Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

amin canım geçmiş olsun. kaç haftalıktı bebeğin? işte ben de hiç sağlıklı doğum duymayınca hep bebeğimi kaybetme korkusuyla yaşadım. ama bi mucizedir oldu işte.bebeğimi kucağıma aldım. allah isteyen herkese nasip etsin. değerleri kafana takma. benim 18000di bikaç ay önce. şuan 1.1 lerde.. bir yıl boyunca devam edicem ölçümlere ben de

amin canım geçmiş olsun. kaç haftalıktı bebeğin? işte ben de hiç sağlıklı doğum duymayınca hep bebeğimi kaybetme korkusuyla yaşadım. ama bi mucizedir oldu işte.bebeğimi kucağıma aldım. allah isteyen herkese nasip etsin. değerleri kafana takma. benim 18000di bikaç ay önce. şuan 1.1 lerde.. bir yıl boyunca devam edicem ölçümlere ben de

teşekkür ederim sağolasınn.7 haftalıktı..sağlık sitelerinde öyle karamsar yazılar var ki ..insanları karamsarlığa itiyorlar..mahfoldum,bittim ben diyorsun..bunalıma giriyorsun..bebeğini kaybettiğine mi yanasın..sağlıklı biriyken böyle bir duruma düşüp sağlığını kaybetme durumuna geldiğine mi.Herşey ALLAHIN takdiri..tevekkül edip bu duruma sağlımıza tekrar kavuşmayı dilemekten başka yapacak birşey yok..

Son düzenleme:
arkadaşlar bakın mol tam mol gebelikte bebek olmadığı için rahmin boşaltılması şart. 1 yıl boyunca da kandaki hamilelik değerlerinin düşmesi bekleniyo ve allah korusun değerler aynı kalırsa yada düşmezse kemoterapiye kadar gidiyo. ancak bu düşük bi ihtimal oluyo. bu dediklerim parsiyel mol içinde aynen geçerli. hangi doktora giderseniz gidin kürtaj deniliyo. ancak ben temmuz ayında parsiyel mol gebelikle sağlıklı doğum yaptım. imkansız olan şey gerçekleşti. tıp fakültesinde doğurdum. doktorlar bu durumu şaşkınlıkla takip etti. türkiyede araştırdılar böyle bi doğum yok. sadce tayvan da bulundu. bu bize umut oldu. bekledik ve doğdu. üstelik o üzüm tanesi gibi görüntüler azaldı.halbuki biz bebek alıncak diye tıpa yönlendirilmiştik ama bekleyelim ben bi araştırayım dedi doktor. bu bi mucize. şuan bu yazdığımı bir kadın doğumcu okusa imkansız der ama yakında literatüre geçecek umarım herkes öğrenir.

gullsee,benimde gebeliğim devam ediyordu,dr.lar çok şaşkındı,amniyosentezde de bir şey çıkmayınca ilerlemesi için hastaneye kontrol altına almışlardı,hafta hafta da bebeğim ilginç derecede büyüyordu,ama anlaşılamayan sbeblerle sancım başladı ve 26.haftda doğum yaptım,solunum sıkıntısını aşamadığı için kaybettk,ne diyeyim senin için çok sevindim,Allah yavruna sağlık sıhhat versin,şansı bahtı açık olsun inşallah.

bende bebeğin kalp atışı durması sonucu 5 ocakta kürtaş oldum..1 hafta sonra çıkan sonuçta parsiyel mol tanısı kondu..dr beta hcg testi istedi 2900 lerde çıktı..önlem amaçlı tek doz iğne vuruldum..mol kelimesinmi netten araştırınca ölüme kadar giden bir gebelik hastalığı olduğunu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı..kendimi dinlemeye başladım ..yeni yeni toparlanmaya başladım..BÜYÜK ALLAHIM düşmanımın bile başına vermesin..yarın 2.kan tahlilim olacak inşallah değerim düşmüştür..kürtaştan sonra ki ilk hafta göğüslerim hala hassas ve acıyorlardı şimdi onlar kalmadı artık..kanamam da bitti..dr 1 yıl korunma süresi verdi...ALLAHIM kimseye dert verip derman aratmasın..sağlıktan kimseyi ayırmasın..

geçmiş olsun jazhara,umarım değerlerin düşmüştür,Allahım kimseye dert vermesin,sağlığından ayırmasın,sağlıklı gebelikler dilerim

bende bebeğin kalp atışı durması sonucu 5 ocakta kürtaş oldum..1 hafta sonra çıkan sonuçta parsiyel mol tanısı kondu..dr beta hcg testi istedi 2900 lerde çıktı..önlem amaçlı tek doz iğne vuruldum..mol kelimesinmi netten araştırınca ölüme kadar giden bir gebelik hastalığı olduğunu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı..kendimi dinlemeye başladım ..yeni yeni toparlanmaya başladım..BÜYÜK ALLAHIM düşmanımın bile başına vermesin..yarın 2.kan tahlilim olacak inşallah değerim düşmüştür..kürtaştan sonra ki ilk hafta göğüslerim hala hassas ve acıyorlardı şimdi onlar kalmadı artık..kanamam da bitti..dr 1 yıl korunma süresi verdi...ALLAHIM kimseye dert verip derman aratmasın..sağlıktan kimseyi ayırmasın..

çok geçmiş olsun canım geçen sene 5 ocakta bende kalp atışı diye kürtaj oldum ve parsiyel moldüm ama benim hemen sıfırlandı inş. seninde öle olur evet netten araştırınca öyle oluyor keşke araştırmasaydım bile diyorsun ama bunu yaşayan biri olarak şuana kadar 1 yada 2 kişide duydum okudum kemoterapiyi ölen hiç duymadım atlatılabilen bir rahatsızlık ama bekleme süresi insanı biraz yıpratıyorum.. inşallah en kısa sürede sağlığına ve güzel günlerine dönersin....

zaten parsiyel mol gebelikte nasıl olsa 5. aya kadar yaşar diye daha bikaç haftalıkken alıyolar. ama doktor bize dediki sağlıklı görünüyo. amniyosentez zamanına kadar bekleyelim. ama istiyosanız da hemen şimdi alalım dedi.biz beklemeyi tercih ettik.amniyosentezde normal çıktı. sonra her hafta kontrole gittik. riskler çok dedi. bekleye beklye 9. aya girdik ve mutlu son ! benim bunları anlatma sebebim şu: bu gebeliği yaşıyo olanlar bilsinlerki bi umut var. sağlıklı da olabilir. benim durumumu anlatsınlar doktorlarına. yayılsın istiyorum.çünkü bu bilinmiyo doktorlar tarafından. doktorum bana dediki biz hiçbir tıp kitabında bunu okumadık. sen tıbbi bir bilgiyi değiştiriyosun dedi çünkü benim mol azaldı da.
evet daha once sanki boyle bir sey okumustum yabanci bir universitenin makalesinde ama herkesin farkli mesela benimde parsiyel moldu ama bu patoloji sonucunda anlasildi..cunku ultrasonla anlasilacak bir gebelik degildi...gorunuse bakildiginda kese buyuyor bebek buyumuyordu 11.haftaya gelene kadar kalp atimi duyulmasini bekledik ama kalp atimi duyulmadi sonrada betahcg hormonlarim durdu dr.artik gebeligin sonlandirilmasi gerektigine karar verdi..cunku herhangi bir yasam belirtisi veya goruntusu yoktu hormon artisida durmustu...kurtaj yapildi ben normal gebelik saniyordum dr.um onlem amacli patoloji yapti ve sonucunda biz parsiyel mol oldugunu ogrendik...

tabi dedigim gibi bu mol gebeligin bir cok cesidi var seninkide bir imtihan gibi olmus...ve imtihani beklemeyi tercih ederek gecmissiniz...rabbim evladinizi anali babali buyutsun...bu mol gebelik altinda bakin daha neler cikar...bununla ilgili bence tipta ciddi bir arastirma yapilmasi gerekiyor...

çok geçmiş olsun canım geçen sene 5 ocakta bende kalp atışı diye kürtaj oldum ve parsiyel moldüm ama benim hemen sıfırlandı inş. seninde öle olur evet netten araştırınca öyle oluyor keşke araştırmasaydım bile diyorsun ama bunu yaşayan biri olarak şuana kadar 1 yada 2 kişide duydum okudum kemoterapiyi ölen hiç duymadım atlatılabilen bir rahatsızlık ama bekleme süresi insanı biraz yıpratıyorum.. inşallah en kısa sürede sağlığına ve güzel günlerine dönersin....

Çok teşekkür ederim..benim de bugün ki 2. kan değerim 202 olmuş..ilk kan değerim 2900 lerde idi ...inşallah benim de kısa zaman da sıfırlanır ve hiç yükselme olmaz..haftaya 3.kan verişim olacak..hızlı inişi görünce dr 1 yıldan.6 aya düşürdü gebelik zamanını...herkeze sağlık sıhat dilerim..yaradan sağlıktan afiyetten ayırmasın kimseyi...

Son düzenleme:

Jazhara geçmiş olsun arkadasım aramıza hoşgeldin
Emin ol zamanın kan değerinin hızlı düştüğünü gördükçe çabucak geçip gidecek bak ne güzel doktorun sürenide kısaltmış buradaki herkes molü yaşadı çoğumuz saglıklı dogumlar bile yaptık ilk zamanlar senin hissettiklerini yasadgın sıkıntı stresi bizlerde yaşadık ağladık sızlandık ama olacagın olanın önüne geçemedik biz çok güzel vakitler geçirdik burada çok şükürki maratonu tamamladık sende tamamlıcaksın.Kafna takmamaya çalış %100 tedavisi olan bir durum bu hiç mi hiç üzülme için rahat olsun sorun olursa biz herzaman buradayız

huhuhuhuuuuuuuuuuuuu paris zelihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Napıyorsunuz fıstıklar minnaklarınız nasıl ? Alışabildinizmi :KK9:

Jazhara geçmiş olsun arkadasım aramıza hoşgeldin
Emin ol zamanın kan değerinin hızlı düştüğünü gördükçe çabucak geçip gidecek bak ne güzel doktorun sürenide kısaltmış buradaki herkes molü yaşadı çoğumuz saglıklı dogumlar bile yaptık ilk zamanlar senin hissettiklerini yasadgın sıkıntı stresi bizlerde yaşadık ağladık sızlandık ama olacagın olanın önüne geçemedik biz çok güzel vakitler geçirdik burada çok şükürki maratonu tamamladık sende tamamlıcaksın.Kafna takmamaya çalış %100 tedavisi olan bir durum bu hiç mi hiç üzülme için rahat olsun sorun olursa biz herzaman buradayız

Çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..6 ay yada 1 yıl olsada gebelik zamanı, inan ki öyle çok gözüm korktu ki sağlımı neredeyse kaybetme durumuna geldim..gebelik fobisi oluştu bende inanırmısınız..yine aynısı olurmu diye..ailem ve yakınlarım zaman geçtikçe bu duygudan kurtulacağımı söyledi...inşallah kurtulurum da...içten ve samimi duygularınız için teşekkür ederim..herkese sağlık ve afiyet dilerim

gullsee,benimde gebeliğim devam ediyordu,dr.lar çok şaşkındı,amniyosentezde de bir şey çıkmayınca ilerlemesi için hastaneye kontrol altına almışlardı,hafta hafta da bebeğim ilginç derecede büyüyordu,ama anlaşılamayan sbeblerle sancım başladı ve 26.haftda doğum yaptım,solunum sıkıntısını aşamadığı için kaybettk,ne diyeyim senin için çok sevindim,Allah yavruna sağlık sıhhat versin,şansı bahtı açık olsun inşallah.

amin canım çok sağol. demekki oluyo işte. bak senin de bebeğin sağlıklıymış. doktorlar şaşırıyoya hani; işte şaşaırmasınlar artık. öğrensinler bu gerçeği. bize tek çözüm yolu var o da kürtaj demişlerdi. allahtan tıp fakültesindeki doktorumuz böyle söylemedi.. bide araştırıyorum netten o zamanlar hep olumsuz...birileri şimdi bu yazdıklarımızı okursa en azından sağlıklı da olabiliyomuş der.. inşallah allah sana da sağlıkla bi bebek nasip eder canım..

evet daha once sanki boyle bir sey okumustum yabanci bir universitenin makalesinde ama herkesin farkli mesela benimde parsiyel moldu ama bu patoloji sonucunda anlasildi..cunku ultrasonla anlasilacak bir gebelik degildi...gorunuse bakildiginda kese buyuyor bebek buyumuyordu 11.haftaya gelene kadar kalp atimi duyulmasini bekledik ama kalp atimi duyulmadi sonrada betahcg hormonlarim durdu dr.artik gebeligin sonlandirilmasi gerektigine karar verdi..cunku herhangi bir yasam belirtisi veya goruntusu yoktu hormon artisida durmustu...kurtaj yapildi ben normal gebelik saniyordum dr.um onlem amacli patoloji yapti ve sonucunda biz parsiyel mol oldugunu ogrendik...

tabi dedigim gibi bu mol gebeligin bir cok cesidi var seninkide bir imtihan gibi olmus...ve imtihani beklemeyi tercih ederek gecmissiniz...rabbim evladinizi anali babali buyutsun...bu mol gebelik altinda bakin daha neler cikar...bununla ilgili bence tipta ciddi bir arastirma yapilmasi gerekiyor...
[/QUamin çok sağol. kesinlikle tıpta bi araştırma yapılması gerekli. bir doktoru şaşırtan durum diğer bütün doktorlar tarafından öğrenilmeli.

merhaba arkadaşlar; öncelikle herkese gelmiş geçmiş olsun dilerim .burada yaşadıklarınızı yazmanız bana o kadar morel verdi ki en azından yaşayan tek ben değilim dedim. benim ki parsiyel değil tam mol yani komplet mol 8 ay olacak kürtaj olalı ve 7 aydır değerim 0 . bu iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum ve ben yeni korunmayı bıraktım belki risk alıyorum ama yaptım işte. nedenide bazı korkularımın olması ablam 33 yaşında ve erken menapoz teşhisi kondu yani hiçbir zaman çocuğu olmayacak dendi bende acaba genetik olarak ona benzermiyim diye düşünüyorum ve bu bende bir an önce çocuk sahibi olayım diye düşündürdü sizce bu konuda bana tavsiyede bulunabilir misiniz cevabınız için teşekkür ederim

merhaba arkadaşlar; öncelikle herkese gelmiş geçmiş olsun dilerim .burada yaşadıklarınızı yazmanız bana o kadar morel verdi ki en azından yaşayan tek ben değilim dedim. benim ki parsiyel değil tam mol yani komplet mol 8 ay olacak kürtaj olalı ve 7 aydır değerim 0 . bu iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum ve ben yeni korunmayı bıraktım belki risk alıyorum ama yaptım işte. nedenide bazı korkularımın olması ablam 33 yaşında ve erken menapoz teşhisi kondu yani hiçbir zaman çocuğu olmayacak dendi bende acaba genetik olarak ona benzermiyim diye düşünüyorum ve bu bende bir an önce çocuk sahibi olayım diye düşündürdü sizce bu konuda bana tavsiyede bulunabilir misiniz cevabınız için teşekkür ederim

kaç yaşındasın canım sen? sonuçta yaptığın bi risk. 8 ay beklemişsin bence 4 ay daha bekleyebilirsin. inşallah herşey gönlünce olur.

gulsecim hamile kalırsam eğer sağlıklı gebelik geçirip geçirmediğimi beta hcg lerden hafta hafta değerlerine bakarak anlaşılamazmı ben ilk hamileliğimi öğrenmek için idrar testi yaptığımda 1 aylık gebe değildim ama o çizgi öyle bir kalın koyu renk çıktı ki birşeylerin garip olduğu aslında o an bile belliydi. bilmiyorum yada böyle görmek istiyorum inanmak istiyorum

slm canim oncelikle gecmis olsun bende komplet moldum 6 ay falan bekledim hersey ALLAH tan yasanacagi varsa zaten yine olur mantigiyla korunmayi biraktim ALLAHIMA sukurler olsun ki suanda saglikli bi bebegim var darisi senindz basina bence iyi yapmissin korunmayi birakmakla bunun surecle alakasi yok bence hersey ALLAH TAN

huhuhuhuuuuuuuuuuuuu paris zelihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Napıyorsunuz fıstıklar minnaklarınız nasıl ? Alışabildinizmi :KK9:

slm burcu valla daha alisamadik galiba birbirimize:KK1::KK1:beni cok yoruyor ama sikayetci degilim surekli memede kalmak istiyor yada kucakta besigi,i bi sevemedi gitti senin minak nasil

paris desteğin için çok teşekkürler işallah benimde senin gibi sağlıklı gebeliğim olur. buarada arkadaşım hamile kaldıktan sonra sürekli kan verdin mi takip edildin mi ?doktorun herhangi birşey dedi mi?

gulsecim hamile kalırsam eğer sağlıklı gebelik geçirip geçirmediğimi beta hcg lerden hafta hafta değerlerine bakarak anlaşılamazmı ben ilk hamileliğimi öğrenmek için idrar testi yaptığımda 1 aylık gebe değildim ama o çizgi öyle bir kalın koyu renk çıktı ki birşeylerin garip olduğu aslında o an bile belliydi. bilmiyorum yada böyle görmek istiyorum inanmak istiyorum

benim de öyleydi. çok koyu çıkmıştı doğru.inşallah sağlıklı bi hamilelik geçirirsin . zaten anladığım kadarıyla ikincide de mol yaşayan çok yok. 100 de 1 ihtimal diye okumuştum kendim araştırırken. bazı doktorlar 6 ay sonraya izin veriyomuş değerler düşünce. inşallah bişey olmaz.allahım isteyen herkese sağlıklı bebekler nasip etsin :)

X