buralardayım canım.bu ay da bebek yok sen nasılsın doktora gidiyor musun,ben perşembe günü doktora gideceğim hastalığım geçince de dua ya başlayacağım.bir de her gün ya varis okuyalım günde 707 kere.ne dersiniz.büşram sen ne yaptın doktora gidiyor musun,normal hamile kalmayı mı bekleyeceksin
nie öle diosun canım,birde ben varım.1 saat sonra doktor randevum var bakalım ne diyecek bana.zaman akıp geçiyor hızla
canım dün gittim,doktor hiçbir şey söylemedi,herhangi bir problem gözükmüyor,ben ısrarla hamile kalmamalısın diyorum ama sen istiyorsun ben bir şey demeyeceğim dedi.folik asit verdi.klomen gibi ilaçlar verin hemen hamile kalayım dedim,asla olmaz sen normal hamile kalabiliyorsun olmaz dedi,muayene etti ve umarım güzel haberlerle gelirsin dedi bitti:))))
arkadaşım doğru söylüyorsun ama ozaman tıpda mol geçirenlere tek çare tüp bebek denirdi hiç birimize bekleme süresi vermez tüp bebek yaptırırdık ki normal hamile kalanların yani diğer topikde mol gebelik geçiren kadınların yazılarını okudum yani mol gebeliğin tek çaresi tüp bebek değil yalış anlama ne olur ama sürekli olmayacakmış gibi konuşma brbirimize moral güç vermemiz lazım beni korkutuyosun yapma kendine bunu benim ki sadece tavsiyeen sevmediğim ucu açık cevaplar doktorların bu tarz cevapları beni sinir ediyor.ya bu genetik bir problem eğer çözemiyorsan eksikse bilgin genetik doktoruna yönlendiirsin ya da zahmet olmazsa sorarsın genetik soktoruna sonra hastana açıklayıcı cevap verirsin.eminn bunu nedeni ve çaresi biliniyordur.ama gel gör ki doktorlar git dene gel diyo yada kafadan bir yöntem atıyor.hepsi için böyle demiyorum ama malesef büyük kısmı böyle.hastasını adam yerine koyup açıklama yapmıyor.neymiş ilk düşük normalmiş.ya olurmu hiç giden para olsun sen al ilk küretaj materyalini gönder genetik tahlile bakalım ne çıkacak.küretaj materyali özel solusyon içinde özel tüplerde genetik tahlile gönderilir ve saatler çok öenmlidir bunu için o yüzden olası tüm testlerin hemen yapılması lazım.bizlere en baştan genetik tahlil yapılsaydı şimdi çizelecek yok daha net olurdu.350 tl genetik test ya 1000 tl olsun nolcak kürtaja vereceğimize oraya veririz. para gitmesin diye doktorlar gerek duymuyor yada tekrar kürtaja gelelim diye.artık böyle düşünüyorum malesef.bir doktor da dedi ki molün çeşitleri var kürtaj materyaline yapılan genetik teste ilaveten bir test daha yapılması gerekiyormuş o olsaymış daha net anlaşılırmış sorunun kimden kaynaklı olduğu.çünkü ya anneden ya babadan yada her ikisinden birden kaynaklanabilirmiş.ona göre izlenecek yol farklı olurmuş.peki dedim bu yollar ne ,sen onları şimdi düşünme dedi erken dedi.tabi ben bu lafı duymayı kaldıramıyorum.ben önüümü görmeliyim.aklıma yatmalı mantığıma uymalı çözümünü bilmeliyim ki içim rahat olsun. öteki türlü acaba öylemiydi böylemiydi diye düşünmek beni hem çok üzüyor hem çok yoruyor.bu doktorada tesadüfen gittim.şimdi kendi doktorumun önerdiği çözüm aklıı karıştırdı acaba para kopartmak içinmi tüp bebek önerdi demekten kendimi alamıyorum.doktora gidince bunların hepsini anlatacağım.
histereskopi sonucum o gün belli oldu rahimde ufak bir eğrilik ve rahim kalınlaşması varmış..almışlar onu ve patolojiye göndermişler.patoloji sonucu çıkmadı.bhcg baktılar o gün yarın tekrarlayacaklar.bakalım düşmüşmü.ben cidden sıkıldım yoruldum bu durumdanumutlanayımmı kendimi kötüyemi hazırlayım bilemedim çünkü kesin net birşey söylemiyorlar hep eveleme güveleme.benim doktorum kesin konuştu ama diğer doktorun dedikleri aklımı karıştırdı.sizde ne vr ne yok neler öğrendiniz.sen ne yapmayı düşünüyorsun kapsizce ?
canım dün gittim,doktor hiçbir şey söylemedi,herhangi bir problem gözükmüyor,ben ısrarla hamile kalmamalısın diyorum ama sen istiyorsun ben bir şey demeyeceğim dedi.folik asit verdi.klomen gibi ilaçlar verin hemen hamile kalayım dedim,asla olmaz sen normal hamile kalabiliyorsun olmaz dedi,muayene etti ve umarım güzel haberlerle gelirsin dedi bitti:))))
kızlar benim sorum şu mol gebelikde kese oluşuyormu?
kızlar benim sorum şu mol gebelikde kese oluşuyormu?
canım arkadaşım siz inanmadınız galiba bana ben çare bulamyınca dr beni tatmin etmeyince başhekime çıkdım oda aynısını söyledi senin ve eşinin bir sorunuz yok bu kadar kafana takma olucakdır sabret demişdi sadece zor dönemden geçiryosun bazı hastalarımız var onlara suan ki tıpda kesinlikle çocuğun olmaz diyoruz sizin böyle bir sorunuz yok olucakdır bekle demişdi demek istediğim zuzucana söylenilenler söylenmedi bana ki ben 5 kere geçirdim sabredicem buda benim allaha karşı imtihanım inanıyorum olucak bu günler aklıma geldikçe çocuklarıma daha çok sarılıp öpücem herkesden daha çok çocuk sahibi olmanın kıymetini bilicem onların olması için yaşadığım bu zor günler aklıma geldikce daha çok alllaha şükredicem bir gün olucak inanıyorum ben
en sevmediğim ucu açık cevaplar doktorların bu tarz cevapları beni sinir ediyor.ya bu genetik bir problem eğer çözemiyorsan eksikse bilgin genetik doktoruna yönlendiirsin ya da zahmet olmazsa sorarsın genetik soktoruna sonra hastana açıklayıcı cevap verirsin.eminn bunu nedeni ve çaresi biliniyordur.ama gel gör ki doktorlar git dene gel diyo yada kafadan bir yöntem atıyor.hepsi için böyle demiyorum ama malesef büyük kısmı böyle.hastasını adam yerine koyup açıklama yapmıyor.neymiş ilk düşük normalmiş.ya olurmu hiç giden para olsun sen al ilk küretaj materyalini gönder genetik tahlile bakalım ne çıkacak.küretaj materyali özel solusyon içinde özel tüplerde genetik tahlile gönderilir ve saatler çok öenmlidir bunu için o yüzden olası tüm testlerin hemen yapılması lazım.bizlere en baştan genetik tahlil yapılsaydı şimdi çizelecek yok daha net olurdu.350 tl genetik test ya 1000 tl olsun nolcak kürtaja vereceğimize oraya veririz. para gitmesin diye doktorlar gerek duymuyor yada tekrar kürtaja gelelim diye.artık böyle düşünüyorum malesef.bir doktor da dedi ki molün çeşitleri var kürtaj materyaline yapılan genetik teste ilaveten bir test daha yapılması gerekiyormuş o olsaymış daha net anlaşılırmış sorunun kimden kaynaklı olduğu.çünkü ya anneden ya babadan yada her ikisinden birden kaynaklanabilirmiş.ona göre izlenecek yol farklı olurmuş.peki dedim bu yollar ne ,sen onları şimdi düşünme dedi erken dedi.tabi ben bu lafı duymayı kaldıramıyorum.ben önüümü görmeliyim.aklıma yatmalı mantığıma uymalı çözümünü bilmeliyim ki içim rahat olsun. öteki türlü acaba öylemiydi böylemiydi diye düşünmek beni hem çok üzüyor hem çok yoruyor.bu doktorada tesadüfen gittim.şimdi kendi doktorumun önerdiği çözüm aklıı karıştırdı acaba para kopartmak içinmi tüp bebek önerdi demekten kendimi alamıyorum.doktora gidince bunların hepsini anlatacağım.
histereskopi sonucum o gün belli oldu rahimde ufak bir eğrilik ve rahim kalınlaşması varmış..almışlar onu ve patolojiye göndermişler.patoloji sonucu çıkmadı.bhcg baktılar o gün yarın tekrarlayacaklar.bakalım düşmüşmü.ben cidden sıkıldım yoruldum bu durumdanumutlanayımmı kendimi kötüyemi hazırlayım bilemedim çünkü kesin net birşey söylemiyorlar hep eveleme güveleme.benim doktorum kesin konuştu ama diğer doktorun dedikleri aklımı karıştırdı.sizde ne vr ne yok neler öğrendiniz.sen ne yapmayı düşünüyorsun kapsizce ?
valla doktor bana ben sorumlu değilim diyor,beklemelisin ama muayene de bir sıkıntı yok dedi.sen bilirsin diyor,tabiki de kararlıyım.tekrar hamile kalmak için uğraşacağım.bu sırada her sabah havuç suyu içeceğim,mol miktarda vitamin depolayacağım vücuduma.günde 8 bardak su içmeye çalışacağım.bu sırada kendimi üşütmemek içinde ayaklarımı sıcak tutacağım.herşey Allah tan.kaderimize ne yazmışsa onu yaşayacağız ...
Sevgili busra sen beni yanlis anlamissin olmayacak gibi konusmak istemedim.sadece bilincli olalim gereken tum testleri yaptiralim dedim.mol gebelik genetik bir hastaliktir.tekrarlama olasiligi gecirdigin mol gebeligin turune gore degisir.bazi turlerinde cinsiyet secimine gitmek gerekir.bazi turlerinde tek sperm ve tek yumurta secilmesi gerekir .mol gebelik tekrarlayinca zaten sorun olduguna karar verilir.Allah korusun birdaha twkrarlarsa kureyaj materyalinden genetik test kinestazi testleri gibi testler yapilirsa birdahaki hamilelikte nasil bir yol cizilecegi bulunur.gerwk doktorlarin soyledigi gerek yabanci kaynaklardan edinilen bilgilerde mol gebelik anne yada babadan kaynaklanabilir diyor.resesif bir gen hastaligi yani cekinik ama anne ve baba ayni anda bu geni tasiyorsa resesif olmasi sorunu cozmuyor dominant hale geliyor o.boyle durumlar icin tup bebek tedavisi gerekiyor cunku pgd ile saglikli embriyolari seciyorlar.Ama Allah bu kendiligindende saglikli hamile kalabilrsin tabiki bu nedemek sans eseri saglikli spwrm ve yumurta birlesmis demektir.tup bebekde ise isi sansa birakmiyorsun.ayrica kurtajda rahim incelmesine neden oluyor fazla kurtajdan bahsediyorum sonra bebek tutmuyor.yani hangi yone gitsen bir celiskiy dusuren tarafi var.ben size dr olur deyip git dediginde bir sormanizi istiyorum bunun kaynagi ne neden olmus neye dayanarak olur diyor nasil engellenir anlatsin ki iciniz rahat etsin acabalar kalmasin akilda.oteki turlu ucu gorueyen bir yolda yurumus oluruz.benim bumdan oncwki doktorum da ilk mol gebeligimde birdaha olmaz dedi kuretaj materyalini genetige gondermedi.sonra ikinci mol gebeligimi gecirdim cok sasirdim tekrarlamamsi lazimdi dedi.ama yine kuretaj materyelimi genetige gondermedi.sonra doktorumu degistirdim.bana ne dedi biluyormusunuz eger diger iki mol gebeliginde kuretaj materyalin genetige yollanmis olsaydi isimiz cok daha kolaydi dedi.umarim ne demek istedigimi anlamissindir.birdaha bunlari hicbirimizin yasamamsi adina ben butun bildiklerimi paylasiyorum ama eger korkutucu geliyorsa paylasmam birdaha korkmani istemem cunku.ama bilirsen nelerle karsilasildigini doktoruna ona gore soru sorup yolda neler bwkliyor ogrenip bilincli hareket edebilirsinarkadaşım doğru söylüyorsun ama ozaman tıpda mol geçirenlere tek çare tüp bebek denirdi hiç birimize bekleme süresi vermez tüp bebek yaptırırdık ki normal hamile kalanların yani diğer topikde mol gebelik geçiren kadınların yazılarını okudum yani mol gebeliğin tek çaresi tüp bebek değil yalış anlama ne olur ama sürekli olmayacakmış gibi konuşma brbirimize moral güç vermemiz lazım beni korkutuyosun yapma kendine bunu benim ki sadece tavsiye
valla doktor bana ben sorumlu değilim diyor,beklemelisin ama muayene de bir sıkıntı yok dedi.sen bilirsin diyor,tabiki de kararlıyım.tekrar hamile kalmak için uğraşacağım.bu sırada her sabah havuç suyu içeceğim,mol miktarda vitamin depolayacağım vücuduma.günde 8 bardak su içmeye çalışacağım.bu sırada kendimi üşütmemek içinde ayaklarımı sıcak tutacağım.herşey Allah tan.kaderimize ne yazmışsa onu yaşayacağız ...
benim son 2 kürtajımdada alınan materyal genetiğe gönderildi ama bana ait hücreler daha çok olduğu için sonuç alınamadı yani ben göndermişdim bebeğin hücreleri çok az olduğu için çoğaltılamadı en sonuncuda sadece komplet mol olduğu anneden gen gelmediği sadece babanın spermleri döllendiği söylendiSevgili busra sen beni yanlis anlamissin olmayacak gibi konusmak istemedim.sadece bilincli olalim gereken tum testleri yaptiralim dedim.mol gebelik genetik bir hastaliktir.tekrarlama olasiligi gecirdigin mol gebeligin turune gore degisir.bazi turlerinde cinsiyet secimine gitmek gerekir.bazi turlerinde tek sperm ve tek yumurta secilmesi gerekir .mol gebelik tekrarlayinca zaten sorun olduguna karar verilir.Allah korusun birdaha twkrarlarsa kureyaj materyalinden genetik test kinestazi testleri gibi testler yapilirsa birdahaki hamilelikte nasil bir yol cizilecegi bulunur.gerwk doktorlarin soyledigi gerek yabanci kaynaklardan edinilen bilgilerde mol gebelik anne yada babadan kaynaklanabilir diyor.resesif bir gen hastaligi yani cekinik ama anne ve baba ayni anda bu geni tasiyorsa resesif olmasi sorunu cozmuyor dominant hale geliyor o.boyle durumlar icin tup bebek tedavisi gerekiyor cunku pgd ile saglikli embriyolari seciyorlar.Ama Allah bu kendiligindende saglikli hamile kalabilrsin tabiki bu nedemek sans eseri saglikli spwrm ve yumurta birlesmis demektir.tup bebekde ise isi sansa birakmiyorsun.ayrica kurtajda rahim incelmesine neden oluyor fazla kurtajdan bahsediyorum sonra bebek tutmuyor.yani hangi yone gitsen bir celiskiy dusuren tarafi var.ben size dr olur deyip git dediginde bir sormanizi istiyorum bunun kaynagi ne neden olmus neye dayanarak olur diyor nasil engellenir anlatsin ki iciniz rahat etsin acabalar kalmasin akilda.oteki turlu ucu gorueyen bir yolda yurumus oluruz.benim bumdan oncwki doktorum da ilk mol gebeligimde birdaha olmaz dedi kuretaj materyalini genetige gondermedi.sonra ikinci mol gebeligimi gecirdim cok sasirdim tekrarlamamsi lazimdi dedi.ama yine kuretaj materyelimi genetige gondermedi.sonra doktorumu degistirdim.bana ne dedi biluyormusunuz eger diger iki mol gebeliginde kuretaj materyalin genetige yollanmis olsaydi isimiz cok daha kolaydi dedi.umarim ne demek istedigimi anlamissindir.birdaha bunlari hicbirimizin yasamamsi adina ben butun bildiklerimi paylasiyorum ama eger korkutucu geliyorsa paylasmam birdaha korkmani istemem cunku.ama bilirsen nelerle karsilasildigini doktoruna ona gore soru sorup yolda neler bwkliyor ogrenip bilincli hareket edebilirsin
arkadaşlar hepinizeçokk geçmiş olsun evet bende anlamiyorum ama doktorlar olasiliklar hakkinda hiç bilgi vermiyorlar bizde hep hazirliksiz yakalaniyoruz benimde ilk bebeğimi gelişmemiş diye aldilar ilk tüp bebek denememizdi on iki gün oldu benimde şimdi ara verdiler ama bende bir daha denersem sizin gibi net bilgilendirmek isterim kim istemezki insan bilmediği birşeyle karşilaştiginda daha kotü oluyor