• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlikte annelerin rahat tavirlari...

Bence az bile yapmissiniz. Ben olsamm carlardim artik sanirim, basima gelmedi, ama okurken bile hic tahammul edemeyecegimi anliyorum.
Anlamaz, manlamaz diye cocuguna hic bir sey soylemeyen, ogretmeyenlere ifrit oluyorum. Amerika'da yasiyorum ve Amerikalilar dogar dogmaz egitime aliyorlar cocuklarini yahu. Kucucuk bebekleriyle konusuyorlar. Hic su ana kadar "anlamaz" dediklerini duymadim cocuklari icin. Bi bizim cocuklar her zaman "cocuktur, anlamaz". Cocuklarin zekalarinin kucumsenmesi ve saldim cayira "buyutulmesi"ne karsiyim. Dogar dogmaz disiplin ve egitim baslar benim kitabimda.
17 aylik dedigin cocuk az cok denileni anlar artik.

Bayanlar ben 20 haftalik hamile bir bayanim
1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Bu halmle evimi temizledim,hazirlik yaptim vs vs
Esim geldi yemek yedik topladik derken misafirlerimiz geldi
Bu arada evimn her yeri halilari ve mobilyalarim beyaz benim ...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Ben elimde islak mendille bu halimle silmeye calisiyorum kadindan tik yok...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bu arada surekli edimin arkadasi sik sik goruselim gidip gelelim diyor
Esimde olur cok iyi olur diyor..
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
Defim kadinin yaptigi ayip degil mi benim yaptigim mi ayip
Evime istemiyorum sen git gorus dedim
Sonrada gece yatinxa uzuldum,kirdim dite ama dayanamadim kizlar...
Egilemiyorum karnim belim agriyor.silecek,yikayacak halim yok
Aksamdan beri icim coj tuhaf oldu misafiri kirdim diye
Sizce davranisim dogru mu yada kotu mu yapmisim
Az bile bu tip gorgusuz kadinlara.

Ayip yahu hemdehamile kadinin evinde.

Teee.. sinirlerim zıpladı şimdii..cips ne demek çikolata ne demek olduu. halının ortasına çişinide yaptır..hele o saksı olayı ..benimde bir oğlum var ama bir yere gittiğimde diken üstündeyim az bile yapmışsın..gerçi o misafirin evinide merak ettim şimdi kendi evi nasıl acaba bazı uyanıkların evlerinde çocuklarına böyle şeyleri asla yaptırmazlarr..nelere şahit oldu bu gözlerr.

Bazen anlamadiklari oluyor çocukların( daha dogrusu anlamazliga vuruyorlar isi) ama cogu seyi de anliyorlar. Benim kizim 3 yaşında. Dogdugunda kedimiz vardi, kedinin kuyruğunu cekip, gozunu oymasi beklenebilir ama bunların hicbiri olmadı . Cunku hep anlattim. Bu sadece bir örnek. Misafirlikte de boyle seyler yaparsa kalkip gidecegimizi soyler, uyaririm. Yaparsa da kalkarim. Burda asil sorun annelerin rahat olmasi. Cocuklar ne kadar kural koysak da bazen yapabiliyorlar hatalar. Onemli olan hatayi izlememek, cozemiyorsan kalkip gitmek.

bence iyi dayanmışsınız , karşınızdaki bayan evinize ilk gelmekle beraber hayli rahat davranmış.benimde hareketli bir oğlum var şimdi büyüdü aklı eriyor ama bu kadar değildi ya.ben mecbur kalmadıkça gitmezdim yabancı biyere,ben kendim rahatsız olurdum sürekli gözüm oğlumda olmaktan sohbet edemezdim.

Çocukalrın bu davranışları evdeki kısıtlamadan oluyor sanırım.
Benimde 34 aylık maşallah tavana tırmanan bir oğlum var. Evde aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyor
Eskiden çok kızardım şimdi umursamıyorum çünkü kendi evim. İşin garibi gittiği yerde hiçbirşey yapmıyor ( maşallah diyeyim :D )

Anne elbette her koşulda çocuğun peşinde olmalı. Yani yapmaz diye birşeyde yok maalesef.
Bence üzülmeyin neticede olmuş bitmiş.

Canim ayni erkeklerde surekli giruselim gidip gelelim modundalar esime kesinlikle dedim gorusmem
Hem gunaha girmek istemem hermde sinir olmak istemem
Normalde. Misafiri cok severim hic gocunmam ama bu farkli oldu
Haklısın vallahi.. Erkekler tabi böyle düşünür, misafir gittikten sonra sana iş çıkıyor.. Birde hamilesin.. Yazık günah sana.. Dikkat et kendine..
Bende misafiri çok severim.. Misafir ağırlamayı severim.. Ama işin içine çocuk ve umursamaz bir anne girince işler çok değişiyor.. Yani çok mu zor, oğlum yapma etme demek.. Eline çikolata vermek de nedir.. Çok da zararlı..

üff
küçükken annem bize bir şey içermezdi misafirlikte dökmesinler diye
böyle yetiştiğimizden bu tür anneler bana iyice ters geliyor :KK14:

dur canım sana bir level üstünü anlatayım, bizzat yaşanmış :)

benim de salon halım krem rengi, misafir cocugu ki 5 yaslarında, ıkı bardak cayı goz gore gore halının uzerıne doktu.
uzulsem de tabıkı hıc caktırmadım, müsade istedim, ıslak uzerıne basılmasın dıye bıraz temızleme yapmaya calıstım, amacım leke cıkarmak ta degıl, sonra da yaparım onu, maksat cay ve suyu dagılmasın dıye...
misafir ebeveyn ne dese begenırsın?
'' ee beyaz halı alırsan olacağı bu, şimdi çıkarıcam diye uğraş dur...'':KK57::KK57:
suçlu da olduk :) güler misin, ağlar mısın?

neyse gecmıs olsun :)

Inanamiyorum! Bu nasil yüzsüzlük??? Ya diyorum ya, küçükken ben ikramlari almak istesem, annemin gözünün içine içine öyle bakardim ki. Tabiki çogu zaman onay olmazdi ama bazen oldugu zaman kesinlikle masanin üstüne yemek zorundaydim. Ve sadece 1 tane alma sansim olurdu zaten :KK48:

Bizim çoçuklugumuzda bu konularda biraz fazla takintiliydi kabul, fakat simdiki nesilde ayri birsey ya. Ne demek cips ile eve girmek, evi kirletmek? Sonrada "çoçuk bu anlamiyor". Hayir anliyor, bal gibi anliyor hatta fakat sen egitmezsen, herseye "aferin, hadi koy o topraga yere" dersen elbette çoçuk istedigini yapar. Sonada canavar ergenler oluyorlar iste.

Bir çoçugun özgürlüge, ortami kesf etmeye ne kadar çok ihtiyaci var ise, kurallara bir o kadarda ihtiyaci var. Yani konu sahibine son derece hak veriyorum. Bende evime gelmelerini kesinlikle istemem.

Bu arada daha 1.5 yasina girmemis bir çoçuga cips, çikolata vermek nedir allasen? Ya bu küçük yasta bunlara alistirirsan bu çoçuklar ilerde obez olur, saglik sorunlari olur. Onlar resmen heleki o yasaki çoçuk için zehir ya!

Inanamiyorum! Bu nasil yüzsüzlük??? Ya diyorum ya, küçükken ben ikramlari almak istesem, annemin gözünün içine içine öyle bakardim ki. Tabiki çogu zaman onay olmazdi ama bazen oldugu zaman kesinlikle masanin üstüne yemek zorundaydim. Ve sadece 1 tane alma sansim olurdu zaten :KK48:

Bizim çoçuklugumuzda bu konularda biraz fazla takintiliydi kabul, fakat simdiki nesilde ayri birsey ya. Ne demek cips ile eve girmek, evi kirletmek? Sonrada "çoçuk bu anlamiyor". Hayir anliyor, bal gibi anliyor hatta fakat sen egitmezsen, herseye "aferin, hadi koy o topraga yere" dersen elbette çoçuk istedigini yapar. Sonada canavar ergenler oluyorlar iste.

Bir çoçugun özgürlüge, ortami kesf etmeye ne kadar çok ihtiyaci var ise, kurallara bir o kadarda ihtiyaci var. Yani konu sahibine son derece hak veriyorum. Bende evime gelmelerini kesinlikle istemem.

Bu arada daha 1.5 yasina girmemis bir çoçuga cips, çikolata vermek nedir allasen? Ya bu küçük yasta bunlara alistirirsan bu çoçuklar ilerde obez olur, saglik sorunlari olur. Onlar resmen heleki o yasaki çoçuk için zehir ya!

ahahaaa bizim zamanımız gozumun onune geldı, ev sahıbı teyze tam bısey verecek, annem hemen: '' yok yemez onlar verme, verme''.....
ayyy ne gıcık olurdum o zaman anneme :))

kesınlıkle kurallar ve dısıplın bence de yetıstırmede cok onemlı kavramlar..... bir grup yenı nesıl anne-baba var ki, baskalarının evıne,eşyasına zarar vermeyı, cocuga o denlı normal,o denli cocugun hakkıymış gibi algılatıyor ve aynı dogrultuda ozguven asıladıgını sanıyor malesef....

Son düzenleme:
Ben de sevmem rahat misafirleri, anneleri şımartılmış çocukları.
Rahatsız olurum bu bir gerçek.

Ama bakışlarımla tepkilerimle belli edemezdim.
En fazla gel tatlım otur da ye derdim çocuğa sofra bezi serip.
Kibarca belli ederdim rahatsızlığımı.

Tabi bazılarına böyle kibar anlatımlar foss o ayrı:KK14:

ahahaaa bizim zamanımız gozumun onune geldı, ev sahıbı teyze tam bısey verecek, annem hemen: '' yok yemez onlar verme, verme''.....
ayyy ne gıcık olurdum o zaman anneme :))

kesınlıkle kurallar ve dısıplın bence de yetıstırmede cok onemlı kavramlar..... bir grup yenı nesıl anne-baba var ki, baskalarının evıne,eşyasına zarar vermeyı, cocuga o denlı normal,o denli cocugun hakkıymış gibi algılatıyor ve aynı dogrultuda ozguven asıladıgını sanıyor malesef....

Ahahaha bende çok kizardim. Yani sonuçta ben istiyordum o kekten :KK70:

Simdiki nesil yarim yamalak bir pedagogoji kitabi okumus, ordan burdan duydugu bilgiler ile "çoçuk bu, özgür olmalilar" diyorlar. Ki tabi asil çoçuk degil, kendileri özgür oluyorlar. Misafirligi "ooh, çoçugu basimdan attim" zamani olarak degerlendirirler. Bunu ben dügünlerdede görüyorum. Götüruyorlar 2 yasindaki çoçugu ve çoçuk nerde umurlarinda degil. Orkestra bile "çoçugunuzu pistten alin" dediginde birsey yapmiyorlar bu bayanlar.

Ya gerçekten sorumlulugunu alamayacaksan çoçuk yapmayin lütfen :KK14:

aynen ben diyecektim. 1,5 yasindaki cocugun cips cikolatayla isi ne.

Zaptedemiyorsanız ya evinizde oturacaksınız ya da sahip çıkacaksınız bebenize .
Herkes çekmek zorunda mı sıkıntılı çocukları ?
yazdığım mesajda sana dürten/batan/dokunan kısım neresiydi bilmiyorum ama evet davet ettiyse çekmek zorunda.
Ben çalışıyorum, bi yere gidemiyorum.Bi annem çeker çocuğumun nazını bi de kv.
Hayatımın geri kalan ayrıntısı da seni ilgilendirmez zaten.

yazdığım mesajda sana dürten/batan/dokunan kısım neresiydi bilmiyorum ama evet davet ettiyse çekmek zorunda.
Ben çalışıyorum, bi yere gidemiyorum.Bi annem çeker çocuğumun nazını bi de kv.
Hayatımın geri kalan ayrıntısı da seni ilgilendirmez zaten.
Banene sizin çalışmanızdan bir yere gidememenizden ,annenizden

28 aylık kızım var
hiçbir zaman engellemedim ama çok şükür kırıp döken,dağıtan bi çocuk da değildir.
misafiriniz daha dikkatli olabilirdi ama bence siz de biraz fazla abartmışsınız
kadın kötü niyetle söylememiş.çünkü çocuklu evde ne yaparsan yap istemeden de olsa krilenme oluyor.
siz de anne olacaksınız o zaman anlarsınız ne kadar gereksiz yere sinirlendiğinizi.insanlar ne kadar tahammülsüzleşti. evime gelen kimseye tahammülsüz olmam.benim eşyalarım da beyaz.çocuklu ailelerde gelir.dağıtan da çok olur ama hiçbir zaman böyle davranmadım.siz yapamıyorsanız eşinize söylersiniz o temizler.bu kadar zor olmasa gerek...

28 aylık kızım var
hiçbir zaman engellemedim ama çok şükür kırıp döken,dağıtan bi çocuk da değildir.
kadın kötü niyetle söylememiş.çünkü çocuklu evde ne yaparsan yap istemeden de olsa krilenme oluyor.
siz de anne olacaksınız o zaman anlarsınız ne kadar gereksiz yere sinirlendiğinizi.insanlar ne kadar tahammülsüzleşti. evime gelen kimseye tahammülsüz olmam.benim eşyalarım da beyaz.çocuklu ailelerde gelir.dağıtan da çok olur ama hiçbir zaman böyle davranmadım.siz yapamıyorsanız eşinize söylersiniz o temizler.bu kadar zor olmasa gerek...
insanlar neden işin kolayına kaçar ?

28 aylık kızım var
ben sizin gibi düşünmüyorum. çocuk ne verirseniz onu alır, yani siz ona dokunmamsı gerektiğini nasıl yemesi gerektiğini öğretirseniz onu öğrenir. yeğenlerimden biliyorum. her çocuk çiçek sever kopartmak ister, ama yeğenlerim asla... çünkü annesi onlara çiçeğe dokunulmayacağını öğretti. 1 yaştan bahsetmiyorum tabi ki. ama 2 yaşından itibaren çocuk her şeyi algılayabiliyor. yere örtü sermeden yemek yemeyen çocuklar var, örtüsünü kendi getiriyor. misafirliğe gittiğinde de dökülsün temizlersiniz gibi şeyleri uygun görmüyorum. eğere gözden kaçıp dökülen kirlenen bişi varsa bişi denmez tabi ki, ama tutupta misafirlikte çocuğun eline çikolata verin sonra ev sahibi silsin hamile haliyle. kusura bakmasın kimse ama burada tek kabahatli o annedir. tutupta misafir çocuğu beyaz koltuklarımı göz göre kirletecek, bende sinir olmayacağım,mümkün değil. bizde çocuk olduk annem oturtur, örtü serer, orada yerdik. demekki çocuğa bu eğitimi vermek, bakıcı yada anneye düşüyor.

Çok iyi bir arkadasimin oglu,2,5 yasinda..kimse basedemiyor..cok simarik,acayip bisey,kimseyi dinlemiyor..arkadasim onun yuzunden bi yere gidemiyor..hatta bazen kadincagiz sinirden utandigindan agliyor,gelmesiyle gitmesi bir oluyor..ve bende dayanamiyorum...cocuga tahammulum yok..ismini duyunca bile tuylerim diken diken oluyo...resmine bile tahammulum yok..cok acayip bi cocuk..onu gordukce cocuk istemiyorum..ama kinadigim ici basima gelecek biliyorum..hakkatem bazi cocuklar neden böyle?kimiside cok akilli masallah..seni cok iyi anliyorum konu sahibi..annesini rahatligina sasirdim..benim arkadasim aglayip kalkip gidiyor

Back