Miyop olanlar hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz ?

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
Siz çok kafanıza takmışsınız. Bence süpürdükten sonra her yerin tekrar tozlu görünmesi gözünüzle ilgili degil. Koyu renkli parkeler mobilyalar saniyesinde tozlanıyor. Dışarıda yağmur yağarken çok uzaktan damlalar seçilmiyor zaten sonuçta su saydam bir şey. Yani verdiğiniz örnekler cok uç örnekler. Ben de gözlük kullanıyorum.Lisedeyken en arka sırada otururken tahtadaki yazıları okuyabilsem de gözlerim yoruluyordu filan. Ben 8. sınıfta çok kafama takıyordum.bazı zamanlar yine canımı sıkabiliyor bu tamamen bizle ilgili.gözleri görmeyip çok mutlu olanla da var. halimize şükretmek gerek. Bir de siz "ben gözlukle lensle bile iyi göremiyorum" deyip de bilincaltınızda bunu kabullenirseniz odagınız hep bu olur.
Iyi görüyorum mutluyum diye düsünün

Eskiden lens kullanıyordum şimdi gözlük kullanıyorum ve gözlük daha rahat bence . Benimde astigmatım var doktorum çizime müsait olduğunu söyledi ancak numara sabit kalmadığı sürece tekrar bozulabiliyormuş . Bende o yüzden bekliyorum .

Senin etrafındakiler patavatsızmış baya
Ne alaka ki çocuğuma bakamam falan takarsın gözlüğünü lensini ya da ameliyat olursun numarası durunca
Senin sorunun gözlerinin numarası değil etrafındaki patavatsızlara cevap verememen ve kendinle barışık olmaman
Hiç unutmuyorum bir gün tatildeyim sıcaktan bunalıp koşa koşa duşa girdim. Kafamı kaldırdım yüzüme şap şap su yapıp serinliyecektim güya bı vurdum elimle gözlüğün camı gözüme düşüverdi😂😂😂😂
Bı de evin içinde gözlüğüm kayboldu der ararsın bir bakarsın gözünde 🤪🤪🤪🤪
Gözlüklü olmanın da eğlenceli yanları var yani🤪🤪🤪🤪

Herkes bir yere kadar birbirine yardımcı olabiliyor herkesin kendi hayatı var. Bakıyor. Herkes nasıl bakıyorsa öyle bakıyor eksiksiz. 🤷🏻‍♀️
Çok ilginc. Demek ki hic görmeseler bile alışıyorlar o şekilde yaşamaya.Allah kimseye kaldıramayacagı yük vermiyor

Çok ilginc. Demek ki hic görmeseler bile alışıyorlar o şekilde yaşamaya.Allah kimseye kaldıramayacagı yük vermiyor
İlginç olan bir şey yok. Normal insanlar nasıl yaşıyorlarsa görmeyenler de öyle yaşıyor, çalışıyor, çocuk bakıyor, sosyalleşiyor.

Düşünceleriniz hiç normal değil, çok abartmışsınız. Öncelikle o nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlara bir haddini bildirin lütfen, ne değişik kişiler var yahu...

Ortaokul çağında miyop oldum ben, lise döneminde 0.75 olmasına rağmen gözümü kısarak bakıyordum, lise 3'te gözlük takmaya başladım ve çok net görüyordum. Üniversite sona doğru gözüm 3'e çıktı ve astigmat da başladı. Lens kullanıyordum çok memnundum ama kuruluk yaptı. Gözlük aksesuar gibi geliyor şu an ama yine lense geçeceğim. Gözlükle tamamen net görememenizi hiç anlamadım, gözlük numaranızda bir sorun olabilir. Lens takmak ilk 3 denemede zordur sonrasında pratikle gözün kapalı takarsın. Acil durum, afet gibi durumlarda size hak veriyorum, her zaman en bilindik yerinde olmalı ki bu gibi durumlarda hemen ulaşabilesiniz. Çocuk bakımı konusunda gözle bunun bir alakası yok emin olun.

Senin etrafındakiler patavatsızmış baya
Ne alaka ki çocuğuma bakamam falan takarsın gözlüğünü lensini ya da ameliyat olursun numarası durunca
Senin sorunun gözlerinin numarası değil etrafındaki patavatsızlara cevap verememen ve kendinle barışık olmaman
Hiç unutmuyorum bir gün tatildeyim sıcaktan bunalıp koşa koşa duşa girdim. Kafamı kaldırdım yüzüme şap şap su yapıp serinliyecektim güya bı vurdum elimle gözlüğün camı gözüme düşüverdi😂😂😂😂
Bı de evin içinde gözlüğüm kayboldu der ararsın bir bakarsın gözünde 🤪🤪🤪🤪
Gözlüklü olmanın da eğlenceli yanları var yani🤪🤪🤪🤪
Sizin gözlük numaranız çok yüksek degil galiba. Ben gözlükle çok daha net gördügüm icin gözümdeki gözlügü aramadim hic.farkı belli oluyor çünkü 😂
Kırılmayacagını bilsem gözlükle uyurum ben o derece alıskınım ama ben de aydınlık ortamda görüntüde uçusan cisimlerden rahatsızım bu aralar

Miyop+astigmatım.
Lens kullanamıyorum eşim kötü bir şeye şahit olduğu için kesinlikle alamıyorum korkuyor aynı şeyi yaşayacağım diye. O yüzden mecburen gözlük kullanıyorum. Benim 26 yaşımdan sonra oldu bu durum. Dışarı çıkarken pek kullanmıyorum, genellikle evde.
Dışarda kullanmadığım zaman kimsenin yüzünü yakınlaşmadığı sürece göremiyorum iyi oluyo 😁

Miyopum ayrıca toksoplazma hastasıyım ve gözümde görme kaybı var özellikle sol gözümde.
Göz numaralarım 1.5 ve 2.25 gözlük takmıyorum bile.
Evet bulanıklık beni rahatsız ediyor, kendime dert de ediyorum ama bu kadar büyütmeyin lütfen.
Bir de endmyopia.com sitesine bir bakın, miyopun geçebileceğine dair bilgiler mevcut.

Miyop+astigmat iki gözüm arasında çok numara farkı olduğu içinde bazı işlerde zorlanıyorum
Yakına bakınca iki göz arasındaki numara farkı olduğu için algım biraz farklılaşıyor ama çözdüm hani

kör değilim şükrediyorum yahu nasıl bir soru
Gözlüğümü takıyorum hop hayatım idame oluyor
Kendimden %100 görüş beklemiyorum sherlock holmes olmayacağım sonuçta

siz başkalarının dediklerinden çok etkilenen bir insansınız gereksiz dram haline getirmişsiniz

Dr lense takmam gerektiğini söyledi şimdi onu yapıcam sizin numaranızdan çooook daha yüksek numaram
Ağlanmıyorum direkt dr me soruyorum benim için en uygun olanı hangisi diye

Hayatımın bir kısmında gözlük kullanmayı bırakıp, 23-24ten sonra tekrar yükselmeye başlayınca tekrar mecburen takmış bir insanım. Ancak eşim bu yıl içinde gözünü çizdirdi keşke yıllardır yaptırsaymışım dedi. Ben de imkanlar oluştuğunda çizdireceğim inşallah.

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
O yakının Bi daha böyle biraey derse
Benim en azından görüşüm bulanık senin ise kalbin bulanmış de
İlerleme durur İnşaallah. Eğer cok dert eyorsan evini değiştir.

Dr ne der bilmiyorum sormadan yapma ama sürekli gözlük takınca gözlüksüz jiç görülmüyor gözlük tak asan zamanla net görmeye basılıyor insan.
Benim de Bi sorunum var gözlükle net görme ihtimalim yok ben de nasılsa tam olmuyor diye gözlük de takmıyorum(arac kullanırken takıyorum) gündelik işlerimi yapıyorum alıştım.

Ben kendimi bildim bileli miyop astigmat im çocuğumda var çok şükür hiçte kaybetmedim.cocugu görmeme gibi bir durumum olmadı.sacmalamislar resmen benimde numaram durmuyor.ameliyat olamam buyuk ihtimalle ama gözlüğe alıştım.

6 numara miyop, 1.5 numara astigmatım. Hiç net gördüğüm bir dönem hatırlamıyorum ilkokula başladığımdan beri gözlüklüyüm. Uzun zamandır lens de taktığım için sayısız kez kornea kalınlığı ölçüldü, migrenden dolayı görme alanı testleri oldum. Yaşanıyor yani buna şükür.

X