- 14 Temmuz 2008
- 177
- 40
- Konu Sahibi burcuerdem
- #4.221
Burcucum çok geçmiş olsun bebeğine acil şifalar dilerim,iyi düşün iyi olur yavrun ne zorluklar geçirdiniz daha beterinden korusun ALLAHIM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahhh bu annelik ne kadar farklıymış
Yavrum erken dogdu küvez macerası bir sürü doktor kontrolleri kasık fıtıgı sünnet ameliyatı derken hepsini başarıyla geçmiş bir ohhh çeke çeke 1-2 ay evimizde doya doya günlerimizi geçiriyorduk.Ama nedense sorunlar bir türlü peşimizi bırakmak istemiyor.Allah ım bizi sınıyor sınamayada devam ediyor sanırım.Ne zaman şöyle sorunsuz rahat günler gelecekki? :2:
Çağın ımın fotograflarını cekerken son günlerde gözlerinin kaydıgını farkettik bazen sag gözü bazende sol.Dikkatimi çekti dururmuyum hemen dün göz doktoruna götürdük ikisindede kayma varmıs yani şaşılık.Damla damlatıp ölçüm yapıldı değeri yüksek cıktı :18: Gözlük kullanmamız gerektiğini düzelme olmazsada ameliyat olacağını söyledi doktor.O an sanki ateş topu yuttum.İçim gitti annelik böyle birşeymiş Artık olan olmuş ne kadar üzülsekte çaremize bakıcaz testi haftaya tekrar etmemizi söyledi doktor ne değişecekki sonuçta kayma var derecesimi gerileyecek sanki Sinmedi bir türlü içime bebeğimde hipermetrop oldu konduramıyorum en iyi birkaç doktora daha götürücez rahat olmam lazım ona göre tedavimiz uygulansın
Başka sorunumuz daha var aslında uzunca süre olan genetiktir diye üstünde durmadıgımız.Bebeğim eve geldiği günden beri sürekli ayak baş parmagını dik tutuyor.Hani kasarız ya öyle uyurken bile..Eşim bişeye odaklandıgında onunda olur ama sonra serbest bırakınca düzelir ama bizimkinin sürekli öyle elimizle düzeltiyoruz hop tekrar kaldırıyor.Aklımızda kalacagına bir doktora danışalım dedim götürdük masaj yapın ayak kemiği sert 1 yasına kadar geçti geçti geçmezse ameliyat.Masaj yapmasına yapıyorum ama masaj süresince düzeliyor bıraktıgım an tekrar aynı Dün göze gittigimiz için gitmişken ortopedide baska doktora gösterelim dedik gözle ugrasmaktan randevumuza yetişemedik.Eşimde tanıdıklarımız vasıtasıyla özel bi doktor ayarladı oraya gidicez haftaya.
Bir kaç gündürde ne meme nede biberon kabul ediyor bizimki çocuk doktoruna götürdük muayene etti diş çıkarmaya başlamıs damagının içinde görünüyordu ama hala cıkma asamasında neden emmegini anlamak için idrar tahlili istedi.2dir idrar torbası pipisinden kaymıs örnek alamadık artık hastahane kapanacak işimiz yarım kaldı eve geldik evde örnek alıp 45 dk içerisinde tahlile yetişmesi lazım.Gittiğimiz cocuk doktorumuz yogun olunca baska bi doktora göründük bu çocukta d vitamini eksikliği var dedi halbuki d3 vitaminini hergün düzenli olarak veriyorum 3 damla yetersiz gelmiş nasıl anladıysa 8 damla ver dedi.İyide 8 damla verirsem bıngıldagı erkenden kapanmazmı yaaaa Prematüre oldugunu unuttuda ölçümleri 5 aylık bebek kıvamında cıkmadıgı içinmi damlayı arttırmamızı istedi acaba :44: Kemikleri cabuk gelişsin diye.
Öyle yorgunumki kızlar öyleee huzursuz öyle mutsuzumki.............. Yinede şükür allahım dermansız dert kimseye vermesin.Diyorumya annelik farklıymıs diye bebeğimin gözünün içine baktıkca kahrluyorum ona o kadar eziyet çektiriyoruzki :2: :2: :2: :2: :2: Allahımdan şifa istiyorum sabır istiyorum yardım istiyorum ve sizlerdende dua...
Haftaya yogun doktor maratonumuz var daha yeni yeni hastalıktan düzelmişken kışın bu ortasında arabasız gelde cıkar cocugu dısarııı Evde moraller sıfır bizi tek güldüren bizim miniğin neşe dolu gülerek bakan gözleri,neşesi... Rabbim onu bize bağışlasın şifa versin.
yarin tam 30 gunluk oluyoruz....pazartesi gunu asimiz var bu arada gobegimiz 10 gunlukken dustukten sonra kanamai devam etti saglik ocagi hemen hastaneye sevk eti dr.una goturduk zeynep nisayi ve boyle kalem gibi bir sey surdu iki defa gittik ve simdi cok az sari bir sivi geliyor dr.onemli degil icten degil distan geliyor dedi...bu gobek cok onemliymis surekli takip ediliyor..
uyku duzenimiz biraz kararsiz bir gun misil misil uyuyo ertsi gun surekli meme istiyor..ama bende var bazen emzik ile uyutuyorum bazen memede cocukta kararsiz kaldi...goguslerim kucuk ama sutum yetiyormus dr.oyle soyledi 3220 ile dogdu 3000 ile hastaneden ciktik 25 gunlukken 3660 olmus buda yettigini gosteriyor dedi..
kilodan once bebek gunde en az 4 kez en fazla 7 kez kakali dolu bezi oluyorsa yetiyormus..
surekli rezenen cayi iciyorum bir kutu humana bitirdim..pariscim istersen sende rezene ic ve sadece anne sutu ver sende hafta ici kontrole gidiceksin herhalde gittiginde yaz olurmu senin bebekle benimki ayni gun dogumlu yaaa karsilastiririz..
Yavrum erken dogdu küvez macerası bir sürü doktor kontrolleri kasık fıtıgı sünnet ameliyatı derken hepsini başarıyla geçmiş bir ohhh çeke çeke 1-2 ay evimizde doya doya günlerimizi geçiriyorduk.Ama nedense sorunlar bir türlü peşimizi bırakmak istemiyor.Allah ım bizi sınıyor sınamayada devam ediyor sanırım.Ne zaman şöyle sorunsuz rahat günler gelecekki? :2:
Çağın ımın fotograflarını cekerken son günlerde gözlerinin kaydıgını farkettik bazen sag gözü bazende sol.Dikkatimi çekti dururmuyum hemen dün göz doktoruna götürdük ikisindede kayma varmıs yani şaşılık.Damla damlatıp ölçüm yapıldı değeri yüksek cıktı :18: Gözlük kullanmamız gerektiğini düzelme olmazsada ameliyat olacağını söyledi doktor.O an sanki ateş topu yuttum.İçim gitti annelik böyle birşeymiş Artık olan olmuş ne kadar üzülsekte çaremize bakıcaz testi haftaya tekrar etmemizi söyledi doktor ne değişecekki sonuçta kayma var derecesimi gerileyecek sanki Sinmedi bir türlü içime bebeğimde hipermetrop oldu konduramıyorum en iyi birkaç doktora daha götürücez rahat olmam lazım ona göre tedavimiz uygulansın
Başka sorunumuz daha var aslında uzunca süre olan genetiktir diye üstünde durmadıgımız.Bebeğim eve geldiği günden beri sürekli ayak baş parmagını dik tutuyor.Hani kasarız ya öyle uyurken bile..Eşim bişeye odaklandıgında onunda olur ama sonra serbest bırakınca düzelir ama bizimkinin sürekli öyle elimizle düzeltiyoruz hop tekrar kaldırıyor.Aklımızda kalacagına bir doktora danışalım dedim götürdük masaj yapın ayak kemiği sert 1 yasına kadar geçti geçti geçmezse ameliyat.Masaj yapmasına yapıyorum ama masaj süresince düzeliyor bıraktıgım an tekrar aynı Dün göze gittigimiz için gitmişken ortopedide baska doktora gösterelim dedik gözle ugrasmaktan randevumuza yetişemedik.Eşimde tanıdıklarımız vasıtasıyla özel bi doktor ayarladı oraya gidicez haftaya.
Bir kaç gündürde ne meme nede biberon kabul ediyor bizimki çocuk doktoruna götürdük muayene etti diş çıkarmaya başlamıs damagının içinde görünüyordu ama hala cıkma asamasında neden emmegini anlamak için idrar tahlili istedi.2dir idrar torbası pipisinden kaymıs örnek alamadık artık hastahane kapanacak işimiz yarım kaldı eve geldik evde örnek alıp 45 dk içerisinde tahlile yetişmesi lazım.Gittiğimiz cocuk doktorumuz yogun olunca baska bi doktora göründük bu çocukta d vitamini eksikliği var dedi halbuki d3 vitaminini hergün düzenli olarak veriyorum 3 damla yetersiz gelmiş nasıl anladıysa 8 damla ver dedi.İyide 8 damla verirsem bıngıldagı erkenden kapanmazmı yaaaa Prematüre oldugunu unuttuda ölçümleri 5 aylık bebek kıvamında cıkmadıgı içinmi damlayı arttırmamızı istedi acaba :44: Kemikleri cabuk gelişsin diye.
Öyle yorgunumki kızlar öyleee huzursuz öyle mutsuzumki.............. Yinede şükür allahım dermansız dert kimseye vermesin.Diyorumya annelik farklıymıs diye bebeğimin gözünün içine baktıkca kahrluyorum ona o kadar eziyet çektiriyoruzki :2: :2: :2: :2: :2: Allahımdan şifa istiyorum sabır istiyorum yardım istiyorum ve sizlerdende dua...
Haftaya yogun doktor maratonumuz var daha yeni yeni hastalıktan düzelmişken kışın bu ortasında arabasız gelde cıkar cocugu dısarııı Evde moraller sıfır bizi tek güldüren bizim miniğin neşe dolu gülerek bakan gözleri,neşesi... Rabbim onu bize bağışlasın şifa versin.
caco abla soyledgın seye baktım bızımkı öyle degıl yaaa.
Erken d ogdugu için zaten ilk nörolojıye götürmüştük beyin ultrasonu çekilde sorunsuz çıkmıştı saanırım ortopedik sorun bir profa götürücem.
Sunacım sagol canım sizede geçmiş olsun.
Günlerdir ruh gibiyim hiç keyfimde yok açıkcası.Bizim oğlanı cerrahpaşaya götürdük önce asistan doktor muayene etti bizi şaşılık bölümüne sevk etti birde hocam görsün dedi.Yalancı sasılık olabilir dedi ama degil ne yazıkki
Randevu tarihimiz 18 şubat.Beklemek sıkıcıııııı,sabırsızlıkla ne olacagını merak ediyorum.İnternette bakıyorum ilk 6 ay olan şaşılıgın tedavisi cerrahiymiş gözlük tedavi etmezmiş.cerrahiden sonra yine gözlük vereceklermiş.
Ne uykum belli nede yemek düzenim.Hayattan koptum sanki bebeğime baktıkça aglıyorum.Bu şanssızlıklar neden hep bizde ((((((((((((((((((((((
Evde tekim duvarlar üstüme üstüme geliyor.Bu gurbetlik ne kadar beter birşeymiş.İnsan kötü günlerinde destek arıyor (((((
Çok mutsuzum çok
Allahım sen yardım et!
çok teşekkür ederim..sana da tekrar geçmiş olsun..bende 5 ocakta kalp durması sonucu kürtaj oldum..inşallah bugünleri hayırlısı ile atlatıcaz..rahime baktı temiz dedi dr parça kalmamış..ben birde o gün çok yormuştum kendimi sanırım oda etken..zaten 1 gün bile sürmedi lekelenme..benim ki 8 haftalıktı..kalp atışları çok yavaştı hep zaten ..dr heran kaydebilirsin diyordu..parsiyel mol olduğu patalojide çıktı..çok kötü oldum sonucu öğrendiğimde..nette mol gebelik yazınca çıkan yazılarda sağlık sitelerinde öyle kötü şeyler yazıyorlarki...bebeğini kaybettiğine mi yanasın,sağlıklı biriyken sağlığını kaybetme durumuna gelmeyimi....Allah başka dert göstermesin..yaradan sağlıktan ayırmasın kimseyi..
:18:
canım o zaman sevındım ama ynede bı baktır derım nurolojıye benımde ılk emarda bısey cıkmadı 2 cıde cıktı yanlış anlama bılgımı ve yasadıklarımı sana sunuyorum gozluk taksın ne olacak şukret ona goruyor dye canım bırde şaşılık zaten bebkler hep dıkkat et tam bakmazlar şaşılık vardır bebklerde bunuda kafana takma sakın şukret kı goruyor herşeyı gulum nce bebekler var gozluk takan bebısını opuyorummmm sımdı ne kadarlık old u
Slm arkadaşlar benım sonuclar temiz cıktı kan akcıger grafıgim ve tekrar 2.cı dr nın temizlemiştı kürtajdan parcalar kalmıştı temizledı oda patoloji yolladı şükür temız cıktı bıde pazartesı beta hcg 14.36 düşmüş şükürler olsun 3 ay korun yeter dedı sizce kac ay korunsam
burcucum tekrar tekrar çok geçmiş olsun....
bizde çarşamba günü sol kulağımız için tekrardan bera işitme testine gittik malesefki kulağı testten geçemedi... bizi marmara üniversite hastanesine sevk ettiler bugün sabahın köründe kalktık gttik çok şükür ki korktuğumuz gibi bişi çıkmadı kulağında erken doğumdan kaynakladığı için sıvı kalmış tedavi edilebilir bişiymiş sağır değil çok şükür çok korktum ağladım ama rabbim bununda şifasınıu verir inş. 11 şubatta kbb gidicez bakalım ordan nasıl bir tedavi alıcağız...
rabbim beterinde korusun... dermansız dert vermesin... burcucum küçük bebeklerde malesef ki bu tip sorunlar hep çıkıyorr... kurban olduğum rabbimin bunu verdiğne göre bir bildiği vardır muhakkakki seni şuanda en iyi anlayabileceklerden biride benim... ama bırakma kendini moldük bebeklerimizi nasıl kabettik neler yaşadık o anda dünyanın sonu gibi geldi bize sonra bebişlerimizin olduğunu duyunca nasıl sevindik oysaki bir daha hamile kalamayız diye nasıl korkmuştuk... şiimdi kucağımızdalar sınanıyoruz ama şifası tedavi var zor bir yolculuk anne yüreği dayanmıyor ama dayandıracağız mecburen kendini bırakma sana bişi olursa ona kim bakar koyverme kendini sen hepimize burdan nasıl moreller verdin şimdi sana yakışıyor...
bebişlerimiz düzelicek biz burdan onuda paylaşıp yazıcağız içini ferah tutmaya çalış...
Şuan 5.5 aylık olacak.Ne bileyim abla ya keyfım hıç yok sorunlarla ugrasmaktan cok sıkıldım artık psıkoljıkmen kaldıramıyorum hep kötu bısey olacak sanıyorum.Dogumdan sonra boyle oldu ustune bırde annelık eklenınce kıyamıyorum bebegıme bısey olmasına.Bebekler sası bakar evet ama bızımkı bır tuhaf bakıyo bır gozu duzken diğerı göz cukuruuna kayık bakıyo sureklı böyle degıl ama yapıyor sonucta.Sana faceden resmini göndereyim hem gözünü hemde ayak baş parmagını bir bak istersen.Senın kıza ne teshısı koymuşlardı peki?
bence 3ay korun.normal kürtaj olan bırı bıle rahım toparlansın dıye doktorlar tarafından 2-3 ay kadar bekletıliyor.
Slm arkadaşlar benım sonuclar temiz cıktı kan akcıger grafıgim ve tekrar 2.cı dr nın temizlemiştı kürtajdan parcalar kalmıştı temizledı oda patoloji yolladı şükür temız cıktı bıde pazartesı beta hcg 14.36 düşmüş şükürler olsun 3 ay korun yeter dedı sizce kac ay korunsam
bu bekleme süresi her zaman sorun malesefki... insan iyi bir şeyler duymak istiyor.. en azından sürenin 365 gün den az olmasını istiyorr... bence insanın herşeyden önce hazır olması gerekli hiç bir şeyin bu hastalıkda net ve kesin sonuçları yok... 1 yıl sonrada tekrarlayabilir 1 ay sonrada herşey bir yerde kader kısmet ama en önemlisi olanlara olucaklara yaşadıklarının karşısında nasıl durduğunda... hazırsanız zamanın önemi yyok... bence
Öncelikle geçmiş olsun. Benim değerlerim 3 aydır negatif. ben de pek beklemeyi düşünmüyordum. Geçen hafta kürtaj olduğum doktora gittim. 1 yıl beklemesem diye :) 6 ay boyunca negatif sonucu kesin olarak göreceksin, bunu hiç tartışmayalım bile dedi. en azından daha sonrasını ucu açık bıraktı. ben 3 tane doktora gittim, üçü de kesin 1 yıl dedi. 6 ay yeterli diyeni duymuştum ama 3 ay diyeni ilk defa duyuyorum. Bana bi türlü denk gelmiyor bu doktorlar.Velhasıl ben bi kaç ay daha beklemeye devam edicem Gerisi Allah Kerim..
Çok sagol cnm benım zaten 2 tane oglum var benım ankarada gıtdıgım doktor cok iyi bır doktormuş şuandada ilk adetimı gördüm şükür sorunsuz oldum bitınce kontrole gidecem bır daha bakalım ne diyecek bu ayın sonunda genetik testlerin sonucuda cıkacak bakalım ankaradaki dr ne diyecek tekrar ankarada verdım zaten testleride hayırlısı bakalım cnm