Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

benimde kafamı kurcalayan sorular maalsef bunlar ama o kadar araştırdım ama bir veri bulamadım ne yazık ki.bende kürtaj gunu dahil 26 gun sonra regl oldum banada cabuk döngüne dönmüşsün dediler

bene çogu yerde okudummm erken gebelik kışkırtabilirmiş yeniden nüksedebilrimiş ama benim içimde öle bi korku falan yok ya zaten hiçyumurtalama zamanıma denk gelip yapmadım hoş dAHA çok yeni ama genede korunmak istemiyorummm.... Çünkü olucaksa olur zaten diyorummm... Ben iyiyim diyorum patoloji sonucu hariç hiç bir belirti yada başka hiç biçi yok elimde benimle berabe ro gün bir sürü kişi kürtaj olduu.. yanılma karışma vs olamazmı diyorummmm..... üstelik hemen hamilede kalcam diye bişi yok doktor dedi olduda hamile kaldın sıkı takip altına alıncaksın dedii.... Yurt dışında 1 yıl demiyorlar mesela çünkü eskidenmiş 1 yıl ozaman imkanlar araştırmalar bu kadar derinlemesine yapılmıyormuş eğer yaşasalardı 2li 3lüde mutlaka bi sorun varsa çıkıyo..... üstelik bidoktor oğluma hamileyken dedi bi organı eksikkkk sonra başka bi doktor hiç bi sorun yok dediiiii heee bidaha olursa ne yaparımmm düşünmüyorum düşünmek bile istemiyorummmm şuanda hasta değilim sağlıklı biri gibi bebek istiyorum ve zamana bırakıyorum 3 ay sonra olur 6 ay 1 yıl sonra rabbim ne zaman nasip ederse ama korunmayı düşünmüyorum... Hap aldım ama kullanmadım üstelikkk...

az önce doktorların oldugu bir siteye girdim bir adam yazmış.eşim p.mol gebelik geçirdi ama 4.ayında hamile kaldı ne yapmalıyız diye sormuş.sık sık kontorole gidin demiş ve betahcg ler haftayla uyumlu sıkı takibe girin demiş.işde böle olanda vaar.yurdışındada genelde 6 ay diyorlar ilaç tedavisi görülürse 1 yılmış

aynen ben öle okumuştumm. İlaç yoksa 6 ay diyolar ama bak tam molde 1 yılken 8 ay korunup hamile kalan var parsiyeldede 6 diyolar genelde 4. ayında hamile kalmışşşş eee 1 yıl sonrada gene sürekli hamileliğin sırasında takip ediliyosun mol geçirdiğin için. Keşke o adamın eşinin daha sonrada neler yaşadığını bilsek....
senin ilk hamile kaldında hcg kaçtı ilk kan testinde

ben hcgye baktırmadımki keşke baktırsaydımm.ben kitte test yaptım sonra ultrasona gırdım gebesiniz dediler.bebegımın kalbı durdugunda kurtaj kesinleşince baktılar hcg cok yuksekdi ama gebelik sonlanıncada hızla düşdü çogu kişide olmayan hızla dediler.

benim ilk öğrendiğimde haftam ile uyumluydu zaten sonra bakmadılar patolojide çıktı ama kürtaja alınmadan önceki kontrollerdede hiç mol bulgusu bulunmadı kese duruyodu bozulmamıştı kanama yoktu sadece kalp atışı alınamadı zor günlerdi.... ben korunmayacağım sizlerede burdan durumu hep bildiricem inşallah bundan sonrakiler için bi umut olur hoş herkesin bünyesi bir değill buda çok önemli bi faktörr....

benim kesemde bozulmamısdı ne kuretaj esnasında nede sonrasında tek bir damla dahi kanamadı doktora sordum normal dedi.sendeki gelişmeleri heyecanla bekleyeceğimmm

nasıl yani ama kürtaj olmadan kan alıyorlar bir sürü senden almadılarmı.o zamanki bethcg bilmiyormusun yani?neye göre değerlendiriyorlar peki?

Yapıldı hatta şuanda siteden bakıyoırum ozamanki kan sonuçlarıma ama hcg yazmıyo başka şeylere bakmışlar ve demir eksikliği kansızlıkn vardı zaten ona görede ilaç verdi.... Senin parparsiyel mol dimi ama teşhisin patolojide mi belli oldu yoksa ultrasyondamı

bebegın kalbının durmasının üzerinden 4 haftaya yakın bır zaman geçtiği için dopplerde tahmin ettiler ama kesinliğini patoloji koydu
öncesinde taa o zamana kadar hiçbir bulgu yoktuu

Işte bende hiç şüphelenmediler tek elimdeki şey patoloji hatta ben öldüğünü özelde öğrendim güvenmedim göztepe ssk ya gittim iki doktor baktı biri uzman orda uyutmadan kürtaj yapıyolardı ben kalktım zeynep kamile gittim ordada muane oldum kimse bana demedi mol.. Kanlarımda ultrasyonlarda hiç bişi yokkk allah hayırlısı konuşuruz gene hava güzel oğlumu alışveriş merkezine götürcemm :) sonuç hayat devam ediyooooo herşeyin başı moral ben buna inanıyorummmm...

bende zeynep kamilde oldum:))
götür götür tadını çıkart hayatın oğlunla

merhaba molzede arkadaşlarım
ilk önce kürtajdan sonra regli olamayan arkadaşıma tavsiye genelde bizimki gibi kürtaj olanlar veya sağlıksız hamilelik sonucu kürtaj olan bayanlara ilk ay doğum kontrol hapı öneriliyor.kürtajda rahimi tamamen kazıdıkları için regli dönemi uzayabiliyor veya aralıklara (15 günde bir) regl kanaması görülebiliyormuş.Bu gibi problemlerin yaşanmaması adına hap kullanılıyor.Düzene girinvce hemen bırakmanızı tavsiye ederim fazlasıda yumurtalıkları tembelleştiriyormuş..
HALA MI devam ediyor hemen bir doktora ve ultarsonla muayene olmanızda fayda var.. mesela ben kürtajdan 1 ay sonra doktorum çağırdı rahmime baktı inceledi bir kalıntı kalmışmı diye...
daha önceki mol topiğinde bir bayanın rahminin temiz olmadığı ortaya çıkmıştı..tedbiri elden bırakmayalım kızlar...kadın olmak zor iş...

cnm tebrikler hamilesin galiba cok sevindim insallah burdaki herkes boyle guzel haberleri paylasır bizimle sende insallah saglıklı sıhatli alırsın kucagına kac haftalık cok sevindim cnm allah tamamına erdırsın

cok tşk ederim canım benim.Bu aralar hiçbişey hissetmez oldum kasık ağrım olurdu oda pek yok korkuyorum açıkcası :18: :18: :18:

Selam kızlar.Nasılsınız? Ben biraz rahatsız gibiyim kronık faranjitim war ve yine nüksetti spreyimide sıkamıyorum çorbalarla nane limon-ıhlamurla falan geçiştirmeye çalısıyorum ama nafile gibi
Bugün sayfamız masallah pek bereketli olmuş.
SUNAARDAR arkadasım hoşgeldin aramıza yazdıklarınızı şöyle bi yüzüstü okudum.Beta hcg değerin ne kadar düşük olursa olsun ortada bi patolojı sonucun var ona inanmak zorundasın.Korunmuyormussunda hakkında hayırlısı olsun.Mol değerin şuan negatifte olsa bile vücudunun bir yerlerinde alevlenmeyi bekleyen mol kalıntıları olabilir.Sanırım araştırmıssın ama bazı önemli yerleri es geçmişsin.
Hamile kaldın diyelim 5 aylıksın mol sadece rahimde olmuyor ya ciğerlerinde ,beyninde,bağırsaklarında yada böbreklerinde nüks ettigini ögrenirsen napacaksın? Tamam herşey kader kısmet ama insanlar birazda kaderlerini kendi yazıyor.(vesvese yapıp şeytana uymak gibi)
Bence önemli olan kişinin sağlıgıdır.En azından bir 6 ay kadar bekleyebilirsin.Kötü şeyler yaşamanı istemem açıkcası.

hoşbulduk canımm....

hastalığın ortaya çıkma riski herzaman var 1 yıl sonrada çıkabilir ayriyetten sana 1 yıl denmesine ragmen 8 ay korundun yani normal zamanında 4 ay eksik banada 6 ay dendi... 1,5 ayı geçti zaten üstelik bebek istediğim gibi yumurtalama zamanımı falan hesaplamıyorum sadece oluruna bıraktımm..... diyosun ki başka organlarına sıçrarsa ne yapıcaksınnn bende bunu anlamıyorummm işte 1 yıl korunduktan sonrada hamile kaldıgında çıkma başka organlara sıçrama ihtimali var öle değilmi ama bu olay bi muamma bebek gitti kan normale döndü bana iki ay sonra gel dedi nette yazanlar gibi her hafta 15 günde bir gel denmedi doktordan doktora bekleme süresinden bekleme süresine kadar çok değişiklikler var ama hiç birinde bir kesinlik yok.... Etrafında hiç molden ölen var mı yok burda hiç okudun mu ikinci kez geçiren yok.... ben kendimi hasta gibi hissedip bunun psikolojisine girmek istemiyorum sende biliyosun yaşadın bu psikolojiyi bi bebeğim daha olsun istiyorum okuduysan benim üstelik bi oğlumnda var bu olay ister istemez stresde yapıyooo... O yüzden kaderimde ne varsa onu yaşarımmmmm diyip beslenmeme folik aside vs dikkat ederk korunmuyorummm.... İnşallah burdan iyi haberler verip bi çok kişiye en azından umut olurumm...

Evet tekrarlama riski war ama ne kadar beklersen risk okadar azalır.Benim 8 ay beklememdeki sebep sayısız doktorlara danıstım kimisi 6 ay kimiside kesinlikle 1 yıl bekle dedi.Süre değişken ama kimse hemen korunmayı bırak demedi 6 ayda bekleyebilirdim ama birkaç ay daha zaman geçmesini bekledim.İki defa yaşayan kişiler warmı diye kendim araştırıp buldum hatta bir kişi ile kendisiylede irtiabat haline geçtim.Ama yaşayan kişiler çok nadirdir.
Sen kendi kararını vermişsin bizlere saygı duymak düşer.İnşallah hayırlı ve sağlıklı hamilelik geçirmen nasip olur.Topiğimizdede bir ilk olmuş olursun

caco ben ıstanbulda oturuyorum.Sen nerdensin? Sana da cok gecmis olsun.
Allah'ım kimseye birdaha boyle acilar yasatmasin.
Isteyen olursa ozelden email adresimi yazarim oylede konusuruz.

canım sana mesaj attım tekrar atarım nere de oldugumu konusuruz

kere mol geçirmiş ol ke ke
banada doktorum en az altı ay dedi benim düşüncem hadiyince bebekde olmuyo bide doktor olursa öle bi gebelik kontrol altında tutulacaksın dedi yani hcg oranım sürekli kontrol altında tutulacak belki öle böle 3 -4 ay daha geçer bi bakmışım 6 ay olmuşş çünkü yumurtalama günümde daha hiç denk getirmedim.. İyi düşünmek istiyorummm 5 kız arkadaş hamile kaldık hepsinin ki duruyo cinsiyet öğrenicekler nerdeyse kıskanıyormuyum hayır ama üzülmüyorda değilim.... ben korunmayacağım rabbim ne zaman hayırlı zamanda sağlıklı bi evlat vercekse ben o zamana kadar ona bırakıp beklemeyi istiyorum... hemde biraz önce okudummm 9 kere mol geçirmiş olanda var 4 ay sonra hamile kalıp doğuranda var buna kaderden başka ne denirki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…