- Konu Sahibi leylosvemecnun
Ben 15 senedir dışarıda lens evde gözlük kullanıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben 35 yaşımdayım gözümün miyopu hala ilerliyor astiğmat da var. valla yıllarıdr hem lens hem gözlük kullanıyrum sanırım alıştım böyle devam Allah çaresiz dert vermesin ne diyelim...Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ?
5 yıla akıllı lens taktırabilirsinizben 35 yaşımdayım gözümün miyopu hala ilerliyor astiğmat da var. valla yıllarıdr hem lens hem gözlük kullanıyrum sanırım alıştım böyle devam Allah çaresiz dert vermesin ne diyelim...
inşallah...uyandığımda gözüm görüyorsa inanın üzülüyorum (günlük lensi gözümde unutmuşum diye)5 yıla akıllı lens taktırabilirsiniz
inşallah...uyandığımda gözüm görüyorsa inanın üzülüyorum (günlük lensi gözümde unutmuşum diye)
Evet ben de şey diyorumO yakının Bi daha böyle biraey derse
Benim en azından görüşüm bulanık senin ise kalbin bulanmış de
İlerleme durur İnşaallah. Eğer cok dert eyorsan evini değiştir.
Dr ne der bilmiyorum sormadan yapma ama sürekli gözlük takınca gözlüksüz jiç görülmüyor gözlük tak asan zamanla net görmeye basılıyor insan.
Benim de Bi sorunum var gözlükle net görme ihtimalim yok ben de nasılsa tam olmuyor diye gözlük de takmıyorum(arac kullanırken takıyorum) gündelik işlerimi yapıyorum alıştım.
Yani tabi ki görüyorum da hicbir ayrintiyi seçemiyorum. (Lens ya da gözlük yoksa).ama acaba başka rahatsızlıklarınız da mı var
yani evet gözlüğü çıkarınca hiçbir şey göremem ama uyanınca idare ederim
zira göz gözlük yahut özellikle lens kullanınca onu çıkarttığında görmüyor fakat gece yatıp görmeye yardımcı aletleri unutunca sabah kalktığında görme oranı daha fazla
yani uzağı çok net göremeyiz ama kalktığımda tuvalete de giderim bebeğim varken de gözlüksüz besler, altını vs değiştirir yatırırdım
sonuçta bebek uzakta değil yakında, ben gözünüzde miyop yahut astigmat dışında farklı bir rahatsızlık olabileceğini düşünüyorum
miyop olan tv izlerken zorlanır, trafikte vs zorlanır, tabela vs de okuyamaz da günlük yaşamda o kadar da etkilemez
Yani tabi ki görüyorum da hicbir ayrintiyi seçemiyorum. (Lens ya da gözlük yoksa).
Her sene göz doktoruna giderim baska bir şey olsa söylerlerdi herhalde.
Gözlüğüm hep baş ucumdadir mesela gece bebegime bakmaya gittiğimde mutlakq takarım
İdame ettiremiyoruz el yordamıyla yaşayıp gidiyoruz işte. Hele bu virüs yüzünden maske ve gözlük bi arada imkansız oluyor. Boşver herşeyi de görmeyiverelim :) birşey olunca ben görmedim demesi iyi oluyoYanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ?