Misafirlikte annelerin rahat tavirlari...

ıslak mendille temizlik olur mu diye düşünürken aklıma geldi de ondan yazdım kız.

yok yok o değil de, her kanal hararetli aynı haberı paylasırken, flash tv de 5 kavanoz bal 100 tl reklamını gorunce de boyle sırıtıyorum, çok tatlı geldı yorumun ondan gulumsedım kusura bakma :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
evet loc tan ben de şaşmam, 1 numara :)

Bayanlar ben 20 haftalik hamile bir bayanim
1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Bu halmle evimi temizledim,hazirlik yaptim vs vs
Esim geldi yemek yedik topladik derken misafirlerimiz geldi
Bu arada evimn her yeri halilari ve mobilyalarim beyaz benim ...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Ben elimde islak mendille bu halimle silmeye calisiyorum kadindan tik yok...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bu arada surekli edimin arkadasi sik sik goruselim gidip gelelim diyor
Esimde olur cok iyi olur diyor..
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
Defim kadinin yaptigi ayip degil mi benim yaptigim mi ayip
Evime istemiyorum sen git gorus dedim
Sonrada gece yatinxa uzuldum,kirdim dite ama dayanamadim kizlar...
Egilemiyorum karnim belim agriyor.silecek,yikayacak halim yok
Aksamdan beri icim coj tuhaf oldu misafiri kirdim diye
Sizce davranisim dogru mu yada kotu mu yapmisim
Valla hiç haksız değilsin.Herkes çocuğuna sahip çıkmalı.Çocuk anlamaz ama anne anlar.Kendini eğitemeyen anne,çocuğuna ne verebilir.Yalnız eşyaların beyazsa ve senin de yavrun olacaksa,seni zor günler bekliyor.

Okurken hafakanlar bastı benim de halılarım beyaz açık renk...
Hiç de üzülmeyin bazı insanlar böyle işte rahatını bozmuyor o kadar umursamaz kadının kırıldığını falan sanmıyorum Benim çocuğum misafir evinde etrafı kirletecek, ev sahibi hamile bir bayan benim karşımda onları temizleyecek ben de karşısında rahat rahat oturacağım, mümkün değil.

bizim de bi akraba çocuğun altını alta bi örtü sermeden bizim koltukların üstünde değiştirmişti.
ister istemez bulaşıyor tabi pislik.
bezi çıkardı bebeği çıplak poposuyla yatırdı koltuğa.
bi de o zaman o koltuklarda biz yatıyorduk yani akşamları!
annem çok sıkılmıştı ama bişey diyememişti.

hee hatta bi keresinde aynı çocuk altı açıldığında koltuğa işemişti de!
Ben bu dediğiniz duruma çok gıcık oluyorum çocuğun altını bişey sermeden almak ne demek ya.Tam bir dehşet bir çıplak poposuyla yatırmış ben de delirirdim herhalde çokta tepki veremezdim evime geldi diye.O yüzden çok kişi ile görüşmem hele de çocuklarına saldım çayıra yapanlara:KK12:

ben kraker ve cips olayını anlamıyrum arkadas.ver çocugun eline sen keyif yap.yazık çocuga 17 aylık çocuk bunlarla mı beslenir.
Ben de anlamıyorum kızım 6 yaşına girecek temmuzda hiç cips almam ona sağlıksız olduğunu açıklarım o zaman ikna oluyor.Bir de misafirlikte verilir mi hiç

Sık sık kullandığınız "bu halimle" cümlesini anlayamadım.
Ne var halinizde? Hamilesiniz engelli değil.
İkincisi 17 aylık oğlum olduğu için söylüyorum; gerçekten zaptedilmiyorlar.
Eline bişey vermesen o zaten almaya çalışıyor böylece hem huysuzluk yapıyor hem etrafı dağıtıyor.
Siğz de yaşayınca hak vereceksiniz zaten.
(Çikolata cips mi yediriyormuş minicik çocuğa?)

Son düzenleme:
şu temizlik ve eşya olaylarına pek şaşıyorum neden mi ? 12 yıllık evliyim ve eşyalar eskise de değiştirsem diyorum.halı silmek artık çok aptalca geliyor.iyi bir yıkama şirketi buldum.süper temizliyorlar yıkamaktan çok daha güzel ve halı yıpranmıyor.çok da pahalı değil.LOC u geç keşfettim ama kutu kutu elimin altından eksik etmiyorum.

haklısın bence. siz diken üstünde olacağınıza annesinin olması lazım,benim en sevmediğim durumlar

Bencede bu kadar relax bir kadınla fazla içli dışlı olmamak gerek. .
Bu konuda biraz pimpirikli bir anneyim dökmesin kimse rahatsız olmasın diye misafirlikte doğru dürüst oturamıyorum bile. Diken üzerinde oluyorm aman dikkat kırma etme açma vs.vs.

Hiç üzülme derim. Her görüştüğünüzde kanser mi olmak istiyorsun? Hanımlar istemezse beyler gidip-gelme olayına yanaşamaz merak etme. Hanımefendi de bi zahmet anlamış demek ki. En iyisini yapmışsın. Çocuktur döker ama bi yere kadar. Biz çocukken bi yere gittiğimizde annemiz bizi gözüyle idare ederdi. Ha bu çocuk küçük derseniz, onun da arkasını annesinin toplaması lazım.

bir iki yorumda kınamayın sizein de oyle olur dıyorlar arkadaslar ama burda cocukta pek sıkıntı goremedım ben zaten, elıne cıpsı çukulatayı anne vermıs yanı pes dıyorum anneye..ıyı yapmışsın bence..

madem misafirlige gideceksin, cocugun karnini önceden doyur, ve misafirlikte cikolata ve cips vermekde neyin nesi ???
Zaten anne normal degil , hangi normal anne cocugunu cipsle, cikolotayla besler Allah askina...

iyi yapmışsınız tepki vermeseydiniz kızardım
bozulursa da bozulsun.. eşinize samimi olmak istemediğinizi söylemişsiniz
illa görüşelim derse de çok nadir görüşürsünüz..

Doğruyu demişsiniz; baştan da altına örtü getireyim; kirlenir deseydiniz daha az strese girerdiniz.

Konu sahibi; beyaz koltuk denince aklıma geldi; sözüm sana değil yanlış anlama lütfen..

Ama ne kadar temizlik, leke takıntısı olan tanıdığım varsa beyaz koltuk aldılar ve onlara da mutlaka birileri bir şeyler döktü

Arkadaşın birine eşinin arkadaşı kocaman adam ben sakarım koltuklar beyaz burada oturmayalım demiş. Masaya geçmişler; çayı masada içerken dökmüş; halı ve sandalyeye..

Muhtemelen adam beyaz olduğu için kendini kastı ve daha çok zarar verdi.

Ben en cok 17 aylik cocuga cips cikolata yedirme kismina takildim nedense :110:

Bence de gorusmeyin bir daha,
Bu arada benim de koltuklarim acik renk, beyaz degil ama bej, evde 3 yasinda kizim ve 8 yasinda bir kedim oldugu halde bir tane leke yok, bastan ogreteceksiniz masa disinda bisey yenmeyecegini, yoksa cok cekersiniz o koltuklardan. Cocuklar nasil alisirsa oyle gidiyor, kizim sokakta parkta falan bisey yiyemez mesela ille masada oturacak, bastan oyle alisti cunku.

Ayyy bu çocuklar büyüyünce alışıyor böyle rahatlığa koltukların üstünde zıplıyorlar .
Aynı şekil bir akrabamız vardı çocuk şimdi 8-9 yaşında evde muhabbet kuşum var elini kafesin içine sokuyor hayvan kaçıyor bu kovalıyor az daha öldürecek hayvanı ne desek anlamıyor .
Yaş pastayı avucuna alıp geze geze yiyor .
üstüne başına koltuklara sürüyor .
Eve girer girmez bilgisayara koşuyor kimseye söylemeden kafasına göre açıyor kapatıyor oynuyor yemeğini orada yemek istiyor..
ayy felaket..
Benim de yeğenlerim var teki 19 aylık diğeri 5 yaşında, o küçüğü bile öyle zapt ediyoruz ki vallahi.
Gerekirse kucağımızdan indirmiyoruz yani.
Konu sahibi gayet haklı bence ' bu halimle ' demesine takılanlar olmuş hamile haliyle kimsenin çocuğunun pisliğini temizlemek zorunda değil .
Hamile olmasa da herkes çocuğuna sahip çıksın canım çok mu zor ?

evli değilim, çocuğum da yok ama bu konuda sonuna kadar haklısınız. çocuğuyla ilgilenmeyen, misafirliğe gitti mi oturduğu yerden kıpırdamayan insanlara sinir olurum. arada bize de misafirler gelir işte annemin bazı arkadaşları, akrabalar falan. ben çocukları çok severim diye çocuklarını bana kitlerler resmen sanki bizim eve sadece dinlenmek için gelmişler gibi. :) yani tamam gittiğin misafirlikte belki her dakika çocuğunun peşinde olamazsın, oturup iki kelime etmek istersin de çocuğun çıldırdığı zaman, yaramazlıklara başladığı zaman, yapmaması gereken şeylerde ısrar ettiği zaman da bir kalk müdahale et yahu el insaf. o çocuğun dilinden en iyi annesi anlar sonuçta başka kimse onun kadar söz geçiremez kendi evladına.

Kadının yaptığı doğru olmayabilir, ama huy bu, rahat bir insan demek ki... O kadarcık çocuk da akıl edemeyeceğine göre bir dahagörüşmessiniz olur biter...

Yalnız hamileliği çok abartmışsınız. Daha 20.haftadasınız ama bugün yarın doğuracak gibi davranıyorsunuz. Yok eğilemiyorum, yok belim ağrıyor. 20.hftada belli bile olmuyor insanın göbeği

Canim hamileligimi abartmadim ki
Gunduz temizlik yaptim,haxirlik yaptim iyi agirlamak icin
Birde bu durum olunca hem gerildim gemde yorgunlugum artti...gece bel agrimdan uyuyamadim birde stres oldum hemde uzuldum acikcasi
Bu halimle derken ben ki koca evi bir gunde dip kose temizleyen birisi olara artik yarim oldugumu dusdunuyorum...nefesdim kesiliyor,ellertim titriyor
Sizxin hamileliginiz guzel gecmis demek ki maadallah ama herkesinki bir olmaz

Sık sık kullandığınız "bu halimle" cümlesini anlayamadım.
Ne var halinizde? Hamilesiniz engelli değil.
İkincisi 17 aylık oğlum olduğu için söylüyorum; gerçekten zaptedilmiyorlar.
Eline bişey vermesen o zaten almaya çalışıyor böylece hem huysuzluk yapıyor hem etrafı dağıtıyor.
Siğz de yaşayınca hak vereceksiniz zaten.
(Çikolata cips mi yediriyormuş minicik çocuğa?)

Hamililigimi engel olarak yazmadim eskisi gibi dayanikli olmadigim icin yazdim...engel olmadigini bende biliyorum cok sukur
Ama eskisi gibi hareketli degilim
Ne yesem cikariyorum
Dun hem temizlik,hem haxirlik bir yandanda kusma derken aksami zoir ettim
Cok nazli biri degilim normalde ama eski eflinamda degilim acikcasi

Cocuga birsey demedim ki ben bebek o daha
Annenin rahat tavrtina takildim
Cikolatayi siktirip eline vermek,cipsle evin her yetinde gezmesine izin vermek,krakerleri banyoya kadar dokerek yedirtmek,topragi dokmesine izin vermek kusura bakmayin ama bana noirmal gelmedi
Bu normal biur bayana bile yapilmicak birdey iken hamile bir bayanin evinde daha dusunceli olmak gerekir fiye dusunuyorum
Bu kadin benden sonra ugrasir,yoruilur diye dusunur

X