• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Of ya niye buraya kimse gelmiyor, bisey yazmiyor, niye ya ;((( ilk ogrendiginizde kac haftalik hamileydiniz, degeriniz ilk ogrendiginozde kacti, burdaki hekes normal yollami hamile kaldi, kimse tup bebek yaptiripda mol gebelik yasamadimi, benim degerim mol gebelik icin yeterli mi yoksa ben mi abartiyorum, nolur bir de bisey yazsn.

Ya kusum bende arastirdigm kadariyla ; mol gebelik : spermin yumurtayi dollerken olusan genetik hata sonucu ortaya cikan bir gebelik turu.
Diyorum ki tup bebekte spermi de seciyorlar yumurtayi da ve en uygun en kaliteli olani dolluyorlar, hastalikli olani zaten ayikliyorlar olmaz tup bebekte diyorum ama yine de belli mi olur diyorum ne bilim kendi kendime kafayi yedim.

Burdaki arkadaslarin hepsi normal yollami hamile kaldilar bilgin varmi, aranizda hic tup bebek yaptirip da mol gebelikle karsilasan varmi. Degerim 6178 ya bu mol gebelik icin yeterli bir deger mi, siz daha iyi biliyosunuz bu durumu, ben daha iki uc gunluk bir arastirmayla ogrendim bu mol gebeligi. Ve test yaptirdigim yerde olumsuz bisey demediler sadece cogul gebelik olabilir degerinizin yuksek olmasinin sebebi dedi ama aklim karisti, ikiz gebelik icin bile bu deger yuksek, ama 3uz ya da 4uz gebeliklerde deger nedir bilmiyorum arastirdim bulamadim, belki beim de oyledir bilmiyorum ama aklima hep bu mol gebelik geliyor ;(

Evet canım dedigin gibi kaliteli yumurta ve saglıklı spremleri dölleyip sana nakil ediyorlar.Saglısız embriyoyu koyms gibi ihtimalleri yok yani :)
Bence mol gebelik degildir hiç stres yapıpta üzülme.Sayfayı ben actım burada tüple mol yasayan yok.Birde baska bi laboratuarda yaptırma sansn varsa yaptır derim.Benimde basıma öyle bi olay geldi çünkü.Aynı adet tarihine sahip bi arkadasımla hamile idik onun kan değeri 3 bin küsür cıkarken benim 178 cıkmıstı cok üzülmüştüm kesin düşer dedim.Ama sonradn içim rahat etmedi gidip baska yerde yaptırdım değerim güzel cıkmıstı.
Tüp bebekte değerler yüksek olabilir çünkü cogul olma ihtimali var.Embriyo sayısını bilmiyormusun peki?

Evet canım dedigin gibi kaliteli yumurta ve saglıklı spremleri dölleyip sana nakil ediyorlar.Saglısız embriyoyu koyms gibi ihtimalleri yok yani :)
Bence mol gebelik degildir hiç stres yapıpta üzülme.Sayfayı ben actım burada tüple mol yasayan yok.Birde baska bi laboratuarda yaptırma sansn varsa yaptır derim.Benimde basıma öyle bi olay geldi çünkü.Aynı adet tarihine sahip bi arkadasımla hamile idik onun kan değeri 3 bin küsür cıkarken benim 178 cıkmıstı cok üzülmüştüm kesin düşer dedim.Ama sonradn içim rahat etmedi gidip baska yerde yaptırdım değerim güzel cıkmıstı.
Tüp bebekte değerler yüksek olabilir çünkü cogul olma ihtimali var.Embriyo sayısını bilmiyormusun peki?

Allah razi olsun cevap verdigin icin gercekten tesekkur ederim. Bana tek embriyo transfer edildi, 3.gun embriosu ve 1. Kalite tek embriyo transfer edildi. Benim degerim site 6178 cikti, carsamba gunu kendi tup bebek yaptirdigim merkezde yaptiricam kan tahlili ama bu degerden do,ayi gece gunduz rahat degilim, carsambaya az kaldi ama saatler gecmiyor sanki, acaba 3uz 4uz gebe kalanlarin degerleri ne oluyor, of cildiricam he ;(

Allah razi olsun cevap verdigin icin gercekten tesekkur ederim. Bana tek embriyo transfer edildi, 3.gun embriosu ve 1. Kalite tek embriyo transfer edildi. Benim degerim site 6178 cikti, carsamba gunu kendi tup bebek yaptirdigim merkezde yaptiricam kan tahlili ama bu degerden do,ayi gece gunduz rahat degilim, carsambaya az kaldi ama saatler gecmiyor sanki, acaba 3uz 4uz gebe kalanlarin degerleri ne oluyor, of cildiricam he ;(

Tüp bebekle ilgili bilgim yok maalesef burada öyle bi topik var herhalde ordakilere sorabilirsin.

Kızlar nasılsınız nerelerdesiniz durumlarınız nasıl?
Bizde biraz moraller bozuk oğluşumun kasığında şişlik farkettik sanıyorumki fıtık.Basit bi operasyon ama sonucta anestezi alacak yavrum annelik dayanamıyorum işte bir an evvel yaptırıp strestende kurtulmk istiyorum yarın hemen gidicez gerekirse hemen yaptırıcaz ameliyatını cünkü huzursuz yavrum :(
Dualarınız bizimle olsun :18:

Bizde biraz moraller bozuk oğluşumun kasığında şişlik farkettik sanıyorumki fıtık.Basit bi operasyon ama sonucta anestezi alacak yavrum annelik dayanamıyorum işte bir an evvel yaptırıp strestende kurtulmk istiyorum yarın hemen gidicez gerekirse hemen yaptırıcaz ameliyatını cünkü huzursuz yavrum :(

canım gecmıs olsun allah sıfa versın yalnız guvendıgınız bır yere operasyonuu yaptırın derım erkekte fıtık amellıyatı ılerde sorun olurmuş yanı cok yakınmış geekırse facede de konusuruz

Yeğeniminde vardı kasığında fıtık...Daha küçücüktü....Ameliyat dediler...

Başka bir doktora götürdük...Ameliyata gerek yok dedi bu sefer....Ağlatmayın dedi çocuğu....

Kendiliğinden geçer dedi....Ve geçtide....

Sadece bir doktor yetmez teşhis için....Başka doktorlara da gidin derim ben....

Geçmiş olsun....

Allah şifa versin...

arkasalara katiliyorum hemen amaliyat ettirme canim baska dr da goster oda ameliyat derse uzulme benimde eltimin kizi oldu basitmis gecmis olsun canim

benim adetim bi gün gecti bugün tesadüfen kan testi yaptırdık beta hcg 2415 cıktı cokmu yüksek mol gebelikmii sizce?? yaklasık 3 yada 4 haftalık galiba eger varsa

benim adetim bi gün gecti bugün tesadüfen kan testi yaptırdık beta hcg 2415 cıktı cokmu yüksek mol gebelikmii sizce?? yaklasık 3 yada 4 haftalık galiba eger varsa

Canım bence siteden son adet tarihini yazarak tahmini ne kadarlık hamile olduğuna bak sonrada hafta hafta beta hcg sınırları vardır her sitede buradada vardır mutlaka karşılaştır her kadında tabiki farklı olabilir fakat anormal bir fark var mı bak derim...

Her BTHCG değeri yüksek olan, mol gebelik yaşamıyor....Korkutmasın bizi...

Neden ikiz gebelik mi diye sormuyorsun?

Bu tür soruların cevabını buradan değil, doktordan öğrenebilirsin....

Hep güzel şeyler düşünelim...

Sevgiler....

Sagolun kızlar, zaten bizim kasık fıtıgımız arap saçına dönmüştü resmen.
İlk önce bebeğimin böbrek tarafına dogru bi şişlik farkettim dururmuyum hiç hmen acile götürdük orada gece oldugu için çocuk cerrahı yokmuş.Ertesi sabah erkendende gittik kendi dgum yaptıgım hastahanedeki doktor öğleden sonra gelecek dendi bizde vakit kaybetmiyelim yakındaki baska hastahaneye gidelim dedik ve gittik.Doktor doçentmiş.Daha muayene bile etmeden evet bu fıtık dedi( sadece şişlik oldugunu bahsettigimiz anda) sonra muayene etti evet evet bu fıtık dedi bizde hocam yalnız yeri burası degil böbreklerinde dedik hayır bu fıtık diyip durdu.Eee bi ultrasonla tanı koysak dedik gerek yokmuş bu zamana kadar 10bin tane fıtık ameliytı yapmıs biliyomuş kolay kolayda kimse bu ameliyatı yapmaz dedi çünkü bebeğin kilosu düşük.Tamam desek hemen oracıkta ameliyata baslıcaktı içiimize pek sinmedi ama adam docent vardır bir bildigide diyoruz bir yandan...birkaç hastahaneye daha gittik ama çocuk cerrahı bulmakta zor.Mecbur öğleden sonrayı kendi hastahanendeki doktoru bekledik.Neyse gittik durumumuzdan bahsettik tam o anda bizimkide ıkınınca şişlik çıktı bunun fıtık olmadıgını kasların basıncıyla oranın kabardgını kilo aldıkca geçecegini söyledi.Ohhh çektik tabi.Kasık fıtıgının nerede olcagını gösterdi görürüseniz eger bi şişlik resim çekip getirin dedi.
Tabi ben her altını değiştirmede sürekli orasına burasına bakıyorum cocugumun.Annelik öyle bişeyki ah kızlar anlatamıyorum.
Altını acıp bekledim bişey varmı diye 2-3 hafta sonra tamda doktorun kasık fıtıgı olabiliecegi dediği yerde şişlik farkettim sürekli degildir degildir dedim ama bebeğim kaka yapmakta cok zorlanıyordu acayip kızarıyordu.Kasık fıtıgıda anne karnındayken testisler torbaya inerken delik açarmıs o delik kapanmaz içine ıkındıkca agladıkca bagırsak girermiş.Bebekte ıkınınca bagırsak oraya giriyo kakasını yapamıyordu.Biraz beklemek istedim emin olmak için ama son günlerde her altını actıgımda o şişliği gördüm bebeğim kıvrım kıvrım kıvranıyordu heele son gece hiç uyumadı :( :( Resimde çektik doktor detylı görsün diye .Dün götürdük muayene edildi resim gösterildi ve tahmin edildigi gibi fıtık cıktı.Ameliyattan baska çözüm yok sıkıntı stres yapmamam için hemen yaptırdık ameliytı sünnetide aradan cıkardık tabi.20 dk sürdü toplamda bekleme süresini ameliyata teslim edişimiizi hiç anlatmiyim :( :( o 20 dk bana 20 yıl gibi geldi.Çok şükür başarılı geçti ameliyatı aksama dogruda eve geldik.Ameliyat olan Çağın dünden beri her alt degiştirmede kakasını yapıyor :1: Keyfide iyi gibi.İnşallah diğer kasıgında cıkmaz şimdide onun telasına düştüm ama ihtimal % 10 muş gelir bizi bulamasında...
Allahım baska dert keder vermesin her hafta hastahanelerdeyiz bu hafta gitmemiştik şaşırmıştım yine patlak verdi işte.
Fıtıgında çeşitleri oluyormuş bizimki ameliyatsız geçmicekti.Su fıtıgı denilen bişe varmıs o zamanla geçiyormuş.Mol gibi fıtıgıda feth ettim :) : :)

ALLAH sifa versin versin canim uzulme bunlarda gecer biz neleri atlattik demi rabbim baska sikinti vermesin:nazar:

Kızlar bugün doktora gittim şükürler olsun ki bu sefer mol çıkmadı fakat kese var yolk kesesi de var ama bebek görünmüyor acaba geç döllenme midir yoksa bebek gelişmeyecek mi şimdi 15 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Son adet günümün başlangıcı 17 eylül buna göre hesaplarsam şuan 6+4 ultrasonda kesenin çapı 18.2 mm yazıyor, birde gd değeri var 5w 6d.. Bi fikri olan var mı??

Kızlar bugün doktora gittim şükürler olsun ki bu sefer mol çıkmadı fakat kese var yolk kesesi de var ama bebek görünmüyor acaba geç döllenme midir yoksa bebek gelişmeyecek mi şimdi 15 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Son adet günümün başlangıcı 17 eylül buna göre hesaplarsam şuan 6+4 ultrasonda kesenin çapı 18.2 mm yazıyor, birde gd değeri var 5w 6d.. Bi fikri olan var mı??

doktora sormadinmi onda iyi bilgiyi kim verebilirki canim

Canim hic sikinti yapma yolk sac olmasi cok iyi bu gebeliginin saglikli oldugu anlamina geliyor bendede ilk yolk sac vardi doktor % 95 saglikli demisti gd de suan 5 hafta 6 gunluk goruntusu varmis kesenin bir hafta on gunede allahin izniyle mercimegini gorursun

Back