mol gebelik nedenleri

canım arkadaşım neolur üzülme rabbim şifanı verir inşlh ümidini kesme inan ağlattın beni yapma böyle hepimiz bu hastalıkla savaşıyoruz allahdan ümit kesilmez benim arkadaşıma senin yumurtaların çok hızlı eşinin spermlerini öldürüyo dedi 17 sene sonra hamile kaldı bu aralar doğum yapması lazım herşeyin bi vakti vardır zamanı gelince olur

Kizlar merhaba uzun zamandan beri girmiyordum.benim diger genetik sonucum cikti.46, xx kromozomlu kuz bebekmis plesantal molmusum.doktorum tup bebekle tekrarlamaz diyor ama tup bebek merkrzindeki doktor net konusmadi boyle bir vakayla ilk defa karsilasiyorum dedi.diger mol cesitlerinden olsa cozumu biliyormus ama benimkisini arastiracakmis.ayrica plesantal mol erkekten kaynaklanir dedi.tup bebek doktorunun soylediklerini kenfi doktoruma anlattim.tup bebek doktoruyla konustu zaten cok yakun arkadaslar hersey yolunda dedi erkek bebeklerin olacak senin dedi.pgd yailacak dedi bir ihtimal olarakda mitekondriyal dna yapimda bozukluk olabilirmis ama onunda cozumu varmis.ama ben arastirdi. Yumurta bagisi cozumu cumartesi tekrar tup bebek merkezine gidecegim o zaman daha fazla bilgi edinecegim.ama ben artik cocugum olmayacak fikrini sindirmeye basladim.kabulleniyorum benim cocugum olmsyacak hep ellerin cocuklarina imrenerek bakcam icim aciyacak kendimde eksiklik hissedecegi..evimde bebek kokusu cocuk civiltisi olmayacak.cocugun yokmu diye soranlara benim cocugum olmuyuor diyecegim.biliyorum cocugum olmayacak.yinede sukur sagligim yerinde ailem yanimda.cumartesi gunu alacagim cevap kotu olursa artik ben bu sayfayi kapatacagim.cocukduz bir hayat planlayacagim.tamamen planlarimi drgistirecegim.rejime baslicam sigaraya baslicam kahve icecegim birikim yapmsyacagim hepsini harcayacagim facebootan begendigim bebek ve anneyle ilgili sayfslari silecegim .napalim kismet degilmis rabbim boyle istemis.vardir bir nedeni.cumartesi moralim bozuk olursa yazamam size kimbilir belkide yazarim icimi dokerim belkide sevoncli haberle gelirim ama cumartesi son noktayi koyacagim ben pes ediyorum.ben hic bir zaman anne kelimesi i duyamayacagim alistiriyorum kendimi

zuzucan gözlerim doldu.herşeyin bir zamanı vardır,hayatta sıkıntılar olmasa güzellikleri nasıl görebilirdik
-her yazın bir kışı olmasa yazın güzelliğini nasıl anlardık
-her zaman her istediğimiz yolunda olmuyor,yoksa herkes kolayca hamile kalırdı
-elbetteki seninde evinde cennet kokusu olan bebek kokusu olacak
-sana ANNE diyecekler birgün...
-o ilk seni duyacak,seni bilecek ,o minicik parmakları ile sana dokunmaya çalışacak
-sen ona HAYATI anlatacaksın...
-EMİN MİSİN ARKADAŞIM BİR DAHA DÜŞÜN...

zuzucan 40 yaşına mı geldin,bi check up yaptır,hayat daha uzun,her gün ağlamak daha mı güzel,dayanabilecek misin.üzülmek yerine çözüm ara.hiç bir şey zor değildir.zoru başarabilirsin sadece imkansız zaman alır...kız ben bir de vajinismus geçirdim.eşimle evlendikten sonra 1 buçuk yıl hiç beraber olamadım.en son boşanmaya karar verdik.o yaşadığım günleri ben biliyorum,zor,karanlık ve acı.üstelikte kimse bilmiyordu,dertleşeceğim kimse yoktu.gitmediğim doktor,hoca kalmadı.en sonunda bir doktor iyi bir para aldı ve vajinismustan zarla zorla kurtuldum,sonra ki bir sene çocuğum olmadı.ardından mol geçirdim.hemde tam mol.doktor bana 1 sene çocuk yasak dedi.dinlemedim 2 ay sadece korundum ve ilacı bıraktım.şimdi yine çalışıyoruz çocuk için.umudumu hiç kaybetmedim.hayatının sonuna kadar başkasının çocuklarını sevebilecek misin ....

zuzucan gözlerim doldu.herşeyin bir zamanı vardır,hayatta sıkıntılar olmasa güzellikleri nasıl görebilirdik
-her yazın bir kışı olmasa yazın güzelliğini nasıl anlardık
-her zaman her istediğimiz yolunda olmuyor,yoksa herkes kolayca hamile kalırdı
-elbetteki seninde evinde cennet kokusu olan bebek kokusu olacak
-sana ANNE diyecekler birgün...
-o ilk seni duyacak,seni bilecek ,o minicik parmakları ile sana dokunmaya çalışacak
-sen ona HAYATI anlatacaksın...
-EMİN MİSİN ARKADAŞIM BİR DAHA DÜŞÜN...

haklısın arkadaşım pes etmemek lazım ama insan bazen öyle doluyor ki aklına böyle şeyler geliyor arada doluyorum arada güle oynaya bebeğim olcak diyorum gel gitler yaşıyorum rabbim hepimize güzel sağlıklı bebişler versin inşallah

zuzucan 40 yaşına mı geldin,bi check up yaptır,hayat daha uzun,her gün ağlamak daha mı güzel,dayanabilecek misin.üzülmek yerine çözüm ara.hiç bir şey zor değildir.zoru başarabilirsin sadece imkansız zaman alır...kız ben bir de vajinismus geçirdim.eşimle evlendikten sonra 1 buçuk yıl hiç beraber olamadım.en son boşanmaya karar verdik.o yaşadığım günleri ben biliyorum,zor,karanlık ve acı.üstelikte kimse bilmiyordu,dertleşeceğim kimse yoktu.gitmediğim doktor,hoca kalmadı.en sonunda bir doktor iyi bir para aldı ve vajinismustan zarla zorla kurtuldum,sonra ki bir sene çocuğum olmadı.ardından mol geçirdim.hemde tam mol.doktor bana 1 sene çocuk yasak dedi.dinlemedim 2 ay sadece korundum ve ilacı bıraktım.şimdi yine çalışıyoruz çocuk için.umudumu hiç kaybetmedim.hayatının sonuna kadar başkasının çocuklarını sevebilecek misin ....

haklısın hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz moral için bugün daha iyiyim doktorumla konuştum.mol geçiren arkadaşlar lütfen tüp bebek merkezine gidin bir güzel anlatın ve size detaylı anlatmalarını isteyin ama sıradan doktorlar değil genetikçilerle ekip şeklinde çalışan bir tüp bebek merkezine gidin.ya doktorunuzun genetik bilgisi çok iyi olsun yada genetik merkeziyle çalışıyor olsun.inanaın bana o kadar araştırma yapmama rağmen çok değişik şeyler öğrendim mol gebelikle ilgili.mol gebelik aslında erkek kaynaklı bir durummuş.doktor ısrarla söyledi bunu.ya yumurtayı çift sperm döller dedi,ya sperm yumurtaya girince kendini kopyalar dedi yani tamamiyle erkek kaynaklıymış.o yüzden lütfen pgd ile tüp bebek yapın.çükü pgd olmadan yapsanız bile tüp bebeği tek spermle tek yumurta dölleyip embriyoyu yerleştirseler bile sperm kendini kopyalayacağı için yine 69 kromozomlu embriyo oluşabilir.lütfen ısrarla pgd yi isteyin.ben bi moral bulsam bi halletsem bebek işini bebeğim bi tutunsa sağlıkla bana inanaın hepinizi motive ederim o kadar pozitifim ve motive ediciyim ama işte tam olarak sorunun ne olduğunu anlayamamış olmak beni delirtmişti.varsayımlar beni panikletiyor.neyin neden nasıl olduğunu anladığım için mantığını anlamak istiyorum cevap bulamayınca çıldırıyorum çünkü mutlaka bir cevabı var herşeyin. benim 46 xx mol çıktı bu hiç bir kategoriye girmiyordu.ama nette böyleydi.nette yazan mol gebelik çeşitlerinde böylesi yoktu.46 xx parsiyel mol diye birşey yazmıyor.bunu genetikçilerle görüştü doktorum öyle anladı sorunu.siz de lütfen genetikçilerle işbirliği içinde çalışan tüp bebek merkezlerie gidin pgd isteyin.

birde ikiden fazla tekrarlamış mol gebeliklere artık tüp bebek yapılması lazım arkadaşlar bu normal değil çünkü demekki bir sorun var anlamına geliyor.

benim dr bir sperm girdikden sonra yumurtanın hemen kapanması gerektiğini ama bende bi aksaklık sonucu ikinci spermden sonra kapndığını buda genetik açıdan anormal olduğunu söylemişdi her insanda olabilir böyle yumurtalar fakat seninki her defasında hep aynı şekilde döllendiği için kötü sans demişdi bilemiyorum şimdi benim yumurtalarımda mı sorun var eşimin spermlerinde mi

benim kafam şimdi daha çok karışdı nasıl bi hastalık bu ya kurtulamıyoruz zuzucan sen başla eğer gerçekden bu dalda doğru dr bulursan bende gelicem ne olucaksa olsun artık

isyan etmiyorum ama cidden kafayı yicem bende ya babadanmı annedenmi keşke elimde olsa ben anlayabilsem.yabancı kaynaklarda başka yazıyor doktorum başka söyledi babadan kaynaklı dedi.annemde garip garip sorular soruyor kromozom filan fazlaymış diyo gel de analat şimdi yok sperm döllermiş yok iki sperm döllermiş sıkıntı bunları konuşmak benim için grip değilki rahat rahat anlatayım.doktorum 69 kromozomlu mol için dedi ki anneden x gelir babadan x yada y gelir fakat bunlar kendini kopyalar xx yada yy gelmiş olur babadan sonuçta 69 kroozomlu mol olur dedi.bana genetikçilerle konuştuğunu söyledi.gittiğimde kağıda yazıp çizmişti.ya şu işte bi kurtulsak kapansa şu konus hayırlısıyla.birde bi doktorda nereli olduğunuza bağlı dedi belli şehirlerde daha çok görülür genetik olarak geliyor kadınlara dedi.hepiniz nereli olduğunuzu yazarmısınız lütfen.ben hangi şehir olduğunu sonra yazacağım etkilenmeyin diye.aslen nerelisiniz?sonra yazcam size.

canım arkadaşım bu hastalık asya ülkelerinde daha çok görülüyormuş ben o tarafa yakınım galiba erzurumluyum eşim zonguldaklı ama ne benim ailemde nede eşimin ailesinde böyle bişey yok şimdi sen söyle bakim nerelerde daha çok görülüyormuş vede kısaca özet geç mol gebelikde nerelere geldik

ben İzmirliyim baba tarafım Selanikli.eşim Siirtli ama eşimin kökeni nereden geliyor bilmiyorum zuzucan

Son düzenleme:
adanalı olanlarda asya ülkelerinde görülürmüş.bugün histereskopi yapıldı bana hayırlısıyla başladık çıktık bi yola Allah yüzümüzü kara çıkarmasın.kızlar dua edin bana nolur ayetel kürsi okuyun nolur duaya çok ihyiacım var.canlarım Allahımın izmiyle eğer sağlıklı gebe kalırsam size söz gelin kendi elimle götürcem sizi doktorlarıma hatta gelin kalın bende bizi bizden başka hiç kimse anlayamaz.canlar bir dua çalışması yapalımmı.hergün 7 ayetel kürsi okuyalım isismlerimizi vermek istemeyiz sitede doğal olarak bunun içinde diyelim ki dua çalışmamaıza katılan herkezin sağlıkla bbeklerini kucaklarına alması için bu duaları okumaya niyet ettik diyelim hergün 7 kere ayetel kürsiyi okuyalım birbirimize topluca tabi.başkasını başkasına yaptığı dua daha çabuk kabul olurmuş.şimdi ben sağlıkla bebeğimi kucağıma alırsam eğer hepinize moral olcak ve en azından çözümden emin olacaksınız o zaman daha bi sarılacaksınız hayata.kızlar histereskopide uyuttular beni hiç canım acımadı korkmayın sakın korkulacak bişey değil kamerayla rahimi inceliyorlar.

adanalı olanlarda asya ülkelerinde görülürmüş.bugün histereskopi yapıldı bana hayırlısıyla başladık çıktık bi yola Allah yüzümüzü kara çıkarmasın.kızlar dua edin bana nolur ayetel kürsi okuyun nolur duaya çok ihyiacım var.canlarım Allahımın izmiyle eğer sağlıklı gebe kalırsam size söz gelin kendi elimle götürcem sizi doktorlarıma hatta gelin kalın bende bizi bizden başka hiç kimse anlayamaz.canlar bir dua çalışması yapalımmı.hergün 7 ayetel kürsi okuyalım isismlerimizi vermek istemeyiz sitede doğal olarak bunun içinde diyelim ki dua çalışmamaıza katılan herkezin sağlıkla bbeklerini kucaklarına alması için bu duaları okumaya niyet ettik diyelim hergün 7 kere ayetel kürsiyi okuyalım birbirimize topluca tabi.başkasını başkasına yaptığı dua daha çabuk kabul olurmuş.şimdi ben sağlıkla bebeğimi kucağıma alırsam eğer hepinize moral olcak ve en azından çözümden emin olacaksınız o zaman daha bi sarılacaksınız hayata.kızlar histereskopide uyuttular beni hiç canım acımadı korkmayın sakın korkulacak bişey değil kamerayla rahimi inceliyorlar.

okuyalım arkadaşım sonuçlar ne zaman çıkıcak bi hayırlısıya çözümü bulsak gerisi kolay olucaktır

buralardayım canım.bu ay da bebek yok sen nasılsın doktora gidiyor musun,ben perşembe günü doktora gideceğim hastalığım geçince de dua ya başlayacağım.bir de her gün ya varis okuyalım günde 707 kere.ne dersiniz.büşram sen ne yaptın doktora gidiyor musun,normal hamile kalmayı mı bekleyeceksin

X