valla bence de en doğru seçimi yaptın hakkında hayırlısı olsun inşallah,Rabbim yardımcın olsun canımm
dr seni de sordum 1 mol gebelik okadar sorun değil önemli olan tekrarlamaması dedi yani sen hala sağlıklı hamile kalabilirsin canım ama benim tek şansım pgt
sen adet oldun mu unuttum sormayı
1 kere olunca %10 risk oluyor ,4 kere de %40 a çıkıyor gibi,psikolojik olarak daha güzel olacak,en sağlıklı olanlarını seçiyorlarmış,sağlıklı olmayanları da zaten koymuyorlarmış senin için canım
tek korkum benim parsiyel mol ya yarısı sağlıklı yarısı sağlıksız hücrenin sağlıklı olanına bakılıp transfer edilip mol almak
bak şimdi canım yumurta döllendikden sonra3 gün 8 hücreli oluyomuş onlar 1 hücresini alıp genetik tanı yapıyomuşlar dr diyoki parsiyelde yumurtanın bazı hücreleri sağlıklı olur bazıları sağlıksız bize sağlıklı olan denk gelir de bakıp sağlıklı sanarız sağlıksızlar yumurtada kalır transfer sonrasında gene mol olursa yapabilcek bişey yok diyo bu şans işi yani sonradan aramızda sorun olmasın diyo
yok canım hala adet olmadım,10-15 senedir hasta oluyorum .ilk kez böyle bir durum ile karşılaştım.p.tesi ye kadar olmazsam p.tesi doktora gideceğim canım
öyle bir şey olma durumu var mı ki canım
benim lekeler geliyodu ya kis varmış ondan mış ama tüp bebek dr na sordum sorun değil dedi adetinin 2 gününe kadar karar ver o gün gelin başlayalım dedi şans işde bundan 5 6 ay önce bi arkadaşımın eşinden çocuğu olmuyodu bana gel beaber gidelim dedi ben gitmedim dün onuda orda gördüm kontrole gelmiş 5 aylık hamiş boşuna beklemişim canım geçen gittiğim dr benim gözümü açdı devletin şartlarını nasıl tüp bebek yaptığını yeter artık bende anne olucam bunu kafaya koydum her ne olursa olsun vazgeçmek yok
yaşasııınn kararlıı olmakkk
canım yüzde 90 garanti veriyo iyi bir rakam deme olur inşlh bakarsın sende hamiş olursun ay süper olur kız eşimi bi gör havalara uçuyo adam olucak diye hamile olsam başımdan ayrılmıcak eğer hamileliğimde sorun olursa işide bırakıcam
bebiş sordum seni normal kalsın diyolar çünkü sen 1 kere mol geçirdin ama istersen dr git baksın yumurtalıklarında sorun mu var hamile kalamıyosun canım iyiki bende kis varmışda hamile kalmamışım yoksa gene aynı şey olurdu bende mahfolurdum
evet birde adetim gecikti hamile de kalamıyorum diyordun,güzel haberi bu şekilde öğrenecek mişiz demekki
evet canım iyiki böyle oldu yoksa ben hala normal hamile kalmaya çalışıcakdım
Kizlar ben geldimmmmm
Oncelikle kuzlar ilaclar cok uyku yapiyo o yuzden pek birsey yapmaya firsatim kalmiyor.transferim yarin sabah yapilacak dua edin bana.busracim telefonumu istersen seve seve veririm.gelelim senin pgd testine.sen hangi molu gecirdin unuttum ama parsiyel ya da tam mol ise eger zaten pgd ile belli oluyor canim. % 90 demelerinin nedeni testin yanilma payi.ama benim doktorlarimin hic biri pgd hakkinda sana soylenenleri soylemedi.saglikliyi seceriz test ederiz sonra mole cevirir demedi.8 hucreli embriyodan alinan tek hucreden yapiliyo pgd ve geriye kalan hucrelerinde genetik kodlari ayni canim.eger parsiye mol gecirdiysen 46 kromozomlu embriyoyu koyacaklar sana parsiyel molde 69 kromizom olur.tam molde ise sanirim cinsiyet ayrimina gidiliyor ve erkek seciliyor yerlestiriliyor sana canim. Ya bak korkm.telimi istiyorsan yaz bana vereyim sana telimi daha detayli konusuruz.ama cok dogru karar verdin allah tamamina erdirsin tebrik ediyorum simdiden canim.