Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

meraba canım 2 gündür giremedim,çalışıyorumda,bugün tatil olunca siteye bi bakıyım dedim,güzel haberleri okuyup seviniyorum işte,deryabediz@hotmail.com,konuşuruz inşallah,bir de snırım sen 2 kez mol gebelik geçirmişin,diymi,çoook şaşırdım,dr,2.kez olmaz demişti, ama demekki olunca oluyor,insan gebe kalmak istiyor,ama korkular işte bir de kayıplar,ahh inşallah sabrın sonu selamet olur,bizimde yavrularımız olur,bir de bu yıl bizim ailede çok bebek oldu,seviyorum onları ama aklım hep benim yavrumda olsa bu kadar olcaktı,olsa emeklemeye başlıcaktı,falan filan,özeniyorum ne biliyim işte,bu arada özelden yazamadım zuzucan35,daha hakkım yokmuş

Arkadaşlar merhaba,

Bu başlığı en başından okumaya başlamıştım ama konu çok ilerlediği için hepsini okuyamadım.
yaklaşık 1 ay önce boş kese sebebiyle kürtaj oldum. Hiç beklemediğim bir anda patoloji sonucunuz geldi diyerek doktor çağırdı. Oysa incelenmesini talep bile etmemiştim. sonuç mol gebelik. 3 haftadır tahlil sonuçlarım 38, 19 ve en son bugün 8 olmuş. çok şükür hızlı bir şekilde düşüyor. Fakat doktorum ısrarla 1 yıl boyunca 0 kalması gerekiyor diyor. yani kısa bir süre içinde 0 olsa ve 6-7 ay 0 olarak kalsa, yine de beklememe gerek var mı acaba?
1 yıl beklemeyen var mı aranızda acaba? Her şeyde bir hayır olduğunu biliyorum ama boş yere de beklemek istemiyorum.
bir de Ankara'da bu konuda tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı?
teşekkürler şimdiden

canım çok geçmiş olsun. Peki 1.den sonra ne kadar zamanda değerlerin 0 oldu? ve ne kadar bekledin? ben de 2. olur diye endişeliyim Allah hepimize sabır versin

canım dr 6 ay dedi ben 10 ay. bekledim değerlerim 1 ay içinde sıfırlandı
Çok geçmiş olsun canım ankarada bi hastane mol gebelikleri araştırıyor dün metre gormustum

Canım telden neye girdim isteydim msn acar açmaz eklicem seni allahim izniyle inşallah aliriz bizde bebeklerimizi kucagimiza.ben sevemiyorum bebekleri kendi bebklerim aklıma geliyor

Hepinize keyif dolu bol huzurlu bayramlar kızlar

Çok sık gelemiyorum ama pc basına geçincede takipteyim sizleri Günler cok cabuk geçiyor artık hangi gündeyiz sayamaz oldum bizim yaramazın yüzünden.
Bıcırık hayatımızı 180 derece değiştirdi :) Yemek yiyecek uyuyacak tuvalete gidecek vakit bulamıyorum artık.Çok mızmız olduk cooook ilk gün eve getirdiğimizde uyanmayan Çağın ın şimdi gözlerinin içine bakıyorumda uyusa diye :) :) :) :) şöyle uyusam kesintisiz günlerde yatarım herhalde bugünlerinizin kıymetini bilin
Daha hala hastahanelerdeyiz şükür cogu muayenelerimizi atlattık bir kaç bölüm kaldı onlarında sanıyorum takipleri rutin ara ara gidicez işte.Bu aralarda kansızlık cıktı bebişte buda sarılıgını tekrar nüksettirdi onla ugrasıyorum kan damlası kullanıyoruz ne ac nede tok iken verilmesi gerekliymişki etkiisi olsun.Oda nerden bilicemki bazen 10 dk da bazende 30 dk da istiyor meme.Gazını cıkarmalar,altını değiştirmeler,uyutmaya calışmalar,ilaç saatlerini takip etmeler,uyurken basında kusarsa diye nöbet tutmalar vs... vs... derken gün sonunda kafa kalmıyor inanın
Ama asla isyan etmiyorum Rabbim den bu mübarek günde sizlerinde yüzünü güldürmesini bu duyguları yasatmasını istiyorum.Hepimiz gelelim bizim bebiş şöyle yaptı böyle yaptı diye konuşalım.Gün sayalım... İnanıyorum hepsi olacak sadece azıcık zaman.

Yeni gelen arkadaslar tek tek etiketliyemedim sizleri k bakmayın ama hoşgeldiniz.Dilerim süre bitiminde buradaki birçok arkadasımız gibi sizlerinde mutlu haberlerini alırız.
Zuzucan 2 kez mol geçiren bir kişiyi tanıyorum ben kişisel hayatımda şimdi 3 tane masallah cici kızı var.Sende umudunu asla yitirme Rabbim in hikmeti vardır bir bildiği sabırla beklememiz gerekecek maalesef zor ama napalım bunlarda gelir geçer.

Bu aradada Suna mızın Azra sı dogdu :) Hoşgeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

canim bunu duymak beni umutlandirdi gercektende 3
ocugumu oldu canim sorarmisin neler yapmis mol gebelik tekrarlamasin diye normal yollami hamile kalmis ne yemis ne icmis ne kadar beklemis :angi mol gebelik cesidini gecirmis lutfen canim sorarmisin benim icin

Canım ben o ablayı facede hamilelik sayfalarında mol gebelik yasayan varmı diye soru sorarken bulmuştum.Oda önceden geçirdigi için sagolsun zamanında bana cok destek olmuştur.Konuştugumuzda 2 defa yasadıgını söyledi.İlk saglıklı dogan kızına korunurken yani bekleme süresinde kazara hamile kalmıs.2 defa mol yasadıgı için çok kansız kaldım demişti.3 tane saglıklı kızı varmıs.Normal yolla olmuş hatırladıgım kadarıyla molün türünü bilmiyordu.
Bende zamanında cok arastırma yapardım yabancı internet sitelerine bile girmişliğim var :) Okudugum iyi yorumlarda içim huzur dolu olurdu kötü yorumlardada hep korkardım sanki benimde basıma gelecekmiş gibi.Senin şansızlıgın 2 defa mol olmuş olup 3.dede aynısı olurmu diye korkman.Çok çok haklısın umarım tekrardan aynı sıkıntıları yasamazsın.Mol gebelik o anki yumurta ve spermin döllenenemesiyle oluşuyor bu yüzdende imkanınız varda hem sen hemde eşin bi saglık kontrolunden geçsin tekrar aynı acıyı yasamamanız için.Biirde tek doktora baglı kalmamak gerek her doktorun düşüncesi ve takibi farklı oluyor bakarsın içine biri siner hep ona devam edersin böyle durumlarda doktor desteği ilgiside çok önemli.
Bu mol gebelik bazen A vitamini eksikliğindende kaynaklı olabilirmiş diye biryerde okumuştum ben bir ara kabak cekirdeği ve havuç yerdim bol bol.Beslenmenede dikkat et derim kaliteli yumurtaların olsun :)

°º¤ø„░k░u░r░b░a░n░b░a░y░r░a░m░ı░n░ı░z░¸„ø¨

¸„ø¤º°░░░m░ü░b░a░r░e░k░░o░l░s░u░n░░

Kızlar dün yapılan aile toplantısından ve uzun süren düşünmelerden sonra kızıma isim bulduk.....Mina -nisa-eflin-hayrunnisa derken hepsini eledik veeeee SUEDA koymaya karar verdik......SUEDA :Allah(c.c)rızasını kazanmış,erenler anlamında..
beğendiniz mi ismimizi???.....

Son düzenleme:
kızlar yazdıklarıma inanamayacaksınız :)

bir erken doğum daha :)

18 ekimde yani doğum günümde hastalandım diye doktora bir gittim ki 5 cm açılmam varmış... hemen yatırdılar 33 haftalıktı 8 gün hastanede kaldım ve normal doğumla arife günü doğum yaptım... pire bir kızım oldu şuanda küvezde antibiyodik tedavisi uygulanıyor allah nasip ederse salı günü inşallah çıkaracağız...

bu arada 8 gün boyunca neler yaşadığımı daha sonra anlatırım çünkü 12 - 3 - 6 - 9 saatlerinde hastanede bebeğin yanında oluyorum... oyüzden inanılmaz derece uykusuz ve yorgun oluyorum netin başına geçmek imkansız gibi bir şey....

ama çok mutluyum.... azram çok küçük ama çok tatlı annesi yesin onu :)

isim guzelmis anlamida guzelbizde kayinpederin adini koyucaz celal olucak

rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah hayırlı olsun çk sevindm

Kizlar bisey sorucam, sayfalari tek tek okuyamadim ama bu mol gebelik tup bebekte olan birsey mi,tup bebek yaptirip da mol gebelik yasayan var mi?

Ben şoyle anlatim; tup bebek embriyo transferimden sonra 8. Gunumde merak edip kan testi yaptirdim ve degerim cok yuksek cikti, kan testi yaptirdigim yerdeki labarotuardaki kisi cogul gebelik olabilir dedi, sonuc pozitif oldugu icin cok sevindim tabi, ama eve gelince degerim aklima takildi bu kadar yuksek olmasi tuhaf dedim arastirdim bu mol gebelikte degerler boyle cok yuksek oluyomus.bu arada degerim 6178 ve bu sonuc transferimden sonra 8. Gunde olculen kan sonucu. Daha test gunume var 12 gun sonra yaptirmam gerekiyor ve bu da carsamba gunu demek oluyor, insallah kan testi yaptirdigim yerde bir yanlislik yapilmistir diye umut ediyorum ama boyle birsey basima gelecekse de allahtan diyip tedavime bakicam.yalniz merak ettigi. Sey su; burdaki mol gebelik yasayanlar arasinda tup bebekle hamile kalp da mol gebelik oldugunu ogrenen var mi ve kan degerleri ilk ogrendiklerinde kacti yani benim 6178 ya bu mol gebelikmi demek oluyor lutfen bilen biri biseyler yazsinnn

İlk sayfalari okuyorum henuz 7. Sayfadayim hepsini okuyucam ama kimse yazmamis normal hamilelikmi tup bebekmi ya da kac kisi normal hamilelikte basina geldi bu olay, kac kiside tup bebek. Ve degerlerinizi yazmissiniz ama ilk degerinizi ogrendiginizde kac haftaliktiniz. Ben tup bebekle embriyo transferi yapildigindan 8 gun sonra kan tahlili yaptirdigimda (yaptirdigim yerde hamilesiniz tebrikler dedi ordaki yetkili, bende degerim yuksek ama dedim, dediki cogul gebelik olabilir) fakat benim kafama takildi arastirdim internette mol gebelikte boyle yuksek cikabiliyomus yani kimse bana bisey demedi sadece ben kafamda bu sonuca vardim.bugun pazartesi, carsamba gunu tip bebek yaptirdigim yerde sonuc alicam transferden sonra 12.gun orda ogrenicem neyse ne diye ama merak ediyorum.8.gunumde degerim 6178. Sizce bu deger mol gebelikmi demek oluyor ve tup bebekte mol gebelik olabiliyormu biseyler yazin lutfen.

Tüp bebekte oldugunu hiç duymadım.Çünki mol gebelik döllenme sırasında olusan kromozomal bozukluk.Tüp bebekte dısarıdan döllenme yapıldıgı için sanmıyorum olacagını.Belki çoguldur kaç embriyo koyuldu bilmiyorum ama 2iz 3üz 4üz olabilir :)

Ya kusum bende arastirdigm kadariyla ; mol gebelik : spermin yumurtayi dollerken olusan genetik hata sonucu ortaya cikan bir gebelik turu.
Diyorum ki tup bebekte spermi de seciyorlar yumurtayi da ve en uygun en kaliteli olani dolluyorlar, hastalikli olani zaten ayikliyorlar olmaz tup bebekte diyorum ama yine de belli mi olur diyorum ne bilim kendi kendime kafayi yedim.

Burdaki arkadaslarin hepsi normal yollami hamile kaldilar bilgin varmi, aranizda hic tup bebek yaptirip da mol gebelikle karsilasan varmi. Degerim 6178 ya bu mol gebelik icin yeterli bir deger mi, siz daha iyi biliyosunuz bu durumu, ben daha iki uc gunluk bir arastirmayla ogrendim bu mol gebeligi. Ve test yaptirdigim yerde olumsuz bisey demediler sadece cogul gebelik olabilir degerinizin yuksek olmasinin sebebi dedi ama aklim karisti, ikiz gebelik icin bile bu deger yuksek, ama 3uz ya da 4uz gebeliklerde deger nedir bilmiyorum arastirdim bulamadim, belki beim de oyledir bilmiyorum ama aklima hep bu mol gebelik geliyor ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…