takılmayın.Molle ilgili yazılar okurken yüksek beta hcg olur diyor ama benim en yüksek 7263 tü.Patolojıde mol cıktı.Kürtajdan sonrada değerlerim 923,144,19,0...

Birde şu yüksek beta hcg ye takılmayın.Molle ilgili yazılar okurken yüksek beta hcg olur diyor ama benim en yüksek 7263 tü.Patolojıde mol cıktı.Kürtajdan sonrada değerlerim 923,144,19,0...

demekki hafta göre yüksekmiş ama çok yüksek sınırlarda değilmiş seninki.. ben 5. haftamda hamile olduğumu öğrendiğimde 536 gibi bişeydi.. normaldi demekki 7+4 günlüğe kadar yükselmiş ...sonra zaten hiç bakılmadı kürtaj olurkende kan alındı ama molden şüphelenmedikleri için bakılmadı aslında böle durumlar olabildiğinie göre bakmaları gerekiyormuş.... sonra patoloji sonucu aldım hcg verdim 7,8 - 3,6 - 0, 76 - 0 yani bir kere pozitif çıktı sonra hep negatifff ben zaten bu şekilde mol olduğunu öğrenen tek ben varım heralde yoksa parsiyellerin çocugunda şüphelenmişler bende hiç bir şey olmadı

peki o zaman normal gebelikte nasıl anlaşılacak
yani su anda gebe kaldım diyelim nasıl anlaşılacak mol olup olmadıgım
ben bethcg gore bılıyordum ama yanlıs bılıyormusum galiba:44:

peki o zaman normal gebelikte nasıl anlaşılacak
yani su anda gebe kaldım diyelim nasıl anlaşılacak mol olup olmadıgım
ben bethcg gore bılıyordum ama yanlıs bılıyormusum galiba:44:

yok yok hcg çok yüksek olursa ya çoğul gebelik diye yada mol diye şüphelenip doblere yolluyorlar bende bişiyi merak ediyorum ilk 3ay çok önemli dimi yükselmezse normal gebelik..... 5. ayında falan öle yükselme olmuyor heralde

X