mobbing mi değil mi siz karar verin

Butimar-

Söyle Bana Hindiba
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2015
1.605
2.367
28
Herkese merhaba. uzun zamandır yoktum özlemişim :KK36:
hemen konuya geçecek olursak iş yerimdeki sıkıntılarımdan bahsetmek istiyorum ve bir türlü sonuca varamadığım karar aşamasındayım. 2 yıldır çalışmaktayım aslında geldiğim günden beri sıkıntılar başladı, oradakilerin duyabileceğim şekilşde arkamdan konuşması beni her fırsattta çekiştirmeleri kırıcı konuşmaları vs inat ettim ben de kalmak için görmezden geldim çünlkü bu işi yapmak için çok hevesliydim. Gel zaman git zaman buradaki mutsuzluğum kar topu gibi giderek büyümeye başladı ve de ikinci yılın sonunda çekilmez bir hal aldı.
temizlik, bulaşık.. her türlü işleri yaptırmaya çalıştılar. Tamam kabul ediyorum herkes kendi kişisel alanının temizliğinden sorumlu olsa da alakasız yerleri bile bana yükledler yapmayınca da bi sürü tatava. Uzaktan her nekadar masa başı bi işte çalıştığım zannedilse de oturduğum yok bi sürü getir götür işleri falan stajyer varken bile günde 100 kere anlamsızca ayağına çağırıyor patron olacak şahıs. Zaten resmi tatil bayram tatili hak getire.. bu günlerde çalıştığımız yetmezmiş gibi ne bi harçlık ne bi ikramiye var. yıllık izin dahi yok (istediğimiz ya da ihtiyacımız olduğu durumlarda zaten izin alabiliyormuşuz ) aldığım komik rakama değinmeden-ki milyon dolarlar verseler artık burada kalmak istemiyorum- bir şeyden daha bahsetmek istiyorum,
insan sürekli çalışma modunda mı olmalı (08.00-17.00 arası) bi sn bile boş kaldığımı görse gelip 'işin yok mu boş duruyorsun' diyerek canımı sıkıyor. ofiste boş zamanlarda bir sayfa kitap dahi okuyamıyorum çünkü bi sürü laf (okunmazmış) ... işim olmadığı zmanlar bile strese giriyorum ne yapsam da boş olduğumu görmese diye .. verdiği ücret ile istediği performans arasında zaten uçurum var.

şimdi diyeceksiniz ki neden orada duruyorsun hala. sebeplerim şöyleki; staj aşamasındayım ve işten çıktıktan sonra iki ay içinde tekrar iş bulup sigortamı devam ettirmek zorundayım yoksa emeklerim çöp olur. Zaten kriz ortamındayız herkes işten atılıyor bu durumda çok zor olacak bi yer bulmam. ayrıca danıştığım bi kaç kişi özel sektörün hep aynı olduğunu söyledi bende de bi kaygı var tabi ya gittiğim yer burdan bile daha kötü olursa diye yağmurdan kaçıp doluya tutulmak istemiyorum. yaptığım diğer stajları saymazsak burası benim ilk iş deneyimim dolayısyla işten çıkma yeni iş bulma süreçlerini yaşamadığım için cesaretim yok.
cidden çok akla ihtiyacım var siz değerli insanlardan tecrübelerini öğrenmek isterim.
çok kırdılar beni çok mutsuzum :KK43:(((((

Hangi okuldan mezunsunuz?
Toplam kac yillik is deneyiminiz var?
Sekreter olarak mi calisiyorsunuz?
Yabanci diliniz var mi?

Yabanci diliniz var mi?
Yabanci diliniz var mi?
lisans mezunuyum
daha önce iki kez staj yaptım onları saymazsak iki yıllık tecrubem var.
yabancı dilim üniversitedeyken çok iyidi uzun zamandır üstüne düşmüyorum unuttum sanırım.
sekreter değil muhasebeciyim

lisans mezunuyum
daha önce iki kez staj yaptım onları saymazsak iki yıllık tecrubem var.
yabancı dilim üniversitedeyken çok iyidi uzun zamandır üstüne düşmüyorum unuttum sanırım.
sekreter değil muhasebeciyim
Muhasebeciyseniz mali musavirlige hazirlansaniz? Cunku cok fazla muhasebe mezunu var piyasada. Fark yaratmak gerekiyor ne yazik ki. İhtiyac olmadigi halde bu bolumlere ogrenci alan sistem utansin ne diyelim

Muhasebeciyseniz mali musavirlige hazirlansaniz? Cunku cok fazla muhasebe mezunu var piyasada. Fark yaratmak gerekiyor ne yazik ki. İhtiyac olmadigi halde bu bolumlere ogrenci alan sistem utansin ne diyelim
çok güzzel değindiniz mali müşavir stajyeriyim zaten

İşe bağlı olarak boş oturabilirsiniz. Uç örnek olacak ama örneğin çağrı merkezindeyseniz boş oturamazsınız. Sadece sizin mi boş oturmanız göze batıyor herkesten mi sürekli meşguliyet bekleniyor?

Staj döneminde iseniz ve bir süre sonra bitecekse bu durum katlanın. Stajı yakmak mantıklı değil. Muhtemelen patron da bunun rahatlığıyla sizden beklentileri yüksek tutmuş.

Göreviniz uzmanlık gerektiren birşey ise temizlik yapmanızı beklememeliler. Ancak sektreterya göreviniz varsa küçük şirketler ya da şirketçikler temizlik yapılmasını isteyebiliyor.

İşe bağlı olarak boş oturabilirsiniz. Uç örnek olacak ama örneğin çağrı merkezindeyseniz boş oturamazsınız. Sadece sizin mi boş oturmanız göze batıyor herkesten mi sürekli meşguliyet bekleniyor?

Staj döneminde iseniz ve bir süre sonra bitecekse bu durum katlanın. Stajı yakmak mantıklı değil. Muhtemelen patron da bunun rahatlığıyla sizden beklentileri yüksek tutmuş.

Göreviniz uzmanlık gerektiren birşey ise temizlik yapmanızı beklememeliler. Ancak sektreterya göreviniz varsa küçük şirketler ya da şirketçikler temizlik yapılmasını isteyebiliyor.
genel olarak herkesten meşgüliyet bekliyor. diğer iş arkadaşlarla da durumdan memnun değiliz onlar da iş arayışındalar birimiz çıkarsa diğeri de çıksın gibi bi durum var şuan. onlardan bi atak bekliyorum

Ne guzel o zaman en azindan bu ortama katlanmaniz icin bir sebebiniz ,umudunuz var.3 seneydi yanilmiyorsam degil mi? Sıkın disinizi ya,sonrasi cok daha guzel olacak
hep katlandım iki yıl boyunca ama artık çekemiyorum. meslekten bile nefret ettirdiler artık umrumda bile değil mali müş. olmak. sonu yok ki bunun üç yıl sonra ne olacak :KK43:

Ben de 5 aylık mali musavir stajyeriyim.5 ayda bu ikinci ofisim.ilkinden de memnundum ama malum parası azdı ve tek bayan olarak yemeği vs uzerime yıkmaya calisiyorlardi.simdiki yerim de fena değil.en azından yemek temizlik olayı yok artık.isi de iyi öğretiyorlar şimdilik.malesef smmm stajyerleri mali müşavirler için ayakçı temizlikçi yemekci..yani staj bitene dek ne kadar somurursek kar mantigi.ben yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda staj kisalsin diye.
Staj bitene kadar disimizi sıkmamiz lazım.sonrasinda zaten sömürü dönemi bitecek...staj da ne kadar yetkinlik kazandığımız devreye girecek...bu yüzden kafamizi bunlara takarak iş öğrenmeyi geri plana atmak doğru olmaz.staj bitene kadar çok iyi bir smmm olmaya çalışın sonrasında ister ofis ister bağımlı smmm..kalite zaten kazancı beraberinde getiriyor bu meslekte.bir de hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama büyük sehirdeyseniz odanın online sayfasina cv birakabiliyorsunuz.boylelikle eleman ihtiyacı olan smmm Lee size ulaşabiliyor.staj yerinizi değiştirmek istiyorsanız bu bir fikir olabilir.ne olursa olsun ofis ortamının sizi meslekten ve ısı öğrenmekten soğutmasına izin vermeyin.

ofiste boş zamanlarda bir sayfa kitap dahi okuyamıyorum çünkü bi sürü laf (okunmazmış) ...
şok
is yerinde kitap okumak ne demek Allah askina. bir de bunu hakkiniz varmis da elinizden aliniyor gibi yaziyorsunuz. isvereninizin size is vermesiyle ilgili mobing tarzi bir durum goremedim ben. maas veriyorsa elbette yemek molasi haric 08-17 arasi vaktinizin hepsi isverene aittir.

şok
is yerinde kitap okumak ne demek Allah askina. bir de bunu hakkiniz varmis da elinizden aliniyor gibi yaziyorsunuz. isvereninizin size is vermesiyle ilgili mobing tarzi bir durum goremedim ben. maas veriyorsa elbette yemek molasi haric 08-17 arasi vaktinizin hepsi isverene aittir.
Kitap okuma kısmı bana da biraz abes geldi, gene de umduğumuz gibi olsun herşey inşallah diyorum

Mobbing evet ama şeytanın avukatlığını yapmak gerekirse eğer Türkiye iş piyasası için çok da anormal değil yazdıklarınız.

Ben de 5 aylık mali musavir stajyeriyim.5 ayda bu ikinci ofisim.ilkinden de memnundum ama malum parası azdı ve tek bayan olarak yemeği vs uzerime yıkmaya calisiyorlardi.simdiki yerim de fena değil.en azından yemek temizlik olayı yok artık.isi de iyi öğretiyorlar şimdilik.malesef smmm stajyerleri mali müşavirler için ayakçı temizlikçi yemekci..yani staj bitene dek ne kadar somurursek kar mantigi.ben yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda staj kisalsin diye.
Staj bitene kadar disimizi sıkmamiz lazım.sonrasinda zaten sömürü dönemi bitecek...staj da ne kadar yetkinlik kazandığımız devreye girecek...bu yüzden kafamizi bunlara takarak iş öğrenmeyi geri plana atmak doğru olmaz.staj bitene kadar çok iyi bir smmm olmaya çalışın sonrasında ister ofis ister bağımlı smmm..kalite zaten kazancı beraberinde getiriyor bu meslekte.bir de hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama büyük sehirdeyseniz odanın online sayfasina cv birakabiliyorsunuz.boylelikle eleman ihtiyacı olan smmm Lee size ulaşabiliyor.staj yerinizi değiştirmek istiyorsanız bu bir fikir olabilir.ne olursa olsun ofis ortamının sizi meslekten ve ısı öğrenmekten soğutmasına izin vermeyin.
Keşke ben de vakti zamanında değiştirebilmiş olsaydım işyerimi. İlk zamanlar hevesle başladım herşeyi sineye çektim üç yıl geçecek diye ama artık katlanılabilir gibi değil . Y.lisans düşünüyorum bu yıl ama tezli olsun istiyorum bakalım nasip

X