• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlikte annelerin rahat tavirlari...

En sevmediğim anne tipi.tamam çocuk bu anlamaz ama annenin bu kadar rahat olması ne demek yaa.bizimde bir tanıdık var kadın kızını yere göğe sığdıramaz.bir insan bu kadar mı şımartır çocuğu ya bekarken ailem görüşürdü onlarla her geldiklerinde deli olurdum çocuk bi defasında annemin kristal takımının koca kasesini kırdı ay annesi kızım niye yaptın bile demedi ay ben sana alırım dedi bu kadar aynı arkadaş grubunda engelli çocukları olan bi ablamız vardı kadincagiz bir hava almak icin gelirdi ve bir dakika oturmazdı çocuklar haliyle hırçındı bulduğu çocuğun saçını tutar bırakmazdı.bu bizim değerli kızın annesi sürekli çocuklardan kaçırırdı kızını bagira bagira kızım dikkat et kızım gel buraya söyle böyle aman Allahım deli olurdum bu kadar açık söylenmez ki ya engelli çocukların annesi kırılırdı haliyle onun bu durumu daha çok sıkardı canımı.bazen çocukları değil anneleri eğitmek gerekiyor

Çocuğu köşede sıkıştırıp tehtid etseydin :KK70:
İyi dayanmışsın.

bunu bizim komşumuz yapmıştı..çocuk 4-5 yaşlarda birşeydi..odaları gezinirken bu çocuğu sıkıştırmış..annenin yanından kalkarsan pipini keserim ..kimseyede bir şey demeyeceksin diye..bu çocuk öyle bir korkmuşki..bunlara misafirliğe gelmek istemiyormuş..geldiğindede komşunun gözüne bakıp duruyormuş korkusundan..ama her çocukta dinleyecek diye bir şey yok..aklıma geldi..çok gülmüştük..konu sahibi evine almamakla iyi ediyorsun..annesi gözüyle takip etmesi gerekiyor..bende nefret ediyorum böyle annelerden..

eskıden analarımız bızı mısafırlıge goturmezlerdıkı oraları dagıtın dıye hey gıdı gunler

Anneler bu konuda genelde çok bilinçsiz çocuğuna misafirlikte nasıl davranması gerektiğini öğretmiyorlar.Tabi ki çocuktur oynayacak,zıplayacak ama bunu evdeki eşyalara zarar verecek biçimde yapmamalı. Siz de hamilesiniz normalde olduğunuzdan daha hassas dönemdesiniz normal yani :)

Böyle umursamaz ve rahat annler varya sinirimi bozuyor. Çocuklarına sahip çıkmazlar çocuklar bilgisayarı karıştırır orayı burayı döker.. Annede iş bitiyor bizi hep tembihlerdi annem biyere gitmeden önce, uslu durun terbiyeli olun diye. Otizimli kardeşim var o bile misafirlikte yerinden kalkmaz. Annede bitiyor iş annedde..

Bu konuda bende çok dertliyim.. Geçenlerde eşimin iş arkadaşı, eşi ve 2,5 yaşındaki çocuğu akşam çayına bize geldiler.. Bende işten koştura koştura eve geldim. Evin temizliği, ikramlıklar derken yoruldum.. Dedim içimden misafir gelince dinlerim. Ama ne dinlenme, gelen ailenin çocuğu canavar çıktı.. Allahım evin her tarafını geziyor, her tarafını karıştırıyor.. Tabi bende arkasından. Dolapları açıyor, bakıyor.. Hazırladığım börekleri yere attı ve üstünde zıplamaya başladı. Mübarek anası da oğlum yapma diyemedi.. Ay çatladım resmen.. Ben mutfakta çayları tazelerken, çocuk benim yatak odama girmiş çekmeceden pedleri almış salona gitmiş. Ay anasına çocuğun elinden bile almıyor.. Çocuğun elinden zor aldım.. Annesinde öyle bir rahatlık vardı ki, sanırsın babasının evi.. Töbe töbe.. Ay birde diyor kii, bunu sık sık tekrarlayalım.. Bende bakarız dedim, malum çalışıyorum.. Eşimde diyor ki, sen hanımın böyle dediğine bakma misafiri çok sever.. Gittikten sonra eşime dedim, sakın sakın istemem.. Eğer çok görüşmek istiyorsan dışarıda cafe de görüşürüz..

Çocuğu köşede sıkıştırıp tehtid etseydin :KK70:
İyi dayanmışsın.

yazık bu mantıga gucunuz kucucuk cocugamı yetıyor sızın.kocaman ınsansınız cocugu sıkıstırıp tehdıt edın dıyorsunuz.

gemeyın cocuklar gelmeyın bole ınsanların oldugu dunyaya gelmeyın.
bnmde kucuk cocuklarım var degıl bırısı koseye sıkıstırıp tehdıt edecek ters baksa doverım o anayı babayı ben

konuya gelınce.knu sahıb bayan cok haklı cok cok haklı ben olsam bende sınırlenırdım anneye ama bırının dedıgı gıbı cocugu tehdıt etmezdım.bole ınsanların rahat tavırları benımde sınırımı bozar.bır yere mısafırlıge gıttıgımde dıken uzerınde otururum.aman doktuler aman bı yere bısey surduler ev sahıbıne ayıp olur.dıye kendı kendımı yerım burnumdan gelır gezmemde bıdahada uzun sure gıtmem.herkes bu konuda hassas olmalı ama cocuklar suclanmamalı.sonuna kadar haklısınız
ama ısın dıger yuzu ne olursa olsun zaten olan olmus.genede evınıze gelen bır ınsanın kalbını kırmamalıydınız.davanızda haklısınız sınırlenmektede hamıle halınızle ugrasmak zordur elbet ama 1 kac saat te olsa sınırını yutup kırmadan gondermelıydınız.

bende çok sinir olurum böyle kadınlara. çocuğu dağıtır kırar döker olsun onun canı sağolsun modundadır. çnkü kendi evinde çocuğu öyle yetiştirmiş. valla kınamayım daha fazla başımıza gelmesin.:KK51:

bunu bizim komşumuz yapmıştı..çocuk 4-5 yaşlarda birşeydi..odaları gezinirken bu çocuğu sıkıştırmış..annenin yanından kalkarsan pipini keserim ..kimseyede bir şey demeyeceksin diye..bu çocuk öyle bir korkmuşki..bunlara misafirliğe gelmek istemiyormuş..geldiğindede komşunun gözüne bakıp duruyormuş korkusundan..ama her çocukta dinleyecek diye bir şey yok..aklıma geldi..çok gülmüştük..konu sahibi evine almamakla iyi ediyorsun..annesi gözüyle takip etmesi gerekiyor..bende nefret ediyorum böyle annelerden..
bole nsanlar yuzunden hastaıklı nesıller yetısıyor zaten.nedemek pıpını keserım.o cocukta pıpısının cok degerlı bısey oldugu algısına kapılıyor.benım pıpım var ve cok degerlı ıstedıgımı yaparım onunla gıbı.allah bole cahıl ınsanlardan korusun cocuklarımızı.ben o cocugun annesının yerınde olsam cok fena karısmıstı ısler hemde ckk

3 yasinda bir kizim var. Hicbir zaman rahat bir anne olmadim.Evde istedigini yapamaz, bazi kurallarimiz var ve bunlara dikkat eder ama baska bir eve misafir olarak gittigimizde ortaliktaki biblolara dokunmak istiyor, cani sikiliyor.Gittigimiz evde cocuk varsa ve anlasamazlarsa kavga cikiyor.Gercekten cok zor bir durum..Ama cocuk boyle olsa bile annenin tavri cok onemli.Cocuguna yedirdigi cips vs icin bi ortu isteyebilirdi, dokulenleri toparlayabilirdi.En azindan bi mahcup olup dile getirebilirdi.Topragi doksun ben toplarim kisminda sok oldum zaten..Ben rahat bi anne degilim, kurallarimiz elbette var ama kizimda bir cocuk.Her ne kadar soz dinleyen bi cocuk olsa da gittigim yerde zor durumda kalabiliyorum ve gitmiyorum.Surekli yapma, dur, dokunma deyip ne cocugu geriyorum, ne kendimi strese sokuyorum.Cocuk dinlemiyorsa gitmeyiversin anneler ev gezmesine bu kadar basit

Bayanlar ben 20 haftalik hamile bir bayanim
1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Bu halmle evimi temizledim,hazirlik yaptim vs vs
Esim geldi yemek yedik topladik derken misafirlerimiz geldi
Bu arada evimn her yeri halilari ve mobilyalarim beyaz benim ...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Ben elimde islak mendille bu halimle silmeye calisiyorum kadindan tik yok...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bu arada surekli edimin arkadasi sik sik goruselim gidip gelelim diyor
Esimde olur cok iyi olur diyor..
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
Defim kadinin yaptigi ayip degil mi benim yaptigim mi ayip
Evime istemiyorum sen git gorus dedim
Sonrada gece yatinxa uzuldum,kirdim dite ama dayanamadim kizlar...
Egilemiyorum karnim belim agriyor.silecek,yikayacak halim yok
Aksamdan beri icim coj tuhaf oldu misafiri kirdim diye
Sizce davranisim dogru mu yada kotu mu yapmisim

Bizde çocuk olduk, kardeşimde çocuk oldu kuzenlerimde çocuk oldu... Hiçbir gittiğimiz evde kimsenin eşyasına zarar vermedik. Annemiz bir kaş hareketiyle elletmezdi bize. Misafiriniz çok vurdumduymazmış, ben olsam "hadi bak buraya örtü serelim kalkmadan ye" derdim. Yani çocuk saksıdaki toprakla oynamaz ki, bunu çocuğuna söylemek yerine bırak döksün demek ne kadar mantıksız, bir başkasının evinde. Siz kırıcı davranmamışsınız, misafirin başımız üstünde yeri var ama bu demek değilki evimi gelip savaş alanına çevirsinler.

Bayanlar ben 20 haftalik hamile bir bayanim
1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Bu halmle evimi temizledim,hazirlik yaptim vs vs
Esim geldi yemek yedik topladik derken misafirlerimiz geldi
Bu arada evimn her yeri halilari ve mobilyalarim beyaz benim ...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Ben elimde islak mendille bu halimle silmeye calisiyorum kadindan tik yok...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bu arada surekli edimin arkadasi sik sik goruselim gidip gelelim diyor
Esimde olur cok iyi olur diyor..
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
Defim kadinin yaptigi ayip degil mi benim yaptigim mi ayip
Evime istemiyorum sen git gorus dedim
Sonrada gece yatinxa uzuldum,kirdim dite ama dayanamadim kizlar...
Egilemiyorum karnim belim agriyor.silecek,yikayacak halim yok
Aksamdan beri icim coj tuhaf oldu misafiri kirdim diye
Sizce davranisim dogru mu yada kotu mu yapmisim

yanlış anlama ama yakında çocuğun da aynısını yapacak . mobilyalar beyaz ya ondan dedim..

aynı konuyu bende açtım canım dün, sorun çocukta değil, annede kesinlikle. çocuk bu ne öğretirsen onu öğrenir. bazı insanlar kendileri örtü getiriyorlar çocuklarını üstüne oturtuyorlar, yemek yerken. ama bazıları da böyle münasebetsiz oluyor. yani belli ölçüde tabi ki çocuk söz dinlemez ama anne de zahmet edip başkasının evinde çikolata yedirmesin. ölmez sanırım çocuğu o an çikolata yemese. gelmeden önce yedirseydi. bunlarda bize ders işte, nasıl sorumlu anne olunur gibi şeyleri öğreniyoruz.

niye vicdan azabı duyuyorsunuz ki. sabırlı davranmışsınız. çocuğun anasının utanıp giderken özür dilemesi gerekirdi.
böyle vurdumduymaz annelerin kafalarını kıvılcım çıkana kadar duvara sürtmek istiyorum. yahu misafirliğe gidiyorsun, cips gibi dökülen saçılan yağlı şey çocuğun eline verilir mi. çocuğun suçu ne, bende çocuk büyüttüm 5 yaşına gelip ana sınıfına gidene kadar ailelerimiz dışında kimseye gitmedim. kızımın gözüne baktığımda anlardı kızdığımı. dinlemediği zaman evde ceza vereceğimi bilirdi. ne demek saksının toprağını bırak döksün ben toplarım.
böyle bir misafirimiz olmuştu. çocuklarının özgür ruhu kısıtlanmasın diye (anası aynen bu cümleyi kurmuştu) baskı oluşabilecek davranışlardan kaçınıyorlarmış.
o çocuk senin bacım, yaptıkları sana şirin gelebilir ama bana gelmiyor.

yazık bu mantıga gucunuz kucucuk cocugamı yetıyor sızın.kocaman ınsansınız cocugu sıkıstırıp tehdıt edın dıyorsunuz.

gemeyın cocuklar gelmeyın bole ınsanların oldugu dunyaya gelmeyın.
bnmde kucuk cocuklarım var degıl bırısı koseye sıkıstırıp tehdıt edecek ters baksa doverım o anayı babayı ben

17 AYLIK ÇOCUĞUMU SIKIŞTIRICAK...PARDON SİZ İNSANDINIZ DEĞİL Mİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BENİMDE 17 AYLIK İKİZLERİM VAR KİMSELERE GİTMİYORUM ÇOK DA İYİ YAPIYORUM DEMEKKİ BİRİ BENİM ÇOCUĞUMU SIKIŞTIRSA KATİL OLURUM

Aa aa ciddiye almışlar. Canım o işin espirisi. Hani ortaöğretimdekiler misafir çocuklarına gizliden kızar ya o geldi aklıma. :KK70:
Benim yanımda çocuğuna bağırana şaplağı yapıştırırım ben. Cani değilim o kadar.

O dediğimi ortaokul çocukları yapar misafir çocuklarına. Hani bilgisayar oynat abisi ablası denince.
Çok şaşırdım koca kadın bi de

Zaten konu sahibi de demiş suç çocukta değil annede diye.

Çok sıkıntı.
Ya çocuğun peşi sıra gezecen ya evde oturacan.
Evi kirletmesini geçtim kendine zarar verebilir yabancı bir ev eşyaları yeni keşfediyor Allah muhafaza.

Bu konuda bende çok dertliyim.. Geçenlerde eşimin iş arkadaşı, eşi ve 2,5 yaşındaki çocuğu akşam çayına bize geldiler.. Bende işten koştura koştura eve geldim. Evin temizliği, ikramlıklar derken yoruldum.. Dedim içimden misafir gelince dinlerim. Ama ne dinlenme, gelen ailenin çocuğu canavar çıktı.. Allahım evin her tarafını geziyor, her tarafını karıştırıyor.. Tabi bende arkasından. Dolapları açıyor, bakıyor.. Hazırladığım börekleri yere attı ve üstünde zıplamaya başladı. Mübarek anası da oğlum yapma diyemedi.. Ay çatladım resmen.. Ben mutfakta çayları tazelerken, çocuk benim yatak odama girmiş çekmeceden pedleri almış salona gitmiş. Ay anasına çocuğun elinden bile almıyor.. Çocuğun elinden zor aldım.. Annesinde öyle bir rahatlık vardı ki, sanırsın babasının evi.. Töbe töbe.. Ay birde diyor kii, bunu sık sık tekrarlayalım.. Bende bakarız dedim, malum çalışıyorum.. Eşimde diyor ki, sen hanımın böyle dediğine bakma misafiri çok sever.. Gittikten sonra eşime dedim, sakın sakın istemem.. Eğer çok görüşmek istiyorsan dışarıda cafe de görüşürüz..

Canim ayni erkeklerde surekli giruselim gidip gelelim modundalar esime kesinlikle dedim gorusmem
Hem gunaha girmek istemem hermde sinir olmak istemem
Normalde. Misafiri cok severim hic gocunmam ama bu farkli oldu

17 AYLIK ÇOCUĞUMU SIKIŞTIRICAK...PARDON SİZ İNSANDINIZ DEĞİL Mİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BENİMDE 17 AYLIK İKİZLERİM VAR KİMSELERE GİTMİYORUM ÇOK DA İYİ YAPIYORUM DEMEKKİ BİRİ BENİM ÇOCUĞUMU SIKIŞTIRSA KATİL OLURUM

Canim ben oyle birsey yapmam zaten
Arkadsta espri olsun diye yazmistir
O yastaki bebege elimi kaldirabilecek birisi degilim
Daha oncede yazdim
Sen yanlis anladin sanirim

Back