- 22 Ocak 2014
- 248
- 80
- 34
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #5.641
ben 36 yaşındayım ilk hamileliğim 7 haftalıkken kürtajla sonlandırıldı mol gebelik dendii ben ne yapacağımı bilemez durumdayım
Merhaba arkadaşlar. Aslında yaşadıklarımı buraya çok fazla yazıp mol geçiren ya da bu konuyu araştıranları korkutmak istemiyorum çünkü benim mol standartları zorluyor biraz. 2 ağustostan beri uğraşıyorum. Doktorlarım da şaşkın bu kadar ileri düzeyde bişeyle karşılaşmamıştık diye. Ama bazen öyle daralıyorum ki kendimi yazarken buluyorum. Paylaşınca biraz hafifliyorum. Sonunda kemoterapiye başladık. Öyle zor bi süreç ki anlatamam. Yüzüm bakılmayacak halde kızardı kabardı. Bulantı kusma dayanılmaz. Ağzımın her zerresinde aft çıktı. Saç diplerim sivilce dolu kafamı yastığa zor koyuyorum. Dilim şişti kocaman oldu. Gözüm hep aynada saçlar ne zaman dökülecek diye. Daha birçok şey işte. Ama bu sefer geçecek Allahın izniyle. Mol yoğun bulantı kusmayla girdi hayatıma. Aynen geldiği gibi gidiyo biliyorum. Çok fazla duaya ihtiyacım var. Ben çok iyi olacağım her şey çok iyi olacak. Tekrar çalışacağım yeni bi çevrem olacak tüm yaşananlar unutulacak. İyi ki bu başlık var insan kendini yalnız hissetmiyo. Herkese bol sağlık diliyorum.
merhaba canımmm bizim hikaylerimizi okumuşsunn... bende sana şunu söylemek istedimmm kötü örnekler çok var evet iyi örnek olarak bu kadar kısa sürede hamile kalan ii örnek sadece ben varımm duymak istediklerinizi yazan sadece benim...
herkes korunmayı bırakmak istiyor... ama doktorlarınn sözünden çıkamıyorlar tekrar risk alamıyorlar...
ben 7 aylık doğum yaptım bebeği hemen kuvüze aldılar.. tabiii doktor sordu erken doğumu tetikleyen neler olmuş olabilir mol gebelikden bahsettiğimde çok kızdıve o an bende korktumm kendimi bi an suçlu hissettim acaba vucut toparlanmadan vs gibi nedenleri düşündüm herşey olabilirdi... ama bugün kızım 15 aylık oldu tekrar böyle bir şey yaşasam hamile kalırmıyım diye ilk çocuğum ise hiç beklemem hemen korunmayı bırakırım ama ilk değilse çok zor bir süreç ilk 3 ay hcg yükseldimi bişi oldumu kanaması vs
yani kısacası sen şunu düşün aynı olay inş olmaz ama olursa kaldırabilirmisin eğer evetse hiç düşünme derim....
benim ki kismi mol dü..8 haftalıkken kalp durmuştu sonra pataloji den çıkan sonuç parsiyel mol..birde bu korunma süresi bitsin septum yani perde için ameliyat olucam
benimde durumum sanırım sizin gibi olacak eğer bu mesaajı görürseniz şu anki durumunuzla ilgili bilgi verir misiniz? Perde olma ihtimali var bi de parsiyel mol çıktı. Bu kadar üstüste olan kimse görmedim çevremde
çok geçmiş olsun..ocak ayın da korunma sürem doldu..kürtaj sırasın da kürtajımı yapan dr um perdeyi görmüş...ameliyat dedi sonra ben üniv..hastanesine gittim..rahim filmi çekildim ..orada ki doktor ameliyata gerek olmadığını,ameliyatlık bir perde olmadığını söyledi..sonra emin olmak için başka bir doktora daha gittim o da aynısını söyledi ameliyata gerek yok dedi...morelinizi bozmayın hiç..tekrar çok geçmiş olsun..
Teşeekkür ederim daha rahim filmi çekilmedim kürtajdan sonraki sürenin dolmasını bekliyoruz. Kürtaj olalı iki hafta oldu ama beta hcg840 çıktı. Bu da beni endişelendiriyor. sizinki kaç haftada düştü. Çok korkuyorum düşmeyecek diye
rahim filmini ben de kürtaj dan sonra ilk adetimi oldum bittikten 1 hafta sonra falan çektirmiştim sanırım..kan değerinizin düşüşü gayet iyi..henüz zaten 2 hafta olmuş kürtaj olalı..benim kan değerim de 1.5 ay da sıfırlandı..hiç korkmayın ben de çok korktum ama kendimize yapıyoruz yıpratıyoruz kendimizi..ben de çok yıpratmıştım kendimi..
bende mol gebelik geçirdim ve benim için çook daha kötü geçti lütfen halinize şükür edin ben 4 seyans kemoterapi gördüm beta hcg sıfırlanmadığı için ama sabır ettim çok şükür değerler sıfırlandı benimle aynı durumu yaşayanlar oldumu acaba
Çok geçmiş olsun çok yıpratıcı bir süreç geçirmişsiniz gerçekten Allah daha kötüsünü yaşatmasın.Bugune şükür diyorum zaten halime şükrediyorum ama çevremde yaşayan biri yok,doktorum yeteri kadar bilgi vermedi ne olacağını bilmiyorum, zaten bu ikinci kayıp kaldıki hamilelik dönemimde çok zor geçti başıma aynı şeylerin tekrar gelmesinden korkuyorum ve deneyimleyen arkadaşların desteğiyle elimden geleni yapıp gerisine tevekkül etmekten başka çarem yok. O yüzden bu kadar çok endişeleniyorum. En ufak bir ayrıntı önem arz ediyor. Şu an doktorunuz ne diyor peki şimdi ne yapacaksınız?
Gerçekten çok üzüldüm ve bu durumun anlaşılamaması handikapına da zaten bir şey demiyorum. Benimde dört hafta kanamam ve yoğun mide bulantım olmuştu. Hatta okuduklarımdan mol gebelik olabileceği ihtimalini de sunmuştum doktoruma ama o kesinlikle yok böyle bir şey dedi. inandık Bir ay okuldan uzak kaldım ve ikincisinde de sonuç olumsuz olunca çok çok üzüldüm. Ama inşallah sağlıklı bebeklerimiz olacak :) Ben 10+2 haftalıkken kaybettim kürtajdan iki hafta sonra beta hcg me baktırdım 840 çıktı. Düşüşte olup olmadığını salı günü yaptıracağım ölçümde göreceğim. İnşallah tekrar böyle bir durum yaşamazsın dualarım seninle...daha sürecin başındasın sana destek ve yardımcı olmayı çok isterim hikayemi anlatıp azda olsa seni rahatlatmak istiyorum ben henüz 21 yaşındayım ilk hamile kaldığmı öğrendiğimde o sevinç anlatılmaz 3 ayımda kanamam oldu özel 1hastaneye gittim endişelenilecek bebeğin gayet sağlıklı deyip eve gönderdi 1 ay sürekli yattı 4 aylık oldu kanamam hiç durmadı sonunda araştıma hastanesine gittim ordada bişey yok bebek gayet sağlıklı denildi neyseki çok geçmeden ikiz eşi mol gebelik olduğumu söylediler yani ikiz hamile olduğum biri gayet sağlıklı diğeride mol dünyam başıma yıkıldı sanki kürtaj olmam çok riskliydi ama tek care buydu kazasız belasız kürtaj oldum çok üzgündüm bu acı daha tazeyken bu seferde beta hcg yükselişe geçti 4 seyans kmoterapiden sonra neyse ka sıfırlandı aradan 11 ay geçti heray beta hcg yaptırıyorm 1 ay sonra korunmayı bırakacam inşallah sağlıklı hayırlı hamilelekler yaşarı darısı tüm mol geçirenlerin başına
Gerçekten çok üzüldüm ve bu durumun anlaşılamaması handikapına da zaten bir şey demiyorum. Benimde dört hafta kanamam ve yoğun mide bulantım olmuştu. Hatta okuduklarımdan mol gebelik olabileceği ihtimalini de sunmuştum doktoruma ama o kesinlikle yok böyle bir şey dedi. inandık Bir ay okuldan uzak kaldım ve ikincisinde de sonuç olumsuz olunca çok çok üzüldüm. Ama inşallah sağlıklı bebeklerimiz olacak :) Ben 10+2 haftalıkken kaybettim kürtajdan iki hafta sonra beta hcg me baktırdım 840 çıktı. Düşüşte olup olmadığını salı günü yaptıracağım ölçümde göreceğim. İnşallah tekrar böyle bir durum yaşamazsın dualarım seninle...