Miyop olanlar hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz ?

Miyop+ astigmat sahibiyim. 3.5tu en son bakıldığında. Benimki de her senelik kontrolde ilerliyor. İleri bir yaşa kadar da ilerleyecek dedi doktorum. (13 sene önce 0.50 idi ilerleye ilerleye bu günlere geldik 😂)

13 senedir gözlük kullanıyorum, son 10 senedir de lens+ gözlük. Buna üzülmek hiç aklıma gelmemişti bugüne kadar😂
Ben de gözlüksüz ve lenssiz hayatımı idame ettiremem, o derece görmüyorum. Aynada kendimi bile seçemiyorum.
Geçen gün lensi çıkarırken şifonyere düşürdüm. O kadar görmüyorum ki kocamı çağırdım iki saniyede buldu, güldük hatta.

Çocuk bakamazsın denilmesi olayına girmiyorum bile. Yukarıda bir arkadaş da demiş. Görme engelli kardeşlerimiz çocuklarını büyütüyor. Numaralı gözlük ve lens takarak sorun ortadan kaldırıldığı halde, sadece göz bozukluğu olan kişiye bunu söylemek, engeli olan engelli tanıdığı olan kişileri üzer. Keşke insanlar konuşurken biraz empati yapsa, bu cümleme üzülen kırılan olur mu diye düşünse..

Son düzenleme:
6 yaşında bir kızım var 3 senedir gözlük kullanıyor, gece tuvalete kalksa gözlüğünü takar o derece ihtiyaç hissediyor. Onda da hem miyop değil astigmat var. Ve daha ilerleme durumu da söz konusu yaşı itibariyle.

Etrafınızdaki insanlar densizlik etmiş sizde ekstra hassasiyet olmuş bu sıralar sanırım.

Lensle net görüp gözlükle görememek nasıl oluyor onu anlamayamadim ayrıca.

Gözlükle ya da lensle net görememeniz çok saçma, doktorun doğru ölçüm yaptığından emin misiniz?
Göz numaralarımız çok yakın, hatta benim astigmatım daha yüksek, gözlükle HD kalitesinde görüyorum rahatlıkla.
Bir de göz numarası hamilelikte de değişebiliyormuş.

O yakınınızın da ağzının payını vermediyseniz yazık olmuş, iyi bir kalayı hakediyor, boşboğaz...

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭

Gözlüğü sürekli takacaksınız benim oğlum biri 5 biri 5.5 burnunun ucunu göremiyor gözlüksüz.

Gözlükle 0 numara gibi tabiki de göremezsin ama dışarıdaki yağmuru da göremiyorsan o gözlük numarası doğru değildir

İlginç olan bir şey yok. Normal insanlar nasıl yaşıyorlarsa görmeyenler de öyle yaşıyor, çalışıyor, çocuk bakıyor, sosyalleşiyor.
Tabiki öyle ama hayatları net şekilde gören insanlardan daha zordur diye düşünüyordum. Öyle olmamasına sevindim 🌸

Senelerce miyopla uğraşmış yeri gelmiş otobüsü öğrenciyken tahtaları falan bile görememiş birisiyim. Ama bi yerin temiz olup olmadığını anlamak yada bebek bakmak gibi şeylerle ne alaka anlamadım. Lens ve gözlük kullanırken aynı numara alınmıyor lens göZün içine takıldığı ve gözlükte bi iki cm mesafe olduğu için değişebiliyo yanlış almış olabilirsiniz. Senelerce lens ve gözlük kullandım bi problem yaşamadım açıkçası. Sizin göz numaranızdan da yüksekti numaram. Geçen sene çizdirdim çok şükür benimde göz tabsiyonum yüksekti başka yöntemlerle yapıldı. Tam teşekküllü bi göz hastanesine gidip işinde uzman bi doktora muayene olun ve lensinizi değiştirin.

Bu arada çizdirdikten sonra da lensle görüyomuş gibi gözlerim yani lensle de gayet netti. Sizin lensle muayenedeki rakamları vs okuyamamanız numaranıza uygun lens kullanmadığınızı gösteriyo. Ayrıca herkes gözlük ve lens kullanıyo günümüzde yani özellikle eğitimli olup ta gözlüksüz olan nerdeyse yok gibi bişey. Size bunu söyleyen kişi saçmalamış yada siz abartmışsınız.

Bu arada çizdirdikten sonra da lensle görüyomuş gibi gözlerim yani lensle de gayet netti. Sizin lensle muayenedeki rakamları vs okuyamamanız numaranıza uygun lens kullanmadığınızı gösteriyo. Ayrıca herkes gözlük ve lens kullanıyo günümüzde yani özellikle eğitimli olup ta gözlüksüz olan nerdeyse yok gibi bişey. Size bunu söyleyen kişi saçmalamış yada siz abartmışsınız.

++++++++++++++

9 numara miyopum 10 senedir lens kullanıyorum sürekli bir şey okuyorum ekrandan yahut dosya üzerinden. Bir sıkıntım yok. Sadece gece araç kullanırken zorlandığım için gece sürüş yapmıyorum. Çok abartmışsınız. Sürekli lens takın ya da gözlük kullanın. Tak çıkar olmaz. Allah lensi gözlüğü bulanlardan razı olsun.

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
Merhaba gözlerininiz haline şükretmelisiniz sizfen kötü olanalrda var kafaniza takmamalisiniz bu halime şükür demelisiniz elinizden geldigi kadar da çabalamalisiniz. Gözlük kullaniyorsaniz çıkarmamalisiniz gözünüzden .
Benim doğuştan göz tembelligim var kuçükken farkedilmedi farkedilseydi cozumu vardi .lisede ben farkettim iyice ilerledikten sonra suan yaşım 22 sol gözüm gözlükle %10 görüyor gözlüksüz hiç görmuyor. Sağ gözüm 3 bucuk numarası gözluksuz inanin burnumun dibini göremiyorum.doktor rapor bile alabailecegimi söyledi.
Sol gözüm sağ göze gore daha kucuk.
Göz tansiyonum sınırdaymis ve çözümü yok ameliyat bile yapamiyorlar elimden gelen sağ göze iyi bakmak numarasinin ilerlemesini önlemek.
Gözlüğe bağımliyim hiç yakismiyor ama takmiyorum kafama sagligimdan onemli degil dis gorunusum.
Elimden gelense Kör olmamak icin çabalayacağım 🤲

Ay bende miyopum, sadece tv izlerken gözlük takarım ki gözüm üç buçuk, dışarda takmjyorum sadece numaralı güneş gözlüğü o da canım isterse :) iyi oluyo görmüyorum kimsenin yüzünü 😂

Kardeşim belkide 10 senedir kullanıyorum gözlük kendiside miyop,arasında 1 mètre olan insani iyice bakacakki tanisin,ama galette hayatina devam ediyo hicte bir sorunum yok isyanlarda etmiyo.
O lens kullanmakta istemedi ben gozluklerille iyim dedi.
Simdi oda evlenince acaba baba ola bilirmiyimmi desin🤣🤣

Gözümün birisi 6.5 derece birisi 6 derece miyop+astigmat bende de durmadı ilerleme ama gözlükle gayet iyi görüyorum gözlük takmadan burnumun ucunu dahi goremem numara ilerledikçe görüş açınız değişir herkeste olduğu gibi ama sanırım siz ya gözlüğünüzu düzenli takmiyorsunuz yada gözünüzde başka bir problem var.

Çevrenizde ki insanlar da abartmış 4 derece numara ile kim emekli oluyormuş .

çevrenizde çok densiz insan var.
gözlerim 5.25, 20 yıldır gözlüklüyüm. lens kullanmayı düşünmedim hiç. bebeğim de baya bakıyorum bi eksiği yok valla.
tavsiyem: doğru düzgün bir ölçüm aldırın. doğru düzgün bir optikten güzel bir gözlük alın. görüşünüzü hd yapacak mercekler var, ayrıca o camlar inceltiliyor, 70lerin yeşilçam kahramanı gibi kapkalın gözlükler takmak zorunda değiliz. gözlüğümün kalınlığından asla 5 numra olduğunu anlayamazsınız.

X