- 5 Eylül 2010
- 290
- 8
çok geçmiş olsun. gerçekten değiniz gibi ultrason şaşırtabiliyor.Merhaba,pazartesi sabahı ameliyata girdim. 8:30'a dogru ameliyata girdim ve uyandirdiklarinda saat 14:30'a geliyordu.Güzel bir rüyadan kalkar gibi ama karnımda bir alev topuyla uyandım durmak bilmeyen sürekli yanan bir alev topu...Beni uyandirma odasından doğruca göğüs filmi çektirmek için götürdüler sonradan öğrendiğime göre ameliyat esnasinda solunum ile ilgili bir problem olmuş. Hic agrimiyor dediklerine bakmayın ağrıyor inanilmaz ağrıyor hem de. Ameliyata 12,8 hemogram ile girdim çıktığımda 7,8 di. Tansiyonum da cok düşüktü (8/4).Ogünü sürekli kan,demir iğnesi,agri kesicilerle geçirdim ve gözümü kirpmadim ağrıdan.ertesi sabah doktorum geldi ameliyatta cok zorlandık dedi, 5 tane laparoskopi aleti kırıldı dedi 10 cm degilmiydi dedim tam 595 gram miyom çıkardık dedi.şok oldum.keşke dedim laparoskopik girmeseydik yine kesi yapıldı açığa döndü dedim. Hayır böylesi çok daha iyi oldu miyomu çıkarmak için göbeğin üstünden aşağıya kadar koca bir kesi atmamız lazımdı dedi.Bu bir yöntem zaten dedi(laparoskopi yardimli myomektomi) Genellikle miyomlar ultrasonda göründüklerinden daha büyük oluyorlarmis.çok zor bir deneyim.dün ayağa kalkıp gezmeye başlayınca sondayi ve direni cikardilar gaz sancimda kalmayınca bugün taburcu oldum evime geldim cok şükür. Ağrılar var biraz zor oturup kalkıyorum ama çok iyiyim ameliyat gününe göre. Rahmin alinmasi cok ekstrem bir komplikasyon, bence bu konuda korkunuz olmasın. Benim ameliyatim cok kanamalı gecti ve kitle cok büyüktü. İnanın benimki alinirdi yersiz bir korku.Marmara üniversitesi saglik bakanlığına ait. Döner sermayesi hoca ameliyat parasi vs. Durumlari yok. Hiç bir ücret talep edilmedi benden. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı ınşallah en az hasarla atlatırsınız...
sizin miyomun rahimin nersindeydi . benimki intramual miyomdu ve amliyat esnasında uterisin delinmesinden çok korkuyordum.