Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Canımmmm ben öğrendim cinsiyeti okumadın sanırım.Doktorun dedigine göre oğluşum olacakmıs ne kadarı dogru bilemem ama yeterki saglıklı olsunda kızmıs erkekmiş hiç önemi yok.Darısı senin ve diger arkadaşların basına inşallah.Topiğimizin ugurlu olduguna inanıyorum ben sizlerinde mutlu haberlerini bekliyoruz sabırsızlıkla :)[/QUOTE]

canım ya valla bu aralar öyle dalgınımki neyi nasıl yaptığımı ne okuduğumu unutuyorum...
büyük ihtimalle okumadım işyerinde işler okadar yoğunki oturuyorum bilgisayar başına 8:30 saat boyunca sadece 15 dk yemek molasıyla yetişemiyorum bile birde bakıyorum mesai bitmiş...bu yüzden buayda yumurtlama dönemmide kaçırdım...işten yorgun çık spora git sonra ders çalış evi toparla...sonra uyuyup kalıyorum....allahım boş zaman vermesinde çok yoğunum yaaaa. seneyede stajım var ne yapıcam bilmiyorum....bir bebek olursa...........
BEBEK OLSUNDA TEK

İYİ GECELER BENİM MESAİ BİTMEK ÜZERE EVİME GİDİCEM BİRAZDAN....

Hepimizin belirli bir süre bekleme süresi var...

Amma velakin; ilk sayfaya baktığımda bekleme süresini doldurmadıklarını görüyorum bazı arkadaşlarda ve hamileler....( Çok şükür )

Nasıl bir cesaretle bekleme süresini kısa tuttunuz?

Bu cesareti ben yapabilir miyim?

Doktorunuzla mı görüşüyorsunuz?

Ben görüştüm ve beklemelisin dedi...1 yıl...

Ablacım hakkında hayırlısı olsun inşallah.Rabbimin hikmeti hiç belli olmaz bi bakarsın hemen hamile kalırsın :) Ben 2-3 günde bir(adetin 2. günü başladım yumurtlama gününe kadar) sadece birer tane kuru incir yemiştim.Çok incir yemekte iyi degil yumurtaları fazla olgunlaştırıp çatlamasına engel olabilir dikkat etmek lazım.

Merhabalar dursun_e,
Ben kendi adıma cevap vermek isterim.Doktorum bana mol gebelik teşhisinin oldugunu söylediginde hemen aklıma burası geldi çünkü daha önce böyle bir konu açılmıstı.Doktorun söyledikleri beni epey yıpratmıstı ve cok cok üzgündüm.Hemen buraya girip o konuyu günde bastan sona kadar 3 kez okumuşumdur.Ve şöyle bi bilgi edindim mol teşhisinde doktoruna göre bekleme süresi degişiyor demekki kesin 1 yıl degilmiş dedim.Doktorlara soru sorulan bir site var hergün neredeyse farklı doktorlara soru sordum kimisi 1 yıl kimiside 6 ay yeter dediler.Prof bana 6 ay yeter derken normal bir doktor 1 yıl diyebildi.İKisinin aldıgı egitim aynı degilmiydi? Evet aynıydı ama profun gördügü eğitim tabikide normal bir doktordan daha üstündü.Tabi 6 ay yeterlidir diyen tek doktor degildi onuda belirteyim.Daha önceki mol gebelik topiğindede doktorları 6 ay yeterlidir diyen arkadaslar olmuştu.Banada bir cesaret geldi 6 ayı tamamlayacaktım kesinlikle.8e kadar geldim ve bırakmak istedim.Çünkü doktoruma soruyorum 1 yıl bekledikten sonra mol olma ihtimali varmıdır? doktor evet var sana bunun garantisini veremem diyor haklıda.Ben 1 yıl bekleyip tekrar mol yaşayacaksam bir anlamı olmayacagını düşündüm 8.ay korunmayı bıraktım hmen hamile kalamayacagımıda hesaba kattım ve Allaha sıgındım.Çok şükür bugünlere kadar gelebildik.

canım ya valla bu aralar öyle dalgınımki neyi nasıl yaptığımı ne okuduğumu unutuyorum...
büyük ihtimalle okumadım işyerinde işler okadar yoğunki oturuyorum bilgisayar başına 8:30 saat boyunca sadece 15 dk yemek molasıyla yetişemiyorum bile birde bakıyorum mesai bitmiş...bu yüzden buayda yumurtlama dönemmide kaçırdım...işten yorgun çık spora git sonra ders çalış evi toparla...sonra uyuyup kalıyorum....allahım boş zaman vermesinde çok yoğunum yaaaa. seneyede stajım var ne yapıcam bilmiyorum....bir bebek olursa...........
BEBEK OLSUNDA TEK

İYİ GECELER BENİM MESAİ BİTMEK ÜZERE EVİME GİDİCEM BİRAZDAN....[/QUOTE]

Çocukta yaparım kariyerde hesabı Allah yardım eder elbet
Hem okumak hem çalışmak hemde ev işleriyle ugrasmak eminimki zordur.Ama hepsi hayatını idame ettirmek için gerekli napacaksın.Saglıklı sıhhatli olda hepsi bir gün rayına girer :)

Merhaba Burcu,

Ben profesör kontrolündeyim....Dr. Serpil BOZKURT ( İnternetten buldum bu ismi...Çok araştırdım..)

Hastasıyım...2. Kürtajımı Serpil Hanım yaptı...

6. ayıma girdim, şükürler olsun...Değerlerim 0...Çok şükür...

Dr. Hanıma mesaj attım...Korunma sürem bitse olur mu diye?

.

Vermiş olduğu cevap:

- Sibel Hanım,

Ne kadar ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunuzun ya farkında değilsiniz, ya da unuttunuz o günleri. Yaşınız genç, çocuğunuz olur. Lütfen 1 yılı tamamlayın, bu arada da her ay beta hCG baktırmaya devam edin (şu anda 0 bile olsa). Ömür boyu da takip altında olmanız gerekiyor, bu hastalık yıllar sonra bile yeni sorunlar açabilir size.
Selamlar.
Dr. Serpil Bozkurt

.

Sizleri okudukça, mutlu oldum...Hamile olmanız, beni o kadar mutlu ediyor ki...İşte bu duygularla Dr. Hanıma mail atmıştım...

Vermiş olduğu cevap karşısında çok üzüldüm...Düşünceye daldım...O yüzden soruyorum size bu cesaret nereden geliyor diye...Bende niye yok...?

Yüce Rabbim!!! Yardım et, ne olursun....!

Bak çok şükür 6.aya kadar gelmişsin cok sevindim.Zaman geçip gidiyor birşekilde ama bazı doktorlarda var kesin 1 yıl diyorlar işte senin doktorun gibi Böyle bir cevabı bende okusam cesaret bile edemezdim haklısın.Doktorsitesinde bana 6 ay yeterlidir diyen doktorların ismini sana vereyim birde onlara sor istersen anlıyamıyorum bende şu doktorları hepsinin gördüğü eğitim aynı okudukları kitap aynı ama görüşler çok farklı.
Prof.Dr.Recai Papuçcu
Prof.Dr.Fatih Durmuşoğlu
Op.Dr.Nuri Delikara
OP.Dr.Emre Karatekelioğlu

Merhaba;
benim şahsi fikrimi soracak olursan,ben 1 yıl beklemek taraftarıyım.kendim 5.ayda korunmayı bıraktım şu an büyük bir ihtimallede gebeyim.büyük bir cesaretle giriştim bu işe
ama bir başkasına tavsiye etmem.çünkü ne olacağını ben bile bilmiyorum bunun adı tam bir DELİ cesareti yada cahil cesareti.bu sende hayranlık uyandırmasın
doğru bir şey oldugunu düşünmüyorum.ama gel görki insan gönlüne ferman dinletemiyor.bilemiyorum cok saglıklı bir şekilde 9 ayı tamamlayadabilirim ama genede risk.
en yakınım bile şu anda mol olsun,ona dahi 1 yıl beklemesini söylerdim.1 yıl olmasa bile en azında 6 ayı bitirilmelidir bence....
neden biliyormusun ben 9 ay sağlıklı tamamlayıp bir başkasına cesaret veririm ama herkesin gebeliği süreçleri bir olmaz olamaz....
ben belki sorun yaşarım ama bir başkası yaşamaz erkendenn bıraktığı halde....
en azından belli bir süreyi aşıp ona göre yol almak daha mantıklı geliyor bana,en azından insanın gönlü ferah ve mutmain oluyor...
Allah herkese sağlıklı sıhhatli çocuklar verir inşallah...

slm kızlar nasılsınız?ben sadece sizinle guzel habrleri paylasmak istedim bebegimizin kistlri kaybolmus sadece 1 tane kalmıs oda cok kuculmus 2 hafta icnde oda kaybolur dedi prof cok sevindik tabi bizde.oglumuz cok saglıklı masallah 6 aydayiz hayırlısıyla hamile olan arkadaslar insallah sizinde hersey normal gitsin sag salim bebislerimizi alalım kucagımıza korunması devam eden arkadaslarında korunmaları bitince insallah allah onlarıda sevindirsin opuyorum hepınızı

Maşallah canım gözünaydın oğluşun üzmedi seni :) Bundan sonra bol sağlıklı huzurlu günleriniz olsun.

İnşaALLAH....

Dediklerinde haklısın...Her şeyin hayırlısı olsun...

Yüce rabbim, hayırlısıyla sağlıklı evlatlar versin, hepsi bu......

kızlar ben çok kötü grip oldummm yerimden kımıldayamıyorummm başım çatlıyorr ve birde kötü haberim var dün akıntının içinde damar gibi kırmızılıklar gördümmm...

dün bu saatlerde acile gittim ve bebeğin kalp atışın ı gördümmm şuan için yatıp dinlenmem gerektiğini söyledi ve tabii bol bol su içmem gerekiyormuş....

o saatten sonra başka görmedimmm ... Şuan kayınvalidemde yatıyorummm.... progestan kullanıyorummm.... Çarşamba gene gidicem inşallah rabbim bu sefer bebeğimi bana bağışlarr....

Canım yaaaa çok geçmiş olsun Bebişinin kalp atısı içinde gözünaydın cok dikkat et kendine Rabbim bu zor günleride cabucak atlamana yardımcı olsun.Bol bol dinlen hayırlı haberlerin olsun inşallah.

geçmiş olsun canım.bu seneki grip insanı perişan ediyor.umarım cabuk atlatırsın...

progestoron inşallah kanamalarını durdurur.Allah yardımcın olsun....

Kübracım sen naptın canım? Hiç bahsetmiyorsun hayırlı haberlerin vardır inşallah.

Canım henüz bende bir yenilik yok.idrarda gebeliğim kesinleşti gibi bariz çizgi çıkıyor artık...
inşallah pazartesi doktor kontorolune giriyorum işde o zaman hayırlı haberlerle bilgi vereceğim inşalllahhhh
umarım bir problem çıkmaz doktorda,orda bethcg ilk 4 gün artış oranlarına bakacaklarmış...
orda az çok sinyal veriyormuş,sorun olması açısından...
açıksaı ben kalp atışını duysamda rahatlayamayacağım
öncekinde 2 kere çok net duyup görmüşdüm.benim rahatlayabilmem için en azından 12.haftayı Allahın izniyle bitirmem lazım....
Allah yardımcımız olsun cümlemizin inşallah

Canım yaaaa çok geçmiş olsun Bebişinin kalp atısı içinde gözünaydın cok dikkat et kendine Rabbim bu zor günleride cabucak atlamana yardımcı olsun.Bol bol dinlen hayırlı haberlerin olsun inşallah.

slm kızlar dün doktora gittim bebekte vardı kalp atışıda allah herkese göstersin bu duyguyu

merhaba çok vaktim yok okuyamıyorum kızların yazdıklarını herkese teşekür ederim yazdıkları için suna sada geçmiş olsun ken dikat et bebişimize iyi bak

kızlarr betahcg baktırdım bugun sonuç:324.75 bugun 7.günüm sizce nasılll:26:
pazarteside doktora gideceğim:18:

Canım sen değere çok takılma bence pazartesi keseyi göremeyebilirsin çünkü 48 saatte bir ikiye katlaması gerek 700-800 gibi bi değerde oluur olmadı testi yeniden tekrarlattır bakalım inşallah düzenli şekilde katlar kendini.

evet canım doktoruma sordum.değerin ne kadar çıktığı değil,gün aşırı 2 ye katlanması önemliymiş.dediğin gibi pazartesi tekrar beta baktıracağım.inşallah yükselmiş olur.
muhtemelende çarşamba gibi doktora gideceğim....
umarım yüz güldürücü sonuçlar alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…