• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

yeni anneleri çok tebrik ediyorum okuyamadım kısaca kendimi yazıcam sizinde bilginiz olsun ayriyetten:..

benim pire geçenlerde nezle oldu ardında bir sabah baktımki kusmuşş.. bende bunun üzerine ümr. devlet hastane gittm flim kan tahlilleri ve hava vermeleri sonucunda hastaneye yatırılmaya karar verdiler...

ardından yer olmadığı için bende evraklarımı aldım göztepe gittim azranın doktoruna oda hemen yatışımızı yapıpo yer ayarladı... ilk tanı ciğerinde leke var denildi ardından zatüre ve sonuç olarak kusarken hepsiniğ çıkaramamış ve yarısını yutmuş oda ciğerine gitmiş...

bu tanıyla 1 hafta hastnede kaldık aklınızda bulunsun hanımlar bebeği yan ve hafif yüksek yatırıcaksınız kustunu farkettiğinide sadece yana çevirmeyeceksiniz... yana çevirip iki ayağını tutup salllıyorsunuz yada yan yatırıp ayaklaının altına yastık koyuyorsunuz lütfen dikkat edin... sizde kızlar farkında olmadan neleri yanlış yapabiliyoruz ve sonucu gerçekten bazen çok üzücü olabiliyor...7

rabbim kimseyi hastaneye düşürmesin küçük azramın çektiklerini gördükçe üzüntüde burnum kanadı 3 gün boyunca ardında sesim kısıldı... damar yollarını bulamadıkça çocuğumu delik deşik ettiler ... rabbim düşmanımı bile düşürmesinn... bütün anneler bebişlere sağlık versinnn birine bile bişi olsa öbürü de fazlasıyla etkileniyorr...

kış annesi olmak çok zorrr...

ama herşey şükürler olsun ki şuanda evimizdeyiz...

yeni anneleri çok tebrik ediyorum okuyamadım kısaca kendimi yazıcam sizinde bilginiz olsun ayriyetten:..

benim pire geçenlerde nezle oldu ardında bir sabah baktımki kusmuşş.. bende bunun üzerine ümr. devlet hastane gittm flim kan tahlilleri ve hava vermeleri sonucunda hastaneye yatırılmaya karar verdiler...

ardından yer olmadığı için bende evraklarımı aldım göztepe gittim azranın doktoruna oda hemen yatışımızı yapıpo yer ayarladı... ilk tanı ciğerinde leke var denildi ardından zatüre ve sonuç olarak kusarken hepsiniğ çıkaramamış ve yarısını yutmuş oda ciğerine gitmiş...

bu tanıyla 1 hafta hastnede kaldık aklınızda bulunsun hanımlar bebeği yan ve hafif yüksek yatırıcaksınız kustunu farkettiğinide sadece yana çevirmeyeceksiniz... yana çevirip iki ayağını tutup salllıyorsunuz yada yan yatırıp ayaklaının altına yastık koyuyorsunuz lütfen dikkat edin... sizde kızlar farkında olmadan neleri yanlış yapabiliyoruz ve sonucu gerçekten bazen çok üzücü olabiliyor...7

rabbim kimseyi hastaneye düşürmesin küçük azramın çektiklerini gördükçe üzüntüde burnum kanadı 3 gün boyunca ardında sesim kısıldı... damar yollarını bulamadıkça çocuğumu delik deşik ettiler ... rabbim düşmanımı bile düşürmesinn... bütün anneler bebişlere sağlık versinnn birine bile bişi olsa öbürü de fazlasıyla etkileniyorr...

kış annesi olmak çok zorrr...

ama herşey şükürler olsun ki şuanda evimizdeyiz...
gecmis olsun insallah bidaha hasta olmaz o igneleri dusundukce bende kotu oldum annelik boyle bisey galina:34:

gecmis olsun insallah bidaha hasta olmaz o igneleri dusundukce bende kotu oldum annelik boyle bisey galina:34:

saol canım... onun o halini gördükçe kendimden anneliğimden nefret ettim nasıl ben buna bakamadım o hale getirdim... biliyorum ne aslında olucağı varmış nerden bile bilirdim ki süt kaçtığını ama gene o ağladıkça kendimi suçlamadan edemedim....

Yaşadığım sıkıntıları tekrar yaşıyorum....

Kalbim üzgün......Kalbim kırık......Ağlıyorum....:(

1-2 gün daha bekleyeceğim.....

Hayırlısı.....

'' Rabbim yardım et....''

Herkese.....Bana......

Dualarınızı eksik etmeyin.......

Yaşadığım sıkıntıları tekrar yaşıyorum....

Kalbim üzgün......Kalbim kırık......Ağlıyorum....:(

1-2 gün daha bekleyeceğim.....

Hayırlısı.....

'' Rabbim yardım et....''

Herkese.....Bana......

Dualarınızı eksik etmeyin.......

Dursun_e cim şimdi okudum hemen yorum yazmak istedim :( :(
Lütfen sıkıntı yapma kendine Rabbim gönlüne ferahlık versin.Hepimiz kaderimizi yaşadık yaşıyoruzda sende öyle düşün telkin et kendini.İnşallah hayırlısıyla mutlu sona ereceksin ve yasadıklarının hepsini unutacak baska telaselerle ugrasacaksın.
Burada bizlere cesaret verdin hep şimdi seni böyle hüzünlü görmek çok üzdü beni :( :( :( Haklısın aslında hissettiklerinde ama hepsi geçecek Allahın izni ile.
Güzel haberlerini bekliyoruz...

Tebrik ediyorum arzuesma...Hayırlı bir kul olur İnşaAllah....

Sen cahil insanların dediklerine bakma sakın....Üzülme...Hatta sevin...Bu kadar sıkıntıdan sonra tekrar bir çocuğun olacak, Elhamdülillah....Şükret....Onlar ki cahil insanlar...Bilmezler.....

.

Arkadaşlar bir sorum olacaktı....

Bekleme süresini doldurduktan sonra ( ki herkes doktorun dediği süreyi beklemedi, biliyorum....); yani, korunmamaya başladıktan kaç ay sonra hamile kaldınız....

Teşekkürler, sevgiler......

sağol canım :101:
şükretmez olurmuyum oyyyyy kızlarımı kokoş kokoş giydircem inşallah çok güzel bebek cicilerimiz var hahaaaayy :66:
korunma sürem bittikten sonra iki kez regl oldum. her ikisinde de günüm geçer geçmez heves ya koşup test yaptırıp o negatif sonucu görmek çok berbat birşey. umutsuzluğa kapıldığın, ağladığın yada niye niye diye çıldırdğn olur
nolur sabredelim ve bşy daha daha diyeyim bir dr. tanıdıkla konuşmuştuk stres çok büyük engel demişti. çok atıp tuttum ilk aylar, sonra konuştuktan sonra rabbime sığınıp hayırlısı olur inş. deyip oluruna bıraktm. amaan ne zaman kısmetse o zaman olsun de bak nasıl olacak. gerginlik sana zarar veriyor bil. iyi olacak inşallah, çok iyi olacak sabret, sabredelim RABBiM kulu için herzaman en iyisini bilir

kızlar benim size bir sorun var ?

azramın gözleri güneşte ortası yeşil bal rengi gibi etrafı mavi

normalde baktığında ne siyah kavhe göz bebeği bile belli olmuyor griğimsi gibi sizce ne renk olur

ben parsiyel mol gebelikle sağlıklı doğum yaptım! bunu yaşayanlar duysun sesimi artık! doktorlar da kürtaj yapılması şart diye biliyo. literatüre yeni geçecek benim doğumum arkadaşlar.

arkadaşlar bakın mol tam mol gebelikte bebek olmadığı için rahmin boşaltılması şart. 1 yıl boyunca da kandaki hamilelik değerlerinin düşmesi bekleniyo ve allah korusun değerler aynı kalırsa yada düşmezse kemoterapiye kadar gidiyo. ancak bu düşük bi ihtimal oluyo. bu dediklerim parsiyel mol içinde aynen geçerli. hangi doktora giderseniz gidin kürtaj deniliyo. ancak ben temmuz ayında parsiyel mol gebelikle sağlıklı doğum yaptım. imkansız olan şey gerçekleşti. tıp fakültesinde doğurdum. doktorlar bu durumu şaşkınlıkla takip etti. türkiyede araştırdılar böyle bi doğum yok. sadce tayvan da bulundu. bu bize umut oldu. bekledik ve doğdu. üstelik o üzüm tanesi gibi görüntüler azaldı.halbuki biz bebek alıncak diye tıpa yönlendirilmiştik ama bekleyelim ben bi araştırayım dedi doktor. bu bi mucize. şuan bu yazdığımı bir kadın doğumcu okusa imkansız der ama yakında literatüre geçecek umarım herkes öğrenir.

arkadaşlar bakın mol tam mol gebelikte bebek olmadığı için rahmin boşaltılması şart. 1 yıl boyunca da kandaki hamilelik değerlerinin düşmesi bekleniyo ve allah korusun değerler aynı kalırsa yada düşmezse kemoterapiye kadar gidiyo. ancak bu düşük bi ihtimal oluyo. bu dediklerim parsiyel mol içinde aynen geçerli. hangi doktora giderseniz gidin kürtaj deniliyo. ancak ben temmuz ayında parsiyel mol gebelikle sağlıklı doğum yaptım. imkansız olan şey gerçekleşti. tıp fakültesinde doğurdum. doktorlar bu durumu şaşkınlıkla takip etti. türkiyede araştırdılar böyle bi doğum yok. sadce tayvan da bulundu. bu bize umut oldu. bekledik ve doğdu. üstelik o üzüm tanesi gibi görüntüler azaldı.halbuki biz bebek alıncak diye tıpa yönlendirilmiştik ama bekleyelim ben bi araştırayım dedi doktor. bu bi mucize. şuan bu yazdığımı bir kadın doğumcu okusa imkansız der ama yakında literatüre geçecek umarım herkes öğrenir.

Büyük şans olmuş gerçekten sevindim adınıza bebeğinizi güle güle büyütün.
Ama buradaki parsiyel arkadaslar bebeklerinin kalp atısı durdugu için kürtaj oldular kimse canlı bebeğini mol diye aldırmadıki.Bende dahil kimse önceden mol oldugunu bilmiyordu gelen patolojı sonucunda anlasıldı.Sizinki ilginçmiş şaşırdım.!

Büyük şans olmuş gerçekten sevindim adınıza bebeğinizi güle güle büyütün.
Ama buradaki parsiyel arkadaslar bebeklerinin kalp atısı durdugu için kürtaj oldular kimse canlı bebeğini mol diye aldırmadıki.Bende dahil kimse önceden mol oldugunu bilmiyordu gelen patolojı sonucunda anlasıldı.Sizinki ilginçmiş şaşırdım.!

burcucum aynen düşüncelerine katılıyorumm... baya ilginçmiş... doktorlar mol olduğu anlaşılsa bile en az 5. aya kadar yaşarlar diyordu... ama bir tane bende duymuştum... doğum yapan... ama ne şekilde olduğunu bilmiyorum.

zaten parsiyel mol gebelikte nasıl olsa 5. aya kadar yaşar diye daha bikaç haftalıkken alıyolar. ama doktor bize dediki sağlıklı görünüyo. amniyosentez zamanına kadar bekleyelim. ama istiyosanız da hemen şimdi alalım dedi.biz beklemeyi tercih ettik.amniyosentezde normal çıktı. sonra her hafta kontrole gittik. riskler çok dedi. bekleye beklye 9. aya girdik ve mutlu son ! benim bunları anlatma sebebim şu: bu gebeliği yaşıyo olanlar bilsinlerki bi umut var. sağlıklı da olabilir. benim durumumu anlatsınlar doktorlarına. yayılsın istiyorum.çünkü bu bilinmiyo doktorlar tarafından. doktorum bana dediki biz hiçbir tıp kitabında bunu okumadık. sen tıbbi bir bilgiyi değiştiriyosun dedi çünkü benim mol azaldı da.

bende bebeğin kalp atışı durması sonucu 5 ocakta kürtaş oldum..1 hafta sonra çıkan sonuçta parsiyel mol tanısı kondu..dr beta hcg testi istedi 2900 lerde çıktı..önlem amaçlı tek doz iğne vuruldum..mol kelimesinmi netten araştırınca ölüme kadar giden bir gebelik hastalığı olduğunu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı..kendimi dinlemeye başladım ..yeni yeni toparlanmaya başladım..BÜYÜK ALLAHIM düşmanımın bile başına vermesin..yarın 2.kan tahlilim olacak inşallah değerim düşmüştür..kürtaştan sonra ki ilk hafta göğüslerim hala hassas ve acıyorlardı şimdi onlar kalmadı artık..kanamam da bitti..dr 1 yıl korunma süresi verdi...ALLAHIM kimseye dert verip derman aratmasın..sağlıktan kimseyi ayırmasın..

Son düzenleme:
Back