Merhabalar, 2016 şubat ayında karın ağrısı ve ara kanamam oluğu için kadın Doğuma kontrole gittim. Doktor büyük çapta miyomum olduğunu, miyomun yerinin tehlikeli olduğunu ve ameliyat sırasında rahmimi kaybetmemin muhtemel olduğunu bekar olduğum için kendinin bu ameliyatı yapamayacağını iyi bir doktor bulup ona ameliyat olmamı önerdi. Tabiki hepimiz gibi bende telaş ve korkuyla doktor aramaya başladım. Arkadaşımın ablasının tavsiyesiyle bulduğumuz bir profesör e gittim. O da ameliyatı açık ameliyat olarak yapabileceğini, açık ameliyatın kapalı ameliyata göre daha riskli ve yapışma vs gibi risklerinde olduğunu söyleyip kapalı ameliyat yapabileceğini düşündüğü başka bir pfoseför e yönlendirdi. Şanslıydım ki gittiğim doktorlar vicdanlı çıkıp sadece para kazanmak için ameliyatımı yapmaya kalkışmadı ve hep daha iyilerine yönlendirdiler. En son gittiğim pfoseför kontrolden sonra hemen 2 gün sonraya ameliyat randevusu verip korkmama gerek olmadığını, rahmime zarar vermeden bu ameliyatı yapacağını söyledi ve nihayetinde öyle de oldu. 3saatlik kapalı ameliyatın sonucunda belirledikleri miyomdan daha büyük rahmimden de büyük bir miyom çıkardıklarını ve ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. (17 cm ve 550 gr ) ameliyat sonrası 6 ay hamile kalmamı ve rahmimin iyileşmesi gerektiğini söylediler. 6 ay sonrası kontrole gittiğimde herşeyin tertemiz olduğunu rahmimde bir problem kalmadığını çocuk yapabilmenin hiç bir sorun teşkil etmediğini rahatlıkla hamile kalabileceğimi söylediler. Bunları anlattım çünkü bende miyom um olduğunu öğrendiğimde çok korkup psikolojik sıkıntılar yaşamıştım. Allah herkesi doğru doktorla karşılaştırsın.