Miyop olanlar hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz ?

Gözlük takamıyorum lens canımı acıtıyor diye sızlansanız sonuna kadar hak verirdim de lensle gördüğüne bu kadar üzülen ilk kez görüyorum. Numara da 4. 8-9 numara miyoplar biliyorum hiç de öyle pörtlek falan değiller o nerden çıktı?
15 senedir gözlerim bozuk, evet zor bir duruö, gözlük de lens de konforlu değil ama takınca görüyoruz şükür, Allah başka dert vermesin

18 yaşından sonra büyümez diye bir sey yok 29 yaşındayım hala numaram ilerliyor 26dan sonra yavaşlayacak demisti doktorumda 1 sene icinde 1 numara arttı gözlüksuz tabiki kor gibiyim lens kullanamıyorum astigmatimda var ameliyatta olamıyorum ama ağlamıyorumda çok şükür kör değilim gözlüğü takınca mukemmel görmesemde göruyorum ustelik 15 senedir gozluk takiyorum tamam tv izlerken uyuamıyorum gözlüğü kırarım diye belkide tek sikayet ettiğim nokta budur ama olsun sonucta insanlar nelerle ugrasiyor değil mi

16 senedir miyopum, 7 sene gözlük taktım, 9 senedir de düzenli olarak lens kullanıyorum. 10küsur miyop bir de astigmatım var. hiçbir zaman böyle bir çıkmaza girmedim 🤣 acaba siz mi biraz abartıyorsunuz? düzenli bir şekilde lens kullanmaya alışırsanız yaşam kaliteniz artar diye düşünüyorum, deprem olduğunda da hiçbirimiz yuvarlanıp gitmiyoruz, bence biraz panik sorununuz da var. esasen ortada pek bi problem yok ama kendi içinizde yarattığınız problemleri biraz daha sakin kalmaya çalışarak çözebilirsiniz🤗

Açılın cevap bende!😂 Numaralarımız oldukça yakın, sizden farklı olarak ben lens bile kullanamıyorum.🤭7 aylık bir kızım var. Kaynanamın iğneleyici tâbiriyle :"Aşırı anneyim ben, kızıma prensesler gibi bakıyorum."😅 Son üç aydır kızım gözlüğümü keşfetti, gözümden çıkarıyor, elinde evirip çevirip gülücükler saçarak geri bırakıyor. O anlarda görüş açım biraz saydamlaşsa da gönlümde onun gülücükleriyle gökkuşağı oluşuyor.😊 Emin olun size bu olumsuz saçma sapan cümleyi kuran kişi de bu cümleyi, sizin iyi bir annelik yapamayacağınızı düsündüğunden degil; sadece sizin canınızı yakmak için kuruyor. Birkaç yıl evvelinde henüz nişanlı iken bir mide problemi yaşadığımda benim öz babam, hâlimi hatırımı sormak yerine: " Sen bu hâlinle nasıl evleneceksin? Kocana, çocuğuna yazık! Evin içinde hasta hasta dolaşacaksın." demişti. Hâsılı lütfen kendinizi her hâlinizle kabullenip, güvenin. Dilediğinizi başarırsınız velev ki olmadı bu da sizin başarısızlığınız olur kime ne?🙏🏻

Göz alanında çalışıyorum ve bırebır çalışma konum dıyebılırım bu durum. Bunun çözümü var arkadaşlar nıye sıkıntı yapıyorsunuz kendınıze ...amelıyatla gozunuze sıze spesıfık lens takılıyor ve omurluk yanı tak cıkar degıl . amelıyatta cok sıkıntılı degıl sabah amelıyat olsa aksama evınızdesınız

12 numara miyopum. İnsanlara göre körüm ( nerden biliyorlar bu kadarını ben de bilmiyorum 😃😃 ) Lens kullanarak hayatımı gayet de rahat idame ettiriyorum ve lenslerle de görüyorum zaten. 2 yaşında kızım var, bakımı konusunda göz problemimle ilgili hiçbir sorun yaşamadim. Sizin de dert edeceğiniz bir durum yok ortada bence.

ben 18 yaşındayım 5 numara miyopum 1.75 de astigmatım vardı en son
gözlüğe alıştım ama okullar açılınca lens istiyorum
bence gözlük veya lens sorumluluğunu alabiliyosanız sıkıntı olabilecek başka bir yanı yok bunların, benim bir ara çok çabuk kırılıyordu mesela artık çıkarmıyorum genelde

Uzun zamandır gözlerim bozuk 5 yıl fiilen lens kullandım geçen seneden beri pandemi sebebiyle tekrar gözlüğe geçtim. Gözümde gözlük yokken gözlüğü bile bulamıyorum:olamaz:

Ama 2 çocuğum var hiçbir sıkıntı çekmedim büyütürken. Sadece bazen gece ses duyup baktığımda gözleri açık mı kapalı mı seçemiyorum:KK48:

Göz alanında çalışıyorum ve bırebır çalışma konum dıyebılırım bu durum. Bunun çözümü var arkadaşlar nıye sıkıntı yapıyorsunuz kendınıze ...amelıyatla gozunuze sıze spesıfık lens takılıyor ve omurluk yanı tak cıkar degıl . amelıyatta cok sıkıntılı degıl sabah amelıyat olsa aksama evınızdesınız

Yukarıda bir arkadaş 18 yaşından sonra büyüme devam edebilir yazmış. Büyüme durmadan şu lazerle çizdirme işi yapılamıyor mu? Numaranın sınırı var mı çizdirmek için?

Yukarıda bir arkadaş 18 yaşından sonra büyüme devam edebilir yazmış. Büyüme durmadan şu lazerle çizdirme işi yapılamıyor mu? Numaranın sınırı var mı çizdirmek için?

Çizdirme işlemi çok yaygın ama aslında çokda sağlıklı değil kornea kalınlığınız önemli .Eger kornea kalınlığınız alt lımıt degerının altında ıse çizilme işlemi yapılamaz.Çevremde lazeler çizilenlerin çoğunda yaklaşık 5 sene sonra göz eski numarasına gerı geldı yenıledı yanı...

Çizdirme işlemi çok yaygın ama aslında çokda sağlıklı değil kornea kalınlığınız önemli .Eger kornea kalınlığınız alt lımıt degerının altında ıse çizilme işlemi yapılamaz.Çevremde lazeler çizilenlerin çoğunda yaklaşık 5 sene sonra göz eski numarasına gerı geldı yenıledı yanı...

Teşekkür ederim cevap için. Ben oğlum için sormuştum 15 yaşında 5.5 derece şu an gerçi yine ilerledi sanırım bu hafta yine gidicez. Son 1.5 senede online dersler pandemi nedeniyle elde tel falan derken 4.5 dan 5.5 a çıktı 18 e kadar 8/9 olur herhalde🙈
Çizdiririz diye düşünmüştükte geri geliyorsa bir anlamı olmuyor o zaman.

Teşekkür ederim cevap için. Ben oğlum için sormuştum 15 yaşında 5.5 derece şu an gerçi yine ilerledi sanırım bu hafta yine gidicez. Son 1.5 senede online dersler pandemi nedeniyle elde tel falan derken 4.5 dan 5.5 a çıktı 18 e kadar 8/9 olur herhalde🙈
Çizdiririz diye düşünmüştükte geri geliyorsa bir anlamı olmuyor o zaman.
bu yaştaki çocugun gozlerıyle oynamayın lutfen

Bu yaşta değil tabi ki ilk mesajımda yazmıştım ya 18 inde duruyor denildiği için sormuştum.
yukarıda 18 de durmuyor da denildiği için durmadığı oluyor mu ilerlemenin diye
Ben küçüğe hamileyken (31) 1 numara ilerledi. Öncesinde yıllarca sabit kalmıştı. Şimdi bir de astigmat çıktı. Gözlerim hala kendini ergen sanıyor😂

Ben de miyopum çok huylu olduğum için lense alışamadım gözlük kullanıyorum hayatımı çok güzel idame ettiriyorum. Gözlükle de göremiyorsanız bence numaranız büyümüş olabilir muayene olmalısınız. Gözlük takmayı ben de hiç sevmiyorum çünkü bence yakışmıyor bana belki ilerde ameliyat düşünebilirim. En son uygun değil demişti doktor. Bence hiç takılacak bir durum değil insanların çoğu miyop zaten yani.

Ben de miyopum çok huylu olduğum için lense alışamadım gözlük kullanıyorum hayatımı çok güzel idame ettiriyorum. Gözlükle de göremiyorsanız bence numaranız büyümüş olabilir muayene olmalısınız. Gözlük takmayı ben de hiç sevmiyorum çünkü bence yakışmıyor bana belki ilerde ameliyat düşünebilirim. En son uygun değil demişti doktor. Bence hiç takılacak bir durum değil insanların çoğu miyop zaten yani.
Bence de insanların çoğu miyop😄 ortaokuldan beri gözlerim bozuk, belki öncesi de vardır fark etmemişizdir.
Bana insanların gözlük ya da lens olmadan görebilmesi çok garip geliyor 😂😂
Bazen eşime soruyorum sen şimdi şurayı okuyabiliyor musun diye, okursa baya şaşırıyorum aklım almıyor😂😂😂 bana çok olağan geliyor görememek.

X