Miyop olanlar hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz ?

2.75 miyop 1.25 astigmatim
Aslan gibi bakıyorum oğluma. Çocuk bakma ile ne alakası var görme bozukluğunun. Arkadaşınız saçmalamış.

Doktor kontrolüne düzenli gidin yeter.
35 yasindayim şu kalıcı lensi bi araştırayım ama 😁

Konu sahibi yüzde seksen görüşün varmış. Ben de biraz kendimden bahsedeyim yüzde yetmiş görme kaybım var hatta şu an biraz daha ilerlemiş olabilir. Yaklaşık yüzde yirmi beş görüyorum. Şu an okulumdayım. Çalışıyorum. Dün lgs görevindeydim. Görevden çıkınca kızımla parka gittik. Diğer anneler genelde bankta oturup çocuklarına bakarken ben merdivene kadar kızımla koştum. O koşuyor ben arkasından tişörtünden parmağımla tutuyorum o şekilde kaydıraktan kaydı. Belki 20 kere kaymıştır. Merdivenden çıkarken kaba motor beceleri gelişsin diye elini tutmadım ama düşme gibi bir durum olursa müdahale edebilmek için hemen arkasındaydım. Yoruldum belim tutuldu onunla koşarken ama çocuğuma bakabildim yani bunda bu kadar abartılacak birşey yok. Yemeğimi de yapıyorum evde. Hatta dün ablam bemim yaptığım bir poğacayı bir başkası yapmıştı. Sen bunu daha güzel yapıyorsun dedi. Bu arada bu yaptıklarımdan şaşılacak birşey yok. Ben görme engelli olup da üniversitede hoca olan birini de tanıyorum. Benim yaptığım ne ki?

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
ben 35 yaşımdayım gözümün miyopu hala ilerliyor astiğmat da var. valla yıllarıdr hem lens hem gözlük kullanıyrum sanırım alıştım böyle devam Allah çaresiz dert vermesin ne diyelim...

Çevrenizde sizden başka herkes eğitimsiz kültürsüz kendini yetistirememis insanlar galiba ki nerde ne soylenecegini bilmiyorlar 🤷

ben kendimi bildim bileli gözlerim bozuk 4 buçuk numara lens kullanıyorum 2 yaşımdan itibaren gözlüklü bir çocuktum :) hiç te böyle dertler bulmadım kendime gözlüğüm ve lenslerim adeta benden bir parça haline geldiler gün içinde gözümde lens olduğunu bile farketmiyorum bence sen kafaya fazla takmışsın allah başka dert vermesin insanların kolu bacağı yok ev geçindiriyorlar o şekilde. halimize şükretmeliyiz.

inşallah...uyandığımda gözüm görüyorsa inanın üzülüyorum (günlük lensi gözümde unutmuşum diye)

ama acaba başka rahatsızlıklarınız da mı var

yani evet gözlüğü çıkarınca hiçbir şey göremem ama uyanınca idare ederim

zira göz gözlük yahut özellikle lens kullanınca onu çıkarttığında görmüyor fakat gece yatıp görmeye yardımcı aletleri unutunca sabah kalktığında görme oranı daha fazla

yani uzağı çok net göremeyiz ama kalktığımda tuvalete de giderim bebeğim varken de gözlüksüz besler, altını vs değiştirir yatırırdım

sonuçta bebek uzakta değil yakında, ben gözünüzde miyop yahut astigmat dışında farklı bir rahatsızlık olabileceğini düşünüyorum

miyop olan tv izlerken zorlanır, trafikte vs zorlanır, tabela vs de okuyamaz da günlük yaşamda o kadar da etkilemez

6 numara miyobum. İlaveten astigmat ve glokom var. 21 yıldır gözlük ve lens kullanıyorum. Vücudumun bir parçası gibiler. Üzülmeyin ileride lazer yaptırırsınız çözümü var. Yalnız ben başka yere takıldım gözlük kullandığınız halde neden net göremiyorsunuz numaralarda bir yanlışlık mi var acaba?

O yakının Bi daha böyle biraey derse
Benim en azından görüşüm bulanık senin ise kalbin bulanmış de
İlerleme durur İnşaallah. Eğer cok dert eyorsan evini değiştir.

Dr ne der bilmiyorum sormadan yapma ama sürekli gözlük takınca gözlüksüz jiç görülmüyor gözlük tak asan zamanla net görmeye basılıyor insan.
Benim de Bi sorunum var gözlükle net görme ihtimalim yok ben de nasılsa tam olmuyor diye gözlük de takmıyorum(arac kullanırken takıyorum) gündelik işlerimi yapıyorum alıştım.
Evet ben de şey diyorum
Hadi diyorum benim görüşüm bozuk ameliyat olunca geçecek seninki nasıl geçecek :KK70:

Gözlük benim 6. duyu organım gibi bişey oldu. Yaklaşık 16 yaşından beridir takıyorum 34 yaşındayım. Gözkğksğz sokakta kocamı bile bulamam 😂
Sizinle dalga geçen aklı kıt şahıs acaba 1 saat sonra (Allah korusun asla böyle birşeyi hiçkimse için dilemem ama ) kaza geçirse kör olsa kendisiyle de dalga geçer miydi? Patavatsız insanlara aldırış etmeyin. Ben sabah kalkarım taa ki gece yatana kadar gözlüğümü çıkarmam.

Siz de gözlüğünüzü yahut lensinizi çıkarmayın ki numaranız ilerlemesin. Göz muayenesini de ihmal etmeyin. Ben 6 sene boyunca aynı gözlükle bie sıkıntı yaşamadan geçirdim. Tabi arada muayene oldum ama numara ilerlemedi

ama acaba başka rahatsızlıklarınız da mı var

yani evet gözlüğü çıkarınca hiçbir şey göremem ama uyanınca idare ederim

zira göz gözlük yahut özellikle lens kullanınca onu çıkarttığında görmüyor fakat gece yatıp görmeye yardımcı aletleri unutunca sabah kalktığında görme oranı daha fazla

yani uzağı çok net göremeyiz ama kalktığımda tuvalete de giderim bebeğim varken de gözlüksüz besler, altını vs değiştirir yatırırdım

sonuçta bebek uzakta değil yakında, ben gözünüzde miyop yahut astigmat dışında farklı bir rahatsızlık olabileceğini düşünüyorum

miyop olan tv izlerken zorlanır, trafikte vs zorlanır, tabela vs de okuyamaz da günlük yaşamda o kadar da etkilemez
Yani tabi ki görüyorum da hicbir ayrintiyi seçemiyorum. (Lens ya da gözlük yoksa).
Her sene göz doktoruna giderim baska bir şey olsa söylerlerdi herhalde.
Gözlüğüm hep baş ucumdadir mesela gece bebegime bakmaya gittiğimde mutlakq takarım

Yani tabi ki görüyorum da hicbir ayrintiyi seçemiyorum. (Lens ya da gözlük yoksa).
Her sene göz doktoruna giderim baska bir şey olsa söylerlerdi herhalde.
Gözlüğüm hep baş ucumdadir mesela gece bebegime bakmaya gittiğimde mutlakq takarım

Ben konu sahibi sanıp size yazmışım 😂

4 numara yazmış o sizinki kaç bilmiyorum ama benimki 3.25 evde tv izlemek vs dışındaki her şeyi sabah kalktığımda hallederim

Şimdi düşündüm hiç gözlüğümü takayım bebeğe bakayım diye düşünmemiştim neyse ki eşim bu konuyu okumamış 😀 kendisi pimpirikli, sürekli gözlük koştururdu 😂

30 dan sonra sacma bir sebepten gözlerimin astigmat olması sebebiyle lens ve gözlüğe karşıyım hala kabullenemiyorum😄 hoş bir tek led ışıklar ve gece sokak lambaları daha sıkıntılı yoksa gündüz pek dert değil hala
Ama o avm ledleri içinde kaçan çocuğumu şak diye buluyorum panik yapınca
Insan yeter ki istesin 🤣🤣🤣
Önümüzdeki senelerde çaresine bakıcam ama insanın zoruna gidiyor 🤨

Son düzenleme:
Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
İdame ettiremiyoruz el yordamıyla yaşayıp gidiyoruz işte. Hele bu virüs yüzünden maske ve gözlük bi arada imkansız oluyor. Boşver herşeyi de görmeyiverelim :) birşey olunca ben görmedim demesi iyi oluyo

Arkadaslar bende 3 4 aydir lens kullaniyorum 2 gun oncetakmaya cakisirken gozumde olmadugini farkettim ama dustugunude gormedim baya bi oynadim cikmadi bide yikanirken sampuan kacti oda yakti suanda batma yok yanma var szce icindemidir gitsemmi doktora

X