- Konu Sahibi burcuerdem
- #5.621
Değerin sifirlanmis sa aylık yaptırman gerekiyor 6 ay.doktorun 1 sene korun dediyse 6 aydan sonra 2 ayda bir yaptirman gerekiyor
Doktorum 6 ay sonra duruma gore bakariz dedi..tmm canim aylik yaptiriyim artik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Değerin sifirlanmis sa aylık yaptırman gerekiyor 6 ay.doktorun 1 sene korun dediyse 6 aydan sonra 2 ayda bir yaptirman gerekiyor
Cok gecmis olsun Allah sabir versin canim ya,tup bebekle saglikli olur neden olmasin cok dusunme bence,tup bebekta takibini yapiolar sen korunma surelerini bekledin mi 3unde de
Zuzucan n sen korunuyorsun da mı aynısı oluyor
evet canım korunma süremi doldurdum
ayy canım yaa ,bende 2 ay önce mol gebelik yaşadım ama korunmayı bıraktım yumurtlama günümde de denedim bakalım ne olacak
Merhaba arkadaşlar..
Ben de yaklaşık 2 ay once komplet mol geçirdim.2 aydır da bu sayfayı okuyorum.yaklaşık 450. Sayfalardaydım sizinle paylaşmak istediğim bi durum oldu.o yüzden üye oldum.bu arada burada yazan burcuerdemi sunayı şuan aklıma gelmeyen arkadaşlar sanki benim çom yakın arkadaşımmış gibi hissediyorum:))burcunun dogum hikayesine agladım neredeyse.sunanın da 2 ayda korunmayı bırakması kocama ve herkese verdiğim ornek oldu.neyse uzattım çok..
Benım 7 haftalıkken doktor hemen mol gebelık dedı.kese bozuk dedı.hemen kürtajla aldı.1 ay içerisinde de beta hcg sıfırlandı.bu sırada patoloji sonucu tam mol çıktı.dun yani beta sıfırlandıktan 1 ay sonra tekrar kan vermeye gittim.doktor once bi bakalım dedi.muayene etti.herşey yolunda dedi işte rahim toparlanmış,sag yumurtalıkların güzel çalışıyo dedi.ardından sordum sizde 1 yıl korun diceksiniz dedim.hayır dedi.senın 4 cm çapında çikolata kistin var dedi(bunu onceden biliyorum).yaşın 31 dedi.ben size bekleyin deyip zaman kaybı yaşatamam dedi.bi sürü mol gebelik yaşayan insan goruyoruz dedi.tabii şansızlık ama unutun mol sayfasını kapatın dedi.artık beta hcg sıfırlanmış ve yükselmez merak etme dedi.çok nadir gorulur ama zannetmiyorum dedi.pozitif düşünün her zaman risk vardır dedi.
Benim doktor üye suna gibi düşünüyo yanı.ben 1 yıl degıl tabıı ama yaklaşık 4 ay beklıcem diodum ama bu doktor boyle deyınce korunmıcam artık:)yanı 2.ayda korunmayı bırakıorum.
aaa ne kadar süre sonra tekrarladı,kemoterapi tedavisi gördünüz mü peki,çok çok geçmiş olsun ,Allah bir daha yaşatmasın inşallah
Çok teşekkür ederim. İlk operasyondan 3 hafta sonra tekrarladı(22 ağustos). Tekrar operasyon geçirdim. 12 kür mtx aldım. Ama 20 kasımda yine tekrarladı. Bu sefer invaziv mol. Yani rahim kaslarının arasında. Kemoterapi kısırlık yapacağı için tüp bebek tedavisine başladık. Ama başarısız oldu. Doktorla görüştüm. Tekrar tüp bebek denemek istiyorum bu mol bana en kötü ihtimalle ne yapar dedim. Beyne yerleşir ama kemoterapi ile çözeriz dedi. Büyük bi risk aldım tekrar tüp bebeğe başladık kontrole gidiyorum. Ama yumurtalıklar küçülmediği için ilaç başlayamıyorlar. Tabi kemoterapi de ertelendi. Ama Rabbim öyle büyük ki mucizesini esirgemedi benden. Hiç beklenmedik bi anda değerler düşmeye başladı. Birilerinin duası kabul oldu galiba. Bi de kaybettiğim ikiz bebeklerim yani meleklerim dua ediyo bence ( böyle devam ederse kemoterapiye gerek kalmayacak inşallah. Bana dua edin nolur öyle çok duaya ihtiyacım var ki. Benim mol 3. bi kesedeydi. 2 yavrum canlı canlı parçalandı vakumla. Genetik sonucu geldi daha da yıkıldım. İkisi de sağlıklıymış. Atamıyorum acısını içimden. Bi de kemoterapi olur da çocuk umudumu tamamen kaybedersem o çok daha acı olacak benim için. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bol bol dua edin nolur (
Çok teşekkür ederim. İlk operasyondan 3 hafta sonra tekrarladı(22 ağustos). Tekrar operasyon geçirdim. 12 kür mtx aldım. Ama 20 kasımda yine tekrarladı. Bu sefer invaziv mol. Yani rahim kaslarının arasında. Kemoterapi kısırlık yapacağı için tüp bebek tedavisine başladık. Ama başarısız oldu. Doktorla görüştüm. Tekrar tüp bebek denemek istiyorum bu mol bana en kötü ihtimalle ne yapar dedim. Beyne yerleşir ama kemoterapi ile çözeriz dedi. Büyük bi risk aldım tekrar tüp bebeğe başladık kontrole gidiyorum. Ama yumurtalıklar küçülmediği için ilaç başlayamıyorlar. Tabi kemoterapi de ertelendi. Ama Rabbim öyle büyük ki mucizesini esirgemedi benden. Hiç beklenmedik bi anda değerler düşmeye başladı. Birilerinin duası kabul oldu galiba. Bi de kaybettiğim ikiz bebeklerim yani meleklerim dua ediyo bence ( böyle devam ederse kemoterapiye gerek kalmayacak inşallah. Bana dua edin nolur öyle çok duaya ihtiyacım var ki. Benim mol 3. bi kesedeydi. 2 yavrum canlı canlı parçalandı vakumla. Genetik sonucu geldi daha da yıkıldım. İkisi de sağlıklıymış. Atamıyorum acısını içimden. Bi de kemoterapi olur da çocuk umudumu tamamen kaybedersem o çok daha acı olacak benim için. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bol bol dua edin nolur (
hayırlısı olsun canım...benimde artık korunma sürem doldu..Allah isteyen herkeze sağlıklı hayırlı hamilelik nasip etsin inşallah
Dilek çok geçmiş olsun canım.herşeyde vardır bi hayır.çok şükür ki değerlerin düşmeye başlamış.Allah en kısa zamanda sağlığına kavuşmayı nasip etsin inşaallah..
Suna ben de senın gibi düşünüyorum.ilk gebelikti çünkü benim.doktorun dedıgı de bana cok mantıklı geldı.yanlış anlama ama ilk çocuk için yaşın küçük değil dedi.hayırlısı dicem..korunmıcam artık.gerçı ben doktor korun dese de nisanda bırakıcaktım korunmayı.bunu da senin sayende düşünmüştüm suna:)diyorum ya herkese senın yaşadıklarını ornek verdim hep:)kendime güvenım geldı sayende..
hayırlısı olsun canım...