Miyop olanlar hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz ?

Arkadaslar bende 3 4 aydir lens kullaniyorum 2 gun oncetakmaya cakisirken gozumde olmadugini farkettim ama dustugunude gormedim baya bi oynadim cikmadi bide yikanirken sampuan kacti oda yakti suanda batma yok yanma var szce icindemidir gitsemmi doktora
İsterseniz gidin bir baksın ama bence düşmüştür .Bende koşa koşa doktora gitmiştim hatta ararken gözüme zarar vermistim maalesef . Sizde doktora gitmeyecekseniz bile kurcalamayin artık bir hafta gözlük takın ,lense ara verin.

4.5 miyop 2.5 astigmat numaralarım. Bende gözlüksüz hiçbir şey göremiyorum .Çok yakın dışında herşey flu . Ama gözlerim var sonuçta takarım gözlüğümu otururum :) bence siz o laf söyleyeni hayatınızdan çıkarın ,başka derdiniz kalmaz :)

İsterseniz gidin bir baksın ama bence düşmüştür .Bende koşa koşa doktora gitmiştim hatta ararken gözüme zarar vermistim maalesef . Sizde doktora gitmeyecekseniz bile kurcalamayin artık bir hafta gözlük takın ,lense ara verin.
Cok tesekkur ederim burun estetigi oldum gozlukte takamiyorum zaten evdeyim Allahtan 1 2 gun bi bakayim kurcaladigim icinde yanma oluyo olabilir gecmezse giderim.tesekkurler cevao verdiginiz icin 🥰

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
40 yasindayim. Ortaokuldan beni gozluk kullaniyorum. Gencken gozlukten sanki utaniyordum ne sacma dusunmusum. Lens takiyordum. Gözümü yoruyordu. Su an full gozluk takiyorum. Asla lens takmam artik, gozluk rahatlik, şık cercevelerle gozluk herkese yakisiyor bence. Ben de gözlüğü yanima almayi unutsam ne araba kullanabilirim ne de dolmuştaki yazilari okuyabilirim..gozluk taktigin surece hayat rahat..

3 numara miyop 1.25 astigmatim var.alerjimden dolayı lens takamiyorum.goz tansiyonum var ameliyat olamıyorum.gozluk kullanmaya da bir türlü alisamadim.sanki burnumun üstüne beton dökülmüş gibi ağırlaşıyor meret.yani öyle yarı kör yasiyorum.bosver herşeyi de gormeyiver.yerdeki tozları görmeyince hayat daha güzel.

Sağolun baya bir linçlemişsiniz 😃 acaba neden böyle ki cıkcıkcık demek ki başka bir sorun var diye kafama takıp başka bir doktora gittim göz merceğimde katarakt gibi bir sıkıntı varmış ondan öyleymiş bir damla verdi 1 hafta sonra gel tekrar bakalım ufak bir operasyon gerekecek muhtemelen dedi.Bu aralar hastanelerden çıkamıyorum hastalık hastası oldum galiba 😏

6 numara miyobum. İlaveten astigmat ve glokom var. 21 yıldır gözlük ve lens kullanıyorum. Vücudumun bir parçası gibiler. Üzülmeyin ileride lazer yaptırırsınız çözümü var. Yalnız ben başka yere takıldım gözlük kullandığınız halde neden net göremiyorsunuz numaralarda bir yanlışlık mi var acaba?
merhaba , glokom hastasıysanız lens kullanmanıza izin veriyor mu doktorunuz

Miyoptum, gözlerimi çizdirdim. Hem de Türkiye’ye ilk geldiği zamanlarda. Benim zamanımda bıçakla çiziyorlardı. Daha sonra lazere dönmüş. O zamanki teknolojinin yetersizliğinden güneşe hassasiyet ve göz kuruluğu yaşıyorum. Ama 20 senedir gözlük, lens derdi çekmiyorum.

Öyle bir yazmışsınız ki, tövbe est..sanki ince hastalık...
Miyop bir göz bozukluğudur, çaresi; gözlük-lens veya lazer ameliyatıdır. ben de miyoptum oradan biliyorum.
teknoloji sürekli gelişiyor, başka doktorlara gidin.iyi yerlerde muayene olmaya çalışın..
o yakınınız gülünce sustunuz mu, ben olsam "gül, gül senin gözünün başına bir şey geldiğinde ben de ağzım dışında heryerimle güleceğim haberin olsun" derdim, hadsiz..

10 yaşından beri bende miyopum. 6 senedir de lens kullanıyorum, çok memnunum. Numaram 7.50 benim daha vahim :) Kesinlikle lensinizde sıkıntı var. Ben cam gibi görüyorum lenslerle, ne batma yaşadım ne başka bir sorun. Ayrıca lens ile göz kontrolüne girmişsiniz, bu doğru değil. En az 20 dk önce lensleri gözünüzden çıkarmanız sonra muayene olmanız gerek. Doktorunuz bunu nasıl bilmez. Kesinlikle doktorunuzu değiştirin, lens numaranızdan da emin olun. Gözlüksüz lenssiz nasıl lavaboya gidemiyorsunuz ya hu bu arada, ben bile bu numarayla o kadar değilim :) bu kadar üzülmeyin, her şeyin bir çaresi var.

Vala ben iki yildir bildihin kör gibi geziyodum.sadece metre yakinimi gorebiliyordum bir metreden ötesi tamamen flu yani bulanikti kimsenin yüzünü seçemezdim.Doktora gitsem gözlük verecekti gözlük takmayi da hic sevmem kendime de yakıştırmam.Neyse birgün işyerindeyim önümden biri geçıyor aa Emel hanim gecıyo dedim yanimdaki calisana.Yanimdaki calisan da bi kahkaha atti ne Emeli yaa Dilara hanim o dedi.Bi de gidip butun isyerine bu olayi komik bi seymis gibi anlatti bu kiz önünü bile goremiyo diye dalga gecti resmen.Ben de o an karar verdim doktora gitmenin vakti geldi diye.Bi gittim gözlerim 2.50 doktor dedi sen bu gozlerle nasil durdun kizim dedi.Lens yazdi.O günden beri lens takiyorum ve o kadar rahat kiii.Bu hayatta miyoplar icin en buyuk icat bence.Her lensi taktigimda sukrediyorum iyi ki lens diye bi sey varmis gozluk takmak zorunda kalmiyorum diye.Bence gozluk kullananlar lensi mutlaka denesin bi.Tabi ki gozun lense uygun olmasi da sartmis

Arkadaşım hiç goremezdi gözlüksüz sınıf birincisiydi ama hiç çıkarmadan kullanırdı lens gözlük dönüşümlü dinlendirerek masada durur kalkmadan takardı hangisini takacaksa hiç çıkarmazdi burnumun ucunu goremem derdi gözlüğü sıkıştırılmış camdi vs idare ediyodu can yakanlar bizim neye hassas olduğumuzu bilip yapıyo umursamasan bir süre sonra susarlar

merhaba , glokom hastasıysanız lens kullanmanıza izin veriyor mu doktorunuz
Evet 16 yıldır lens kullanıyorum ben. Yalnız şöyle göz tansiyonum sınırdan hayli fazla çıkıyordu kontrollerde. Doktor ilaca başlamayalım ama takip edelim demişti. Ben biraz ihmal ettim birkaç yıldır kontrole gitmiyorum ama herhangi bir problem yaşamadım.

Yanlış yere açtıysam taşıyabilirsiniz bu benim için gerçekten bir dert olduğu için buraya açtım.Hastalık değil sadece bir görme bozukluğu biliyorum kendimi bildim bileli hiç net göremedim şu anda 4 numara miyop 0.75 astigmatım mevcut 3 yıldır ilerlemiyordu en sonki göz muayenemde ilerlediğini farkettik doktor lenslerim gözlerimde takılı iken o deneme gözlüğüyle yazı okuttu onlarla bile göremedim sonra çıkardım ölçüm yapıldı vs gözlerim çizime müsait değilmiş göz tansiyonum biraz yüksek çıkmış ileride kalıcı lens taktırabilirsin ama yaşın bir 35 40 olsun dedi evde gözlük kullanıyorum ama ancak %80 net görüşüm var gerisi bulanık sayılır net görmüyorum numaram ilerledikçe.. süpürüyorum her yer temiz gibi geliyor bir bakıyorum her yer toz sadece lenste net görüş var onu da her zaman takamıyorum en çok zoruma giden de bir yakınım ee sen bu gözlerle çocuk nasıl bakacaksın lensle bile pörtlek bakıyorsun 3 5 seneye pertsin diyip kahkaha attı dalga geçti ben ister miydim böyle olmayı ? Evim merdivenli hani ani yangın gibi bir şey olsa gözlüğü unutup aceleyle çıkamam belki kızımı bile bulamam gözlüksüz lenssiz lavaboya gidemiyorum.Gözümde gözlük lens olsa dahi dışarıda yağmur yağıp yağmadığını anlayamıyorum 28 yaşındayım daha 18den sonra durur derler neden durmuyor ? Biliyorum muhakkak daha yüksek numaralı olan insanlar vardır görme engelli insanların yanında bu dert hiçbir şeydir.Sadece içimi dökmek istedim bu lafın üzeribe bir de kardeşim dedi ki oha abla polis falan olsan sen şu an malulen emekli olurdun ya gerçekten öyle mi çok mu vahim durumum ? 😭
Lütfen milletin gereksiz laflarıyla takıntı yapmayın. Ameliyat çözüm değil. Ben gözlerimi çizdirdim yine ilerledi o nedenle kimseye tavsiye etmiyorum. Ben 8 yaşımdan itibaren gözlük kullandım. Yemediğim alay kalmadı :) göz numaram en son 9 numaraydı. Mercekleri ince olmasına rağmen o zaman ameliyat istedim. Lens bulmakta sorun yaşıyordum. Çizdirmemin üzerinden 15 sene geçti belki DH fazla. Göz numaram üç buçuk. Dediğin gb gözlüksüz tuvalete dahi gidemiyorum ama ben kendimi bu halimle seviyorum. Kendini her halinle sev, gereksiz insanların gereksiz söylemlerini kapının dışında bırak.

Hemen hemen ayni numaram sizinle. Sabah uyanir uyanmaz lensimi takarim yatarken çıkarırım. Evdeyken bile böyle .. çocuğuma da mis gibi bakıyorum valla. Ilerde nasipse çizdirmeyi düşünüyorum ama şu an önceliğim değil..
Eşim iş kazasında tek gözünde %95 lik görme kaybı yaşadı bir kac sene önce. Gözlükle hayatını idame ettiriyor. Araba da kullanıyor sporda yapıyor hic bir sorun yok.

Patavatsiz insanlardan nefret ediyorum . Uzulmeyin ya

Canım benim gözümde 1.75 miyop, lensim olmasa araba bile kullanamıyorum. Belki ilerlemiș bile olabilir çünkü görüşüm çok azaldı. Uzağı hep bulanık görüyorum. Oyüzden lensimi hiç çıkarmıyorum. Sana tavsiyem sende gözlüğünü veya lensini hiç çıkarma. Çünkü insanın hayat kalitesi çok düşüyor, gözlerinin hayatını zorlaştırdıgını da herkesle paylaşma, maalesef herkes ince ruhlu değil. Gözü görmeyen insanlar bile mükemmel evlat yetiştiriyorlar, kendine sıkıntı stres yaratma.

gçmiş olsun canım. o tanıdığını başına öyle bir şey gelir ki anlar dünya kaç bucakmış.

X