- 21 Kasım 2017
- 27.869
- 122.281
- 598
Bir insanın 50 bine kirasız şekilde bile olsa çok fazla demesi için hiçbir şey yapmaması gerekir. Bundan memnunsa sorun yok. Bilmemek mutluluktur.Evleri kira değilmiş ya ondan dolayı yetiyordur ama çocuk olunca ne olur bilinmez hayat çok pahalı çoook
Arkadaşlar ben artık asla çalışmam demedim demek istediğim uzun yıllardır çalıştım ve yoruldum biraz olsun kendime ve hobilerime vakit ayırmak istedim sadece çoğu kişinin fikrine gerçekten saygı duyuyorum fakat bazıları sanki bu çok komik ve dalga geçilecek biseymis gibi yanıt vermiş evet kadınlar kendi ayakları üstünde durmalı fakat ben bunu demek ki iş hayatinda yapamıyorum enerjim sizler gibi olmayabilir şuan bir haftadir evdeyim sadece eşimin ailesine yardıma falan gidiyorum ama daha çok evdeyim ve bu ilk defa tattigim bir duygu liseden mezun oldum ve hemen calismaya başladım lisede de staj hayatım vardı zaten asla çalışmam demiyorum ama zaten güzel bir gelirimiz varken biraz dinlenmek kendime vakit ayırmak istiyorum
Ya malesef bazı normlar kolay değişmiyor. Bizim toplumumuz da kadın isterse profesör olsun yinede bi evi çekip çevirme beklentisi var. Yuvayı dişi kuş yapar kafası. Muhtemelen arkadaşınızın eşide bu anlayışla büyütüldü o yüzden karısı yorgun argın eve gelmiş bir de yemek yapmış,ev temizlemiş umrunda olmaz o adamın. Çünkü bunu normal olarak gördü,yetiştirildi.Ya bende anlayabiliyorum. Ama bir yandan da istemiyorum kabul edemiyorum. Arkadaşım da aynı durumda. 6 gün çalışıyor sadece Pazar günü izinli.Eşi hafta sonu izinli. Kız eve bi gidiyor adam TV karşısında karnını kaşıyor akşama kadar yatmış acıktım ben hadi falan diyor.
Sadece bunu biz de normalleştirmeyelim diyorum. Bu iş böyledir diye kabullenmesinler.
Ayırın kendinize vakit, etrafınızdaki insanlar dahil kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Gerçekten değilsiniz. En son çalıştığınız yer çok kötüymüş zaten, oradan çıkmakla da en iyisini yapmışsınız.Arkadaşlar ben artık asla çalışmam demedim demek istediğim uzun yıllardır çalıştım ve yoruldum biraz olsun kendime ve hobilerime vakit ayırmak istedim sadece çoğu kişinin fikrine gerçekten saygı duyuyorum fakat bazıları sanki bu çok komik ve dalga geçilecek biseymis gibi yanıt vermiş evet kadınlar kendi ayakları üstünde durmalı fakat ben bunu demek ki iş hayatinda yapamıyorum enerjim sizler gibi olmayabilir şuan bir haftadir evdeyim sadece eşimin ailesine yardıma falan gidiyorum ama daha çok evdeyim ve bu ilk defa tattigim bir duygu liseden mezun oldum ve hemen calismaya başladım lisede de staj hayatım vardı zaten asla çalışmam demiyorum ama zaten güzel bir gelirimiz varken biraz dinlenmek kendime vakit ayırmak istiyorum
Hasetlikten fesatlıktan kırılıyorlar muhtemelen, yoksa bu toplumda koca parası yiyon diyecek bi tane kadın bilmiyorum.Ayırın kendinize vakit, etrafınızdaki insanlar dahil kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Gerçekten değilsiniz. En son çalıştığınız yer çok kötüymüş zaten, oradan çıkmakla da en iyisini yapmışsınız.
Kendinize iş için başka yollar bulmaya çalışırsınız biraz dinlenince. Milletin ne dediginden çok buna kafa yorun mesela. 1 haftalık işten çıkmaya, koca para yeme diye etrafınızda geçinenlerin normal değil zaten. Çalışıp çalışmama durumundan ayrı koca parası yemekte güzeldir. Ben cok severim.bu laftan da rahatsız olmayın. Evet yiyorum çokta güzel deyip gecin yani.
Ya birazda hayat görüşüyle ilgili sanırım bundan 2 sene önce falan kuzenim bekçi olan müstakbel kocası için dünyanın parasını kazanıyor diyorduBir insanın 50 bine kirasız şekilde bile olsa çok fazla demesi için hiçbir şey yapmaması gerekir. Bundan memnunsa sorun yok. Bilmemek mutluluktur.
Bakın ne diyeceğim size madem çalışmayacağım, kendime ve evime, hobilerime zaman ayıracağım, kendimi geliştireceğim diyorsanız açıktan üniversite falan okuyun. Eğer örgün sorun olmazsa girin 2 yıllık da olsa örgün bir bölüm okuyun. Gastronomi mesela. Emin olun evin düzeni bozulmaz, çeşit çeşit yemek tatlı da yaparsınız. Kenarda diplomanız da olur en azından.Arkadaşlar ben artık asla çalışmam demedim demek istediğim uzun yıllardır çalıştım ve yoruldum biraz olsun kendime ve hobilerime vakit ayırmak istedim sadece çoğu kişinin fikrine gerçekten saygı duyuyorum fakat bazıları sanki bu çok komik ve dalga geçilecek biseymis gibi yanıt vermiş evet kadınlar kendi ayakları üstünde durmalı fakat ben bunu demek ki iş hayatinda yapamıyorum enerjim sizler gibi olmayabilir şuan bir haftadir evdeyim sadece eşimin ailesine yardıma falan gidiyorum ama daha çok evdeyim ve bu ilk defa tattigim bir duygu liseden mezun oldum ve hemen calismaya başladım lisede de staj hayatım vardı zaten asla çalışmam demiyorum ama zaten güzel bir gelirimiz varken biraz dinlenmek kendime vakit ayırmak istiyorum
Uzaylılar artık trend oldu galiba! Sulu'yu çağıralım, partiyi başlatıyoruzMr. Spock dünyaya iniş yaptı!
Güzel kızım etrafın küfür etmemiş, olanı söylemiş..Şu anda geçimini nerden sagliyorsun? Kocanın (hatta kocanın da değil onun ailesinin) gelirlerinden... Koca parası yiyorsun diyene hayır az da olsa kendi kazancım var veya hayır babamın parasını yiyorum diyemiyorsan ve bu senin şimdiden zoruna gidiyorsa ileride yasayacaklarini hiç ama hiç kaldiramazsin.... O yüzden benim sana tavsiyem çalismak zor geliyorsa sıkı bir sinir sistemi edin.... Evde boş boş otururken bari aile içi şiddet ve türevleri , Ortadoğu'da kadın olmak, Ortadoğu'da çocuk olmak, Geleneksel Türk aile yapısının toksik yapısı, geç yaşta hayata sıfırdan başlamak, domestic kaynaklı akıl hastalıkları...vs konulu bol bol kitap oku, güçlendir kendini .Ve safece etrafın tepkileri den bunaldigimi yazdım
Oha bunu ben de bilmiyordumÇoğu erkek duvarların domestosla silinebildiğini bile bilmiyor çok da umurlarında yaptığınız temizlik.
KırılmalıYa malesef bazı normlar kolay değişmiyor. Bizim toplumumuz da kadın isterse profesör olsun yinede bi evi çekip çevirme beklentisi var. Yuvayı dişi kuş yapar kafası. Muhtemelen arkadaşınızın eşide bu anlayışla büyütüldü o yüzden karısı yorgun argın eve gelmiş bir de yemek yapmış,ev temizlemiş umrunda olmaz o adamın. Çünkü bunu normal olarak gördü,yetiştirildi.
O yüzden arkadaşınız madem bu adam değişmiyor o zaman ben ev hanımı olucam dese hakkı.
Bu anlayış 1-2 kuşak sonra bizlerin yetiştireceği çocuklarla kırılır artık diye temenni ediyorum.
Ablası mesela,kardesin kötü bir işten çıkmış,iyi yaptın biraz kafanı dinle diyebilir ya. Hemen koca parası mı yiyeceksin ne demek yani.Ben normal ve iyi niyetli bulmuyorum böyle şeyleri.Hasetlikten fesatlıktan kırılıyorlar muhtemelen, yoksa bu toplumda koca parası yiyon diyecek bi tane kadın bilmiyorum.
Mesele koca parası yemek değil bence. Bütün geleceğinizi, hayatınızı bir adama emanet etmek. Yarın öbür gün senden sıkıldım gidiyorum dediğinde ortada kalmak. Bu 3-5 sene içinde olursa sorun yok ama 20 sene sonra eteğinizde 3 çocukla olursa bütün hayatınız yerle bir olur.
50-60 bin şu an iyi para gibi görünüyor ama bu gelirle yatırım yapamazsınız, çocuk olsa kıt kanaat büyütürsünüz, doğru düzgün eğitim imkanı sunamazsınız. Bir tatile çıkalım deseniz kırk kere düşüneceğiniz bir gelir seviyesi. Bunun bir de emekliliği var tabi. 10-15 bin tek emekli maaşıyla sürünerek yaşarsınız.
Sektör değiştirme perileri gelince yazdığın sebepten 10'dan geriye sayıyorumBu böyle istediğin zaman ara verip istediğin zaman dönülen işler nasıl işler oluyor çok merak ediyorum? Yıllar önce asıl mesleğimi bırakıp kariyerimin yönünü değiştirdim. Şimdi eski sektörüme dönmek istesem mümkün değil mesela.
Bu saydıklarınızın hiçbiri size ait değil. 28 yaşında; 3-4 aylık evli bir kadınsınız. Sizin kendinize ait, bekarlık döneminizde çalışıp biriktirdiğiniz bir paranız var mı ?Siz iyi misiniz hayatımı bilmeden nasıl bu kadar biliyormus gibi yorum yapıyorsunuz evet eşimi 3 4 senedir taniyorum birikim yapıp iş kurucaz demedim birikimimiz var çünkü başka gelir kaynaklarimizda var zeytin incir ve fasulye işi yapıyoruz eşimin babasının tarlaları ve arazileri var ve bizde ortaklaşa giderek payımızı alıyoruz hayvanlarına da bazen ben baktığım için sütten gelen paranın bir kısmıni da bize veriyorlar yani diyecehim eşimin maasi olsaydi sadece birikim zaten yapamazdık ek gelirlerimiz var yani ve eşime guvenmeyeveksem de evlenmem hanımefendi üzerime şirket kuracak da dememistim halbuki küçük bir dükkandi söz etmek istediğim dikim evi veya da bijuteri yani fazlasiyla abartılı bir tepki ucu ucuna da yaşamıyoruz gayet refah ve bolluk içindeyiz Allah'a şükür sadece bunları buraya yazarak yanlış anlaşılmak istemedim
Şey.. Sub... var ya kızHasetlikten fesatlıktan kırılıyorlar muhtemelen, yoksa bu toplumda koca parası yiyon diyecek bi tane kadın bilmiyorum.
Herkes bulduğunu yiyo işteŞey.. Sub... var ya kızNasıl yiyor kraliçe çatir çatır Bı de Lavendergirl işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?